Gość: jozo IP: *.bielsko.dialog.net.pl 26.05.06, 17:20 Kto był taki mądry i zmienił nazwe pięknej wsi na Turów co ma piernik do wiatraka,mieszkaniec Bielska- Białej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cc Re: Joachimów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 19:33 Przapraszam, a kiedy to się stało? Wyjaśnij proszę o co chodzi. Z tego co wiem, były dwie wsie położone niedaleko siebie - Turów i Joachimów. Czyżby się coś zmieniło? A tak wogóle, jeśli czyta to ktoś zaznajomiony w temacie: na niektórych dokładnych mapach okolicy zaznaczony jest w Joachimowie dwór, którego nigdy nie udało mi się odnaleźć na miejscu. Czy on gdzieś tam jest, czy mapa przekłamuje. Dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc polsat to jest ulica Turowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 19:59 Joachimów to nie jest wieś to jest tylko taka potoczna nazwa która funkcjonuje od kąd pamiętam, ale na każdej oficjalnej mapie jest to ulica turowa "joachimowska" No chyba że pan Klimek z urzędu gminy coś kombinuje To piszę "ja" mieszkaniec gminy Olsztyn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dale Re: Joachimów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 21:25 Joachimów dwór - być może chodzi o budynek, w którym obecnie jest dom starców? Odpowiedz Link Zgłoś