Dodaj do ulubionych

Marsz przeciw piratom drogowym

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 21:25
Kolejny wypadek i potrącenie pieszego. Kierowca uciekł!

Bardzo dziwny wypadek miał miejsce na ul. Jesiennej - niedaleko drogbudu. Cinquecento potrąciło pieszego na chodniku /albo wszedł
na jezdnie - ciezko ustalic/ i samo przeleciało przez przystanek mpk wbijając się w płot i niszcząc lampę uliczną. Kierowca ledwo
wyszedł z samochodu i złapał sie za reke, a do niego podbiegł jakis gosciu - chyba "kolega" potrąconego i zaczeli sie bić na
ulicy. Konkretnie sie nawalali po twarzach. Zatrzymało sie auto, wybiegli ludzie z niego i próbowali powstrzymac bijacych sie. W
efekcie kierowca zdołał uciec z miejsca wypadku, a ten co zaczał okładac kierowce miał bardzo rozbita głowe. Atakujac kierowca
chyba próbował zapobiec ucieczce kierowcy, bo ten wygladał jakby próbował sie oddalac od samochodu w kierunku grzybowskiej. Moze
to zrobił aby wymierzyć sprawiedliwość. To były ułamki sekund. Nastepnie przyjechały dwa pogotowia, kilka jednostek straży
pożarnej! /4 duże wozy/, pogotowie energetyczne i 4 jednostki policji. Trwa obława na kierowce. Co wiecej podobno w cinquecento
były 3 osoby. Kierowca jest albo w szoku, albo jest pijany. Ranym zajeli sie lekarze - ma chyba połamane nogi. W ogóle szok!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Kierowca Śmierć na drodze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 21:30
      Dla tych co nawaleni siadają za kólkiem, a raczej dla naszego
      wymiaru "sprawiedliwości" pytanie: czy można jechać samochodem jak się nie ma
      prawa jazdy, bo zabrali za jazdę po pijanemu? A czy będzie można jechać jak
      zabiorą samochód? To po "doniesieniach" prasowych, że zatrzymano nawalonego
      za kółkiem po raz n-ty, bez prawa jazdy, bo to utracił już wcześniej. Po tych
      przypadkach widać, że w wymiarze "sprawiedliwości" brakuje świerzej krwi. I
      nie wiadomo, kogo bardziej się bać, czy tych pijanych, czy sędziów, którzy
      tych pijanych "karzą"
      • Gość: Medalik Re: Śmierć na drodze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 22:06
        O jakich pijanych majaczysz ???
        Facet z Radomska był trzeźwy, trzeźwiuteńki jak niemowlę, był doświadczonym
        kierowcą (4 miliony kilometrów = 100 razy okrążenie kuli ziemskiej po równiku
        !!! - ja do tej pory "walnąłem" ziemię po równiku tylko jakieś 25 razy).
        Miał pecha - jechał felernym Mercedesem - rozumiesz - FELERNYM MERCEDESEM !!! W
        takim doskonałym wozie jak coś zaszwankuje - to na amen !!! To są wozy doskonałe
        - jak coś szwankuje - to też DOSKONALE !!! Niech go (tego mercedesa) biorą do
        fabryki i rozkładają na pierwiastki pierwsze. I niech płacą odszkodowanie
        Rodzinie Ofiary, którą mogłeś być również TY !
        • Gość: do do medalika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 22:58
          ale ty gadasz głupoty, nawet jesli cos padło na amen to kluczyk chyba w
          stacyjce sie nie zaklinował? co? to chyba mozna było wyjąc? i nikt mi nie wmówi
          że nie!!!!!! wiadomo że taka rozpędzona fura nie odrazu by się zatrzymała ale
          napewno po chwili by samochód stanął. gośc powinien dostac porządna karę,
          zabrać mu prawo jazdy i z 1000 godzin w celach społecznych powinien zrobić
          najlepiej jako salowy na ostrym dyzurze żeby się naoglądał takich ludzi po
          wypadkach samochodowych to może wtedy by pojął powagę tego co sie stało. wiem
          jak wypadek wpływa na ludzka psychikę , byłam kiedys ofiara takiego
          suuuuuuuuuuuuper kierowcy - staranował mnie na przejsciu dla pieszych. tego nie
          da sie zapomnieć, więc nie każ mi współczuc kierowcy tego mercedesika
          • Gość: edi Re: do medalika IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 23:46
            Dla mnie innej opcji nie ma
            ja to widze tak
            Gosciowi auto sie Zj^%$o nie chcialo sie zatrzymac szkoda mu bylo nowego MERCA
            wiec nie chcial wjechac w slup lub plot (jest obok felernego przejscia plotek
            tranwajowy) i wybral opcje jechania po chodniku bo pewnie pomysla ze ludzie go
            zobacza i uciekną na bok jednak na jego nie szczescie! ludzie stali tylem i
            zrobil cymbal masakre !

innej opcji nie widze !
            NIE WIEZE ze wszystko sie uszkodzilo zawsze da sie skrecic kierownica jak nawet
            auto zgasnie i odetnie wspomaganie !

Jest jeszcze jedna opcja gosciowi ODBILO w glowie i zrobil to swiadomie

najgorsze w tym jest ze gosc z merca pewnie ma kase i skonczy sie na zawiasach
            bo jakie prawo w polsce jest kazdy wie menda da w lape i na tym sie zakonczy

NA MIEJSCU RODZINY ZMARLEGO NAGLASNIAL BYM TA SPRAWE JAK TYLKO SIE BEDZIE DALO
            NAWET W GAZECIE JAK BEDA PISAC O TYM TO SPRAWA DZIWNIE NIE ZOSTANIE
            ZAKOCZONA !!! PAMIETAJCIE O TYM !!!
        • Gość: mario Re: Śmierć na drodze IP: 83.16.17.* 20.05.06, 08:04
          gosciu jestes pusty jak but z lewej nogi. jesli miał kluczyk w stacyjce to nie
          ma bata zeby chociaz troche nie dało sie skręcic kierownica. lepiej by było
          gdyby wczesniej zawinął sie na jakims płotku albo słupie bo w merciu i tak by
          mu sie nic raczej nie stało, i nie było by ofiar:) a to co mówi jego adwokat,
          to ciekawe czy Twój by tak nie mówił:)
        • Gość: City Re: Śmierć na drodze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 08:38
          „Miał pecha - jechał felernym Mercedesem - rozumiesz - FELERNYM MERCEDESEM !!! W
          takim doskonałym wozie jak coś zaszwankuje - to na amen !!! To są wozy doskonałe”

Gdyby jechał wolniej np. 50km/h to skutki wypadku nie były by tak tragiczne.
          Nawet jeżeli w Mercedesie wszystko przestało by działać. To skrzyżowanie należy
          do jednych z najbardziej zatłoczonych w mieście, dlatego noga z gazu to
          najlepszy patent by uniknąć przygód. Jeżeli ktoś jedzie szybko i liczy że cuda
          techniki pod maska uratują go z opresji to świadczy to tylko o jego głupocie.
          Oczywiście nie osądzam kierowcy ale Ty Medalik nie wypisuj więcej takich głupot
        • Gość: traeźwo myślący Re: Śmierć na drodze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 09:02
          Gościu w jakim świecie żyjesz? Super fura, super awaria...Facetowi się pewnie
          się spieszyło i dzień wcześniej obejrzał Mistrza kierownicy.100 samochodów w 40
          lat ciekawe które to jego takie bum!
        • Gość: red Re: Śmierć na drodze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 23:57
          Co ty chłopie piszesz ten gościu był pod wpływem NARKOTYKÓW a tego się
          alkomatem nie sprawdzi
        • Gość: Obserwator To nie był feler w mercedesie! IP: *.czest.enion.pl 22.05.06, 09:14
          Idiota po prostu stanął w korku, a ponieważ mu się spieszyło wpienił się i
          wjechał na chodnik żeby ominąć wszystko. Zobacz sobie miejsce wypadku to nie
          będziez głupot wygadywał i usprawiedliwiał drania
    • Gość: szmul Re: Marsz przeciw piratom drogowym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 00:41
      wydaje mi sie ze ten ktorego potracono dzisiaj na jesiennej czekal az bedzie
      mial mozliwosc przejscie przez jezdnie, po sladach widac ze cinkus zjechal
      porzadnie na trawke i tam pewnie skosil przechodnia, tylko czemu pozniej tak
      odbił na przystanek?? trudno sie bedzie dowiedziec, jakbym dorwał sqr**** to bym
      mu nie wiem co zrobił, na prostej drodze taki numer odwalić, niezle musiał
      zasuwać...
    • Gość: xyz to wina Drogówki-Lapówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 04:53
      gdyby mniej zajmowali się ''kasą'' i budowaniem rezydencji... Rozpasanie
      kierowców w częstochowie jest porażające....przejśc na pasach to horror.....
      urząd antykorupcyjny będzie miał duzo zajęcia z naszymi policjantami....
      którzy tylko poluja na kasę...na drogach.. Piraci bezkarnie zabijaja
      ludzi.... Panie Komendancie!!!!!!!!!!! to wina pana ludzi, żę mordercy
      jeżdżą po ulicach!!! wcześniej wypuszczani za przekroczenia ,za bakszysz..
      to tajemnica poliszynela ,morale pana podładnych.....zobacz Pan ,jakie domiska
      pobudowali za ''pensje''
      • Gość: czytelnik Re: to wina Drogówki-Lapówki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.06, 00:40
        halo panie XYZ czy ty jak piszesz to cos myslisz czy trzeba cie namierzyc i
        wytkumaczyc ci co jest trzy?? jestes glupi czy glupszy bo to co piszesz jest
        pomowieniem i to jest karane z kodeksu karego i moze pan komendant cie wyslucha
        i cie ukarze bo ma takie mozliwosci ba..nie.
    • Gość: bobik Re: Marsz przeciw piratom drogowym IP: 82.160.8.* 20.05.06, 14:02
      Trójka dzieci w wypadku na zawodziu została ranna,Dodajmy że to było rodzeństwo,może gazeta zorganizuje jakąś zbiórkę na leczenie dla nich wśród czytelników , bo koszta leczenia są napewno duże.
    • Gość: ja do Medalika IP: *.com.pl / *.cn.com.pl 20.05.06, 14:17
      Nie wiem co masz wspólnego z tym facetem,ale uważam,że człowiek z takim
      doświadczeniem umie wybrnąć z takich sytuacji...Kierownica mu się
      zablokowała,niby tak,ale żeby wjechać na chodnik musiał z niej skorzystać,a to
      był pierwszy jego błąd cała reszta poszła łańcuszkowo.
      Jeśli chodzi o odszkodowanie,przypuszczam że Ci ludzie w tej chwili o tym nie
      myślą jest tylko ból,cierpienie,nie ma ceny za ludzkie życie.Nikt nie wróci tej
      kobiecie męża, a pozostałe dwie ofiary czeka jeszcze dużo bólu pewnie
      fizycznego jak i psychicznego....postaw się w ich sytuacji jeżeli masz chodziaż
      trochę wyobraźni!!!!
      • Gość: Czarny Gosc Czarna Seria Wypadków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 19:15
        1.Rozpędzony Vw wjeżdza w autobus MPK na skrzyżowaniu koło zajezdni .
        Gó..arz kierowca zabija kilka osób

2.Na wysokośći gastronomika pędzące Audi 80 zderza się z taksówką .
        Uderzenie jest tak mocne że części z samochodów są porozrzucane w promieniu

kilkunastu metrów . Cudem nikt nie odniósł poważnych obrażeń .
        Kierowca rajdowiec mimo zapięcia pasami główką znaczy przednią szybkę .

3.Maturzysta "Super kierowca" rajdowo zawraca na legionów powalając sygnalizator
        który śmiertelnie rozbija czaszkę 11-letniemu Radkowi .
        Przy okazji rani dwoje pozostałych dzieci.

4.Przedsiębiorca z Radomska - Doświadczony i profesjonalny kierowca z ponad
        dwudziestoletnim stażem szoferaka wjeżdza na chodnik i pędzi wprost na ludzi
        którym nigdy by na myśl nie przyszło że znajdzie się jakiś DEBIL pędzący po
        chodniku wprost na nich .
        Rezultat:Doświadczony kierowca śmiertelnie potrąca mężczyznę a dwie pozostałe
        ofiary walczą do dzisiaj o życie .

W tych przypadkach o których było głośno życie straciło około czterech osób .
        Przez głupotę innych straciły to co najcenniejsze .
        Morderca z Radomska zniszczył życie wszystkim swoim ofiarom .

Najgorsze jest to że mimo tych śmiertelnych zdarzeń po Częstochowie jeżdzi
        jeszcze wiele głupków którzy też niedługo kogoś zabiją , oczywiście niechcący
        • Gość: Gienek Re: Czarna Seria Wypadków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 20:05
          A na 11-LIstopada, Jagiellońską i Orkana wciąz jeżdzi jakis głupek na motorze z
          szybkością rajdowca, może ktoś z jego sąsiadów spisze jego numery do wiadomosci
          policji drogowej, zanim dojdzie do tragedii!
          • kierowfca Re: Czarna Seria Wypadków 21.05.06, 05:31
            No i co mu zrobisz? nie bądź śmieszny.
      • Gość: Medalik Do wszystkich komentujących Medalika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 13:51
        Dziękuję Wam wszystkim za zadanie sobie trudu skomentowania mojej wypowiedzi.
        Dobrze byłoby jednak abyście następnym razem zadali sobie więcej trudu nad
        ZROZUMIENIEM tekstu, który czytacie i komentujecie niż na pisaniu odpowiedzi bez
        zastanowienia. Cała moja wypowiedź o "felernym Mercedesie" i jego "nieszczęsnym"
        kierowcy to jedna wielka ironia i kpina z tłumaczenia się tegoż kierowcy. Jest
        oczywistym, że takie opowiastki może sobie sprawca wypadku między bajki włożyć a
        jak się upiera to niech "reklamuje" swój "doskonały wóz" u producenta.O tym
        właśnie pisałem. Wyśmieją go tam , że hej i dodatkowo utwierdzą się w
        przekonaniu, że Polak - to ....(Mam nadzieję, że rozumiecie co oznacza
        zastosowanie cudzysłowu " " w tekście - jeśli nie, to znowu nie zrozumiecie o
        czym piszę...).
        Z kierowcą z Radomska mam tylko tyle "wspólnego", że pracuję i codziennie
        dojeżdżam autem do Radomska - w tym roku o mało nie miałem czołowego (brakowało
        z 1,5 metra) bo jakiś facet z ERA popisał się podobną "fantazją" jak ten z
        merca.Całe szczęście udało się wyhamować.
        Odnośnie odszkodowania - wiadomo, że życia nikomu nie wróci, ale są żywi
        członkowie rodziny, którzy muszą przecież za coś żyć !! Może ten zabity był
        jedynym żywicielem rodziny ? Należy się odszkodowanie ? Należy - i to solidne !
        Więc o co chodzi ?
        Na zakończenie: za komuny rozrywką intelektualną były kabarety pełne ukrytej
        ironii, dyskretnej kpiny i niedomówień. Ludzie potrafili odczytać to co było
        napisane lub powiedziane między wierszami. Dzisiejsze kabarety to z reguły
        występ kilku kretynów (taka jest rola - aktor kretynem nie jest - gdyby ktoś nie
        rozumiał...) porykujących do siebie nawzajem. I z tego śmieje się gawiedź - bo
        nic innego już nie rozumie.To widać też na tym forum, niestety...
        Pozdrawiam

• Gość: teral Re: Marsz przeciw piratom drogowym IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 20.05.06, 23:05
      35- lat praktyki- średnio 3 samochody zmienia w ciągu roku, średnio 10
      tys. kilometrów w miesiącu i gość zgłupiał i wybrał najgorsze z mozliwych
      zachowanie- nie w inne auto, płot tylko w ludzi?. A mnie się wydaje,że
      temu gościowi po prostu się spieszyło i mając tyle kasy( co świadczy o
      wzięciu najdroższego adwokata w mieście) miał i ma wszystkie przepisy w
      d......e ale niestety nie wyszło coś- a co? no Ci durni ludzie nie
      zeszli z toru jego jazdy i też myslę ,że portfel gościa naprawdę
      schudnie przez kilkuletnie procesy , aż sprawa ucichnie ale jemu samemu nic
      wielkiego się nie stanie.
      • Gość: sruba Re: Marsz przeciw piratom drogowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 00:24
        Wszystko co uschnie na ziemi, nie uschnie na górze. Coś za coś. Jest
        sprawiedliwość ponad ludzka. Czytam i nie chcę mieć wrażenia, iż piszą sami
        bezbożnicy.
        • Gość: xyz Sruba w głowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 08:45
          stalin i hitler wykończyli kilkanaście milionów, nie pieprz o karze boskiej
          • Gość: reksio Re: Sruba w głowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 13:08
            do XSYza: ...oni oczywiśćie byli małpami w ludzkiej skórze. Prawo w Polsce
            teraz nic nie znaczy, a rzeczy samoistnie się odwracają z czasem. Jakie życie
            prowadzisz taki czeka na Ciebie los. Nie mów , że tamci pomarli w sławie i
            godności, w szacunku i poważaniu społecznym. Oby Cię też nie opalił ogiań piekła
            na ziemi i nie tylko.
            • Gość: xyz Re: Sruba w głowie-Reksio szczeka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 15:11
              chiba ci odwaliło- piekłó to jet na ziemi,dzieki takim durniom,co ludzi mają
              za nic....tak jak ten kierowca
    • Gość: gadal h..przez tel Re: Marsz przeciw piratom drogowym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.06, 14:12
      tak teraz beda szukac dziury w calym i wysylac auto az sprawa przycichnie
      sprawdzic biling goscia z merca sprawa prosta jak nie wiem napewno gadal w
      momencie wypadku przez telefon
      czy to taki trudne ??? poza tym podziwiam goscia walilbym pierwszy slup nie
      ludzi!!!! jakbym niemogl stanac
    • Gość: ja do Medalika IP: *.com.pl / *.cn.com.pl 21.05.06, 20:37
      Nie mam problemu z czytaniem ze zrozumieniem...Jeżeli źle zrozumiałam Twoją
      wypowidz i wiele osób także źle ją zrozumiało,to chyba jakiś znak dla
      Ciebie,chyba za mało było "tych" znaków szczególnych które na to wskazywało...
      Przykro mi z tego powodu i tyle !?.Pozdrawiam.
      • Gość: Medalik Re: do Medalika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 21:59
        Widocznie wszyscy macie kłopot ze zrozumieniem. To jedyne wytłumaczenie. Też
        jest mi przykro z tego powodu...
    • Gość: jb Re: Marsz przeciw piratom drogowym IP: 212.87.244.* 21.05.06, 21:53
      Skoro nie mógł skręcić kierownicą, to w jaki sposób wjechał na przeście dla
      pieszych?
      Chodnik nie prowadzi na wprost przejścia, trzeba wykonać skręt i to spory.
      • Gość: Czarny Gosc Wpisujmy numery rej.Piratów drogowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 22:54
        Mam propozycje do wszystkich forumowiczów.
        Wpisujmy w tym wątku numery rejestracyjne i markę pojazdu wariatów drogowych
        którzy szaleją z dużą prędkością i oczywiście z pierdzącym tłumikiem .
        • kierowfca Re: Wpisujmy numery rej.Piratów drogowych 21.05.06, 23:17
          Jak narazie to chyba widać, że "zwykli" kierowcy powoduja wypadki a nie auta
          z "pierdzącymi" tłumikami :)
        • Gość: black do "Czarnego Gościa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 23:30
          Twoj pomysl moim zdaniem w chwili obecnej nie jest mozliwy do zrealizowania,
          choc przyznam nieglupi. numery i marka samochodu niestety nie wskazuja
          obligatoryjnie sprawcy wykroczenia czy przestepstwa. taki czyn popelnia realna
          osoba bedaca za "kolkiem", a nie zawsze jest to wlasciciel auta. to zapewne
          wiesz. auto sie pozycza, wynajmuje itp. wiec jesli podasz numery to taki
          wlasciciel moze żądac od Ciebie zadoscuczynienia za chocby pomowienie. niedawno
          mialem okazje czytac artykul w "zajefajnej" gazetce. tam byla mowa o naklejaniu
          karanym kierowcom powodujacym wypadki w stanie nietrzezwosci, naklejek na
          szybie chyba to brzmialo: uwaga, spowodowalem wypadek bedac nietrzezwym". tez
          dobry pomysl, ale... nie zawsze tym autem bedzie jechal sprawca. pozdrawiam
          • Gość: Czarny Gosc Re: Odp-- "Czarnego Gościa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 23:44
            Za kierwnicą pierdzacego BMW którym którym ktoś gna przez miasto grubo ponad 100
            siedzi raczej właściciel!
            Nawt jeśli nie to niech wie że koleś któremu pożyczył swoją "super furę" naraża
            go na pośmiewisko i ryzyko rozbicia tego co dla takiego najcenniejsze czyli "Fure".
            Co w tym złego ? Niech ludzie piszą jaka marka ,jaki kolor i jakie numery.
            Ja widze same plusy
            • Gość: niezmotoryzowany do Kierowców..Opamiętajcie się!zabijacie Nas!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 06:42
              codziennie muszę uciekać na pasachi na światłach przed 99% rozpędzonych aut,
              przepisy wszyscy mają gdzies... policja nieistnieje, kierowcy zachowują sie
              jak w Azji.. tylko uczciwa praca policji,wysokie mandaty,zabieranie prawka
              przypomni Wam że Polska leży w Europie ! Prawa wszelakiego,nauczyliśmy się
              nieszanować,to co sie dzieje na szosach to jeden z przykładów , mam
              niesprawna nogę,biegać niemogę po pasach..........któregos dnia ktoś z Was mnie
              trafi...trzeżwy,sprawnym autem,może markowym (;
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka