Gość: bbb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 21:32 A kiedy w koncu beda wyniki egzaminu? Bo z tego co slyszalem to wlasnie 19 - wiec co za roznica?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aka długi weekend? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 08:21 "Braliśmy pod uwagę to, że zaraz po ogłoszeniu wyników egzaminów jest długi weekend." Jaki długi weekend? Wolnym dniem jest tylko czwartek i w piątek szkoły powinny być czynne szczególnie dlatego że jest taka potrzeba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: długi weekend? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 12:07 Ministerstwo jest innego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja nic dziwnego pani Koscielna nie wiele wie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 08:24 wiec dla mnie to zadna nowosc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Dobra wiadomość dla gimnazjalistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 08:29 Zważywszy na fakt, że między 14 a 19 czerwca są 4 dni wolne, to rzeczywiście przesunięcie terminu będzie "odczuwalne" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Dobra wiadomość dla gimnazjalistów IP: 83.245.117.* 14.06.06, 18:24 >Sprawdziliśmy. - To, co pan mówi, jest dla mnie nowością - przyznała we wtorek >rano Jolanta Garncarek, dyrektorka Gimnazjum nr 5. > >- Nie wiedziałam o tej zmianie - mówiła Alina Kościelna, dyrektorka Gimnazjum nr >14 - ale mamy administratora, który odpowiada za sprawy związane z rekrutacją i >może on już wie. Problem w tym, ze gimnazja nie interesuja sie rekrutacja, dlatego tez nie wiedza. I co z tego, ze maja administratora, to dyrektor powinien zagladac na strony KO - czytac informacje i rozporzadzenia kuratora KO!! Na poparcie tego, ze gimnazja nie sa zainteresiwane rekrutacja wystarczy zapytac gimnazjalistow czy zanosili do szkol dyplomy z osiagnieciami, czy tylko oswiadczenie (o ktorych pisze kurator w swoim rozp. dot. rekrutacji) opracowane przez gimnazjum, w ktorych sa wypisane punktowane osiagniecia (conajmniej na szczeblu powiatowym, a nie okregowym!!). Czesc gimnazjow wydaje oswiadczeni, a reszta .... szkoda gadac, oni nie wiedza jakie maja obowiazki w systemie rekrutacji. Kandydaci przyszlych szkol ponadgimnazjalnych o zasadach rekrutacji dowiaduja sie w szkolach, do ktorych zanosza swoje papiery (wydrukowane z systemu), a podstawowe informacje maja obowiazek przekazac im w gimnazach. Niech nikt nie pisze, ze zmyslam te informacje pochodza z kilku szkol srednich/technikow/awodowek. UM powinien sprawdzic w jakim stopniu sa zaznajomieni kandydaci z systemem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gimnazjalista Re: Dobra wiadomość dla gimnazjalistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 18:33 Co do wyników egzaminu to moja szkoła dostała je dzisiaj, a co do rekrutacji to się zgadzm ja musiałem za wychowawcą chodzić 2 dni żeby mi dał to oświadczenie które zresztą muszę sam wypełnić on tylko podbije i podpisze. Odpowiedz Link Zgłoś