Dodaj do ulubionych

dospel niepłaci za urlopy

04.06.06, 18:08
Firma Dospel postanowiła niepłacic za urlopy które ludziom przysługuja i
Twierdzi ze to jest prawnie moze redakcja sie tym zajmie
Dziekuje i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: :) Re: dospel niepłaci za urlopy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 18:21
      A miałem tam pracować
      • Gość: monter_fan_G.N. nigdy nie płacili , co w tym wielkiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 18:30
        nie placa tez zusu jak powinni, dają wypłaty w innej kwocie niż pracownicy
        zarobili, płaca na akord i stale podnosza normy, kasiore dostaje sie pod
        stolikiem , zatrudniają rosjan do wiekszych remontow i kazdej wiekszej budowy,
        celnicy sprawdzają kontenery bez wchodzenia do srodka, nagrywają rozmowy przez
        telefon , kiedys byla kamera w toalecie i jeszcze wiele innych . jesli o czyms
        zapomnialem przepraszam
        • Gość: kęs kontrola urzedu pracy odbywa sie w domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 18:32
          pana prezesa przy kawie i wie o niej wczesniej kazdy i wieksosc ma wtedy wolne
          • mily2000 Re: kontrola urzedu pracy odbywa sie w domu 04.06.06, 19:06
            widze ze juz wszyscy o wszystkim wiedza ale zadna kontrola niemoze niczego
            znalesc w tamtym tygodniu były 2 kontrole ale wyszły z kopertami i nic nie
            znalezli
            • Gość: magister nie ma sie co dziwic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 19:19
              podatki wysokie, panstwo mimo zapewnien nie pomaga je obnizyc, koszta pracy
              jeszcze wyzsze...zeby nie bylo takiego bezrobocia kazdy magistrat przymyka
              legalnie czy to mniej legalnie oko,bo to nie maly pracodawca jak na tą miescine
              a wiecej miejsc pracy ostatnio radomsko wywalczylo niz nasi panowie od zakazów
              szczekania psów. jedni pracuja dla miasta inni dla siebie...
              • Gość: Jerzyk Re: nie ma sie co dziwic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 22:38
                Psy nie mogą szczekać uporczywie. Normalnie w godzinach 6-22 mogą.
            • Gość: IKS Re: kontrola urzedu pracy odbywa sie w domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 18:50
              Ktoś pytał co znaczy PiS. Otóż to.
    • oliviam23 Re: dospel niepłaci za urlopy 05.06.06, 19:25
      Firma Dospel łamie stanowczo przepisy, niepłacąc nie tylko za urlopy które się
      należą pracownikom.Pracownicy są wykorzystywani do sprzątania ubikacji,
      stołówki, oraz całej hali(dyżury) podczas pracy na akord, za co firma im nie
      płaci.Temat urlopów to już stanowcza przesada .Proszę niech ktoś coś z tym
      zrobi...
      • Gość: Gość Re: dospel niepłaci za urlopy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 19:31
        To raczej zakład z Wami cos zrobi. Nie jedna firma takie praktyki stosowała i
        nikt jej nic nie zrobił, a ona zwalniała ludzi którzy szumieli... Taka jest
        mentalność Polaka. "Kto nie jest z nami, ten jest przeciwko nam".
        • mily2000 Re: dospel niepłaci za urlopy 06.06.06, 10:37
          taka jest własnie firma Dospel zgadzam sie z toba
          • Gość: ja Re: dospel niepłaci za urlopy IP: 195.189.52.* 06.06.06, 13:51
            jak w tej firmie moze byc dobrze skoro dyrektorzy sa po zawodówkach co nawet
            sie wysłowic sie poprawnie nie mogą (mowa o Gnaszynie) nie wspominajac o pseudo
            kierowniczku Roberciku ten to nawet podstawówki nie skonczył a pierwszy
            donosiciel tego zakładu a na dodatek męda wraz ze swoimi brygadzistami jeszcze
            gorsze szuje ,ale cóz ta firma tylko stawia na tak swietnie "wykztałconą
            kadre" .Powodzenia dla niewolników i parobków
            • Gość: X?X Re: dospel niepłaci za urlopy IP: *.eranet.pl 07.06.06, 02:19
              Ludzie nie wiecie co z tym zrobić???
              Po ile lat Wy macie???
              Piszecie kilkanaście E-mali, a najlepiej listów do Państwowej Inspekcji Pracy -
              Ale nie tej w Częstochowie!!!! Piszecie do WOJEWÓDZKIEJ DO KATOWIC!!! - oni
              inaczej będą z dyrekcją rozmawiać.

Powodzenia...
            • Gość: zły Re: Dospel spóżnia się z wypłatami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 18:18
              zapiepsza się bez sekundy odpoczynku, wykonyje wszystkie polecenia
              przełożonych, ucinają zarobki, posługują się nami jak chcą, a gdy che się z
              nimi porozmawiać to wstrzymują nasze wynagrodzenia przecierz lata 90-te się
              skończyły a ci dalej traktują swoją załogę jak niewolników w tym "Getto" Dospel
              • Gość: artiq Re: Dospel spóżnia się z wypłatami IP: *.prio140.trustnet.pl 22.09.06, 17:06
                Qutasy z dospela nie zapałacil;i za urlop i przelali mniej kasy niż powinni na
                konto,, żeby ich zmiotła bomba atomowa z ziemi
    • Gość: KTOŚ Re: dospel niepłaci za urlopy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 15:14
      Proszę Państwa!
      DOSPEL to lider REKLAMACJI i ZŁODZIEJSTWA PRZEMYSŁOWEGO a nie WENTYLACJI!
      To firma, która funkcjonuje jeszcze dzięki dobremu marketingowi. Od środka jest
      straszne DZIADOSTWO, beznadziejna atmosfera w pracy, inwigilacja pracowników,
      itd. Praca jak w Chinach - nic dziwnego bo szefowie firmy mają za kontrahentów
      firmy z Chin!!! Poza tym, szczebel wyższy firmy powinien skończyć porzadne
      szkoły bo to co sobą reprezentują daje wiele do życzenia.
      Pozdrawiam
      • Gość: pisak wyjścia są 2 .... IP: 195.189.52.* 28.06.06, 16:19
        1. znosić to cierpliwie licząc, że stanie się cud

2. podjąc stanowcze działania, zgodne z prawem i skuteczne

- zawiadomienie do PiP Katowice z wypunktowaniem zarzutów, może byćdrogą
        elektroniczną, warunek tylko aby podpisać zgłoszenie, można zastrzec, że jest
        anonimowe i takie powinno pozostać, ale trzeba podpisać się w email, jako
        zgłaszający, inaczej email pozostanie bez odpowiedzi

- zabrać się do działania własnymi siłami.... jak to bardzo proste:
        a) jeśli zatrudniacie powyżej 100 osób - pracodawca powinien powołać u was radę
        pracowniczą, ma wgląd w bardzo ważne dokumenty finansowe - LEGALNIE - więc
        będziecie świadomi sytuacji firmy

b) zorganizujcie się w związek zawodowy, a wtedy zyskujecie siłę w postaci
        uprawnień do negocjowania regulaminów, do ochrony przed zwolnieniami, zyskujecie
        możliwość wszczęcia sporu zbiorowego, który stanowić ma mechanizm do
        rozwiązywania problemów w zakłądzie, jako narzędzie zyskujecie do ręki możliwość
        zorganizowania strajku

Są pytania .... ???
        • Gość: mcjurek1986 pracowałem tam niecałe 2 tyg. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 16:36
          ta firma jak wiekszość "duzych" wykorzystuje pracowników zarobki nowego
          pracownika np. na montarzu to beznadzieja po 6 miesiacach pierwsza podwyżka heh
          tylko co to za podwyżka jak tym co juz duzo zarabiali poobniżali pensje ehh
          szkoda gadać atmosfera owszem do bani kierownictwo?? domyślcie się praca
          monotonna jak niewiem co i przez 8 godz trzeba niezle cisnać aby wyjść jako taką
          dniówke !!!!! KIEDYś podobno tam było inaczej nowy pracownik zaraz na starcie
          miał mozliwośc zarobienia 1500 zł(podobno tak słyszałem) teraz po okresie
          próbnym itd. jak przejdzie na akord to z 800 zł zarobi może;(
          • Gość: jaw Parka- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 14:34
            A wiecie, że MW z montażu kręci z KP też z montażu na Leśnej. Sam widziałem
      • Gość: ja Re: dospel niepłaci za urlopy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 09:39
        Witam
        Najlepszym rozwiązaniem będzie zorganizowanie się w Związek Zawodowy. Wiem to z
        własnego doświadczenia bo pracodawca nie chciał z nami rozmawiać ale
        zorganizowaliśmy się w NSZZ “Solidarność” i jest dużo lepiej.
      • Gość: OBJECTIVE Mity o DOSPEL - prawda czy fałsz? IP: 80.54.170.* 28.07.06, 18:37
        Drodzy Czytelnicy tego forum o DOSPEL!
        Piszecie przeróżne rzeczy na temt pracy w DOSPEL, ale ciekawe kto z Was tak
        naprawdę tam pracował? A może powiecie mi dlaczego większość znanych mi osób,
        które tam pracują chwali sobie pracę w DOSPEL? Być może są w tej firmie działy,
        w których ludzie pracują już ponad 10 lat i nie myślą o zmianie swojego
        pracodawcy? A czy ktokolwiek z Was(wyrażających swoje negatywne opinie o tej
        firmie) wziął pod uwagę fakt, że w Częstochowie mamy dwie firmy Dospel.
        Dlaczego wszyscy skupiacie się tylko na tej jednej wrzucając obie do wspólnego
        wora? Czyżby nikt ne brał pod uwagę DOSPEL CZĘSTOCHOWA? A może warto
        zaryzykowac i przekonać się na własnej skórze jak tam jest? Bo kto nie chciałby
        pracować w takiej firmie jak ta przy ul. Bór gdzie mamy do czynienia z pracą w
        stablinej i prężnie rozwiającej się firmie, w atmosferze wzajemnego szacunku
        wśród młodych, dymamicznych i ambitnych osób???
        Pozdrawiam serdecznie...
        • Gość: ktosik Re: Mity o DOSPEL - prawda czy fałsz? IP: *.21.pl / *.21.pl 28.07.06, 23:53
          Gość portalu: OBJECTIVE napisał(a):

> A może warto zaryzykowac i przekonać się na własnej skórze jak tam jest? Bo
          kto > nie chciałby
          > pracować w takiej firmie jak ta przy ul. Bór gdzie mamy do czynienia z pracą w
          > stablinej i prężnie rozwiającej się firmie, w atmosferze wzajemnego szacunku
          > wśród młodych, dymamicznych i ambitnych osób???

Same frazesy. Proszę nie powtarzać oklepanych stwierdzeń typu "młoda, dynamiczna
          kadra, prężnie rozwijająca się firma". Nie mam nic do tej firmy, ale na widok
          takich tekstów mam szyderczy uśmiech.

• Gość: OBJECTIVE Re: Mity o DOSPEL - prawda czy fałsz? IP: 80.54.170.* 29.07.06, 15:31
            Same frazesy. Proszę nie powtarzać oklepanych stwierdzeń typu "młoda, dynamiczn
            > a
            > kadra, prężnie rozwijająca się firma". Nie mam nic do tej firmy, ale na widok
            > takich tekstów mam szyderczy uśmiech.

Jak to fajnie krytykować innych. Znam kilka osób, które tam pracują(zarówno w
            DOSPEL jak i w DOSPEL CZĘSTOCHOWA) i są młode, ambitne i nastwaione na sukces.
            A przede wszystkim pracują w atmosferze wzajemnego szacunku. Wszędzie można
            natrafić na osoby wśród których czujemy się lepiej czy gorzej, ale dlaczego od
            razu krytykowac całą firmę i wszystkich w niej pracujących? Więc Drogi Ktosik
            śmiej się do woli, bo śmiech to zdrowie!
            • Gość: Była Re: Mity o DOSPEL - prawda czy fałsz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 10:49
              Dospel kiedyś był, ale dziś tylko był świetną firmą ze zgraną załogą i naprawde
              świetnymi pracownikami , pracowałam tam 8 lat, ale dzisiaj ze świetnych
              pracowników zostało bardzo niewielu i to tylko dla tego że boją się zaryzykować
              lub nie mają kiedy poszukać czegoś innego, dziś idąc nawet do firmy doradzctwa
              personalnego słyszy się aby tam nie składać cv, a ilość ogłoszeń w dodatku
              praca ukazujących się co poniedziałek(mają już chyba swoją stałą stronę) nie
              świadczy o dynamicznym rozwoju firmy i stawianiu na młodych pracowników, stan
              ilościowy zatrudnienia nie zmienia się w Dospelu od 2 lat, o ogłoszenia idą i
              idą... to chyba o czymś świadczy
              Szkoda że wraz z rozwojem firmy, nastąpił etap cofania się kierownictwa
              (właścicieli), że do dziś się nie obudzili.
            • Gość: Logical Dospel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 22:56
              Hmm... Trzeba pozwolić kazdemu na własną opinię odnośnie Dospel'u. Lecz tak,
              jeżeli kogoś zwolnili gdyż nie wywiązywał się z obowiązków a teraz sączy się z
              niego złość to chyba bez sensu. Z drugiej strony jeżeli Mocodawcy firmy zle
              zarzadzają, nie są kompetentni warto o tym pisać. Lecz niektóre wypowiedzi na
              tym formum to po prostu żenada!!! Konstruktywna krytyka zawsze w cenie !!!
            • Gość: Niezadowolony Re: Mity o DOSPEL - prawda czy fałsz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 01:28
              Witam wszystkich na forum. Mam wątpliwości co do pewnych działań firm
              produkujących wentylatory i nie bardzo wiem co z tym zrobić. Kupiłem ostatnio
              wentylator. Było kilka wentylatorów tego typu różnych producentów. Ja
              kierowałem się ceną i danymi technicznymi. Niestety po zamontowaniu wentylatora
              zauważyłem, że coś jest nie tak. Okazało się, że wentylator, który miał mieć
              500 m3/h osiągnął zaledwie 125 m3/h. Inne wentylatory w tym sklepie były
              droższe i miały niższe wydajności niż 500 m3/h. Wybrałem więc taki, który wydał
              mi się najlepszy. Koniec końców okazuje się jednak, że kupiłem najgorszy z
              możliwych. Czy nie wiecie gdzie należy zgłosić takie działania nieuczciwych
              producentów? A może ktoś zna więcej takich przypadków? Myślę, że to byłby
              ciekawy i pouczający wątek.
        • Gość: były pracownik Re: Mity o DOSPEL - prawda czy fałsz? IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 28.08.06, 22:27
          ja tam pracowałem ,zarej od najniższej krajowej
    • Gość: easy Re: dospel niepłaci za urlopy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 20:21
      Mdli mnie kiedy czytam te wypociny.Piszesz o czymś,o czym pojęcia nie masz.Masz
      wiadomości nieaktualne od wielu,wielu miesięcy.Usłyszałeś gdzieś kolejną plotę...i
      A zresztą ulżyj sobie...Ci co są w temacie wiedzą jakie bzdury wypisujesz
      • Gość: mcjurek1986 Re: dospel niepłaci za urlopy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 09:37
        no to widze ze nie jesteś w temacie a skoro Cie mdli to chyba masz coś na
        sumieniu i sam przesatń gadać głupoty wiem jak jest przekonałem sie sam a nie
        z żadnych plot!! jedynie o tym ze pracujacym juz tam dłuzej poobniżali kase wiem
        od pracowników których zdarzyłem tam poznać prawda a nie plota!!!!!
      • Gość: KTOŚ Re: dospel niepłaci za urlopy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 10:33
        Szanowny EASY!
        Widzę, że nie znasz realiów pracy w DOSPELu.Ja tam pracowałam i uważam, że
        pobyt tam nauczył mnie jesdnego, tzn. SPRAWDZAĆ DOKŁADNIE PRACODAWCE zanim
        podpiszesz umowę. Nie wiem co robisz lub robiłeś, ale w ocenie pracodawcy
        należy patrzeć trzeźwo, bo inaczej dostaniesz kopa nie wiedząc kiedy!!!
        Pozdrawiam:)
        • Gość: Wściekły Dospel płaci za urlopy!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.06, 17:23
          Bzdury wypisujecie.
          W Dospel nie ma pracy na czarno.
          W Dospel nie dostaje się wypłaty pod stołem.
          Swoje stanowiska pracy i ich otoczenie pracownicy sprzątają na całym świecie i
          jest to normalne o zgodne z prawem.
          To że pracownicy mają dyżur do sprzątania w toalecie to też przecież nic
          strasznego, ktoś to robić musi - a wdomu to macie sprzątaczkę?
          A sprzątaczka to nie człowiek?

Za urlopy i chorobowe jest wypłacana stawka uzależniona od kwoty wypłaty.
          Praca w akordzie zawsze jest ciężka, bo pracownik sam się zmusza do bardziej
          intensywnej pracy - wszędzie na świecie gdzie jest akord tak jest.

Bez akordu ludzie olewają pracę.
          Atmosferę w pracy kształtują pracownicy tam zatrudnieni. To od Ciebie zależy czy
          atmosfera będzie miła czy nie!

Patrząc na niektórych kolegów z pracy odnoszę wrażenie, że przyszli z zakładów
          psychiatrycznych a ledwo nauczyli się w pracy obsługiwać komputery to zaczęli
          pisać bzdury na tym forum. To właśnie takich półmuzgów się z roboty wywala, bo
          są obibokami, bez inicjatywy i nie potrafią dobrze pracować.
          • Gość: ktosik Re: Dospel płaci za urlopy!!! IP: *.21.pl / *.21.pl 08.07.06, 20:27
            W jakim dziale pracujesz i gdzie ? :)
          • ziabcia Re: Dospel płaci za urlopy!!! 08.07.06, 22:31
            PÓŁMÓZGÓW a nie półmuzgów!!! Zastanów się nad tym co piszesz i jak piszesz a
            potem obrażaj innych!!!
          • Gość: Tornister Re: Dospel płaci za urlopy!!! IP: *.skylogicnet.it 12.07.06, 18:42
            Zgadzam się ze wściekłym . Ten kto wypisuje bzdury na temat tej firmy jest
            albo nieudanym eksperymentem szalonego genetyka ,albo ma obie rączki lewe i
            nie wie ,że na pieniążki to trzeba zapracować .Nic nie ma za darmo i
            życzę wszystkim pracodawcom takiego podejścia , do czegoś co nazywają własnym
            biznesem i stworzyli to własnymi rękoma. W tej firmie liczy się wiedza
            praktyczna a płaci się uczciwie .Wypisującemu te bzdury na temat DOSPEL
            proponuję wybrać się na najbliższą stację Orlen , wejść do kibla i popatrzeć
            na grafik sprzątania toalet .Proponuję jeszcze drugie miejsce :Mc Donalds ,
            chyba, że nie masz kasy bo w takiej firemce pracujesz ( ludzi z Dospel
            stać ) ,że nie masz na bułkę z masłem .
            Nie pozdrawiam .
            • Gość: pilot Re: Dospel płaci za urlopy!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 11:01
              tylko że sprzątenie kibli na orlenie i w mcdonaldzie pracownicy mają w zakresie
              obowiązków i za czas spędzony na sprzątaniu tych pomieszczeń maja kasę a w
              dospelu NIE - i to jest ta suptelna różnica ltórej Ty jakoś niezauważyłeś
              • Gość: chomik Re: Dospel płaci za urlopy!!! IP: *.flatpla.net 01.09.06, 00:51
                pan robert k to jest bardzo prosty człowiek ktory był didzejem a został
                kierownikiem montarzu ,a puzniej po zakupie fir. tapety gnaszyn był kier.
                brygady remontowej w tym zakladzie ,wtej dziedzinie jest pusty na niczym się
                nieznal .jak może czlowiek bez żadnych kwalifikacji nadddddddddddzorować roboty
                bubowlane w gnazynie i czerniachowsu (obw.kaliningradzki)przecierz to zagrarz
                bezpieczeństwu.
                • Gość: xxx Re: Dospel płaci za urlopy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 01:15
                  Ale może był bardzo dobrym DJ ???
                  • Gość: Schizol Re: Dospel płaci za urlopy!!! IP: *.prio140.trustnet.pl 08.09.06, 12:36
                    a mnie się bardzo dobrze pracuje w Dospelu i pracowałbym nawet za 2,5zł na
                    godzine
    • Gość: gosia Re: dospel niepłaci za urlopy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.06, 22:45
      mam tylko jedno pytanie: czy to jest prawdą że w dospelu zwalniają gdy nie
      powiesz dzien dobry odpowiednim ludziom?
      • Gość: tak Re: dospel niepłaci za urlopy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 19:32
        zdarzyło sie, znam tez przypadek ,ze kogoś zwolnili ,bo na rozmowie
        powiedzial ,ze nie pali papierosów a jak wyszedł z zakładu zapalił na parkingu
        przy samochodzie. Wszystko zalezy od tego w jakim nastroju jasnie Pan wstanie.
        Co do pracowników ktoś pisal,ze nie dostają kasy pod stolikiem ...
        prosze mi wyjaśnic jak mają płącone jasnie panowie dyrektorzy którzy mają na
        papierku umowy po 1000 ?:)) bo jezdzic codziennie po kilkaset km do pracy za
        1000 sie za bardzo nie oplaca ,bo na paliwosie nie zwróci , nawet jak ktoś na
        gazie pomyka...
    • Gość: rafi Re: dospel niepłaci za urlopy IP: *.u.mcnet.pl 13.07.06, 09:03
      no a ja chcialem tam pracowac. wyaslalem tam moja aplikacje. praca umyslowa.
      jeszcze sie nie odezwali ale po waszych postach to nie wiem czy nawet na
      rozmowe isc. cos w tym musi byc, wszyscy mowia, ze atmosfera do bani. Wogole to
      jakie mniej wiecej sa zarobki w dospelu?
      • Gość: ??? Re: dospel niepłaci za urlopy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 15:40
        mam isc na rozmowe jak tam jest i jak płaca....
        • Gość: ktosik Re: dospel niepłaci za urlopy IP: *.21.pl / *.21.pl 24.07.06, 17:45
          Jakie stanowisko ? Bo to zależy. A w dodatku jeśli się dogadacie to po prostu
          negocjuj i tyle...
      • Gość: ja Re: dospel niepłaci za urlopy IP: 195.189.52.* 29.07.06, 08:34
        nawet sie nie wyberaj to najgorsza firma jaka widziałem sami donosiciele i
        kapusie sie liczą ,dyrektor po zawodówce albo nawet podstawówki ie skończył to
        samo kierowniczek robercik ledwo udało sie mu podstawówkę skończyc
    • Gość: zibi Re: dospel niepłaci za urlopy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 18:52
      a mi telepizza terz nie placi za wczesniejsze przyjscie do pracy bo musze byc
      tak gdzies na 9.00. Potem wysylaja mnie na drugi koniec miasta i nawe biletu
      nie dadza na MPK tylko samemu musze kupic, i wrocic tez na swoj koszt nie
      mowiac o tym, ze do pracy i pozniej z pracy do domu tez musze dojechac..
      Miesiecznego nie mam, bo niekiedy na gape jezdze, bo za 3.00 zł na godzine to
      kupwyac bilet sie nie oplaci... wiecej wydam na przejazd MPK niz zarobie w
      ciagu godziny...
      chodze z ulotkami. wryyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
      • Gość: gaga Re: dospel niepłaci za urlopy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 20:00

> a mi telepizza terz nie placi za wczesniejsze przyjscie do pracy bo musze byc
        > tak gdzies na 9.00. Potem wysylaja mnie na drugi koniec miasta i nawe biletu
        > nie dadza na MPK tylko samemu musze kupic, i wrocic tez na swoj koszt nie
        > mowiac o tym, ze do pracy i pozniej z pracy do domu tez musze dojechac..
        > Miesiecznego nie mam, bo niekiedy na gape jezdze, bo za 3.00 zł na godzine to
        > kupwyac bilet sie nie oplaci... wiecej wydam na przejazd MPK niz zarobie w
        > ciagu godziny...
        > chodze z ulotkami.

-przecież matury to pan minister dopiero teraz załatwia.
        Jak Ty z taka polszczyzną skończyłeś szkołę?
        • Gość: Ludwik Warynski Re: dospel niepłaci za urlopy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 00:14
          Komozja , Polontex , Stradom , TRW , DOSPEL to jedna wielka czestochowska brac
          ..........tylko srac i srac ....... na te pseudo firmy i ich pseudowlascicieli
          • singielek1 a kto płaci, jak można zaoszczędzić ? 29.07.06, 09:34
            Wreszcie zjawisko nabiera prawie normalności:
            serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,3232208.html
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=39089238&a=39089238
            • Gość: kierownik Od kogo wy wymagacie? bez komentarza... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 12:46
              "wyłanczanie się programu multicam"

Panu Kierownikowi się włancza?

"Nasz problem przedstawiem moze tak , posiadam waszych koncentratorów w ilości
              5 szt po 16 kamer każdy, problem pojawia sie w momencje laczenia z danym
              koncentratorem za posrednictwem sieci WLAN monitoring czasami chodzi 5 min a
              czasami odrazu wywala sie i nie chcodzi program juz na komputerze . Jest to dla
              mnie bardzo utrudnione poniewaz systemy ma postawione w kilku miejscach europy
              i czasami nie mam upowaznionych pracowników do zrobienia restartu systemu .
              Jaka macie panowie propozycję na rozwiązanie tego problemu ."

"Przedstawiem"? - zresztą pierwsze zdanie to majstersztyk poprawnej polszczyzny.
              "Jest to dla niego bardzo utrudnione" - jest duzym utrudnieniem byłoby lepiej
              "Jaka macie panowie propozycję na rozwiązanie tego problemu" - też ciekawa
              konstrukcja

Źródło: www.delta.poznan.pl/phorum/read.php?f=1&i=304&t=304&v=t

• Gość: rafi Re: Od kogo wy wymagacie? bez komentarza... IP: *.provident.pl 31.07.06, 15:14
                Do kogo wy sie przy......alacie? Gość pracuje dlatego w telepizzy przy
                roznoszeniu ulotek a nie w urzędzie. Zastanówcie się, bo sami jesteście tępi.
                Zobaczcie lepiej jak się wyraża na przykład nasz starosta, burak z resztą
                niesamowity, który w starostwie czuje się co najmniej jak na budowie (ma firmę
                budowlaną).Od niego już chyba wypada wymagać.
                • Gość: Peppy Re: Od kogo wy wymagacie? bez komentarza... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 16:11
                  Można zauważyć, że niektórzy wypowiadający się na tym forum są bez wątpienia
                  wysokiej klasy spacjalistami w dziedzinie krytykowania.Szkoda, że ich krytyka
                  jest ukierunkowana wyłącznie na krytykowanie innych, a ocena swoich umjętności,
                  swojego zaangażowania, swojej inwencji jest jej całkowicie pozbawiona. Wiem, że
                  najłatwiej jest krytykować innych, a najtrudniejszą sztuką jest samemu
                  stworzenie czegoś od podstaw, bo tak naprawdę to jest prawdziwe
                  wyzwanie.Rozumiem, Twoje zniesmaczenie dotyczące braku składni w wypowiedzi,
                  jednak pamiętaj jeśli tego kogoś zaangażowanie w pracę jest prawdziwe, a Ty
                  poświęcisz cała swoją uwagę na wyszukiwanie błędow stylistycznych w
                  wypowiedziach to uwierz, że w krótkim czasie Twoja kariera może stanąć pod
                  znakiem zapytania w tej firmie.
                  • Gość: KTOŚ Re: Od kogo wy wymagacie? bez komentarza... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 08:32
                    Dear Peppy!

Myśle, że większość wypowiedzi krytycznych jest spowodowana rozczarowaniem
                    pracą w firmie DOSPEL. Rozczarowanie spowodowane jest wieloma czynnikami. Nie
                    chcę ich tutaj wymieniać bo nie tędy droga. Tak, pracowałem tam i potrafię
                    ocenić jakość firmy ponieważ nie była to moja pierwsza praca i mam troszeczkę
                    rozeznanie rynku polskiego i zagranicznego.
                    Należy zwrócić uwagę na jeden ważny fakt. Mianowicie, chcąc budować dobrą i
                    dużą firmę trzeba mieć porządny plan (biznes plan). Tutaj nie wystarczą dobre
                    chęci i jakieś tam studia. To nie firma garażowa. Pamiętać należy o tym, iż my
                    jesteśmy pracodawcą więc jeżeli chcemy budować coś dobrego i sprawnego to
                    należy zatrudnić odpowiednich ludzi, szczególnie jeśli chodzi o stanowiska
                    zarządzające.
                    Firma DOSPEL powstała z garażu i rozrosła się do zbyt dużych rozmiarów co z
                    kolei wpływa na zarządzanie taką działalnością. Niestety zarządzanie wymknęło
                    się z pod kontroli ponieważ firma zatrudniła nieodpowiednich ludzi i jest zbyt
                    duża rotacja pracowników, co przekłada się na kontakty i komunikację w firme.
                    Reasumując można z całą pewnością powiedzieć iż Pan Prezes ma wizje ale
                    myślenie tylko garażowe.
                    Pozdrawiam:)
                    • Gość: Logical Because of... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 18:58
                      Wypowiedzi na forum kojarzą mi się troszkę ze starym hamburgerem... Mówiąc
                      krótko są nie świerze. Jest to powielanie tych samych argumentów w sposób
                      bardzo powierzchowny. Może lepiej choć odrobinę zgłębić temat rozumując
                      logicznie. Zakładając, że negatywne odpowiedzi są prawdziwe należy zadać sobie
                      pytanie dlaczego firma tak postepuje ?? W ten sposób postępują firmy nastawione
                      na konkurencję cenową - czyli również nabywców cenowych - jak wiadomo taka
                      strategia jest stosowana gdy ma się podejście do rynku "rabunkowe"... Podejście
                      owo jest bardzo krótkowzroczne.
                      Oczywiste jest dla każdego kto choć raz przeczytał książkę, która traktowała o
                      marektingu, iż najefektywniejszym długofalowym podejściem do biznesu jest
                      kreowanie marki. Mając dobrą markę konkurencja przestaje być groźna a co więcej
                      często rezygnuje sama stawania w szranki a bardziej szuka dla siebie nisz
                      rynkowych.
                      O ile to jest oczywiste, niejasne jest dla mnie dlaczego tak miałaby być
                      sterowana ta firma? Jedynym powodem mogą być braki w kadrze zarządzającej...
                      W sorej firmie należy oddać zarządzanie w odpowiednie ręce w każdym z pionów
                      tzn finanse, hr, marekting, produkcja itd. Właściciel wtedy pełni kontrolę nad
                      wszystkimi działami i z reguły patrzy tylko z satysfakcją jak firma się rozwija
                      i ma coraz lepszą reputację. Niestety, choć jest to czasami trudne trzeba
                      powierzyć dane segmenty innym... Bo jedna osoba nie może znać się na wszystkim -
                      choć może się jej tak wydawać. Niestety jest to złudne.
                      • Gość: Logical Re: Because of... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 19:03
                        Jest oczywisty błąd w mojej wypowiedzi... Daję więc możliwość krytyki tym
                        którzy czepiają się gramatyki, ortografii czyli mają "nieświeże" podejście ;)
                    • Gość: Nim Re: Od kogo wy wymagacie? bez komentarza... IP: *.net.euron.pl 18.08.06, 14:22
                      Myślę Ktosiu, że trochę przesadzasz, zwłaszcza z myśleniem garażowym P.
                      Prezesa. Ja akurat też pracowałem w tej firmie i chyba mam nie gorsze
                      rozeznanie rynku niż Ty. Mimo to nie znam firmy w branży wentylacyjnej, która
                      równie szybko się rozwinęła i z taką szbykością objęła rynek polski i
                      europejski, wychodząc z garażu. Przy tak szybkim rozwoju firmy często się
                      zdarza, że są problemy z komunikacją i ogarnięciem nowych spraw, które ciągle
                      dochodzą. Być może firmy, w których wcześniej pracowałeś miały ustabilizowaną
                      pozycję lub rozwijały się wolniej, a może w ogóle nie miały ambicji rozwoju.
                      Tak czy inaczej Dospel cały czas się rozwija i jakkolwiek byśmy nie śmiali się
                      z kadry czy prezesów chyba już nikt go nie dogoni.
                    • Gość: broda Re: Od kogo wy wymagacie? bez komentarza... IP: 80.54.173.* 11.10.06, 10:28
                      Pojęcia o niczym nie masz . Firma Dospel powstała na bazie firmy produkującej
                      lokówki i takie tam pierdoły . Bo to B.M trzepał na początku.
                      • Gość: herb Re: Od kogo wy wymagacie? bez komentarza... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 22:35
                        Małe miasto, coraz mniejsze, firmy bez konkurencji, zatrudnienie i płaca
                        odpowiada bezrobociu, jak również warunki pracy. Pewno większość ludzi którzy
                        pracowali w Dospelu i wyjechali znalezli pracę, która nie ma nic wspólnego z
                        powyższymi wpisami. To okropne, ale jeżeli nie da się tego znieść należy
                        poszukać pracy poza granicami Częstochowy, a wkurzanie się nic nie da.
    • Gość: Pracownik Bór Re: Dospel płaci za urlopy!!! IP: 80.54.170.* 28.08.06, 20:50
      Prawdopodobnie nogdy nie byłeś w Dospel Częstochowa przy ul. Bór, gdyż nie
      jesteś najlepiej zorientowany w strukturze tej firmy. A do jakiej grupy zalicza
      się pracowników magazynu i serwisu? Nie tylko na produkcji można pracowac
      fizycznie!!!
    • Gość: mariano Re: Od kogo wy wymagacie? bez komentarza... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 07:36
      hej, ok to,że się dzieje źle w Dupselu to wie każdy, kto tam pracuje i nie ma o
      czym mówić!! W życiu jest tak, że sytuacja zmienia diametralnie bieg i odwraca
      się o 180 stopni. Myślę, że warto o tym pamiętać!!!!

Ale może warto poszukać dobrych stron tej firmy??? Np czy jest tam ktoś z kadry
      zarządzającej, kierownik, brygadzista, który jest normalny ??? Tzn nie dał się
      kupić przez właścicieli ???? Kto trzyma stronę pracowników????

Chyba znam odpowiedź, ale poczytam chętnie wasze opinie Was....
      • Gość: :-) Re: Od kogo wy wymagacie? bez komentarza... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 00:20
        Oj Kolego źle rozumujesz! Zadaniem każdego z kadry, kierownika czy brygadzisty
        jest tylko i wyłącznie praca na rzecz pracodawcy i żaden nie będzie trzymał
        strony pracownika. Jednak w interesie pracodawcy jest, aby pracownicy pracowali
        wydajnie, a wydajnie pracuje jedynie pracownik, który jest w pracy szanowany i
        doceniany. Przyjęta przez większość firm w Częstochowie strategia "kopania
        pracowników w tyłek" niesie skutki odwrotne: na pracownika się naciska, żeby
        pracował wydajniej, najlepiej za grosze. Wtedy pracownik zaczyna pracować mniej
        wydajnie i robi błędy. To go jeszcze bardziej się naciska. I w którymś momencie
        jeden z elementów pęka: albo pracownik znajduje inną pracę, albo jest
        wyrzucany. Niestety jest to oczywista prawda, której nikt nie chce się
        nauczyć... A jeśli są jacyś "dobrzy" kierownicy czy brygadziści to oni nie
        robią tego dla pracownika tylko dla pracodawcy - ich podwładni pracują
        wydajniej i robią mniej błędów. To są bardzo proste zasady - tylko czemu nikt
        ich nie chce stosować? Bo większość kadry próbuje budować w ten sposób swój
        autorytet. Nie mogą oni zrozumieć, że autorytetu nie da się zbudować na
        strachu - do tego potrzebne są kompetencje i minimum zasad etycznych. Niestety
        problem dotyczy większości polskich firm gdzie kierownikami i dyrektorami
        zostają osoby przypadkowe, raczej lojalne niż kompetentne.
      • Gość: do mariano Re: Od kogo wy wymagacie? bez komentarza... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 15:48
        Jesli ktos taki był to nie popracował tam dłużej niż trzy miesiące. Umowa co
        prawda na 10 lat ale z dwutygodniowym okresem wypowiedzenia.
    • dospelowiec Re: dospel niepłaci za urlopy 11.02.07, 18:18
      zapraszam na forum dospel www.forum-dospel.yoyo.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka