Dodaj do ulubionych

Zmiany na forum -potrzebne od zaraz- Wasze opinie

29.06.06, 15:55
Kiedyś już był wątek na ten temat, była nawet ożywiona dyskusja - i na dyskusji się skończyło.

Ostatnio obserwuję falę chamskich postów/wątków, oczywiście anonimowo, oczywiście w większości z neostrady.

Spora część normalnej części forum też to widzi, i też się im to nie podoba.

Taka moja sugestia - czytają wszyscy, piszą tylko zalogowani.

Proszę o krótkie wypowiedzi - "ZA" lub "PRZECIW" - ewentualnie krótkie uzasadnienie dlaczego - ale myślę, że uzasadnienia są proste, proponuję poczytać ten wątek
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=38531895&a=38731028
większość sugestii jest tam.

W miarę możliwości proszę o jakąś wypowiedź kogoś z adminów forum bądź redakcji, odnośnie kwestii jak się mają te zmiany - czy zostały już podjęte jakieś kroki w tym kierunku ?

Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • lookas.prv.pl Re: Zmiany na forum -potrzebne od zaraz- Wasze op 29.06.06, 16:22
      Ja jestem za.

BTW Redakcja lub Administrator Forum musi się zdecydować czy stawia na
      merytorykę tego Forum i jego zawartość czy po prostu idzie na ilość postów -
      czyli na liczbę odsłon poszczególnych postów a zarazem reklam (bo wiadomo, że
      nawet najgłupszy wątek czy post jest otwierany i czytany przez co najmniej
      kilkadziesiąt osób), tym samym zwiększając swój dochód.

• bujaka_jamajka Re: Zmiany na forum -potrzebne od zaraz- Wasze op 29.06.06, 16:23
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=44417558 czytając ten post
      jestem jak najbardziej za logowaniem:) Chcociaż nie wiem czy to coś da...
    • Gość: zzz Re: Zmiany na forum -potrzebne od zaraz- Wasze op IP: *.gre.pl / 212.160.86.* 29.06.06, 16:33
      A ja jestem przeciw logowaniu. Fakt ilosc chamskich wypowiedzi, obrazanie innych
      uzytkownikow przez uzytkownikow neostrady to norma. Ale patrzac na inne fora w
      ktorych jest logowanie sa one martwe, ilosc postow z 3 dni miesci sie na jednej
      stronie, a nasze forum zyje. Byl o tym temat czy jestesmy za logowaniem czy
      przeciw. Narazie harry1983 jestes w mniejszosci bo to ze Tobie sie to nie podoba
      to nie znaczy ze Wszyscy musza sie logowac bo Ty uwazasz ze to jest sluszne.
      Pozdrawiam
      • harry1983 Re: Zmiany na forum -potrzebne od zaraz- Wasze op 29.06.06, 16:37
        Gość portalu: zzz napisał(a):
        >Narazie harry1983 jestes w mniejszosci bo to ze Tobie sie to nie podoba
        >to nie znaczy ze Wszyscy musza sie logowac bo Ty uwazasz ze to jest sluszne.

Poczytaj tamten wątek, do którego podałem link - wcale bym nie powiedział, że jestem w mniejszości.

Przeciw obowiązkowemu logowaniu najbardziej krzyczą Ci, którym albo się NIE CHCE logować za każdym razem, albo wydaje im się, że jak się nie zalogują, to są anonimowi.

Jeśli trzeba ustalić czyjeś IP, to obojętne, czy to jest zalogowany czy gość, nie ma różnicy i administrator serwera spojrzy tylko w logi i ma wszystko jak na strzelnicy.
        • Gość: zzz Re: Zmiany na forum -potrzebne od zaraz- Wasze op IP: *.gre.pl / 212.160.86.* 29.06.06, 18:30
          Akurat o tym ze jesli sie nie loguje to jestem anonimowy nawet nie pomyslalem,
          trzeba byc idiota zeby myslec ze nie logowanie sprawia ze sie jest anonimowym,
          wiec tutaj sie akurat z Toba zgodze. A o podszywaniu sie pod ksywke tez wiem i
          zauwazylem to ze neostradowcy mojej uzywaja ale jak sie spojrzy na IP to wiadomo
          o kogo chodzi.
    • harry1983 Re: Zmiany na forum -potrzebne od zaraz- Wasze op 29.06.06, 16:34
      Jeszcze jedna sugestia :
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=44404941&a=44414444&wv.x=1
      Wątek założony przez niezalogowanego, który podał moją xywkę jako swoją - patrząc na listę wątków nie widać różnic, czy założyłem go ja, czy ktoś kto się podemnie podszywa.

Taka propozycja z mojej strony - na liście wątków przy założycielu wątku, jeśli jest zalogownym użytkownikiem, wprowadzić pogrubienie czcionki, takie jak jest przy każdym poście każdego zalogowanego.
      • Gość: Emeryt Re: Zmiany na forum -potrzebne od zaraz- Wasze op IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 18:42
        Jak wyplenić chamstwo i brak wychowania.Więcej kultury na forum.Jak
        wyeliminować ludzi którzy postępują nieetycznie.Czy wogóle Wszyscy piszący na
        forum wiedzą co to znaczy kultura wypowiedzi i dobrych obyczaj.Poco logowanie.
        Przecież każdy powinien zdawać sobie sprawę,że jego wypowiedż pozostaje na
        stałe w danym komputerze.
        • Gość: polonez Re: Zmiany na forum -potrzebne od zaraz- Wasze op IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 19:02
          Niech redakcja forum się wypowie,czy każda wypowiedż na forum jest
          kontrolowana.Może ostudzi się w ten sposób zapał i chamskie-nie kulturalne
          wypowiedzi wielu forumowiczów.
          • adolf_hilteler Re: Zmiany na forum -potrzebne od zaraz- Wasze op 29.06.06, 19:05
            Piszę zawsze jako zalogowany.
            Brzydzę się nielogowanym postom.
            Kultura i porządek powinien być!
            Chociaż wirtualnie.
    • Gość: Irka Re: Zmiany na forum -potrzebne od zaraz- Wasze op IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 20:45
      Piszę rzadko, zawsze niezalogowana.
      Jeśli logowanie by miało w jakiś sposób ukrócić niektóre ehem... zjawiska, to bym była za. Ale tak naprawdę - cóż ono daje? Poza tym, że nikt się pod Ciebie nie podszyje, to samo logowanie nie wypleni chamstwa, bezczelności i temu podobnych. Na forach "logowanych" też bywają jatki. Nick zawsze można zmienić i zacząć wirtualny żywot od nowa.
      Tu chyba nie o samo logowanie chodzi ale o rozsądną "cenzurę" (oho, słowo się nie spodoba, gromy spadną na mój śpiący łeb).
      Jest jeszcze poważny minus logowania. Czasem człowiek wpadnie tu od tak, jednorazowo, w przelocie. Nie jesteś ciekaw, jakie opinie posiada ta "inna" grupa Częstochowian, która z Internetu korzysta rzadziej?
      Osobiście kwestia logowania jest mi obojętna. A malutką przewagą na "nie".

• harry1983 Re: Zmiany na forum -potrzebne od zaraz- Wasze op 29.06.06, 21:04
        Gość portalu: Irka napisał(a):

>Nick zawsze można zmienić i zacząć wirtualny żywot od nowa.

Nick tak, ale stylu nie - parę osób na tym forum można poznać po stylu, nawet jak piszą anonimowo.

To, że ktoś się pode mnie podszyje to też jest jeden z powodów - nie lubię, jak jakiś kretyn szarga mi opinię. Nie każdy jest spostrzegawczy i zauważy, że jest inne IP.

> Na forach "logowanych" też bywają jatki.

Kultura forum zależy w dużej mierze od moderatorów, jeżeli nie pilnują porządku to chamstwo zaczyna sobie za dużo pozwalać - efekty mamy potem takie jak u nas...

>Nie jesteś ciekaw, jakie opinie posiada ta "inna" grupa Częstochowian, która z Internetu korzysta rzadziej?

Jakbym nie był ciekaw, to bym nie zakładał wątku.
        Powala mnie jednak lenistwo coniektórych - założenie konta trwa moment, logowanie jeszcze krócej - każda przeglądarka ma opcję zapamiętywania haseł.

Większość jest przeciwna logowaniu, bo "się nie chce" i tyle, a tylko dorabiają ideologię.

Zresztą jak sama piszesz

> Piszę rzadko, zawsze niezalogowana.

A są tacy co piszą częściej i są bardziej znani na forum - stałych bywalców będzie ze 30 osób lekko, i już wtedy nie każdemu się podoba jak jakiś gnojek się pod nich podszywa - przykład masz parę postów wyżej, dzisiaj ktoś użył mojej xywki jako gość i założył debilny wątek.

Chodzi o to, żeby takie akcje ograniczyć do minimum.
        Jak ktoś bardzo chce pisać, to w końcu sobie to konto założy.

> Tu chyba nie o samo logowanie chodzi ale o rozsądną "cenzurę"

Użyłbym raczej terminu "rozsądna moderacja" :P

Powtarzam po raz setny chyba - są fora, gdzie moderatorzy nie śpią, i chamstwo jest tępione w zarodku.

Jeśli masz jeszcze jakieś rzeczowe argumenty przeciw to chętnie posłucham, ale szczerze namawiam do zarejestrowania ;)

Pozdrawiam.
        • Gość: Irka Re: Zmiany na forum -potrzebne od zaraz- Wasze op IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 22:11
          Się tak napracowałeś, że nie sposób nie odpisać ;P
          Niestety - ja właśnie z tych co sobie dorabiają ideologię i co gorsza - bronią jej do upadłego.
          Myślę, że jesteś w błędzie. Logowanie nie musi oznaczać końca podszywania.
          Naprawdę zauważalna jest różnica pomiędzy "gość portalu: harry1983" a "harry1983" napisanym pogrubioną czcionką. Bardziej zauważalna niż pomiędzy "harry1983" pogrubionym (tekstem, oczywiście ;)) a "harry1883" też pogrubionym.
          Sam widzisz, że jak ktoś się uprze podszywać to się podszyje i parę osób nie zauważy różnicy. Jak sam napisałeś, nie każdy jest spostrzegawczy. A styl... na upartego też można by się pokusić...

Odnośnie tej "innej" grupy Częstochowian - mam na myśli też tych, co im się w życiu nic nie chce, łącznie z logowaniem. Ciekawi mnie również ich zdanie, chociażby dlatego, że leniwy bywa kreatywny (niestety, najczęściej na własny użytek, ale jednak). Przypomnij to sobie przełączając kanały w telewizorze pilotem. Jakoś nie jestem przekonana, że wymyślił to pracuś. (I tu miałeś przykład dorabiania sobie przeze mnie ideologii, hehe).

Zgodzę się z Tobą, że potrzebna jest uwaga moderatora (czy moderacja to nie po prostu poprawna politycznie nazwa cenzury? ;)) Bo ostatnio parę wątków można było spokojnie wykasować, bez żaaadnej szkody dla kogokolwiek, a nawet z pożytkiem... Zmiany na forum - owszem, ale niekoniecznie logowanie.
    • nalesniku Re: Zmiany na forum -potrzebne od zaraz- Wasze op 29.06.06, 22:20
      co to jest to harry19.... ??? czego to coś pyskuje??? chyba komuch jaki...
      • Gość: nd Re: Zmiany na forum -potrzebne od zaraz- Wasze op IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 23:53
        Hary1983 chce (słusznie) aby na forum nie było takich naleśników
      • harry1983 Re: Zmiany na forum -potrzebne od zaraz- Wasze op 30.06.06, 01:22
        nalesniku napisała:

> co to jest to harry19.... ??? czego to coś pyskuje??? chyba komuch jaki...

To "coś" co się nazywa "harry1983" usiłuje walczyć z debilizmem i chamstwem wszelkiego rodzaju na tym forum.

A i tak jakieś naleśniki się trafiają.
        Szkoda, że ja tu nie mam uprawnień moderatora, połowa wątków poszła by do kosza, a co drugi post by był usunięty ze względu na złamanie prawa i regulaminu.

Sam nie wiem, czemu ostatnio tyle chamstwa na forum - czyżby dzieciaki spędzały więcej czasu przy komputerach bo są wakacje ?

Innego wytłumaczenia nie widzę...
    • mundo.v Re: Zmiany na forum -potrzebne od zaraz- Wasze op 30.06.06, 05:16
      Harry!
      Podnosisz wrzask, bo ktoś Ciebie brzydko uwalił poniżej pasa.
      Nie pamietam, żebyś tak sie oburzał , kiedy dotyczy, badz dotyczyło to innych.
      Twoje posty często do supereleganckich też zaliczyć się nie da.
      Logowanie - niekoniecznie, ale pracujący dobrze moderator, to czemu nie...
      "Twój" wątek powinien być skasowany po sklikowaniu kosza.
      Kilka innych też.
      • harry1983 Re: Zmiany na forum -potrzebne od zaraz- Wasze op 30.06.06, 10:11
        mundo.v napisał:

> Harry!
        > Podnosisz wrzask, bo ktoś Ciebie brzydko uwalił poniżej pasa.
        > Nie pamietam, żebyś tak sie oburzał , kiedy dotyczy, badz dotyczyło to innych.
        > Twoje posty często do supereleganckich też zaliczyć się nie da.
        > Logowanie - niekoniecznie, ale pracujący dobrze moderator, to czemu nie...
        > "Twój" wątek powinien być skasowany po sklikowaniu kosza.
        > Kilka innych też.

Co innego rzeczowa dyskusja popierana argumentami, taka jaka się zazwyczaj toczy gdy są prowadzone ożywione dyskusję, a co innego chamskie pyskówki gó..arzy - rozróżnij dwie rzeczy.

> Nie pamietam, żebyś tak sie oburzał , kiedy dotyczy, badz dotyczyło to innych.

to użyj opcji "szukaj" i sobie przypomnisz.

Zresztą ile razy można pisać to samo pod każdym kretyńskim postem?

MODERACJA tu jest potrzebna, będzie moderacja, będzie mniej chamstwa.
    • segel Re: Zmiany na forum -potrzebne od zaraz- Wasze op 30.06.06, 05:52
      A może po prostu admin tak ustawi opcje forum, żeby nie można było używać
      loginu użytkownika, który już jest zalogowany. Wtedy wpisanie już istniejącego
      loginu powodowałoby odrzucenie postu i prośbę o wpisanie innego.
      • Gość: pppp Re: Zmiany na forum -potrzebne od zaraz- Wasze op IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 08:23
        Dalej prowadzi się jałową dyskusję.Proszę o konkretne propozycje np.jakie
        zadanie ma moderator,po prostu cenzor wypowiadanych głupot.A może po prostu
        części forumowiczów/społeczeństwa/podobają się jak różni głupole w taki właśnie
        chamski sposób wyżywają się na forum pokazując swój iloraz inteligencji.Dalsza
        konwersacja na forum winna być bardziej logiczna a nie prowadzona w stylu
        niedorozwiniętego młodzieniaszka po wupiciu 3 piwa.Przecięż to świadczy o
        wychowaniu i kulturze społeczeństwa .Dość paraliżowania forum przez kilkunastu
        osobników narzucających ordynarny styl wypowiedzi.Jak zrobić z tym porządek-to
        jest cel dalszych logicznych propozycji.
        • nalesniku Re: Zmiany na forum -potrzebne od zaraz- Wasze op 30.06.06, 10:41
          przede wszystkim trzeba wyeliminowac z forum komunistów i giertychowców, takich
          jak harry19....
          • Gość: storima Re: Zmiany na forum -potrzebne od zaraz- Wasze op IP: *.dsl.club-internet.fr 30.06.06, 11:56
            Tak Harry1983, masz racje, to sa wakacje, wiec tradycyjnie uczniowie sie nudza.
            To juz sie potwierdza od paru lat na FCz. Moderatorzy sa prawdopodobnie rowniez
            na wakacjach. Bo jednak trzeba przyznac, wiekszosc wpisow, ktore jszcze wisza,
            zostalaby usunieta. Tak bylo przed wakacjami.

Pozdrawiam,
            • Gość: bigos z kiełbasą Re: Zmiany na forum -potrzebne od zaraz- Wasze op IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 15:20
              pieprzone komuchy sie zebrały, rzygać sie chce..
          • Gość: rrrr Re: Zmiany na forum -potrzebne od zaraz- Wasze op IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 15:13
            Głupoty plecież na wiele tematów na forum.Walni się młotkiem gumowym w tą swoja
            główke to może będziesz mądrzejszy.
            • Gość: storima Re: Zmiany na forum -potrzebne od zaraz- Wasze op IP: *.dsl.club-internet.fr 30.06.06, 15:26
              Gość portalu: rrrr napisał(a):

> Głupoty plecież na wiele tematów na forum.Walni się młotkiem gumowym w tą swoja
              > główke to może będziesz mądrzejszy.

Pochwal sie tym wpisem wobec twojej rodziny, szkoly, sasiadow.
              Po czym wyrwij kartke z zeszytu i zacznij zbierac podpisy pod oto tym pomyslem:

"Jak poradzić sobie z ADHD? Sprawić dziecku lanie - uważa wiceminister zdrowia,
              poseł PiS Bolesław Piecha"

ZRODLO:
              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3446946.html
              • Gość: Wlodek Re: Zmiany na forum - niepotrzebne IP: *.vf.shawcable.net 30.06.06, 19:14
                Autor: Gość: rrrr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

Głupoty plecież na wiele tematów na forum.

Storimo!
                Do kiedy "rrr" pisze w ten sposob, to ...niech pisze:)))
                Pewnie czyta i rozumuje tak jak pisze, co juz nie jest specjalnie wesole.

Na to nie pomoze zadne moderowanie, cenzurowanie i podobne pomysly Harrego.
                A tak prawde mowiac, to mam wstret do cenzury w kazdej formie...
                Na tym forum cenzor wycial mi kiedys cytat ze slowem okreslajacym dolne plecy,
                a w dowolnym watku mozesz znalezc caly rynsztok z cieknacego z szamba.
                Bezkarnie i w dowolnej ilosci.

A w koncu jak nowej generacji intelektualista uzywa slowa ......., to swiadczy
                o nim, a nie o adresacie.
                Nic nie poradzisz na to, ze czesc spoleczenstwa bez K...Ch...Sp...P... do dzis
                porozumiewalaby sie na migi.
                Widac tak im bylo w Ksiegach zapisane:)))
                Ale od kogo, te one, maja sie uczyc, skoro kilka miesiecy temu miales na tym
                forum popisy jednego nauczyciela licealnego? No to od kogo?
                Nikt nie kaze nam byc na tym forum, a skoro -smy juz tu sa, to narazamy sie na
                ryzyko oplucia przez intelektualiste nowego kroju.

Najlepszego!

W.
                ps Mialem kiedys przyjemnosc poznac wnuczke jednego z Wielki Generalow II sw z
                PSZnZ, ktora tez specjalnie nie przebierala w slowach, klela ostro, ale ....za
                to z jakim wdziekiem:))))
                Dzisiaj takich Cyganow juz nie ma... a zal:))
                • Gość: Do wlodka Re: Zmiany na forum - niepotrzebne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 20:16
                  Przeciez ty gosciu z kanady sam ublizasz chyab kazdemu na prawo i lewo
                  oszczedzajac tylko Storime.Nawet Profesor Xx napisal ci kiedys zebys sie od
                  niego odczepil !!!
                  • Gość: do goscia z... Re: Zmiany na forum - niepotrzebne IP: *.vf.shawcable.net 01.07.06, 02:54
                    Gość portalu: Do wlodka napisał(a):

> Przeciez ty gosciu z kanady sam ublizasz chyab kazdemu na prawo i lewo

-bardziej na lewo -jak juz- niz na prawo, tobie chyba nie, bo nie mielismy
                    okazji...

> oszczedzajac tylko Storime.
                    - Bo go lubie... Jak ciebie bede lubil, to cie tez oszczedze...

Nawet Profesor Xx napisal ci kiedys zebys sie od
                    > niego odczepil !!!
                    On wie i ja wiem czemu, a ty niekoniecznie...
                    Nawet jak sie zalogujesz..
                    Staralem sie, zebys nie poczul sie zublizony..Ale nie wiem czy mi sie to tak do
                    konca udalo.:))
                    • Gość: storima Re: Zmiany na forum - niepotrzebne IP: *.dsl.club-internet.fr 01.07.06, 03:08
                      A!
                      Trzymam sobie w dloni koniczynke:
                      kocha,
                      lubi,
                      szanuje...
                      Oberwalem wszystkie listki, a lodyzka do mnie mowi:
                      i na co ci to po co? Taka naga przed toba a ty mnie w dloni trzymasz i patrzysz
                      i sie zadziwiasz.

Najlepszego;)
                • harry1983 Re: Zmiany na forum - niepotrzebne 01.07.06, 15:07
                  > Na to nie pomoze zadne moderowanie, cenzurowanie i podobne pomysly Harrego.

Włodku, mylisz się.
                  Znam forum (i to nie jedno) na którym takie chamskie zachowania gó..arzy nie są tolerowane.
                  Efekt jest taki, że jest spokój - nikt nikogo nie umoralnia tylko posty idą do kosza.

Zdecydowana średnia wieku na tamtym forum to ok 20 kilka lat, admin ma chyba przed 30tką, 20 parę, i przy dobranej ekipie moderatorów potrafił zrobić porządek. Dodam, że jest to forum...jakby to nazwać...specjalistyczne - na określony temat, korzysta z niego ok 20000 użytkowników. I co? I jest spokój.

Dodam, że sprawdzał się tam znakomicie system "czytają wszyscy, piszą zarejestrowani" a i obecnie wprowadzono system "dostęp do forum tylko dla zarejestrowanych" i wcale nikt nie płacze, że ktoś niezarejestrowany sobie nie popisał - jego strata.

Wpisy gó..arzerii są dodatkowo tępione, moderatorzy są uczuleni na wszelkie dzieci neostrady, analfabetów z papierami i inne kwiatki, pisanie typu "pishe bo loobie" jest dodatkowo napiętnowane.

Więc jak widać da się zrobić porządek poprzez moderację i nikt mi nie wmówi, że jest inaczej.
                  • Gość: do harego1983 Re: Zmiany na forum -potrzebne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 23:49
                    Jednak są ludzie którzy myślą trochę logicznie.
                  • Gość: Wlodek Re: Zmiany na forum - niepotrzebne IP: *.vf.shawcable.net 02.07.06, 00:56
                    harry1983 napisał:

> > Na to nie pomoze zadne moderowanie, cenzurowanie i podobne pomysly Harreg
                    > o.
                    >
                    > Włodku, mylisz się.
                    > Znam forum (i to nie jedno) na którym takie chamskie zachowania gó..arzy nie
                    są tolerowane. Efekt jest taki, że jest spokój - nikt nikogo nie umoralnia
                    tylko posty idą do kosza.
                    >

Harry!
                    Generalnie chodzi nam o to samo.
                    Tylko ja mam obawy [moze na wyrost] ze lek moze sie okazac za silny...
                    Jakos tak dziwnie zawsze bylo, ze wszelkie prowizorki okazywaly sie "na
                    wiecznosc" a czasowe ograniczenia i rozne regulacje stawaly sie prawem.
                    Sam wiesz, ze my Polacy mamy doskonala umiejetnosc omijania wszelkich regul...a
                    jak jakis lobuz bedzie chcial Cie opluc, to zalogowany, czy nie znajdzie na to
                    sposob.
                    Z drugiej strony canzor [kazdy] ma naturalna chec do pokazania, ze ...istnieje.
                    Ten istniejacy zablokuje post ze slowem dupa, a dowolnie puszcza wszystko to co
                    rynsztokiem cuchnie i wyzwiskami ze speluny.
                    Zawsze jest na poczatku problem cenzor na istniejace zlo, a potem zjawia sie
                    problem kto bedzie cenzorowal cenzora...itd
                    Jak widzisz moj adres jest widoczny, podobnie xx-a z pcz.. Tomasz Jaskola czy
                    zalogowany czy nie nadaje z kilku nickow i jak sie robi goraco, to po tygodniu
                    prostuje, ze to ten co sie podszywa. "xx-a" nr II tez widac.. podobnie jak tych
                    co z kilku nickow w tym samym stylu i to samo...obaj wiemy w czym rzecz:))
                    Summa summarum; czy oplaca sie skora za wyprawe? Czyli robienie rewolucji w
                    dotychczasowym systemie? Ja sadze, ze niekoniecznie...mimo dosc ciekawego
                    zestawu z menazerii drapiacej mnie po skarpetach.
                    A gowniarzeria? Zawsze byla, jest i ....bedzie. Bez wzgledu na wiek.
                    Nasze ryzyko "zawodowe" skorosmy sie na tym forum znalezli i o jakichs waznych
                    sprawach wymieniamy opinie. Czasem nawet ostre.

A co do specjalistycznych, czy tematycznych forow, to masz racje, ale musisz
                    wziac tez i to pod uwage, ze ich zasieg jest ograniczony. To GW w Cz-wie i
                    podobnych miejskich ma jednak troche inna specyfike i innego odbiorce.
                    Nawet gowniarz, ktory cie opluje najpierw zapewne pozna to cos napisal, a to
                    juz cos. Sadze, ze nasza wymiana pogladow z komuna w tle miala dosc szeroki
                    odbior..:))) Tak jak nasze potyczki z faszytami i kibolami... Wladz miejski tez
                    nie omija tego forum cwiczac "bialy wywiad":)))
                    • tomasz_jaskola Re: Zmiany na forum - niepotrzebne 02.07.06, 09:02
                      Na forum dochodzi do przeżyć traumatycznych. Oto dyskusja niektórych dotyczy
                      osoby a nie poglądów. Pan Wlodek, którego nie pytam o profesję ciągle wypomina
                      mi mój życiorys, nie komentując meritum moich postów. Logowanie tego nie zmieni.
                      Zresztą Pan Wlodek vel mundo.v jest przykładem pisania bez jak i z zalogowaniem.
                      Tak, czy inaczej dyskutujmy a nie obrażajmy! O takie forum chodzi.
                      • Gość: Bz, KJ, MW i TJ:)) Re: Zmiany na forum - niepotrzebne IP: *.vf.shawcable.net 04.07.06, 05:37

tomasz_jaskola napisał:

> Na forum dochodzi do przeżyć traumatycznych.

A coz spowodowalo Twoja traume Tomaszu Jaskolo?

Oto dyskusja niektórych dotyczy osoby a nie poglądów.
                        - Raczej osoby gloszacej poglady.

Pan Wlodek, którego nie pytam o profesję ciągle wypomina
                        > mi mój życiorys, nie komentując meritum moich postów.

Tomaszu. Do kazdego Twojego wystepu, ktory zdarzylo mi sie opisywac dawalem
                        obszerny komentarz z takmze uzasadnieniem moich opinii.
                        Kiedy waliles przykre bledy w swoich postach zwracalem Ci uwage, ze one nie
                        przystoja nauczycielowi w liceum.
                        O tym licealnym nauczycielstwie byles laskaw poinformowac nas wlasnorecznie.
                        Gdybys wykonywal zawod szewca, smieciarza, czy innego bojownika od prewencji
                        nie odezwalbym sie marnym slowem na ten temat.
                        Gdybys czytal uwazniej to co pisze, to powinienes zauwazyc, ze juz kilkarotnie
                        wspominalem, ze interesuje mnie to co ukazuje sie pod rubryka autor, a nie
                        jakie ma nazwisko autor.
                        Jesli sledzisz to co sie pisze na forum, to zauwazysz, ze ostatnio wymieniam
                        poglady z Janosikiem i Harrym na kilka interesujacych mnie tematow, a przy tej
                        okazji powinienes tez zauwazyc, ze nie pytam co oni, czy on robi i jak sie
                        nazywa/ja.
                        Kiedy wystepowales z histerycznymi tekstami we wcieleniu "proczestochowy", to
                        nie wypominalem Ci profesji, choc ja kilka razy wyjawiles, ale jak zaczales
                        wystepowac jako Tomasz Jaskola nauczyciel z Traugutta i firmowac swoje dosc
                        oryginalne pomysly w ten wlasnie sposob, to do kogo masz pretensje?
                        Jesli rzecznik prezydenta wystepuje oficjalnie to tak jest traktowany, jesli {a
                        pewnie tak] wrzuci problem pod innym nickiem, to nikt nim jako rzecznikiem nie
                        poniewiera, tylko zajmuje sie trescia, bez skojarzen z urzedem.
                        Przypomnij sobie radnego, ktory uzalal sie na niezrealizowanymi pomyslami i
                        dawal dobre rady w temacie co trzeba zrobic, zeby bylo dobrze sam bedac wsrod
                        tych, ktorzy mogli to cos zrobic...
                        Od nauczyciela Twojej specjalnosci zabierajacego glos na forum publicznym
                        wymagam prezentacji przyzwoitej polszczyzny i przyzwoitego poziomu wypowiedzi.
                        Co do mojej profesji, to z tego forum mogles sie dowiedziec, ze jestem na
                        socjalu, zmywam gary, sprzatam parkingi i jeszcze rozne takie, ktore sam mozesz
                        sobie dowolnie uzupelnic, co tez bedzie sama prawda, a ja nie zaprzecze:))

Logowanie tego nie zmieni
                        > .
                        Toz Ci to tlumacze tak jak Ty uczniom w klasie zawilosci przedmiotu.

> Zresztą Pan Wlodek vel mundo.v jest przykładem pisania bez jak i z
                        zalogowaniem
                        > .
                        i jeszcze tj, hw, zb i kilka innych lacznie z tr i wz na poczatek.

> Tak, czy inaczej dyskutujmy a nie obrażajmy! O takie forum chodzi.
                        >
                        Tomaszu! Nie wyglaszaj apeli do innych.
                        Zacznij od siebie, tylko zanim zaczniesz przypomnij sobie wszystkie wlasne
                        teksty na tym forum.
                        I pokajaj sie za wlasne grzechy w tem temacie:)))

W.
                        • harry1983 Włodek Vs Tomasz Jaskóła 04.07.06, 11:54
                          Panowie, schodzicie z tematu i zaczynacie flame war - temat był o tym, jak się pozbyć z forum chamskich kretynów mocnych w klawiaturze.

Moje rozwiazania :

1) czytają wszyscy, piszą tylko zarejestrowani
                          2) moderacja nastawiona na tępienie chamstwa
                          3) restrykcje : ostrzezenie na priv od moderatora -> ostrzezenie publiczne od moderatora -> usuniecie konta -> ban nick -> Ban IP
                          4) dla wyróżniającego się chamstwa ban IP z pominięciem drogi służbowej.

Jakieś propozycje ?
                          • Gość: Wlodek w temacie IP: *.vf.shawcable.net 04.07.06, 14:26

harry1983 napisał:

> Panowie, schodzicie z tematu i zaczynacie flame war - temat był o tym, jak
                            się pozbyć z forum chamskich kretynów mocnych w klawiaturze.

Harry. To sie miescilo w temacie. Moze nie w srodku, ale jednak:)))

> Moje rozwiazania :
                            >
                            > 1) czytają wszyscy, piszą tylko zarejestrowani
                            - Jest to jakies wyjscie.Podobne jest na centralnym forum GW i ....niewiele
                            zmienia. Zawsze znajdzie sie ktos kto zalozy Ci watek zalogoawany i ...zniknie.

> 2) moderacja nastawiona na tępienie chamstwa
                            - Musialbys wprowadzic cenzora na 24 godz na dobe, opracowac instrukcje
                            dzialania i czlek nie moglby niczego innego w redakcji robic niz sledzenia
                            kazdego wpisu. To musialaby byc ciezka praca...Od Pieskow w Piaskownicy po
                            wyczyny ginekologow i podobne ciekawosctki.
                            A i tak mialbyc ciagle wolanie i zale od niezadowolonych.

> 3) restrykcje : ostrzezenie na priv od moderatora -> ostrzezenie publiczne
                            > od moderatora -> usuniecie konta -> ban nick -> Ban IP

- A teraz sam zastanow sie, czy to jest mozliwe na takim forum jak to.
                            U mnie egzystuja trzy komputery podpiete pod ten sam kabel. Trzy osoby uzywaja
                            tego forum uzywajac swoich nickow. Za moje grzechy chcesz banowac reszte?

> 4) dla wyróżniającego się chamstwa ban IP z pominięciem drogi służbowej.
                            >
                            j.w
                            > Jakieś propozycje ?
                            >
                            Ignorowac. Niech sie "inteligent" cieszy... jak musi:)
                            W koncu nie kazdy musi dostawac prezydenckiego rozwolnienia jak mu ktos
                            skarpety ogryzie.
                            Jeszcze nie znalazl sie taki cenzor, ktorego nie daloby sie zrobic na szaro.
                            Nawet za komuny:))
                            Jedyna rada.... Smiej sie pan z tego: [Wiech])))
    • Gość: storima Re: Zmiany na forum -potrzebne od zaraz- Wasze op IP: *.dsl.club-internet.fr 03.07.06, 01:48
      Z szacunkiem dla zwolennikow logowania; jestem logowaniu przciwny.
      Moje 'za i przeciw' przedstawilem na watku Redakcji.
      Tutaj dodam , ze owszem wpisze moja opinie pod artykulem,
      obecnie,
      jedynie wowczas gdy podpisze niezalogowanym nickiem odmiennym od: Storima.
      Czyli, niezalogowany forumowicz z niezalogowanym odmiennym pseudonimem.
      Inaczej bez opcji przymusowego logowania, raczej sie nie wpisze.
      Powtarzam glosem rowniez innych forumowiczow:
      m o d e r a c j a
      jest najlepszym rozwiazaniem poruszanych tutaj problemow;
      ale nasi stali moderatorzy sa prawdopodobnie, obecnie na wakacjach:)

Pozdrawiam,
    • Gość: wyciety Re: Zmiany na forum -potrzebne od zaraz- Wasze op IP: *.houston.res.rr.com 03.07.06, 17:49
      Po co to wszystko?I tak wycinane sa nawet te posty co nia lamia regulaminu-jak
      kilka moich....
      • Gość: Blitz Re:Chamstwo zatacza szerokie kręgi polonusów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 17:00
        Zaglądam tutaj od niedawna i powem wam że dawno takiego rynsztoku nie widziałem.
        Widzę to tak.Po pierwsze obowiązkowe logowanie.Po drugie stałe usuwanie
        chamskich wpisów.Na dzień dobry zabanowałbym tego Wlodka z zagranicznym ip.
        Takie chamskie wpisy i to z zagranicy zle świadczą o reszcie polskiej emigracji
        dając jednocześnie zielone światło dla przejawów lokalnego chamstwa.
        Tnij Moderatorze chamstwo !
        • Gość: storima Re:Moderacja IP: *.dsl.club-internet.fr 04.07.06, 18:30
          Wlodku, moderacja na tym forum dziala lepiej niz dawien czas temu.
          Byla niedawno pewna przerwa w jej skutecznosc, ale teraz widac, ze stali
          moderatorzy wrocili z wakacji.

Harry1983, skoro masz tyle zapalu i werwy mozesz bezposrednio zapytac
          odpowiedzialnych za fora "Gazety", kiedy jak i gdzie obowiazkowe logowanie
          zadzialalo. Ja swego czasu przygladalem sie temu procesowi. Wprowadzenie
          obowiazkowego logowania nie rozwiazalo problemu chamstwa, ale ja nie jestem
          profesjonalita, Ty rowniez nie, ale skoro temat Cie kreci zapytaj u zrodla:
          www.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=299
          Pozdrawiam,
        • Gość: Wlodek Re:Chamstwo zatacza szerokie kręgi polonusów IP: *.vf.shawcable.net 04.07.06, 19:05

Gość portalu: Blitz napisał(a):

> Zaglądam tutaj od niedawna i powem wam że dawno takiego rynsztoku nie
          widziałem
          > .
          > Widzę to tak.Po pierwsze obowiązkowe logowanie.Po drugie stałe usuwanie
          > chamskich wpisów.Na dzień dobry zabanowałbym tego Wlodka z zagranicznym ip.
          > Takie chamskie wpisy i to z zagranicy zle świadczą o reszcie polskiej
          emigracji
          > dając jednocześnie zielone światło dla przejawów lokalnego chamstwa.
          > Tnij Moderatorze chamstwo !

Harry!
          jak chcesz, toto skomentowac???
          Sadzisz, ze mu logowanie pomoze?
          On i tak nie rozumie oczym zalozyles ten watek.
          Ale widac, ze sie uczy. Nauczyl sie uzywac slowa rynsztok na okreslenie
          najblizszego mu otoczenia, a Ty chcesz pozbawic go jedynego dostepnego mu
          miejsca, gdzie moze posiasc wiedze nawet na takim poziomie:)))
          Harry!
          Nie badz nieludzki!
          W.
          • Gość: Obserwator Re:Chamstwo zatacza szerokie kręgi polonusów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 21:52
            Haremu zachcialo sie logowania bo ktos sie pod niego podszyl.
            Wczesniej nic mu nie przeszkadzalo.
            Nie zdziwilbym sie gdyby to byl nasz forumowy troll,sympatyk storimy i wlodka
            • harry1983 ... 05.07.06, 04:15
              Kurde pokazałbym Wam to forum gdzie admin przy pomocy modów zrobił porządek, ale obawiam się, że możecie narobić szumu, a to temu forum racej się dobrze nie przysłuży - jest ściśle specjalistyczne i na temat o którym im mniejszy rozgłos tym lepiej.

Musicie mi uwierzyć na słowo...
              Wbrew pozorom tam JEST moderacja 24 / dobę.

Gość portalu: Obserwator napisał(a):

> Haremu zachcialo sie logowania bo ktos sie pod niego podszyl.
              > Wczesniej nic mu nie przeszkadzalo.
              > Nie zdziwilbym sie gdyby to byl nasz forumowy troll,sympatyk storimy i wlodka

Jak użyjesz opcji "szukaj" to cudownie ci się objawi, że i wcześniej chamów tępiłem.

A i większość z tych wątków już pousuwana, ale jak dobrze poszukasz to znajdziesz.
    • Gość: loli Wybiórcza cenzuruje forum patrz na ; IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 12:23
      jurajskienatarcie.pl
      Wybiórcze jaja
      • Gość: storima Moderacja dziala sprawnie IP: *.dsl.club-internet.fr 09.07.06, 16:39
        I to cieszy. Redakcja od dawna zapowiadala, ze nie bedzie miejsca na tym forum
        na chamskie wpisy znudzonych zyciem osobnikow.
        Tak tez jest.
        Wpisy sa usuwane.
        • Gość: Blitz Re: Moderacja dziala sprawnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 16:43
          Gość portalu: storima napisał(a):

> I to cieszy. Redakcja od dawna zapowiadala, ze nie bedzie miejsca na tym forum
          > na chamskie wpisy znudzonych zyciem osobnikow.
          > Tak tez jest.
          > Wpisy sa usuwane.
          No właśnie!Twoje chamskie wpisy moderacja już usunięto:)))
          • Gość: storima Re: Moderacja dziala sprawnie IP: *.dsl.club-internet.fr 09.07.06, 16:57
            Posluchaj gosciu Blitz.
            Nie dosc , ze jestes trollem, zmieniajacym ksywki i zasmiecajacym forum,
            pbrazajacym innych forumowiczow to jeszcze jestes oszustem.
            • Gość: Blitz Re: Moderacja dziala sprawnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 17:05

> Posluchaj gosciu Blitz.
              > Nie dosc , ze jestes trollem, zmieniajacym ksywki i zasmiecajacym forum,
              > pbrazajacym innych forumowiczow to jeszcze jestes oszustem.
              Ty tu chyba jesteś od niedawna więc się dostosuj.
              Kliknąłem kosz i moderator natychmiast usunął twoje wulgaryzmy!
              Nie podoba ci się to tu nie zaglądaj.
              Mnie już się tu przestaje podobać :(((
              • Gość: storima Re: Moderacja dziala sprawnie IP: *.dsl.club-internet.fr 09.07.06, 17:52
                Gosciu, nalezysz do niereformowalnych w obecnym stanie.
                Do prowokatora, jak sie okreslales to Ci bardzo daleko. Jak bys sie kierowal
                choc troche inteligencja, to pojalbys, ze usuniete watki stanowily w calosci
                twoja marna prowokacje; wulgaryzmy wypisywales zmieniejac 'niezauwazalnie' twe
                ksywki.
                Za bezchamowym forum bylem od poczatkow jego istnienia.

piasia 15.05.02, 10:00 zarchiwizowany

zajrzał na nasze forum mój korespondent z innego forum ;)
                dziś dostałam od niego wiadomość, którą cytuję:

> Sorry za lekkie zamieszanie jakie zrobiłem
                > na twoim rodzinnym forum czestochowskim. Zauwazyłem tam jedna
                > prawidłowośc pozytywną oczywiście. Zero chamówy. Duzo kultury.
                > W warszawskim forum jest zupełnie odwrotnie....

Ha! i co Wy na to????
                Dumna częstochowianka Piasia

Szczesliwsze to byly forumowe czasy w ktorych wspoluczestniczylem.
                Tacy jak ty jeszcze nie dorwali sie chamsko do internetu.
                • Gość: Blitz Re: Moderacja dziala sprawnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 18:07
                  W takim razie ustąpię tobie gościu.
                  Inaczej te pyskówki nie miałyby końca.
                  Daję tobie uroczyście spokój.
                  Mądrzejszy potrafi zawsze ustąpić więc ci ustąpię :))
                  • Gość: storima Re: Moderacja dziala sprawnie IP: *.dsl.club-internet.fr 09.07.06, 18:44
                    Gość portalu: Blitz napisał(a):
                    > Mądrzejszy potrafi zawsze ustąpić więc ci ustąpię :))

Dotrzymaj danego tu slowa. Ciesz sie FCzestochowa. Badz pozytwynie tworczy.
                    • Gość: storima Re: Moderacja dziala sprawnie IP: *.dsl.club-internet.fr 10.07.06, 03:07
                      Niestety.
                      Nie potrafisz dotrzymac slowa.
                      Potwierdza sie, jedno.
                      Twymi 'niezauwazalnymi' zamiana ksywek wpisami.
                      Nie dosc , ze cham, to jeszcze oszust.
                      Dobrze, ze dziala tutaj skutecznie, moderacja.
                      • Gość: Agip Storima, kiedy ty śpisz i odpoczywasz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 13:29
                        Wyluzuj , Wyborcza i jej forum nie jest tego warte.
                        Wiedzą nawet o tym zwykli pracownicy GW, któryz nie mają akcji Agory, he, he, he.
                      • harry1983 Re: Moderacja dziala sprawnie 11.07.06, 16:45
                        > Dobrze, ze dziala tutaj skutecznie, moderacja.

No wiesz, ja bym z Tobą polemizował...
                        • Gość: storima Re: Moderacja dziala sprawnie IP: *.dsl.club-internet.fr 25.07.06, 17:50
                          Harry, jak widzimy tak jest.
                          Na usunietym watku zaczely sie pojawiac zalogowani osobnicy z chamskimi wpisami.
                          Szanuje Twoja opinie, ale przede wszystkim
                          moderacja.
                          Tylko oni, moderatorzy, moga ostudzic co niektorych, bez znaczenia jak forumowe
                          zycie pokazuje,
                          zalogowany czy nie. Oni to uprawiaja z pasja, wiec i kilkanascie nickow
                          zalogowanych, nie bedzie dla nich problemem.
                          Normalny forumowicz, pisze.
                          Cham atakuje wszystko co jest mu obce, lacznie z kultura.
                          Coz takie jest zycie, tyle tylko, ze ani to Twoi znajomi ani moi, po prostu
                          zyciowe chwasty. Forumowe przybledy.

Pozdrawiam,
                          • Gość: storima Zreszta... IP: *.dsl.club-internet.fr 25.07.06, 18:06
                            Dlaczego cham ma dyktowac swe chamskie prawa na forum?
                            Dlatego moderator, jego obowiazkiem, jednak jest jego obowiazkiem:
                            wychowanie chama.
                            Jak sie chama nie da wychowac.
                            Chama sie usuwa.
                            Ot, to sedno
                            moderacji.
                            W przypadku chamstwa, oczywiscie.
            • bramaadama Re: Moderacja dziala sprawnie 06.07.13, 10:08
              Cała prawda storimy ,włodka i innych.Chamskie ,nie wybredne wpisy.Towarzystwo wzajemnych powiązań.Stare ,pierdzące niekomunikatywne dziadki z nie jasną przeszłością.
    • zawa115 Re: Zmiany na forum -potrzebne od zaraz- Wasze op 11.07.06, 22:22
      Z logowaniem to wygląda tak, że czasami wygodniej ludziom pisać bez loginu bo
      wtedy są "bezpieczni"przynajmiej tak im się wydaje i mogą otwarcie pisac o
      sprawach o których normalnie baliby się np. sprawy mobbingu czy afery w
      zakładach pracy. To nie usprawiedliwia jednak takiego chamstwa a faktycznie
      jest duże. Co do numeru IP ja mam radiówke i połowe mojej miejscowości ma tą
      samą mamy też to samo IP. Na tym forum np. ZZZ ma to samo co ja. Dostaję szału
      kiedy ktoś patrzy na Ip i udowadnia mi że piszę pod kilkoma nickami bo widzi to
      po IP to głupota. Kilka razy wykorzystano też mój nick i żeby było ciekawiej IP
      też pasował. Teraz się loguję ale nie zawsze mam czas a tu nie ma opcji zaloguj
      przy wejściu i nawet gdy pod listem piszę swój nick to i tak są cyrki z tym IP.
      Myślę że trzeba coś z tym zrobić bo to forum idzie całkowicie jak to mówią
      w "samopas" moderatorzy zapadli w śpiączkę że nie reagują. Czemu opcje kosz nie
      działają. A i z tym logowaniem tez dobrze by było z opcją zaloguj przy wejściu.
      • Gość: dn Re: Zmiany na forum -potrzebne od zaraz- Wasze op IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 22:46
        opcję zaloguj masz cały czas na czerwono u góry
        ???
      • harry1983 Re: Zmiany na forum -potrzebne od zaraz- Wasze op 12.07.06, 03:05
        zawa115 napisała:

> Z logowaniem to wygląda tak, że czasami wygodniej ludziom pisać bez loginu bo
        > wtedy są "bezpieczni"przynajmiej tak im się wydaje i mogą otwarcie pisac o
        > sprawach o których normalnie baliby się np. sprawy mobbingu czy afery w
        > zakładach pracy.

Tu się zgadzam - logiczne uzasadnienie.

> Co do numeru IP ja mam radiówke i połowe mojej miejscowości ma tą
        > samą mamy też to samo IP

Z tego co wiem, to ten adres jest widoczny publicznie (tzn widzą go Ci co czytają forum) ale administrator widzi zewnętrzne IP a także wewnętrzne (konkretny komputer).

Nie wiem jak na forum GW, ale z tego co się orientuję na forach wykorzystujących skrypty php bb da się taką opcję aktywować - pytanie do ludzi bardziej obeznanych z tematem - czy tak jest jak piszę, czy to herezja ?
        • Gość: storima Moderacja dziala sprawnie IP: *.dsl.club-internet.fr 14.07.06, 14:48
          harry1983 napisał:

> Gość portalu: storima napisał(a):
          > > Dobrze, ze dziala tutaj skutecznie, moderacja.
          >
          > No wiesz, ja bym z Tobą polemizował...
          >

redakcja_czestochowa napisała:

> Od razu zainteresowaliśmy się postem. Prosimy tylko w kolejnycvh podobnych
          > przypadkach wskazywać nam konkretne posty, które - państwa zdaniem - powinny
          > być usunięte, bo znacznie łatwiej nam wówczas do nich dotrzeć niż poszukujący
          > kolejnych postów wysłanych z wymienionego adresu IP, bo jest ich bardzo wiele.
          > Pozdrawiamy

Ceni sie tez wpisy moderatorow na rozmaitych watkach na FCz;
          Pozdrawiam,
          • Gość: storima Re: Moderacja dziala sprawnie IP: *.dsl.club-internet.fr 14.07.06, 14:51
            linka do cytatu:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=45236694
    • Gość: storima Moderacja IP: *.dsl.club-internet.fr 25.07.06, 21:56
      Jednak moderacja.
      Po usunietych chamskich watkach, obecnie to icham jak zwykl sie wpisywac.
      Szczesciem na tym watku nie protestuje.
      A zwykl protestowac, czyli swa chamskosc manifestowac.
      Przyklady
      ponizej.

Cham juz wie, ze nierzadzi na tym forum.
      Cham rowniez wie, ze czekaja go obiecane konsekwencje.

P.S. Powtorze:
      usuniete forumowe watki, pozostaja w archiwach redakcji.
      Do dyspozycji Prokuratury. Jesli zajdzie taka potrzeba.
    • Gość: storima Re: Zmiany na forum -potrzebne od zaraz- Wasze op IP: *.dsl.club-internet.fr 25.07.06, 22:03
      precyzyjnie dla chama powtorze:

usuniete z forum watki SA niewidoczne na publicznym forum;
      POZOSTAJA w archiwach serwera.
      I moga zostac wykorzystane w sprawie karnej.
      Tym bardziej, jesli zainteresowana strona trzyma wpisy w swych wlasnych archiwach.
      Anonimowosc w internecie ( jak ktos sie uprze)
      n i e i s t n i e j e .
    • Gość: do adminGW Re: Moderacja dziala sprawnie IP: 50.7.47.* 23.10.13, 22:52
      Opiekun FCz jest jednym z najgorszych.
      Smieci tolerujac chamstwo i wspierajac publicznie w swych wpisach oszolomow jak "kicha".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka