Dodaj do ulubionych

Gdzie jest nasze kino

IP: *.org 26.01.03, 13:50
Wlasciwie to jest wstyd i hanba by tak duze miasto jak Czestochowa nie
posiadalo chociaz jednego pozadnego KINA.Gdyby tu bylo dobre i sprwane kino
to wlascciel tego kina by zbijal fortune.Nawet sam zarzad miasta powinien sie
tym jakos zainteresowac.W mniejszych miastach maja kina calkiem niezle a u
nas pseudo kino miesci sie w Filharmoni kture mialo byc tylko lokum
zastepczym na krotki czas.Dlamnie jako Czestochowianina jest to wstyd i hanba
zeby takie miasto jak Czestochowa nieposiadalo prawdziwego kina.
Obserwuj wątek
    • magnesia CHCEMY KINA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.01.03, 14:45
      Zgadzam sie...
      wczoraj wlasnie przegladalam "Co jest grane" w "Gazecie" i nie wiedzialam czy
      zglupialam czy juz calkowicie nie znam swojego miasta. Czytam ze taki i taki
      film bedzie wyswietlany w "cinema city" albo w "multikinie" czy "imax". Dopiero
      pozniej zorientowalam sie ze one wszystkie sa w ..... Katowicach. Przeciez w
      kinie zostawia sie calkiem duze pieniadze..... dlaczego wszystko pakujemy do
      Katowic? Mnie brakuje tez dobrego kina studyjnego. co prawda mamy OKF. I chwala
      mu za to.... ale latem bez klimatyzacji tam nie da sie wytrzymac....(a moze uz
      jest?)
      Proponuje protest....
      Na szczescie mamy jeszcze filharmonie. Ale jak dlugo mozna? Niedugo zaczniemy
      na koncertach symfonicznych mlaskac popcornem i chlipac cole.
      Pozdrawiam
      magnes-ia......ktora dawniej byla na biezaco a teraz..... do pseudo-kina nie
      chodzi!!!
    • Gość: prs Re: Gdzie jest nasze kino IP: *.premex.pl 26.01.03, 15:16
      Ale lamentujecie. Ciekawe jak często chodzicie do kina. Dziś juz nikt nie robi
      fortuny na kinie, wręcz przeciwnie - multipleksy padają albo cienko przędą.
      Frekwencja w Filharmonii żadna ( chodza tylko szkoły ) a i w OKF bywa różnie.
      Ambitne kino nie jest znane i reklamowane. Sami nie doceniacie tego co macie,
      takiego kina studyjnego zazdroszczą nam inne miasta, to pod względem
      merytorycznym jedno z najlepszych kin w kraju. Cóż, że ubogie... Opole,
      Zawiercie, Radomsko... przyjeżdzają do OKF. Kiedyś spotkałem nawet studentów z
      Katowic i lekarza z Gliwic. W sumie było na ośmioro, w tym dwóch z Częstochowy.
      Sztuka wymaga poświęceń.
    • Gość: anka Re: Gdzie jest nasze kino IP: *.premex.pl 26.01.03, 15:17
      Nasze kino jest w Aleii 64. Nie wyobrażam sobie tygodnia bez niego. OKF całe
      moje życie...
    • Gość: heatseeker Re: Gdzie jest nasze kino IP: *.icis.pcz.pl 26.01.03, 16:25
      Wszyscy jednak zaopominaja o DKFie znajdujacym sie w klubie Politechnik.
      Chwilowo z braku czasu nie moge tam chodzic, jednak zawsze wyswietlaja fajne
      filmy a i warunki sa o niebo lepsze niz w OKF. A bilety sa bardzo tanie,
      rowniez mozna wykupic karnety kwartalne. Polecam - na prawde warto tam zajrzec.
      Projekcje sa w kazdy poniedzialek o 18.00.
      pozdro

P.S. Ale multiplex i tak by sie przydal ze wzgledu na rozmiary ekranu i AC3 :)
      • Gość: xx Re: Gdzie jest nasze kino IP: *.icis.pcz.pl 26.01.03, 19:51
        Jednak magia serwera icis zaczyna dzialac na najbardziej zatwardzialych
        pesymistow :)))))))))))))))))))))))))))))))))))

Gość portalu: heatseeker napisał(a):

> Wszyscy jednak zaopominaja o DKFie znajdujacym sie w klubie Politechnik.
        > Chwilowo z braku czasu nie moge tam chodzic, jednak zawsze wyswietlaja fajne
        > filmy a i warunki sa o niebo lepsze niz w OKF. A bilety sa bardzo tanie,
        > rowniez mozna wykupic karnety kwartalne. Polecam - na prawde warto tam
        zajrzec.
        >
        > Projekcje sa w kazdy poniedzialek o 18.00.
        > pozdro
        >
        > P.S. Ale multiplex i tak by sie przydal ze wzgledu na rozmiary ekranu i AC3 :)
        • pesti Re: Gdzie jest nasze kino 26.01.03, 21:24
          nawet jesli kina przezywaja kryzys (nie wiem, czy tak jest, bo nie mam danych;)
          to jesli ktos zbuduje cos w koncu w czewie, to zrobi niezly biznes. bo ludzie
          spragnieni sa jak nie wiem. ja zreszta tez, na malej sali w wolnosci ciagle
          wysiadywalem.

okf jest super i tez odwiedzalem czesto, ale np. matrixa 2 wolalbym obejrzec w
          lepszych warunkach.

ciekawostka: siedze teraz w niemczech i w moim multipleksie wogole nie widac
          rzekomego kryzysu w tym kraju. tlumy normalnie. i matrixa tu pewnie zobacze;)
        • Gość: heatseeker Re: Gdzie jest nasze kino IP: *.kik.pcz.czest.pl 27.01.03, 16:12
          raczej nie - po prostu zauwazam dobre i zle rzeczy a przy
          okazji nie boje sie tych zlych nazwac po imieniu zamiast
          mowic ze sa cacy. A do DKF-u warto chodzic tak czy inaczej.
          pozdr.
    • Gość: JA Re: Gdzie jest nasze kino IP: *.poraj.sdi.tpnet.pl 26.01.03, 21:21
      OKF NO.1 TO JEST KINO Z KLIMATEM OKF!!!!!!!
      • Gość: Krzysiek Re: Gdzie jest nasze kino IP: *.bloklan.org.pl / 10.0.1.* 27.01.03, 22:04
        Nie mam nic przeciwko ani OKF-owi ani DKF-om nie mniej pozwole sobie zauwarzyć
        że rzeczywiscie przydał by sie w naszy miscie ktoś albo cos co reaktywowało by
        kino z prawdziwego zdarzenia. Filcharmonia nie moze i nawet nie powinna
        słurzyc do takiego celu owszem moze byc sporadycznie ale nie na stale. A co sie
        tak wlasciwie dzieje z budynkami po kine Wolnosc i z słynnym Shotem? Rozumiem
        jezeli sie nieda zrobic multipleksu to moze choc odbudowac kino w jego starym
        budynku. Na pewno nie zaszkodzi to nikomu.
      • Gość: zgaga Re: Gdzie jest nasze kino IP: *.premex.pl 29.01.03, 22:07
        A może by tak zgłosić do plebiscytu Gazety - OKF ? Spektakularne wydarzenia nie
        tworzą kultury w mieście. Takie jednorazowe imprezy robią wszystkie instytucje
        w Czwie. A OKF promuje kulture - oczywiście filmową - na codzień. I to jest
        chyba więcej warte niż coś krótkotrwałego, sporadycznego. Do OKF można zajrzec
        przez cały rok, bez obaw, że sie sparzysz. Trzyma poziom. I te informatory,
        które z powodzeniem zastapują prasowe, wydumane recenzje. Ciekawe że kapituła
        plebiscytu nie wie o OKF.
        A swoją drogą może w miejsce kina HUTNIK miasto powinno wybudować multipleks ?
        W Katowicach multikino jest w podobnej dzielnicy. Co o tym sądzicie ?
    • Gość: Diwo Re: Gdzie jest nasze kino IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 28.01.03, 12:05
      Najgorsze w tym wszystkim jest to, że Schott blokuje inne inwestycje. Oni sami
      zaś nie wiadomo kiedy dogadają się z jedną czy inną "kinową" spółką, kto
      wreszcie wykończy i otworzy dawną "Wolność" z przyległościami. Sam brak kina w
      mieście traktują jako środek nacisku - wiadomo, że Częstochowa to duży,
      spragniony rynek i sukces po otwarciu jest pewny (ja nie za bardzo wierzę
      we "wtopę" w tej branży). Czyli czym później Schott jako multipleks zostanie
      otwarty - tym większe straty. Natomiast potencjalny inny inwestor boi się wejść
      do nas, ponieważ ma świadomość że zaczynając od zera czeka go określony czas
      realizacji inwestycji - w międzyczasie Schott może się wreszcie zebrać "do
      kupy" i uruchomić sale przed nim - bądź co bądź im zostaje w zasadzie
      wykończenie (budynek już stoi). No i ten "nowy" inwestor może zostać na lodzie -
      miasto 250 tys. mieszkańców i dwa multipleksy = porażka. To jest problem i
      dlatego właśnie możemy czekać na kino z prawdziwego zdarzenia ... długo. I
      mówię to z całym szacunkiem do OKF! Moim zdaniem OKF to nie jest miejsce do
      oglądania filmów typu "Szklana Pułapka 9" a chyba nie tylko ja czasem mam
      ochotę obejrzeć coś takiego.
    • Gość: Aga Re: Gdzie jest nasze kino IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 12:03
      Ja też jestą wielką fanką OKF-u faktycznie klimat ma niepowtarzalny i
      repertuar także.
      Jakby jednak nie było porządne filmy docierają do naszego miasta z wielkim
      opóźnieniem albo wogóle, nie mówię tu o wielkich hiciorach jak Harry Potter
      czy Dwie Wieże, ale o Hollywood Ending Woodego Allena czy Porozmawiaj z nią
      Alodovara. Dlatego potrzebujemy kina które będzie nam serwowac takie filmy na
      bieżąco, a OKF-owi to na pewno nie zaszkodzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka