Dodaj do ulubionych

gdzie w cz-wie mozna kupic ladna sukienke

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 17:32
Wkrotce wybieram sie na wesele i jak zwykle "ja nie mam w co sie ubrac". Moze
polecicie mi jakies sklepy w Czestochowie gdzie mozna kupic ladna sukienke.
(dodam ,ze niesmiertelny gorset i spódnica odpadaja).Interesuje mnie raczej
cos prostego a zarazem eleganckiego i orginalnego -najlepiej
taka "sukienusia" za kolanko. Cena to max. 200 zl.
Obserwuj wątek
    • Gość: Dżana Re: gdzie w cz-wie mozna kupic ladna sukienke IP: 195.189.52.* 06.06.06, 18:10
      Może zobacz za Puchatkiem na Rynku jest salon sukien slubnych hiszpańskich ale
      są tam też kiecki np. weselne, niestety nie wiem w jakiej cenie
      • Gość: monia Re: gdzie w cz-wie mozna kupic ladna sukienke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 18:45
        ja bym polecila Arkade, ale jezeli to ma byc suknienka za 200 zl to nie bardzo.
        w takim razie poszukaj w Sece, tam jest tego pełno, jeden mankament - napewno
        nie będzie to sukienka niespotykana :)
        pozdrawiam
        • Gość: mala 1977 do moni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 18:49
          prosze napisz mi (orjentacyjnie) gdzie jest arkada, bo nie jestem z czestochowy
          i jakos nie kojarze tego sklepu. dzieki
        • Gość: eva Re: gdzie w cz-wie mozna kupic ladna sukienke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 21:57
          Jeśli chodzi o Arkade to tam jest bardzo drogo. Musisz liczyc ok 1000zł za
          sukienke!!!!Kiedys tam weszłam bo tez szukałam czegoś na wesele i poprostu
          zamarłam!!!A niektóre kiecki były identyczne jak te na ryneczku i kosztowały ok
          200zł!Tylko pewnie gatunkowo się różniły no i oczywiście te na ryneczku nie
          miały markowej metki Arkada.
          Pozdrawiam!!!
          • Gość: mala 1977 Re: gdzie w cz-wie mozna kupic ladna sukienke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 22:05
            NO TO DO ARKADY NIE ZAJRZE, SZKODA MOJEGO CZASU I NERWOW - BEZ PRZESADY Z TYMI
            CENAMI.
    • Gość: mala 1977 Re: gdzie w cz-wie mozna kupic ladna sukienke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 18:55
      A moze znacie jakis sklep z duzym wyborem materialow. Ja kiedys kupilam dosc
      orginalny na wprost liceum Slowackiego (tam gdzie jest Cinema City). Szeroki
      wybor tkanin lecz niestety podobno trefne :( tak powiedziala mo moja krawcowa.
      Moj np gniotl sie i bardzo przyjmowal plamy, nawet z czystej wody.
      • Gość: monia Re: gdzie w cz-wie mozna kupic ladna sukienke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 19:10
        a więc orientacyjnie Arkada jest w pierwszej aleji, mniej wiecej w polowie,
        jeśli wiesz gdzie jest seka, pasaż, plejadon, to trafisz bez problemu bo Arkada
        jest wlasnie zaraz obok w/w sklepów.
        • Gość: mala 1977 do moni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 00:24
          Dzieki, na pewno trafie -pozdrawiam
          • Gość: kachna Re: do moni IP: *.21.pl / *.21.pl 07.06.06, 00:35
            jezeli chodzi o matrialy polecam hurtownie tkanin na nałkowskiej(o ile dobrze
            kojarze)...szeregowki w okolicach dekabrystow za video world'em
    • Gość: Milka Re: gdzie w cz-wie mozna kupic ladna sukienke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 07:27
      kobietki trzena jechać co C.H.Ptak wRzgowie pod Łodzią.w Cz-wie ceny są o 30-
      40 % wyższe a przecież handlowcy tam się zaopatrują.
      • Gość: mala 1977 Re: gdzie w cz-wie mozna kupic ladna sukienke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 10:07
        dzieki, na pewno zajrze do tej hurtowni materialow, a do w Ptaku ja niestey nie
        potrafie robic zakupow. (za duzo towaru za malo czasu).
        • Gość: monia Re: gdzie w cz-wie mozna kupic ladna sukienke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 10:31
          o "ptaku" nawet nie mowcie. kobiety, tam jest wszystko to co można kupic u nas
          na najzwyklejszym bazarze, tragedia, bylam tam ostatnio kupe godzin i nic nie
          kupilam. w zeszłą niedziele bylam w Katowicach w Silesia City Center, tam to
          jest po prostu raj. pełno markowych butików, jest w czym wybierac :) no i czasu
          wiecej bo godziny otwarcia są dluższe :)
          pozdrawiam
          • Gość: maja Re: gdzie w cz-wie mozna kupic ladna sukienke IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.06, 13:27
            Pewnie zaraz jedna z drugą "puszczą" odpowiedni komentarz na mój temat, ale co
            tam...
            Nie chce się wypowiadać na temat sklepów z kieckami czy materiałami.
            Chce "powiedzieć", że dla mnie strojenie się na wesela w wystrzałowe kiecki, z
            falbanami, cekinami, bez pleców etc, jest śmieszne i bardzo obciachowe. Dość
            często goszcze na różnego typu "imprezach" i jak widze powystrajane - jak się
            okazuje młode dzewczyny to płakać mi się chce. Ubranie, fryzura, makijaż - i 10
            lat więcej.
            Ja osobiście nigdy nie założyłam na wesele jakiejś "wystrzałowej" kiecki, nie
            chce wyglądać ani czuć się jak pudernica. Zazwyczaj chodze ubrana w to w czym
            dobrze się czuje i w czym wyglądam na swój wiek. I nie chce być nie skromna,
            ale wówczas ja dostaje najwięcej komplementów, ze wyglądam fajnie, naturalnie
            itp, a nie te wypacykowane panny.
            Dlatego osobiście radziłabym, abyś:
            1. nie kupowała czegoś co jest we wszystkich sklepach - chodzi mi o fason i
            kolorystykę.
            2. a jeśli posiadasz w szafie coś w czym czujesz się dobrze, to postaraj się
            jakoś to zestawić, dorzucić jakieś dodatki - coś oryginalnego
            U mnie najbardziej sprawdza się spódnica i bluzka - fason, kolor, długość,
            wzór - to zależy od okazji.
            A i nie wspomniałam jeszcze o szpiklach, które królują na parkietach - brak
            słów.
            Pozdrawiam.
            • Gość: monia Re: gdzie w cz-wie mozna kupic ladna sukienke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 14:00
              nie będę naskakiwac na Cibie napewno. kazda ubiera sie tak jak uwaza. ja
              osobiście sądze ze wesele jest takim dniem wyjątkowym, gdzie trzeba się ubrać
              raczej innaczej niż zwykle. a to czy zakladamy falbanki, cekinki itp. to juz
              kwestia gustu :)
              • Gość: maja Re: gdzie w cz-wie mozna kupic ladna sukienke IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.06, 17:08
                Zgadzam się - wesele to dzień wyjątkowy. Mnie głównie chodziło o to, że
                niektórzy wycudaczają się w tym wyjątkowym dniu. Na codzień szara cicha mysz, a
                jak przyjdzie co do czego, to właśnie zrobi się na pudernice.
                Oczywiście nie miałam zamiaru obrazić Cie - autorko postu. Jeżeli chodzisz na
                codzień w szpilkach - Twoja sprawa. Jeśli pójdziesz np na wesele w szpilkach -
                ok. Ale jeżeli ktoś cały rok chodzi w "gumofilcach" a na wesele robi z siebie
                gwiazdę filmową to jest śmieszne.
                Generalnie chodziło mi o to, aby choć w nieznacznym stopniu doradzić Ci, abyś
                nie wyglądała jak dziwoląg, i aby po raz kolejny powiedziano do Ciebie na TY, a
                nie STARSZA PANI. Ale pewnie masz lustro, masz swój gust, coś lubisz coś nie, a
                więc owodzenia w doborze garderoby.
                A i jeszcze jedno. Wydaje mi się, że po sukienke powinnaś pójść w miejsca słabo
                uczęszczane, będziesz miała większą pewność, że Twoja kreacja się nie powtórzy.
                Życze powodzenia.
            • Gość: mala 1977 do mai IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 16:38
              Powiem tylko tyle: mam 29 lat a wygladam podobno o wiele mlodziej. Nie chce sie
              chwalic ale juz nie jedna osoba przepraszala mnie za to za mowila do mnie
              na "ty"( co mi nie przeszkadzalo).Panna tez nie jestem (juz) a tym bardziej
              wypacykowana. Nie zakladam " swiecacych" sukien, nie klade na siebie ton
              makijazu, a nawet "skromna" fryzure przed impreza robie sobie sama. Wiec prosze
              nie badz taka uogolniajaca i agresywna w swoich wypowiedziach , bo nie pasuja
              one wogole do mojej osoby( a to ja w koncu napisalam ten post).A pytam
              dlatego, ze nie zmieszcze sie w zadna sukienke, bo ostatni troche
              przytylam...Podkreslilam zreszta ze szukam czegos PROSTEGO!!! Taki wlasnie mam
              styl (nawet moja suknia slubna byla bez kola, usztywnien i tego typu
              rzeczy...).A szpileczki to raczej zaloze bo mam tylko 157 co przy moim wysokim
              mezu jest niestety zauwazalne. Pozdrawiam

Bladzic jest rzecza ludzka.
    • Gość: ania Re: gdzie w cz-wie mozna kupic ladna sukienke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 18:18
      Polecam Makalu w Radomsku.
      • Gość: mala 1977 Re: gdzie w cz-wie mozna kupic ladna sukienke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 19:09
        Dzieki, znam ten sklep i na pewno tam zajrze bo mieszkam niedaleko radomska ;)))
        Wlasnie tam kupilam ladna i niedroga sukienke jak bylam swiadkowa i z checia
        bym ja teraz zalozyla, ale sie nie mieszcze :(
        • Gość: mala 1977 Re: gdzie w cz-wie mozna kupic ladna sukienke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 17:25
          prosze napiszcie mi do ktorej w sobote sa czynne sklepy odziezowie w cz-wie.
          (seca, pasaz itd.)dzieki
          • Gość: Dororcia Re: gdzie w cz-wie mozna kupic ladna sukienke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 18:50
            w soboty domy handlowe do 15.00
            ja polecam monnari w sece na parterze sa tam ladne sukienki za gora 250 zl, lub
            bolero rowniez seka. sukienki stamtad nie sa na jeden raz, klasyka polaczona z
            odrobina elegancki, znajdziesz tez cos zwiewnego letniego. sprobuj tez zajrzec
            do solara w auchanie- nieraz zdarzy sie cos fajnego. lub przegrzeb wieszaki w
            kmx w sece na I pietrze, czasem trafi sie cos fajnego do 200 zl.
    • Gość: magda Re: gdzie w cz-wie mozna kupic ladna sukienke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 18:07
      ładna sukienke mozesz kupic w sece tak mysle tam zawsze był duzy wybor..
      • Gość: mala 1977 Re: gdzie w cz-wie mozna kupic ladna sukienke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 19:28
        no i kupilam a wlasciwie zmowilam w Makalu , w radomsku. Pierwsz sklep do
        jakiego weszlam i UDALO SIE , co w moim przypadku graniczy z cudem.Zawsze byla
        to bieganina i szukanie do ostatniej chwili.Sklep naprawde godny polecenia dla
        osob ceniacych prostote, elegncje i przystepne ceny.POLECAM !!!
        • Gość: Ewa Re: gdzie w cz-wie mozna kupic ladna sukienke IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 10.06.06, 20:09
          Właśnie dzisiaj byłam w Makalu i kupiłam sobie świetną sukienkę. Polecam ten
          sklep! Bardzo fajne ubrania!
          • Gość: :) Re: gdzie w cz-wie mozna kupic ladna sukienke IP: 80.54.173.* 12.06.06, 11:52
            A jakie tam są ceny?Opłaca się jechać z Czestochowy?Bo jak by nie spojrzeć
            benzyna tez troche kosztuje...Po odliczeniu kosztów może się okazać drogo...
            I jakie są rozmiary?bo jak by powiedziec, jestem dość niewymiarowa, mam duży
            biust, a ogólnie jestem drobnej budowy, znajdzie sie cos?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka