Dodaj do ulubionych

Bezrobocie !!! - I co dalej ?-Szukamy pracy

18.06.06, 21:57
Szanowni Państwo - Zdarzają nam się różne złe i bardziej złe sytuacje w
naszym codziennym życiu,jednak problem bezrobocia może dotyczyć prawie
każdego z nas.Założyłem ten wątek ponieważ mnie również dotknął ten
problem,chciałbym żeby tutaj pisały osoby które mogą pomóc innym w
znalezieniu pracy lub mają aktualne informacje na ten temat,powtarzam
aktualne ponieważ wiele firm daje ludziom nadzieje w póżniejszym terminie co
w większości jest żucaniem słów na wiatr.Chciałby też aby w tym wątku osoby
poszukujące pracy wpisywały swoje adresy internetowe lub numery kontaktowe
telefonów,jeżeli nawet nie znajdziemy tutaj jakichkolwiek propozycji to może
ktoś z osób wyżej postawionych w naszym mieście zauważy ten problem.Chciałbym
też aby redakcja gazety przyłączyła się do tego wątku i może też spróbowała
nam pomóc,owszem są strony typu praca,szukam pracy ale przeciętny pracodawca
nawet pilnie poszukujący pracownika nie daje od razu ogłoszenia do gazety
SERDECZNIE WSZYSTKICH POZDRAWIAM.
Obserwuj wątek
    • panan35 Re:Szukamy pracy 18.06.06, 21:58
      panan@wp.pl
      • Gość: irena2707 Re:Szukamy pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.06, 23:04
        znam język rosyjski i szukam pracy w czętochowie lub okolicach ale juz od
        mięsiąca daję ogłoszenia i nic a wiem ze bardzo duzo firm pracuje na eksport
        czy w czestochowie nie potrzebuja ekonomisty jak zagladam do innych miast
        oferujących pracę to mam wrazenie ze to w naszym miescie jest tak mało ofert
        pracy a tak bym chciała pozostac w czestochowie.Czy my wszyscy wyksztalceni
        musimy jechac za granice jako opiekunki, barmanki i t.d. bo mam wrarzenie ze
        niepotrzebnie studiowałam, moze ktos pomoze mi znalezc pracę bo juz się gubie w
        tym wszystkim.Będe tu zaglądać i czekać na radę albo na propozycii.
        P.S.Wiem ze w "ALFA" Nowa Wies poszukują slusarza narzędziowca.
        Pozdrawiam i życzę wszystkim poszukującym pracę powodzenia.
        • Gość: kropka Re:Szukamy pracy IP: 80.54.173.* 19.06.06, 12:50
          Pani Ireno, a ile chciałaby Pani za godzinę korepetycji z rosyjskiego?Uwielbiam
          ten język, niestety już mi się skonczył na studiach...a fajnie byłoby sobie
          jeszcze pogawaric...wiem, że to nie rozwiąże sytuacji z pracą ale lepsze to niż
          nic:-)pozdrawiam i proszę o odp. na forum
          • Gość: irena2707 Re:Szukamy pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 22:15
            możemy pogadać ja co prawda nie mam pedagogicznego wykształcenia ale chętnie
            pomogę.zgłoś się na GG 9044390 bywam wieczorami
        • Gość: Ewelina Re:Szukamy pracy IP: 195.189.52.* 22.06.06, 23:44
          a moze ktos z Panstwa bylby zainteresowany koreperycjami z języka niemieckiego (
          posiadam certyfukat Zmp) albo włoskiego ? Moj numer gg 3640724
      • Gość: Rixtel Re:Szukamy pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 00:19
        też poszukuje jakiejkolwiek pracy na produkcji lub na akord za przyzwoite
        wynagrodzenie rixtel@wp.pl
        • Gość: Andrzej Re:Szukamy pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 22:09
          Wiem ze potrzebowali pracowników do pralni w szpitalu na parkitce i do sniezki
          na Bór
    • Gość: U! Re: Bezrobocie !!! - I co dalej ?-Szukamy pracy IP: *.com.pl / *.cn.com.pl 19.06.06, 00:47
      TRW przy ulicy rolniczej do października zatrudni 600 pracowników - poszukują
      inżynierów. Warto spróbować :)
      • paulinas10 Re: Bezrobocie !!! - I co dalej ?-Szukamy pracy 19.06.06, 09:56
        Ja również szukam pracy. Posiadam wykształcenie Technik administracji i technik
        BHP a od października rozpoczynam studia na kierunku Pedagogika wczesnoszkolna
        i przedszkolna z językiem angielskim.Chciałabym znaleźć pracę szukam już od
        kwietnia rozsyłam swoje CV wszędzie gdzie się da. Zostalam kilka razy
        zaproszona na rozmowy w sprawie pracy ale nie pracuję ponieważ na rozmowach się
        skończyło.Pozdrawiam bardzo serdecznie wszystkich pozostających w sytuacji
        podobnej do mojej i zyczę powodzenia w szukaniu pracy.
        Mój adres: paulinas10@NOSPAM.gazeta.pl
        • Gość: kola Re: Bezrobocie !!! - I co dalej ?-Szukamy pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 13:42
          MPK potrzebuje kanarków a z tego co wiem jest tam niezla kasa jak sie chce
          pracowac a mysle ze jest to lepsze od siedzenia w domu i narzekania a zawsze
          mozna z tamtad odejsc jak sie znajdzie cos lepszego.
          • Gość: m Re: Bezrobocie !!! - I co dalej ?-Szukamy pracy IP: 87.239.176.* 19.06.06, 14:26
            Waly Dwernickiego 121 czestochowska Konfekcja Techniczna potrzeba duzo
            mezczyzn do pracy
            • Gość: qertyk czestochowska Konfekcja Techniczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 16:31
              a na czym polega praca w tej firmie i czy przy naborze oczekiwane sa jakies
              specialne umiejetnosci doswiadczenie itp??
              • Gość: lolek Re: czestochowska Konfekcja Techniczna IP: *.prio138.trustnet.pl 19.06.06, 16:36
                TRW to obóz pracy pracowalem tam pół roku na szczęście zminielem pracę.Jest
                ciężko i malo placą.Ludzie odchodza dlatego taki nabor!
                • Gość: U! Re: czestochowska Konfekcja Techniczna IP: *.com.pl / *.cn.com.pl 19.06.06, 22:03
                  lolek, mylisz sie. w TRW przy rolniczej powstalo centrum badawczo-rozwojowe (co
                  juz bylo walkowane tysiac razy w zwiazku z problemami "lokalowymi") i poszukuja
                  INZYNIEROW do tego wlasnie centrum, a nie pracownikow tasmowych. to sa zupelnie
                  inne bajki
                • paulinas10 Re: czestochowska Konfekcja Techniczna 21.06.06, 09:36
                  Mam pytanie na czym polega praca w Częstochowskiej konfekcji technicznej i czy
                  przyjmują tam do pracy kobiety?za odpowiedź dziękuję!!!
                  • panan35 Re: Do Paulinas10 21.06.06, 10:11
                    Napewno przyjmują jednak niewiem czy na dzień dzisiejszy potrzebują,co ci
                    szkodzi tam zajrzeć ale jedż windą bo schody długie i czwarte piętro odpisz jak
                    wrócisz ja się tam niezałapałem bo już mają dużo ludzi pozdrawiam.
                    • paulinas10 Re: do panan35 21.06.06, 11:37
                      Dziękuję za informację!!!Pozdrawiam:-)
    • Gość: U! Re: Bezrobocie !!! - I co dalej ?-Szukamy pracy IP: *.com.pl / *.cn.com.pl 19.06.06, 22:05
      W M1, zaraz za Eurobankiem jest serwis, poszukuja pracownika
      • Gość: Iza Re: Bezrobocie !!! - I co dalej ?-Szukamy pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 11:06
        przyjmę samodzielnego elektromechanika samochodowego - więcej info gg 3532734
    • Gość: Gosia Re: Bezrobocie !!! - I co dalej ?-Szukamy pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 13:42
      Zatrudnię od wrzesnia odpowiedzialną, punktualną, sympatyczną nianię do 2
      dzieci (2 i 4), ok. 20 godzin tygodniowo, 3-4 razy w tygodniu. Info: GG
      1379557.
    • wed05 Re: Bezrobocie !!! - I co dalej ?-Szukamy pracy 23.06.06, 01:08
      Poszukuje brukarzy od zaraz.
      Doswiadczony moze zarobic ok 1300 - 1500 zł / ms.
      • Gość: becia Re: Bezrobocie !!! - I co dalej ?-Szukamy pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 09:15
        Ja rówież poszukuję pracy. Mam wykształcenie średnie ekonomiczne, 8 miesięcy
        pracowałam w biurze. Obsługuję komputer oraz urządzenia biurowe, posiadam prawo
        jazy kat. B. Prosze o kontakt:
        becia21@poczta.onet.pl lub gg 7299282
    • Gość: alojzy Re: Bezrobocie !!! - I co dalej ?-Szukamy pracy IP: *.du.simnet.is 23.06.06, 22:41
      w czestochowie ciezko znalesc prace te wszystkie firmy urzedy pracy czy
      prywatne posrednictwa pracy a w szczegolnosci poltrop, to jest jeden wielki
      pic, nie wiem po co to wszystko istnieje, chyba tylko po to zeby ludzi
      denerwowac, a zreszta nasze miasto to wies, proponowal bym poszukac w biurach
      posrrednictwa pracy w krakowie i wroclawiu, i niestety wyjazd,
      • Gość: Miro Re: Bezrobocie !!! - I co dalej ?-Szukamy pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 12:02
        No właśnie Poltrop heeeeeeheeeeeee
        • Gość: Pilar Re: Bezrobocie !!! - I co dalej ?-Szukamy pracy IP: 213.121.173.* 29.11.06, 16:50
          Jakos jednak te firmy funkcjonuja i oferuja prace - z tego co wiem, to trudno
          znalezc pracownikow, bo wiekszosc tak na prawde nie chce pracowac, tylko
          wybrzydza, to za daleko, tu za malo placa, ja przy miesie to nie bede pracowala
          (od 2 lat bezrobotna kobieta), etc etc
          Myslicie, ze tak latwo znalezc pracownika, sprobujcie zalozyc swoja firme.
    • Gość: van dank Re: Bezrobocie !!! - I co dalej ?-Szukamy pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 12:40
      wiem że w trw są przyjęcia na produkcje, w firmie "polontex" dawna ceba było
      potrzeba kilku mężczyzn do malowania firan można pytać, w miejscowośi kolonia
      poczesna jest duża hurtownia do której też było potrzeba ludzi na produkcje (
      pakowanie herbat itp) oferują transport z cz-wy.Jeżeli ktoś szuka pracy to nie
      wierze że nie znajdzie,sam byłem bezrobotny ale znalazłem prace z której jestem
      bardzo zadowolony.Czasami warto schować ambicje szukać pracy nie koniecznie pod
      kontem swojego wykształcenia
      • pola815 Re: do van dank 24.06.06, 14:25
        Mam pytanie czy te przyjęcia do TRW odbywają się przez Work serwice czy workera
        czy mozna osobiście przesłać swoje CV bezposrednio do TRW.Chciałam równiez
        zapytać czy masz może adres tej hurtowni w poczesnej.Bo ja również szukam pracy
        już od 4 miesięcy i zawsze kończy sie tylko na rozmowach
        kwalifikacyjnych.Szukam pracy ponieważ chcę zarobić sobie na oplacenie studiów.
        Proszę o odpowiedź!
        Dziękuję!!!
        • Gość: willy17 Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 09:02
          bezrobocie i nic
    • Gość: Stan Re: Bezrobocie !!! - I co dalej ?-Szukamy pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 17:18
      Poszukuję odpowiedzialnego, z doświadczeniem pracownika potrafiącego spawać
      migomatem oraz posiadającego prawo jazdy kat.B. Ciekawa, rozwijająca praca
      ( budowa maszyn i urządzeń) w niewielkim, zgranym zespole. Zakład znajduje się
      ok. 7 km na północ od Częstochowy, istnieje możliwość dowożenia do pracy.
      Kontakt: 601 448 007.
      Pozdrawiam wszystkich
    • rafradol1 Re: Bezrobocie !!! - I co dalej ?-Szukamy pracy 29.11.06, 18:08
      Oferującym pracę proponuję również zamieszczać ogłoszenie na forum "Praca w
      Częstochowie".
      Jest to, niestety, dosć martwe forum. Może Wy - pracodawcy trochę je ożywocie.
      Pozdrawiam
    • Gość: kari Re: Bezrobocie !!! - I co dalej ?-Szukamy pracy IP: 89.174.23.* 29.11.06, 20:25
      Od zaraz, ekspedientka do sklepu firmowego "Aleksandria", kontakt 0501034354
      lub gg 3619238
      • Gość: Kari Re: Bezrobocie !!! - I co dalej ?-Szukamy pracy IP: 89.174.23.* 30.11.06, 09:28
        up, Aleksandria nadal poszukuje sprzedawcy
        • kerax Re: Jakiś pomysł ? 30.11.06, 21:59
          Jeśli ktoś z Was nie boi się spróbować swoich sił w sprzedaży, w budowie
          własnej sieci konsumenckiej, to zapraszam do rozmowy. Ja już to robię 3 lata.
          Wiele mogę nauczyć.
          Pozdrawiam
          alvex@interia.pl
    • Gość: Ela Super pomysł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.06, 20:28
      Ten post powinien "żyć" Jest dużo ciekawszy niż poniedziałkowa GW "praca" czy
      inne internetowe ogłoszenia. W ten sposób naprawdę możemy sobie pomóc. Jeśli nam
      się nie udało, to może pomożemy komuś innemu. Informujmy się nawzajem
      • Gość: on Re: Super pomysł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.06, 20:48
        Sa przyjecia w "Stradomiu" .Operatorzy maszyn poszukiwani:) Placa bez
        rewelacji ,ale jest... Na poczatek 1200 brutto...
        • Gość: Bez pracy Re: Super pomysł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 12:10
          A prowadzą jakkies szkolenia na tych operatorów, bo moze bym sprobowal, ale w
          zyciu maszyny nie obslugiwalem
        • Gość: xx Re: Super pomysł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 12:11
          Jaką ma szansę na pracę kobieta - 35-40 lat ?
          • all110 Re: Super pomysł 30.11.06, 12:27
            też chciałabym wiedzieć czy kobieta ma szansę na pracę jako operator maszyny
            ciekawe czy robią tam jakieś szkolenie i ciekawe czy przyjmują studentów???
            • Gość: On Re: Super pomysł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 18:16
              Tak ,sa szkolenia na operatorow .Trwaja 3 miesiace. Niestety pań do tej pracy
              nie przyjmuja ,ale moze na innym wydziale macie szanse. Warto isc i zapytac.
    • Gość: r2d2 Prezydent miasta na pewno pomoze !!!!!!!!!!!!! IP: 80.48.49.* 30.11.06, 18:25
      Podobno juz szykuje nowe inwestycje w miescie .
      • Gość: hmm Re: Prezydent miasta na pewno pomoze !!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 18:35
        Ta ,chyba robote w workerze za grosze. A xx bedzie pial z zachwytu ze to
        inwestycja na przyszlosc hahahah, i ze nie wazna jest pensja tylko rozwoj
        miasta :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka