Dodaj do ulubionych

Dobra wiadomość dla gimnazjalistów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 21:32
A kiedy w koncu beda wyniki egzaminu? Bo z tego co slyszalem to wlasnie 19 -
wiec co za roznica??
Obserwuj wątek
    • Gość: aka długi weekend? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 08:21
      "Braliśmy pod uwagę to, że zaraz po ogłoszeniu wyników egzaminów jest długi
      weekend." Jaki długi weekend? Wolnym dniem jest tylko czwartek i w piątek
      szkoły powinny być czynne szczególnie dlatego że jest taka potrzeba
      • Gość: x Re: długi weekend? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 12:07
        Ministerstwo jest innego zdania.
    • Gość: ja nic dziwnego pani Koscielna nie wiele wie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 08:24
      wiec dla mnie to zadna nowosc :)
    • Gość: Anka Re: Dobra wiadomość dla gimnazjalistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 08:29
      Zważywszy na fakt, że między 14 a 19 czerwca są 4 dni wolne, to rzeczywiście
      przesunięcie terminu będzie "odczuwalne"
    • Gość: . Re: Dobra wiadomość dla gimnazjalistów IP: 83.245.117.* 14.06.06, 18:24
      >Sprawdziliśmy. - To, co pan mówi, jest dla mnie nowością - przyznała we wtorek
      >rano Jolanta Garncarek, dyrektorka Gimnazjum nr 5.
      >
      >- Nie wiedziałam o tej zmianie - mówiła Alina Kościelna, dyrektorka Gimnazjum
      nr >14 - ale mamy administratora, który odpowiada za sprawy związane z
      rekrutacją i >może on już wie.

Problem w tym, ze gimnazja nie interesuja sie rekrutacja, dlatego tez nie
      wiedza. I co z tego, ze maja administratora, to dyrektor powinien zagladac na
      strony KO - czytac informacje i rozporzadzenia kuratora KO!! Na poparcie tego,
      ze gimnazja nie sa zainteresiwane rekrutacja wystarczy zapytac gimnazjalistow
      czy zanosili do szkol dyplomy z osiagnieciami, czy tylko oswiadczenie (o ktorych
      pisze kurator w swoim rozp. dot. rekrutacji) opracowane przez gimnazjum, w
      ktorych sa wypisane punktowane osiagniecia (conajmniej na szczeblu powiatowym, a
      nie okregowym!!). Czesc gimnazjow wydaje oswiadczeni, a reszta .... szkoda
      gadac, oni nie wiedza jakie maja obowiazki w systemie rekrutacji. Kandydaci
      przyszlych szkol ponadgimnazjalnych o zasadach rekrutacji dowiaduja sie w
      szkolach, do ktorych zanosza swoje papiery (wydrukowane z systemu), a podstawowe
      informacje maja obowiazek przekazac im w gimnazach. Niech nikt nie pisze, ze
      zmyslam te informacje pochodza z kilku szkol srednich/technikow/awodowek. UM
      powinien sprawdzic w jakim stopniu sa zaznajomieni kandydaci z systemem.
      • Gość: gimnazjalista Re: Dobra wiadomość dla gimnazjalistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 18:33
        Co do wyników egzaminu to moja szkoła dostała je dzisiaj, a co do rekrutacji to
        się zgadzm ja musiałem za wychowawcą chodzić 2 dni żeby mi dał to oświadczenie
        które zresztą muszę sam wypełnić on tylko podbije i podpisze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka