Dodaj do ulubionych

Gomma TRW czy Brembo ??

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.06, 08:46
Cześć, jestem studentem 4 roku na BM. Zastanwiam sie, która firma oferuje
większe szanse rozwoju, lepszą atmosferę w pracy, lepsze zarobki.
Dzięki za poważne odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Konrad Re: Gomma TRW czy Brembo ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.06, 11:06
      Gomma wciażsie rozwija wiec chyba lepiej tam gdzie są perspektywy rozwoju
      zakładu.
      • Gość: Eldom Re: Gomma TRW czy Brembo ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.06, 17:14
        A kto powiedział, że pozostałe zakłady sie nie rozwijają? Prespektywy rozwoju
        wszędzie sa jednakowe.
    • Gość: Tomek Re: Gomma TRW czy Brembo ?? IP: *.57.jawnet.pl 24.06.06, 11:07
      Po wypowiedzi widać, że jestes jeszcze studentem. Nie wiem gdzie jest najlepiej
      bo znam tylko jedną z tych firm ale powiem ci że podanie złożysz do wszystkich i
      pójdziesz pracowac tam gdzie cię przyjmą. Nie jest łatwo o prace.
    • Gość: Ania Re: Gomma TRW czy Brembo ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.06, 11:56
      Z tego co słyszałam stawki w zależności od stażu mniej wiecej tak wygladają
      ( na rękę) :

Gomma - inżynier od 1200 do 2500 zł
      TRW - inżynier od 3000 do 5000 zł
      Brembo - inżynier od 1500 do 2800 zł

Gomma - prac.prod do 1400 zł
      Trw - prac.prod do 1900 zł
      Drembo - prac.prod do 1500 zł
    • Gość: XP Re: Gomma TRW czy Brembo ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.06, 09:22
      oczywiscie że TRW
    • Gość: inż Re: Gomma TRW czy Brembo ?? IP: *.prenet.pl 25.06.06, 14:34
      kolego na ziemię,też skończyłem PCz i doły kopałem a kierownikiem moim był
      tuman po zawodówce.
      • Gość: student Re: Gomma TRW czy Brembo ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.06, 15:58
        no czesć. A ja ci powiem że są studenci i studenciki. Ludzie po zawodówce mają
        wiekszą wiedze niż co nie którzy studenci. Ty sie do nich zaliczasz skoro masz
        takie doswiadzczenie. Ja sie nie bede chwalił, ale jestem przekonany, że moja
        wiedza, doświadczenie ( praktyki) pretendują mnie do tego, iż moge sobie
        wybierać firmy, a nie odwrotnie.
        • Gość: inż Re: Gomma TRW czy Brembo ?? IP: *.prenet.pl 25.06.06, 16:02
          powodzenia i takiego entuzjazmu,studenciku
          • Gość: student Re: Gomma TRW czy Brembo ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.06, 16:22
            dlaczego jestes tak negatywnie nastawiony???
            • Gość: inż Re: Gomma TRW czy Brembo ?? IP: *.prenet.pl 25.06.06, 16:59
              kolego wiem jakie jest życie i majac rodzinę na utrzymaniu łapałem co było ale
              i to byłem niewygodnym pracownikiem bo moi szefowie lub "kierownicy" w porywach
              mieli maturę i bolało ich bardzo że inż. jest ich podwładnym {wcale się nie
              madrzyłem}tagże nigdzie nie zagrzałem dłużej miejsca.Niestety miałem tą
              wątpliwą przyjemnosć,że poznałem swoją specjalizację od podstaw,teraz jestem
              kierownikiem w dużej firmie gdzie moi podwładni pracownicy mnie cenią bo
              wiedzą,że znam sie na robocie i robiłem to własnymi rękoma a świeżych mgr.inż.
              olewają,bez urazy i obyś nie przeszedł podobnej drogi choć mimowszystko ma to
              swoje
              plusy.
              • Gość: złośliwy-życzliwy? Re: Gomma TRW czy Brembo ?? IP: *.pl / *.di-com.pl 25.06.06, 19:06
                dokładnie... samo życie... (oczywiście jeśli nie jesteś jakimś pociotkiem,
                znajomym Królika lub też innego Zająca ;) Nie chcę być złośliwy, ale chyba
                drogi studencie masz nieprzystające do rzeczywistości wyobrażenia/oczekiwania.
                Jeśli nie spełniasz wcześniejszego warunku to tak jak radzi Ci "inż" zejdź na
                Ziemie, im szybciej tym lepiej. Może będziesz miał szczęście, ale lepiej unikać
                przykrych rozczarowań. Gdybyś był naprawdę świetny, miał już jakieś wybitne
                osiągnięcia jak na miarę studenta, to już byś wiedział (4 rok) gdzie będziesz
                pracował lub znajdował się na shortliście jakiegoś headhuntera... a tak po
                prostu będziesz jednym z wielu dumnych :) absolwentów rywalizujących na do
                końca nie znanych Ci zasadach o miejsce, jeśli gdzieś będą wakaty/przyjęcia...
                Nikt specjalnie dla Ciebie nie będzie tworzył stanowiska, oczywiście jeśli nie -
                patrz początek. Zawsze też można poczekać ileś-tam miesięcy aż TRW, Gomma, czy
                inne Brembo "zapukają do drzwi" i zapytają, co wybierasz... ale nie każdy jest
                dzieckiem bogatych rodziców, bądź ma czelnośc doić ubogich bez końca, nie każdy
                ma też ochotę być utrzymankiem swojej kobiety, czekając na Godota... Poza tym
                na tych trzech zakładach (i na Częstochowie w ogóle) życie się nie zaczyna, ani
                nie kończy. Częstochowa to jest na tyle mały rynek pracy, że trudno tu o jakieś
                przebieranie w ofertach. Ze swojej strony mam chyba w miarę podobne
                doświadczenia i spojrzenie na "ścieżkę kariery" co gość: inż - i jestem jej
                zwolennikiem.

Pozdrawiam
                złośliwy-życzliwy?
            • Gość: kinomaniak Re: Gomma TRW czy Brembo ?? IP: 87.239.176.* 25.06.06, 18:47
              jest tak nastawiony bo zna rzeczywistosc w przeciwienstwie do Ciebie jak widac
    • Gość: Kwit Re: Gomma TRW czy Brembo ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 18:29
      do Brembo sie nie pchaj bo i tak przeniosą do Dąbrowy
      • Gość: Elton Re: Gomma TRW czy Brembo ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 08:53
        święta racja !!! Tylko to jest tylko i wyłącznie wina naszycg rządzących w cz-
        wie. Nie kawapili sie do ułatwienia wybudowania zakładu w cz-wie wiec
        przeniesli do dąbrowy.
    • Gość: xx Re: Gomma TRW czy Brembo ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 05:39
      ja stawiam na trw
      • Gość: ioe złośliwy-życzliwy dobrze gada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 09:18
        życie jest brutalne czy to ci się podoba czy nie, pracuję w jednej z tych wymienionych firm i wcale słodko nie jest
        • Gość: Ania Re: złośliwy-życzliwy dobrze gada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 23:41
          a czy gdziekolwiek jest rózowo w cz-wie. Czy jest jakis zakład gdzie człowiek
          na nic nie narzeka :(?
    • Gość: PRACA ZBIOROWA Re: Gomma TRW czy Brembo ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 11:45
      Dla tyh co szukają pracy w Brembo
      FRAGMENTbrembowo.fora.pl/viewtopic.php?t=63
      "proponuje powołanie nowego stanowiska w brembo..
      praca na akord.. chodzi o tak zwanych wycieraczy !!
      kazdy wycieracz miał by swój rewir
      wycieracze biegali by od operatora do operatora i scierali mu POT z czoła !!
      my zapie..my jak dzikie woły, pot leje nam sie z czoła, jaja gotuja sie na
      twardo we własnym pocie, pot po dupie spływa, kominy nawilrzone tak ze czasem
      strach schylic sie po tarcze gdy co bardziej spedalony kolega stoi za plecami,
      problem z dojsciem do domu bo odparzona dupa, smród stóp, smród butów roznosi
      sie po szatni..
      a ONI ?? a ONI mają to w dupie (duzo tych odbytów w tym poscie)
      nad nami wiszą jakies turbiny* które mają niby odprowadzac cały ten syf!!
      widział ktos zeby to kiedys działało ?? a moze myslą ze jak nam uchylą lufciki
      to nam ku.. dobrze bedzie!!
      prze..e!! "
      "I do tego wdzierające się promienie słońca w których widać tego smoga. Jak by
      wszyscy jarali trawe na chali, tyle że po trawie jest fajnie."
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka