Dodaj do ulubionych

problem z karta nfz.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 21:47
zapodzialam gdzies legitymacje szkolna z karta nfz.na legitke musze czekac 14
dni, tylko jakis papierek musze doniesc do sekretariatu(ze zaginela mi
legitka i moje dane). nie wiem co natomiast z karta?czy cos sie placi
za "duplikat" i ile sie czeka.potrzebuje isc do lekarza z zwiazku z
wypelnieniem karty na oboz i to koniecznie, a wiem ze przy rejestracji
potrzebna jest karta, tylko nie wiem czy tylkko na kupony, bo ja ich nie
potrzebuje.prosze odp.

dostalam mandat dzien wczesniej od stwierdzonego braku legitki, za brak
dokumentu uprawniajacego mnie do korzystania z biletu za 1,10 zl.musze w
ciagu 7 dni zglosic sie do kasy karnej i okazac legitymacje(podobno) i
wplacic 10 zl powiedzialam to w sekretariacie i pani mogla mi tylko wystawic
zaswiadczenie ze uczeszczam do szkoly (+ pieczatki).
czy na podstawie tego zaswiadczenia moge zalatwic sprawe?
Obserwuj wątek
    • Gość: piter Re: problem z karta nfz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 22:00
      Ja ostatnio straciłem portlef, legitke wyrobili mi odrazu, musiałem tylko
      napisac oświadczenie,że została mi skradziona i poprosić o wyrobienie duplikatu.
      To jakaś parodia rzeczy na legitymację szkolną 14 dni!!! Takie rzeczy załatwia
      się z przerwy na przerwe... Jeśli chodzi o karte zdrowia to idzie sie na
      sobieskiego obok starostwa, tam jest nfz, wypełnia się wniosek o wydanie Karty
      Ubezpieczenia Zdrowotnego. Wydanie karty jest bezpłatne, czeka się 14 dni. Ja
      bez karty do lekarza chodze bez problemu, podaje pesel i pokazuje rodzinną
      książeczke zdrowia mojej mamy.
      • Gość: piter Re: problem z karta nfz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 22:02
        *to jakaś parodia zeby czekac 14 dni na legitymacje szkolną... tak mialo byc;)
        a tak w ogóle to nieźle by im kota pogodnił w tej szkole... nie wiadomo czemu
        robią Ci problem jak druczki mają w szkole.
      • Gość: agusia_1988 Re: problem z karta nfz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 22:21
        ja mialam we wrzesniu wyrobiony duplikat bo mialam zniszczona legitke i w jeden
        dzien, na poczekaniu zrobili( po moich skonczonych zajeciach) ale teraz
        powiedziala pani wypisz tutaj (podala kartke wyrwana z bloczku)zaginela
        legitka, numer ten, klase i imie i nazwisko-cos takiego.a teraz ci nie wypisze
        legitki bo na to trzeba czekac 14 dni(moze zle uslyszalam).i przez to nie
        wyplaca mi renty, bo w pt skonczylam 18, a musze wypelnic nip, nie mam dowodu,
        jeszcze nie zlozylam wniosku a i tak poczekam sobie na niego miech a moze i
        dluzej.

dziekuje za inf dot karty nfz.ja z legitka nie mialam stycznosci bo jej nie
        potrzebuje, ze szkoly i do szkoly ide pieszo(autobusem jezdze raz na ruski rok)
        i poprostu nie przypominam sobie gdzie moze byc.mogla mi wpasc z portfela
        (platikowa okladka na luzno wlozona)kto tam wie.

w dniu kiedy wypisano mi mandat jechalam 21( w godz 17), wiec mogla mi tez
        wypasc gdy wsiadalam do autobusu (z przystanku okrzei, w kierunku centrum).
        wyciagenlam portfel i podalam bilet i poproszono mnie o legitke i trach-nie ma
        jej.bylam przyzwyczajona->biore portfel i zawsze myslalam ze jest z legitka.
        zobaczymy co powie pani sekretarka jutro gdy zaniose kartke.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka