mily2000 04.06.06, 18:08 Firma Dospel postanowiła niepłacic za urlopy które ludziom przysługuja i Twierdzi ze to jest prawnie moze redakcja sie tym zajmie Dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: :) Re: dospel niepłaci za urlopy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 18:21 A miałem tam pracować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monter_fan_G.N. nigdy nie płacili , co w tym wielkiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 18:30 nie placa tez zusu jak powinni, dają wypłaty w innej kwocie niż pracownicy zarobili, płaca na akord i stale podnosza normy, kasiore dostaje sie pod stolikiem , zatrudniają rosjan do wiekszych remontow i kazdej wiekszej budowy, celnicy sprawdzają kontenery bez wchodzenia do srodka, nagrywają rozmowy przez telefon , kiedys byla kamera w toalecie i jeszcze wiele innych . jesli o czyms zapomnialem przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kęs kontrola urzedu pracy odbywa sie w domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 18:32 pana prezesa przy kawie i wie o niej wczesniej kazdy i wieksosc ma wtedy wolne Odpowiedz Link Zgłoś
mily2000 Re: kontrola urzedu pracy odbywa sie w domu 04.06.06, 19:06 widze ze juz wszyscy o wszystkim wiedza ale zadna kontrola niemoze niczego znalesc w tamtym tygodniu były 2 kontrole ale wyszły z kopertami i nic nie znalezli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magister nie ma sie co dziwic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 19:19 podatki wysokie, panstwo mimo zapewnien nie pomaga je obnizyc, koszta pracy jeszcze wyzsze...zeby nie bylo takiego bezrobocia kazdy magistrat przymyka legalnie czy to mniej legalnie oko,bo to nie maly pracodawca jak na tą miescine a wiecej miejsc pracy ostatnio radomsko wywalczylo niz nasi panowie od zakazów szczekania psów. jedni pracuja dla miasta inni dla siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzyk Re: nie ma sie co dziwic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 22:38 Psy nie mogą szczekać uporczywie. Normalnie w godzinach 6-22 mogą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IKS Re: kontrola urzedu pracy odbywa sie w domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 18:50 Ktoś pytał co znaczy PiS. Otóż to. Odpowiedz Link Zgłoś
oliviam23 Re: dospel niepłaci za urlopy 05.06.06, 19:25 Firma Dospel łamie stanowczo przepisy, niepłacąc nie tylko za urlopy które się należą pracownikom.Pracownicy są wykorzystywani do sprzątania ubikacji, stołówki, oraz całej hali(dyżury) podczas pracy na akord, za co firma im nie płaci.Temat urlopów to już stanowcza przesada .Proszę niech ktoś coś z tym zrobi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: dospel niepłaci za urlopy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 19:31 To raczej zakład z Wami cos zrobi. Nie jedna firma takie praktyki stosowała i nikt jej nic nie zrobił, a ona zwalniała ludzi którzy szumieli... Taka jest mentalność Polaka. "Kto nie jest z nami, ten jest przeciwko nam". Odpowiedz Link Zgłoś
mily2000 Re: dospel niepłaci za urlopy 06.06.06, 10:37 taka jest własnie firma Dospel zgadzam sie z toba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: dospel niepłaci za urlopy IP: 195.189.52.* 06.06.06, 13:51 jak w tej firmie moze byc dobrze skoro dyrektorzy sa po zawodówkach co nawet sie wysłowic sie poprawnie nie mogą (mowa o Gnaszynie) nie wspominajac o pseudo kierowniczku Roberciku ten to nawet podstawówki nie skonczył a pierwszy donosiciel tego zakładu a na dodatek męda wraz ze swoimi brygadzistami jeszcze gorsze szuje ,ale cóz ta firma tylko stawia na tak swietnie "wykztałconą kadre" .Powodzenia dla niewolników i parobków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X?X Re: dospel niepłaci za urlopy IP: *.eranet.pl 07.06.06, 02:19 Ludzie nie wiecie co z tym zrobić??? Po ile lat Wy macie??? Piszecie kilkanaście E-mali, a najlepiej listów do Państwowej Inspekcji Pracy - Ale nie tej w Częstochowie!!!! Piszecie do WOJEWÓDZKIEJ DO KATOWIC!!! - oni inaczej będą z dyrekcją rozmawiać. Powodzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zły Re: Dospel spóżnia się z wypłatami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 18:18 zapiepsza się bez sekundy odpoczynku, wykonyje wszystkie polecenia przełożonych, ucinają zarobki, posługują się nami jak chcą, a gdy che się z nimi porozmawiać to wstrzymują nasze wynagrodzenia przecierz lata 90-te się skończyły a ci dalej traktują swoją załogę jak niewolników w tym "Getto" Dospel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artiq Re: Dospel spóżnia się z wypłatami IP: *.prio140.trustnet.pl 22.09.06, 17:06 Qutasy z dospela nie zapałacil;i za urlop i przelali mniej kasy niż powinni na konto,, żeby ich zmiotła bomba atomowa z ziemi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOŚ Re: dospel niepłaci za urlopy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 15:14 Proszę Państwa! DOSPEL to lider REKLAMACJI i ZŁODZIEJSTWA PRZEMYSŁOWEGO a nie WENTYLACJI! To firma, która funkcjonuje jeszcze dzięki dobremu marketingowi. Od środka jest straszne DZIADOSTWO, beznadziejna atmosfera w pracy, inwigilacja pracowników, itd. Praca jak w Chinach - nic dziwnego bo szefowie firmy mają za kontrahentów firmy z Chin!!! Poza tym, szczebel wyższy firmy powinien skończyć porzadne szkoły bo to co sobą reprezentują daje wiele do życzenia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisak wyjścia są 2 .... IP: 195.189.52.* 28.06.06, 16:19 1. znosić to cierpliwie licząc, że stanie się cud 2. podjąc stanowcze działania, zgodne z prawem i skuteczne - zawiadomienie do PiP Katowice z wypunktowaniem zarzutów, może byćdrogą elektroniczną, warunek tylko aby podpisać zgłoszenie, można zastrzec, że jest anonimowe i takie powinno pozostać, ale trzeba podpisać się w email, jako zgłaszający, inaczej email pozostanie bez odpowiedzi - zabrać się do działania własnymi siłami.... jak to bardzo proste: a) jeśli zatrudniacie powyżej 100 osób - pracodawca powinien powołać u was radę pracowniczą, ma wgląd w bardzo ważne dokumenty finansowe - LEGALNIE - więc będziecie świadomi sytuacji firmy b) zorganizujcie się w związek zawodowy, a wtedy zyskujecie siłę w postaci uprawnień do negocjowania regulaminów, do ochrony przed zwolnieniami, zyskujecie możliwość wszczęcia sporu zbiorowego, który stanowić ma mechanizm do rozwiązywania problemów w zakłądzie, jako narzędzie zyskujecie do ręki możliwość zorganizowania strajku Są pytania .... ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcjurek1986 pracowałem tam niecałe 2 tyg. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 16:36 ta firma jak wiekszość "duzych" wykorzystuje pracowników zarobki nowego pracownika np. na montarzu to beznadzieja po 6 miesiacach pierwsza podwyżka heh tylko co to za podwyżka jak tym co juz duzo zarabiali poobniżali pensje ehh szkoda gadać atmosfera owszem do bani kierownictwo?? domyślcie się praca monotonna jak niewiem co i przez 8 godz trzeba niezle cisnać aby wyjść jako taką dniówke !!!!! KIEDYś podobno tam było inaczej nowy pracownik zaraz na starcie miał mozliwośc zarobienia 1500 zł(podobno tak słyszałem) teraz po okresie próbnym itd. jak przejdzie na akord to z 800 zł zarobi może;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaw Parka- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 14:34 A wiecie, że MW z montażu kręci z KP też z montażu na Leśnej. Sam widziałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: dospel niepłaci za urlopy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 09:39 Witam Najlepszym rozwiązaniem będzie zorganizowanie się w Związek Zawodowy. Wiem to z własnego doświadczenia bo pracodawca nie chciał z nami rozmawiać ale zorganizowaliśmy się w NSZZ “Solidarność” i jest dużo lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBJECTIVE Mity o DOSPEL - prawda czy fałsz? IP: 80.54.170.* 28.07.06, 18:37 Drodzy Czytelnicy tego forum o DOSPEL! Piszecie przeróżne rzeczy na temt pracy w DOSPEL, ale ciekawe kto z Was tak naprawdę tam pracował? A może powiecie mi dlaczego większość znanych mi osób, które tam pracują chwali sobie pracę w DOSPEL? Być może są w tej firmie działy, w których ludzie pracują już ponad 10 lat i nie myślą o zmianie swojego pracodawcy? A czy ktokolwiek z Was(wyrażających swoje negatywne opinie o tej firmie) wziął pod uwagę fakt, że w Częstochowie mamy dwie firmy Dospel. Dlaczego wszyscy skupiacie się tylko na tej jednej wrzucając obie do wspólnego wora? Czyżby nikt ne brał pod uwagę DOSPEL CZĘSTOCHOWA? A może warto zaryzykowac i przekonać się na własnej skórze jak tam jest? Bo kto nie chciałby pracować w takiej firmie jak ta przy ul. Bór gdzie mamy do czynienia z pracą w stablinej i prężnie rozwiającej się firmie, w atmosferze wzajemnego szacunku wśród młodych, dymamicznych i ambitnych osób??? Pozdrawiam serdecznie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: Mity o DOSPEL - prawda czy fałsz? IP: *.21.pl / *.21.pl 28.07.06, 23:53 Gość portalu: OBJECTIVE napisał(a): > A może warto zaryzykowac i przekonać się na własnej skórze jak tam jest? Bo kto > nie chciałby > pracować w takiej firmie jak ta przy ul. Bór gdzie mamy do czynienia z pracą w > stablinej i prężnie rozwiającej się firmie, w atmosferze wzajemnego szacunku > wśród młodych, dymamicznych i ambitnych osób??? Same frazesy. Proszę nie powtarzać oklepanych stwierdzeń typu "młoda, dynamiczna kadra, prężnie rozwijająca się firma". Nie mam nic do tej firmy, ale na widok takich tekstów mam szyderczy uśmiech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBJECTIVE Re: Mity o DOSPEL - prawda czy fałsz? IP: 80.54.170.* 29.07.06, 15:31 Same frazesy. Proszę nie powtarzać oklepanych stwierdzeń typu "młoda, dynamiczn > a > kadra, prężnie rozwijająca się firma". Nie mam nic do tej firmy, ale na widok > takich tekstów mam szyderczy uśmiech. Jak to fajnie krytykować innych. Znam kilka osób, które tam pracują(zarówno w DOSPEL jak i w DOSPEL CZĘSTOCHOWA) i są młode, ambitne i nastwaione na sukces. A przede wszystkim pracują w atmosferze wzajemnego szacunku. Wszędzie można natrafić na osoby wśród których czujemy się lepiej czy gorzej, ale dlaczego od razu krytykowac całą firmę i wszystkich w niej pracujących? Więc Drogi Ktosik śmiej się do woli, bo śmiech to zdrowie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Była Re: Mity o DOSPEL - prawda czy fałsz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 10:49 Dospel kiedyś był, ale dziś tylko był świetną firmą ze zgraną załogą i naprawde świetnymi pracownikami , pracowałam tam 8 lat, ale dzisiaj ze świetnych pracowników zostało bardzo niewielu i to tylko dla tego że boją się zaryzykować lub nie mają kiedy poszukać czegoś innego, dziś idąc nawet do firmy doradzctwa personalnego słyszy się aby tam nie składać cv, a ilość ogłoszeń w dodatku praca ukazujących się co poniedziałek(mają już chyba swoją stałą stronę) nie świadczy o dynamicznym rozwoju firmy i stawianiu na młodych pracowników, stan ilościowy zatrudnienia nie zmienia się w Dospelu od 2 lat, o ogłoszenia idą i idą... to chyba o czymś świadczy Szkoda że wraz z rozwojem firmy, nastąpił etap cofania się kierownictwa (właścicieli), że do dziś się nie obudzili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logical Dospel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 22:56 Hmm... Trzeba pozwolić kazdemu na własną opinię odnośnie Dospel'u. Lecz tak, jeżeli kogoś zwolnili gdyż nie wywiązywał się z obowiązków a teraz sączy się z niego złość to chyba bez sensu. Z drugiej strony jeżeli Mocodawcy firmy zle zarzadzają, nie są kompetentni warto o tym pisać. Lecz niektóre wypowiedzi na tym formum to po prostu żenada!!! Konstruktywna krytyka zawsze w cenie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezadowolony Re: Mity o DOSPEL - prawda czy fałsz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 01:28 Witam wszystkich na forum. Mam wątpliwości co do pewnych działań firm produkujących wentylatory i nie bardzo wiem co z tym zrobić. Kupiłem ostatnio wentylator. Było kilka wentylatorów tego typu różnych producentów. Ja kierowałem się ceną i danymi technicznymi. Niestety po zamontowaniu wentylatora zauważyłem, że coś jest nie tak. Okazało się, że wentylator, który miał mieć 500 m3/h osiągnął zaledwie 125 m3/h. Inne wentylatory w tym sklepie były droższe i miały niższe wydajności niż 500 m3/h. Wybrałem więc taki, który wydał mi się najlepszy. Koniec końców okazuje się jednak, że kupiłem najgorszy z możliwych. Czy nie wiecie gdzie należy zgłosić takie działania nieuczciwych producentów? A może ktoś zna więcej takich przypadków? Myślę, że to byłby ciekawy i pouczający wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: Mity o DOSPEL - prawda czy fałsz? IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 28.08.06, 22:27 ja tam pracowałem ,zarej od najniższej krajowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: easy Re: dospel niepłaci za urlopy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 20:21 Mdli mnie kiedy czytam te wypociny.Piszesz o czymś,o czym pojęcia nie masz.Masz wiadomości nieaktualne od wielu,wielu miesięcy.Usłyszałeś gdzieś kolejną plotę...i A zresztą ulżyj sobie...Ci co są w temacie wiedzą jakie bzdury wypisujesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcjurek1986 Re: dospel niepłaci za urlopy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 09:37 no to widze ze nie jesteś w temacie a skoro Cie mdli to chyba masz coś na sumieniu i sam przesatń gadać głupoty wiem jak jest przekonałem sie sam a nie z żadnych plot!! jedynie o tym ze pracujacym juz tam dłuzej poobniżali kase wiem od pracowników których zdarzyłem tam poznać prawda a nie plota!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOŚ Re: dospel niepłaci za urlopy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 10:33 Szanowny EASY! Widzę, że nie znasz realiów pracy w DOSPELu.Ja tam pracowałam i uważam, że pobyt tam nauczył mnie jesdnego, tzn. SPRAWDZAĆ DOKŁADNIE PRACODAWCE zanim podpiszesz umowę. Nie wiem co robisz lub robiłeś, ale w ocenie pracodawcy należy patrzeć trzeźwo, bo inaczej dostaniesz kopa nie wiedząc kiedy!!! Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wściekły Dospel płaci za urlopy!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.06, 17:23 Bzdury wypisujecie. W Dospel nie ma pracy na czarno. W Dospel nie dostaje się wypłaty pod stołem. Swoje stanowiska pracy i ich otoczenie pracownicy sprzątają na całym świecie i jest to normalne o zgodne z prawem. To że pracownicy mają dyżur do sprzątania w toalecie to też przecież nic strasznego, ktoś to robić musi - a wdomu to macie sprzątaczkę? A sprzątaczka to nie człowiek? Za urlopy i chorobowe jest wypłacana stawka uzależniona od kwoty wypłaty. Praca w akordzie zawsze jest ciężka, bo pracownik sam się zmusza do bardziej intensywnej pracy - wszędzie na świecie gdzie jest akord tak jest. Bez akordu ludzie olewają pracę. Atmosferę w pracy kształtują pracownicy tam zatrudnieni. To od Ciebie zależy czy atmosfera będzie miła czy nie! Patrząc na niektórych kolegów z pracy odnoszę wrażenie, że przyszli z zakładów psychiatrycznych a ledwo nauczyli się w pracy obsługiwać komputery to zaczęli pisać bzdury na tym forum. To właśnie takich półmuzgów się z roboty wywala, bo są obibokami, bez inicjatywy i nie potrafią dobrze pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: Dospel płaci za urlopy!!! IP: *.21.pl / *.21.pl 08.07.06, 20:27 W jakim dziale pracujesz i gdzie ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
ziabcia Re: Dospel płaci za urlopy!!! 08.07.06, 22:31 PÓŁMÓZGÓW a nie półmuzgów!!! Zastanów się nad tym co piszesz i jak piszesz a potem obrażaj innych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tornister Re: Dospel płaci za urlopy!!! IP: *.skylogicnet.it 12.07.06, 18:42 Zgadzam się ze wściekłym . Ten kto wypisuje bzdury na temat tej firmy jest albo nieudanym eksperymentem szalonego genetyka ,albo ma obie rączki lewe i nie wie ,że na pieniążki to trzeba zapracować .Nic nie ma za darmo i życzę wszystkim pracodawcom takiego podejścia , do czegoś co nazywają własnym biznesem i stworzyli to własnymi rękoma. W tej firmie liczy się wiedza praktyczna a płaci się uczciwie .Wypisującemu te bzdury na temat DOSPEL proponuję wybrać się na najbliższą stację Orlen , wejść do kibla i popatrzeć na grafik sprzątania toalet .Proponuję jeszcze drugie miejsce :Mc Donalds , chyba, że nie masz kasy bo w takiej firemce pracujesz ( ludzi z Dospel stać ) ,że nie masz na bułkę z masłem . Nie pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pilot Re: Dospel płaci za urlopy!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 11:01 tylko że sprzątenie kibli na orlenie i w mcdonaldzie pracownicy mają w zakresie obowiązków i za czas spędzony na sprzątaniu tych pomieszczeń maja kasę a w dospelu NIE - i to jest ta suptelna różnica ltórej Ty jakoś niezauważyłeś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chomik Re: Dospel płaci za urlopy!!! IP: *.flatpla.net 01.09.06, 00:51 pan robert k to jest bardzo prosty człowiek ktory był didzejem a został kierownikiem montarzu ,a puzniej po zakupie fir. tapety gnaszyn był kier. brygady remontowej w tym zakladzie ,wtej dziedzinie jest pusty na niczym się nieznal .jak może czlowiek bez żadnych kwalifikacji nadddddddddddzorować roboty bubowlane w gnazynie i czerniachowsu (obw.kaliningradzki)przecierz to zagrarz bezpieczeństwu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Dospel płaci za urlopy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 01:15 Ale może był bardzo dobrym DJ ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schizol Re: Dospel płaci za urlopy!!! IP: *.prio140.trustnet.pl 08.09.06, 12:36 a mnie się bardzo dobrze pracuje w Dospelu i pracowałbym nawet za 2,5zł na godzine Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: dospel niepłaci za urlopy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.06, 22:45 mam tylko jedno pytanie: czy to jest prawdą że w dospelu zwalniają gdy nie powiesz dzien dobry odpowiednim ludziom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak Re: dospel niepłaci za urlopy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 19:32 zdarzyło sie, znam tez przypadek ,ze kogoś zwolnili ,bo na rozmowie powiedzial ,ze nie pali papierosów a jak wyszedł z zakładu zapalił na parkingu przy samochodzie. Wszystko zalezy od tego w jakim nastroju jasnie Pan wstanie. Co do pracowników ktoś pisal,ze nie dostają kasy pod stolikiem ... prosze mi wyjaśnic jak mają płącone jasnie panowie dyrektorzy którzy mają na papierku umowy po 1000 ?:)) bo jezdzic codziennie po kilkaset km do pracy za 1000 sie za bardzo nie oplaca ,bo na paliwosie nie zwróci , nawet jak ktoś na gazie pomyka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafi Re: dospel niepłaci za urlopy IP: *.u.mcnet.pl 13.07.06, 09:03 no a ja chcialem tam pracowac. wyaslalem tam moja aplikacje. praca umyslowa. jeszcze sie nie odezwali ale po waszych postach to nie wiem czy nawet na rozmowe isc. cos w tym musi byc, wszyscy mowia, ze atmosfera do bani. Wogole to jakie mniej wiecej sa zarobki w dospelu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: dospel niepłaci za urlopy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 15:40 mam isc na rozmowe jak tam jest i jak płaca.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: dospel niepłaci za urlopy IP: *.21.pl / *.21.pl 24.07.06, 17:45 Jakie stanowisko ? Bo to zależy. A w dodatku jeśli się dogadacie to po prostu negocjuj i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: dospel niepłaci za urlopy IP: 195.189.52.* 29.07.06, 08:34 nawet sie nie wyberaj to najgorsza firma jaka widziałem sami donosiciele i kapusie sie liczą ,dyrektor po zawodówce albo nawet podstawówki ie skończył to samo kierowniczek robercik ledwo udało sie mu podstawówkę skończyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: dospel niepłaci za urlopy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 18:52 a mi telepizza terz nie placi za wczesniejsze przyjscie do pracy bo musze byc tak gdzies na 9.00. Potem wysylaja mnie na drugi koniec miasta i nawe biletu nie dadza na MPK tylko samemu musze kupic, i wrocic tez na swoj koszt nie mowiac o tym, ze do pracy i pozniej z pracy do domu tez musze dojechac.. Miesiecznego nie mam, bo niekiedy na gape jezdze, bo za 3.00 zł na godzine to kupwyac bilet sie nie oplaci... wiecej wydam na przejazd MPK niz zarobie w ciagu godziny... chodze z ulotkami. wryyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Re: dospel niepłaci za urlopy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 20:00 > a mi telepizza terz nie placi za wczesniejsze przyjscie do pracy bo musze byc > tak gdzies na 9.00. Potem wysylaja mnie na drugi koniec miasta i nawe biletu > nie dadza na MPK tylko samemu musze kupic, i wrocic tez na swoj koszt nie > mowiac o tym, ze do pracy i pozniej z pracy do domu tez musze dojechac.. > Miesiecznego nie mam, bo niekiedy na gape jezdze, bo za 3.00 zł na godzine to > kupwyac bilet sie nie oplaci... wiecej wydam na przejazd MPK niz zarobie w > ciagu godziny... > chodze z ulotkami. -przecież matury to pan minister dopiero teraz załatwia. Jak Ty z taka polszczyzną skończyłeś szkołę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ludwik Warynski Re: dospel niepłaci za urlopy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 00:14 Komozja , Polontex , Stradom , TRW , DOSPEL to jedna wielka czestochowska brac ..........tylko srac i srac ....... na te pseudo firmy i ich pseudowlascicieli Odpowiedz Link Zgłoś
singielek1 a kto płaci, jak można zaoszczędzić ? 29.07.06, 09:34 Wreszcie zjawisko nabiera prawie normalności: serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,3232208.html forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=39089238&a=39089238 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierownik Od kogo wy wymagacie? bez komentarza... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 12:46 "wyłanczanie się programu multicam" Panu Kierownikowi się włancza? "Nasz problem przedstawiem moze tak , posiadam waszych koncentratorów w ilości 5 szt po 16 kamer każdy, problem pojawia sie w momencje laczenia z danym koncentratorem za posrednictwem sieci WLAN monitoring czasami chodzi 5 min a czasami odrazu wywala sie i nie chcodzi program juz na komputerze . Jest to dla mnie bardzo utrudnione poniewaz systemy ma postawione w kilku miejscach europy i czasami nie mam upowaznionych pracowników do zrobienia restartu systemu . Jaka macie panowie propozycję na rozwiązanie tego problemu ." "Przedstawiem"? - zresztą pierwsze zdanie to majstersztyk poprawnej polszczyzny. "Jest to dla niego bardzo utrudnione" - jest duzym utrudnieniem byłoby lepiej "Jaka macie panowie propozycję na rozwiązanie tego problemu" - też ciekawa konstrukcja Źródło: www.delta.poznan.pl/phorum/read.php?f=1&i=304&t=304&v=t Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafi Re: Od kogo wy wymagacie? bez komentarza... IP: *.provident.pl 31.07.06, 15:14 Do kogo wy sie przy......alacie? Gość pracuje dlatego w telepizzy przy roznoszeniu ulotek a nie w urzędzie. Zastanówcie się, bo sami jesteście tępi. Zobaczcie lepiej jak się wyraża na przykład nasz starosta, burak z resztą niesamowity, który w starostwie czuje się co najmniej jak na budowie (ma firmę budowlaną).Od niego już chyba wypada wymagać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peppy Re: Od kogo wy wymagacie? bez komentarza... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 16:11 Można zauważyć, że niektórzy wypowiadający się na tym forum są bez wątpienia wysokiej klasy spacjalistami w dziedzinie krytykowania.Szkoda, że ich krytyka jest ukierunkowana wyłącznie na krytykowanie innych, a ocena swoich umjętności, swojego zaangażowania, swojej inwencji jest jej całkowicie pozbawiona. Wiem, że najłatwiej jest krytykować innych, a najtrudniejszą sztuką jest samemu stworzenie czegoś od podstaw, bo tak naprawdę to jest prawdziwe wyzwanie.Rozumiem, Twoje zniesmaczenie dotyczące braku składni w wypowiedzi, jednak pamiętaj jeśli tego kogoś zaangażowanie w pracę jest prawdziwe, a Ty poświęcisz cała swoją uwagę na wyszukiwanie błędow stylistycznych w wypowiedziach to uwierz, że w krótkim czasie Twoja kariera może stanąć pod znakiem zapytania w tej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOŚ Re: Od kogo wy wymagacie? bez komentarza... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 08:32 Dear Peppy! Myśle, że większość wypowiedzi krytycznych jest spowodowana rozczarowaniem pracą w firmie DOSPEL. Rozczarowanie spowodowane jest wieloma czynnikami. Nie chcę ich tutaj wymieniać bo nie tędy droga. Tak, pracowałem tam i potrafię ocenić jakość firmy ponieważ nie była to moja pierwsza praca i mam troszeczkę rozeznanie rynku polskiego i zagranicznego. Należy zwrócić uwagę na jeden ważny fakt. Mianowicie, chcąc budować dobrą i dużą firmę trzeba mieć porządny plan (biznes plan). Tutaj nie wystarczą dobre chęci i jakieś tam studia. To nie firma garażowa. Pamiętać należy o tym, iż my jesteśmy pracodawcą więc jeżeli chcemy budować coś dobrego i sprawnego to należy zatrudnić odpowiednich ludzi, szczególnie jeśli chodzi o stanowiska zarządzające. Firma DOSPEL powstała z garażu i rozrosła się do zbyt dużych rozmiarów co z kolei wpływa na zarządzanie taką działalnością. Niestety zarządzanie wymknęło się z pod kontroli ponieważ firma zatrudniła nieodpowiednich ludzi i jest zbyt duża rotacja pracowników, co przekłada się na kontakty i komunikację w firme. Reasumując można z całą pewnością powiedzieć iż Pan Prezes ma wizje ale myślenie tylko garażowe. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logical Because of... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 18:58 Wypowiedzi na forum kojarzą mi się troszkę ze starym hamburgerem... Mówiąc krótko są nie świerze. Jest to powielanie tych samych argumentów w sposób bardzo powierzchowny. Może lepiej choć odrobinę zgłębić temat rozumując logicznie. Zakładając, że negatywne odpowiedzi są prawdziwe należy zadać sobie pytanie dlaczego firma tak postepuje ?? W ten sposób postępują firmy nastawione na konkurencję cenową - czyli również nabywców cenowych - jak wiadomo taka strategia jest stosowana gdy ma się podejście do rynku "rabunkowe"... Podejście owo jest bardzo krótkowzroczne. Oczywiste jest dla każdego kto choć raz przeczytał książkę, która traktowała o marektingu, iż najefektywniejszym długofalowym podejściem do biznesu jest kreowanie marki. Mając dobrą markę konkurencja przestaje być groźna a co więcej często rezygnuje sama stawania w szranki a bardziej szuka dla siebie nisz rynkowych. O ile to jest oczywiste, niejasne jest dla mnie dlaczego tak miałaby być sterowana ta firma? Jedynym powodem mogą być braki w kadrze zarządzającej... W sorej firmie należy oddać zarządzanie w odpowiednie ręce w każdym z pionów tzn finanse, hr, marekting, produkcja itd. Właściciel wtedy pełni kontrolę nad wszystkimi działami i z reguły patrzy tylko z satysfakcją jak firma się rozwija i ma coraz lepszą reputację. Niestety, choć jest to czasami trudne trzeba powierzyć dane segmenty innym... Bo jedna osoba nie może znać się na wszystkim - choć może się jej tak wydawać. Niestety jest to złudne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logical Re: Because of... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 19:03 Jest oczywisty błąd w mojej wypowiedzi... Daję więc możliwość krytyki tym którzy czepiają się gramatyki, ortografii czyli mają "nieświeże" podejście ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nim Re: Od kogo wy wymagacie? bez komentarza... IP: *.net.euron.pl 18.08.06, 14:22 Myślę Ktosiu, że trochę przesadzasz, zwłaszcza z myśleniem garażowym P. Prezesa. Ja akurat też pracowałem w tej firmie i chyba mam nie gorsze rozeznanie rynku niż Ty. Mimo to nie znam firmy w branży wentylacyjnej, która równie szybko się rozwinęła i z taką szbykością objęła rynek polski i europejski, wychodząc z garażu. Przy tak szybkim rozwoju firmy często się zdarza, że są problemy z komunikacją i ogarnięciem nowych spraw, które ciągle dochodzą. Być może firmy, w których wcześniej pracowałeś miały ustabilizowaną pozycję lub rozwijały się wolniej, a może w ogóle nie miały ambicji rozwoju. Tak czy inaczej Dospel cały czas się rozwija i jakkolwiek byśmy nie śmiali się z kadry czy prezesów chyba już nikt go nie dogoni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: broda Re: Od kogo wy wymagacie? bez komentarza... IP: 80.54.173.* 11.10.06, 10:28 Pojęcia o niczym nie masz . Firma Dospel powstała na bazie firmy produkującej lokówki i takie tam pierdoły . Bo to B.M trzepał na początku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herb Re: Od kogo wy wymagacie? bez komentarza... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 22:35 Małe miasto, coraz mniejsze, firmy bez konkurencji, zatrudnienie i płaca odpowiada bezrobociu, jak również warunki pracy. Pewno większość ludzi którzy pracowali w Dospelu i wyjechali znalezli pracę, która nie ma nic wspólnego z powyższymi wpisami. To okropne, ale jeżeli nie da się tego znieść należy poszukać pracy poza granicami Częstochowy, a wkurzanie się nic nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Bór Re: Dospel płaci za urlopy!!! IP: 80.54.170.* 28.08.06, 20:50 Prawdopodobnie nogdy nie byłeś w Dospel Częstochowa przy ul. Bór, gdyż nie jesteś najlepiej zorientowany w strukturze tej firmy. A do jakiej grupy zalicza się pracowników magazynu i serwisu? Nie tylko na produkcji można pracowac fizycznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano Re: Od kogo wy wymagacie? bez komentarza... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 07:36 hej, ok to,że się dzieje źle w Dupselu to wie każdy, kto tam pracuje i nie ma o czym mówić!! W życiu jest tak, że sytuacja zmienia diametralnie bieg i odwraca się o 180 stopni. Myślę, że warto o tym pamiętać!!!! Ale może warto poszukać dobrych stron tej firmy??? Np czy jest tam ktoś z kadry zarządzającej, kierownik, brygadzista, który jest normalny ??? Tzn nie dał się kupić przez właścicieli ???? Kto trzyma stronę pracowników???? Chyba znam odpowiedź, ale poczytam chętnie wasze opinie Was.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Od kogo wy wymagacie? bez komentarza... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 00:20 Oj Kolego źle rozumujesz! Zadaniem każdego z kadry, kierownika czy brygadzisty jest tylko i wyłącznie praca na rzecz pracodawcy i żaden nie będzie trzymał strony pracownika. Jednak w interesie pracodawcy jest, aby pracownicy pracowali wydajnie, a wydajnie pracuje jedynie pracownik, który jest w pracy szanowany i doceniany. Przyjęta przez większość firm w Częstochowie strategia "kopania pracowników w tyłek" niesie skutki odwrotne: na pracownika się naciska, żeby pracował wydajniej, najlepiej za grosze. Wtedy pracownik zaczyna pracować mniej wydajnie i robi błędy. To go jeszcze bardziej się naciska. I w którymś momencie jeden z elementów pęka: albo pracownik znajduje inną pracę, albo jest wyrzucany. Niestety jest to oczywista prawda, której nikt nie chce się nauczyć... A jeśli są jacyś "dobrzy" kierownicy czy brygadziści to oni nie robią tego dla pracownika tylko dla pracodawcy - ich podwładni pracują wydajniej i robią mniej błędów. To są bardzo proste zasady - tylko czemu nikt ich nie chce stosować? Bo większość kadry próbuje budować w ten sposób swój autorytet. Nie mogą oni zrozumieć, że autorytetu nie da się zbudować na strachu - do tego potrzebne są kompetencje i minimum zasad etycznych. Niestety problem dotyczy większości polskich firm gdzie kierownikami i dyrektorami zostają osoby przypadkowe, raczej lojalne niż kompetentne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do mariano Re: Od kogo wy wymagacie? bez komentarza... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 15:48 Jesli ktos taki był to nie popracował tam dłużej niż trzy miesiące. Umowa co prawda na 10 lat ale z dwutygodniowym okresem wypowiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
dospelowiec Re: dospel niepłaci za urlopy 11.02.07, 18:18 zapraszam na forum dospel www.forum-dospel.yoyo.pl Odpowiedz Link Zgłoś