Dodaj do ulubionych

chamstwo pasażerów mpk

05.05.06, 23:33
wracałem dzisiaj wieczorem autobusem i kierowca, jak to każdy normalny kierowca, chcąc zdążyć na zielone światło, abyśmy wszyscy byli szybciej w domkach, ruszył gwałtownie z przystanku. Niestety na drodze stanęło nam żółte niczym słońce światełko. Kierowca, być może ratując nam życie, zahamował gwałtownie. Nikt sie nie wywrócił, może jakaś reklamówka...
Ty idioto
Poje..y jesteś
...

zero wyrozumiałości, 100% chamstwa - w sytuacji, gdy na forum głownie mowa o nieuprzejmości kierowców

spójrzcie na siebie pasażerowie

nie jestem drajwerem, tylko myśle czasem

:)
Obserwuj wątek
    • james846 Re: chamstwo pasażerów mpk 06.05.06, 00:13
      masz racje niektorzy narzekaja na kierowcow a sami
      sa nie lepsi.Dzis jeden z kierowcow MPK zatrzymal nam sie
      miedzy przystankami co nie powienien bo nie ma takiego
      prawa, ale zrobil to z wlasnej woli.Sa tez porzadni kierowcy,
      a niektorzy tylko na nich narzekaja.A ze pasazerowie sa chamscy to
      nikt tego nie powie tylko zawsze wina jest po stronie kierowcy
    • Gość: zły Re: chamstwo pasażerów mpk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.06, 08:03
      ja bym sie dolaczyl i zbluzgal tego pasazera a jak by mial problem to by trepa
      z buta odemnie zarobil

nie lubie chamstwa
      • bujaka_jamajka Re: chamstwo pasażerów mpk 06.05.06, 11:39
        Gość portalu: zły napisał(a):

> ja bym sie dolaczyl i zbluzgal tego pasazera a jak by mial problem to by
        trepa
        > z buta odemnie zarobil
        >
        > nie lubie chamstwa

A to co sobą reprezentujesz to nie chamstwo?? Człowieku zastanów się nad tobą i
        zyczę ci żebyś kiedyś od kierowcy buta zarobił;p
        • Gość: fffffffffhhhhhhhhh Re: chamstwo pasażerów mpk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 15:02
          to był zart dziecko kochane. Żeby czytac nie wystarczy znać literki trzeba jeszcze rozumieć co jest napisane
          • bujaka_jamajka Re: chamstwo pasażerów mpk 06.05.06, 18:26
            Twoje zarty i twoja inteligencja sa naprawdę na baaaaaaaardzo wysokim
            poziomie.. eh... a pozatym nie jestem twoim dzieckiem...
    • Gość: aj Re: chamstwo pasażerów mpk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 08:21
      Kierowca tez człowiek. Wszyscy narzekają jacy to oni zli sa. Ja na kazdym forum
      staje po ich stronie. Facet jezdzi od godziny 3 czy 4 rano, musi uwazac na
      wszystko, na korki, na swiatla, na dziury w drogach, na mniejsze auta ktore
      czesto wymuszają. jak depnie za mocno na hamulec to afera, jak za szybko ruszy,
      to afera, jak sie spozni to afera. Ludzie, trzymajcie sie mocno rurek, po to
      one są i dajcie im pracowac, bez bluzgow.
    • Gość: pasazer Re: chamstwo pasażerów mpk IP: 212.87.240.* 06.05.06, 13:10
      Dokladnie, zawsze podobalo mi się jak kierowca troche depnoł żeby tylko zdążyć
      na zielonym na pl. biegańskiego i to samo zawsze bluzgi :|
      • Gość: Bogna Re: chamstwo pasażerów mpk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.06, 14:21
        Opowiem Wam 2 znane mi przypadki - to a propos kierowców autobusów:
        1. Mąż mojej koleżnki pracował jako kierowca autobusów i jeźdzł tylko w
        szczytach. Facet po kilku godzinach porannej jazdy zjeżdżał do domu i do
        obiadku wypijał "małe co nieco". Wyjeżdżał na następny szczyt i znów w domu
        trochę większe co nieco. Był alkoholikiem. Gdyby to był jednostkowy przypadek
        powiedziałabym zdarza się wszędzie pracują tylko ludzie. Ale był też przypadek
        2. Do sklepu, w którym pracowałam codziennie przychodziła kobietz po 2-3
        piwa "Żywiec" i mówiła, że to dla męża. Kiedyś przyszła i mówi, że musi zawieść
        je mężowi do pracy bo akurat kończy. Spytałąm ją gdzie mąż pracuje. A ona mi na
        to, że jest kierowcą w MPK. I co wy na to? Bo ja gdy wsiadam do autobusu, to
        uważnie oglądam jego kierowcę.
        • Gość: Widz Re: chamstwo pasażerów mpk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 16:44
          Droga Bogno(a) jesteś wyjątkowo nieodpowiedzialną osobą znając taka sytuacje
          (jeśli to prawda bo ja osobiście nie wierze)narażałaś wielu pasażerów na
          niebezpieczeństwo , wystarczył jeden telefon i po sprawie znam dobrze działania
          służb dyspozytorskich w MPK w tym temacie z e r o tolerancji .
          • Gość: bogna Re: chamstwo pasażerów mpk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.06, 18:12
            Masz pewnie rację, że źle zrobiłam nie reagując na te fakty. Bo jednak są, a
            raczej były prawdziwe. Ale trudno mi było zrobić coś przeciw koleżance, której
            sytuacja i tak nie była dobra. Natomiast kobieta, o której pisałam nie znana mi
            była z nazwiska i nie wiedziełam gdzie ona mieszka. Pewnie drąząc sprawę można
            by się było tego dowiedzieć.
            • Gość: Mati Re: chamstwo pasażerów mpk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.06, 18:40
              Ja kiedyś wsiadłem na końcowym i kierowca wyraźnie pociągnął łyk wina - później
              uważnie mu się przyglądałem, ale nic więcej nie zrobił. A co do chamstwa
              pasażerów to i tak wszystko im źle.
              • verbox Re: chamstwo pasażerów mpk 06.05.06, 19:38
                Domyślam się, o który autobus Ci chodzi, ale polecam najpierw sprawdzić, co tak
                naprawdę ma w butelce... Opakowanie nie zawsze mówi prawdę :).
                • Gość: Mati Re: chamstwo pasażerów mpk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.06, 19:54
                  No ale na sok wiśniowy w butelce od wina to mi nie wyglądało. To był Man nl
                  202, numeru bocznego nie pamiętam.
                • Gość: Pele Re: chamstwo pasażerów mpk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.06, 21:12
                  Heh.
                  twoja wypowiedz przypomniała mi zasłyszaną kiedyś opowieść o kierowcy autobusu
                  wykazującym się niezwykłą fantazją.
                  Kiedyś facet jeździł z butelką po wódce pełną niealkoholowego płynu i od czasu
                  do czasu na oczach co bardziej spostrzegawczych pasażerów-popijał ów płyn prosto
                  z gwinta owej butelki.
                  Drugi przypadek-na pętli kierowca wysiada z kabiny, siada gdzieś z tyłu i czeka
                  na pasażerów. I gdy przyszła pota odjazdu a luzie zaczeli głośno zastanawiać się
                  gdzie jest kierowca-ten wstał, oznajmił na głos że mu się bardzo spieszy i skoro
                  nie ma kierowcy-on sam pokieruje:)
                  Oczywiście facet stracił w końcu swoją prace.
                  • henryczek-czewa Re: chamstwo pasażerów mpk 06.05.06, 22:35
                    ja jakies 2 lata temu po 22 jechałem 12, siadłem sobie na przednim siedzeniu tak że widac było kierowce, no i ten sobie coś popijał z butelki po wódce
                    moze to ten sam:]
                    • Gość: Mati Re: chamstwo pasażerów mpk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.06, 22:46
                      Tylko po co wlewać coś do butelki po wódce czy winie - przecież nowy napój w
                      butelce czy w kartonie nie jest aż tak drogi, żeby do starych butelek wlewać
                      domowe napoje.
                      • kszyszek Re: chamstwo pasażerów mpk 06.05.06, 23:48
                        A gdzie powiedziane, że musi to być sok kupiony w sklepie. Może to być przecież
                        jakiś kompot, herbata, czy napój robiony z syropu. Też widziałem coś takiego
                        pod Auchan. Dojechaliśmy do sklepu, ludzie wysiadali, ja się nie pchałem i
                        wysiadłem jako ostatni, drugimi drzwiami. Gdy przeszedłem do przodu, widziałem
                        przez otwarte pierwsze drzwi, jak kierowca sączy jakiś napój z butelki po
                        wódce. Przecież to nic złego, a butelki po wódce są bardzo dobre do przewożenia
                        różnych napojów. Szkło jest dużo zdrowsze niż plastik - oczywiście nie do
                        spożywania, tylko do przetrzymywania napojów.
                        • Gość: Mati Re: chamstwo pasażerów mpk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 12:13
                          Nie mówię, że to był napój procentowy, tylko jak coś takiego widzę, to nie wiem
                          czy nie lepiej wysiąść z autobusu, a kierowcy o nic nie winię, tylko - powiem
                          to szczerze - wyglądał bardzo dziwnie.
                  • verbox Re: chamstwo pasażerów mpk 06.05.06, 23:31
                    To nie myślimy o tym samym wozie (ale być może kierowca ten sam), nie będę
                    jednak tutaj bawić się w zgadywanie.
                    A opisane tutaj przypadki są dobre :). Zwłaszcza ten drugi.
                  • bujaka_jamajka Re: chamstwo pasażerów mpk 07.05.06, 09:21
                    hehe niezłe miał pomysły:) ale szkoda że stracił prace... i to właśnie jest
                    polska...wystarczy mieć troche inny pomysł na życie a już dostaje się kopa w
                    d**e....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka