Dodaj do ulubionych

wynagrodzenie przedstawicieli hondlowych

IP: *.kl / 80.50.214.* 28.06.06, 08:20
Witam.
Ile zarabiają przedstawiciele handlowi? Mam "szansę" zostać jendym z nich i
nie wiem czy warto. Czy jest jakaś stała pensja i ewentualne premie za
sprzedaż? Napiszcie jak to wygląda i ile wynoszą poszczególne składniki
pensji w rzeczywistości. Mam znajomą, która podobno dostaje 1000zł stałej
pensji i do tego około 1000zł premii. Działa w branży spożywczej. Jak to jest
u Was? Dzięki za pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: xx Re: wynagrodzenie przedstawicieli hondlowych IP: 80.54.171.* 28.06.06, 08:38
      Przedstawiciel branży handlowej -to jest osoba która reklamóje art. chodząc po
      mieszkaniach.
      • Gość: max Re: wynagrodzenie przedstawicieli hondlowych IP: *.kl / 80.50.214.* 28.06.06, 08:45
        nie tylko po mieszkaniach - to po pierwsze, a po drugie, jesli chcesz się bawić
        w łapanie za słówka, to naucz się, że kto "-uje" kreskuje - ten dostaje dwóje!!!
        • Gość: jedna z nich wynagrodzenie przedstawicieli hondlowych IP: *.man.czest.pl 28.06.06, 08:49
          ja dostaje 1500zl do tego premia
          • Gość: maxxx Re: wynagrodzenie przedstawicieli hondlowych IP: *.kl / 80.50.214.* 28.06.06, 09:00
            A mogę wiedzieć jakim towarem się zajmujesz i ile tej premii? Oczywiście jeśli
            według Ciebie nie chcę wiedzieć za dużo :-). Dzieki za info. Pozdrawiam.
            • Gość: ja Re: wynagrodzenie przedstawicieli hondlowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 10:05
              Moja znajoma na rękę dostaje 4500, plus do tego premia.
              • Gość: jedna z nich do ja IP: *.man.czest.pl 28.06.06, 10:18
                to zalezy jaka prace wykonuje
                • Gość: max Re: do ja IP: *.kl / 80.50.214.* 28.06.06, 10:33
                  brandża spożywcza, mrożonki, ryby, ketchupy, itp.
    • Gość: KL Re: wynagrodzenie przedstawicieli hondlowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 10:44
      Zazwyczaj przedstawiciele mają stałę podstawę + premię od sprzedaży. Czyli im
      większa sprzedaż tym więcej cashu. Zależy jak trafisz bo są firmy, które dają
      tylko procent od sprzedaży bez stałej podstawy .... a wtedy już możesz mieć
      ambitne zadanie. Rynek jest konkurenyjny i coraz więcej firm rezygnuje lub
      ogranicza kwotę tej stałej podstawy.
      • Gość: ja Re: wynagrodzenie przedstawicieli hondlowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 10:51
        Kkoleżanka ta pracuje w branży medycznej.
        • Gość: mm Re: wynagrodzenie przedstawicieli hondlowych IP: *.gre.pl / 212.160.86.* 28.06.06, 15:54
          Jeśli bedziesz pracował dla hurtowni i miał wynagrodzenie od sprzedaży to wiele
          nie zarobisz 800-1200 zł z premią, poza tym straszne cisnienie i konkurencjka
          na rynku.Jeśli bedziesz pracował u producenta i wykonywał ekspozycje, wymianiał
          towar, zbierał zamówienia to zdecydowanie lepiej.
          kasa 2 razy większa.
          Wiem o tym bo pracowałem dla hurtowni, a teraz dla producenta.
          Powodzenia
    • Gość: ktosik Re: wynagrodzenie przedstawicieli hondlowych IP: *.21.pl / *.21.pl 28.06.06, 19:38
      Nie ma czegoś takiego jak jedna stawka dla PH. Zależy ona od:
      - umiejętności, branży, firmy, doświadczenia, zdolności negocjacyjnych.

Ponadto może zarabiać najniższą krajową + premia za wykonany target (głupie
      słowo, ale powszechnie używane). Może też zarabiać 2 000 pln + drugie tyle za
      wykonanie planu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka