Dodaj do ulubionych

rodzic w blachowni

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 13:03
mam pytanie do kobiet, które w ostatnim czasie rodziły w Blachowni:
mianowicie: jak wygląda poród / czy jest mozliwośc poraodu rodzinnego i ile to
kosztuje?/, jak wyglada opieka nad matka i dzieckiem; jak jest z personelem?
jak z wyposazeniem szpitala... bardzo dziekuje za odpowiedź, bo niedługo rodze
i nie wiem, w którym szpitalu byloby najlepiej
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosia Re: rodzic w blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 13:46
      Rodziłam w Blachowni dwa razy i byłam bardzo zadowolona. Można oczywiście
      rodzić z dowolną osobą towarzyszącą, o ile salka nie jest właśnie zajęta, ale
      to zfarza się bardzo sporadycznie i jest to bezpłatne. Jeśli ktoś chce, to może
      ewentualnie wykupić DOBROWOLNĄ cegiełkę za zakup kolorowej pościeli i innych
      sprzętów. Kobietki płaciły w granicach 50zł, więc symbolicznie. POłożne są
      fachowe i strają się pomóc. Zauwazyłam, żę te może bardziej oschłe, są lepiej
      pomagają w trakcie porodu. Nie zauważyłam, aby wyciągały ręce po kasę. Jeśli
      chodzi o lekarzy, to polecam dr Pogorzelską i dr Grabowskiego. Opieka
      noworodkowa mocno się poprawiła z porównaniem z tym co było przed czeterma
      laty. Blachownia to nie szpital z okładki, ale jest czysto, jedzenie jak na
      szpital naprawdę niezłe i przede wszystkim, personel ma czas dla pacjentki, bo
      ruch to nieduzy w porównaniu z innymi szpitalami. Przy odrobinie szczęścia
      mozna zobaczyc za oknem sarnę :) Dzieci są z mamami w łóżeczkach. Sale do 4
      osób, ale są też 2 i 1. Szczerze mówiąc większa sala wcale nie jest najgorsza.
      kobietki wzajamnie pilnują swoich maluszków, gdy się chce pójść np do toalety.
      POza tym bardziej doświadczone mamy pomagają tym świezo upieczonym.Minusem są
      ciasne łazienki :( Jeśli chcesz, to pogadamy na GG1379557
    • zenusia Re: rodzic w blachowni 12.07.06, 23:07
      Jest naprawde ok polecam . Personel bardzo miły i pomocny.
      • goosiaa3 Re: rodzic w blachowni 13.07.06, 12:01
        Rodzilam w blachowni dokladnie 3 czerwca tego roku czyli nie tak dawno:))
        Polecam ten szpital, jest super opieka zarowno podaczas porodu jak i po porodzie i opieka nad dzieciaczkami tez super. Rodzilam z mezem i polecam wszystkim takie przezycie. Maja pojedyncza odseparowana sale do porodu rodzinnego, i mozna tam rodzic jesli tylko jest wolna a ze kobiet tam rodzi baaardzo malo to napewno trafisz a jesli nie to na zwyklej sali porodowej tez maz moze byc z Toba, porod jest calkowicie BEZPLATNY!!! Pozniej przyszla tylko pielegniarka i powiedziala ze jesli ktos ma mozliwosc to moze zostawic w szpitalu kilka pieluch tetrowych albo oliwke dla niemowlat bo przyda sie dla dzieci.
        Opieka podczas porodu godna pochwaly, jesli bardzo boli daja srodki rozkurczajace ktore powoduja ze sie rozluzniasz a nie zatrzymuja akcji porodowej, oczywiscie jesli chcesz to podadza a jesli nie to nie. Lapowek wogole nie biora bo maz chcial dac ale spotkal sie z odmowa i oburzeniem ze wogole sie proponuje.
        Po porodzie caly czas mozesz byc z dzieciaczkiem ale jesli tylko jestes zmeczona, nie czujesz sie na silach czy poprostu chcesz sie wyspac to pielegniarki od noworodkow biora dzieciatklo do siebie i sie opiekuja, szczegolnie bedzie potrzebny Ci odpoczynek po porodzie :))
        Wprawdzie jest nacisk na karmienie piersia ale jesli dzidzia i Ty dluzej sie uczycie to na noworodkach dokarmiaja malca. A polozne w nauce karmienia sa naprawde pomocne i pokazuja co i jak.
        Sale sa kilku osobowe ale nawet lepiej bo masz z kim pogadac:) przy kazdym lozku sa lozeczka dla dzieciaczkow bo jesli chcesz moze maly byc z toba non stop.
        Co rano polozne pokazuja jak dzidzie kapac jak pielegnowac pepuszek itp, co moze jest blache ale jesli to Twoje 1 dziecko to naprawde cenne informacje.
        Po porodzie lezy sie rowno 3 dni i jesli dzidzia i Ty czujecie sie dobrze to idziecie do domku. po cesarce lezy sie 5 dni.
        Jesli masz pytania to smialo mozesz klikac na gg moj nr. 2954075
        pozdr. Gosia
        • Gość: anya Re: rodzic w blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 14:38
          Jestem szczęsliwa mamą 2 - tygodniowej Martusi. rodziłam w Blachowni i każdemu
          polecam ten szpital. Nie miałam tam lekarza prowadzącego, poród trwał 3,5
          godziny. Obsługa lekarsko - połoznicza ekstra, panie połozne - p. Iwona i p.
          Barbara - duze brawa dla Was za pomoc przy porodzie, dwie wspaniałe kobiety,
          które z czystego serca/ a nie ze wzgledu na kasę / pomagały mi w tym cudnym
          momencie. Opieka po porodzie - genialna, człowiek czuje się tam jak istota
          ludzka, a nie jak przedmiot. Równiez opieka nad noworodkiem - przewspaniała. w
          sytuacji problemów z karmieniem mozna liczyć na pomoc, personel ma serce dla
          pacjentów / zarówno dla mam i dzieciaczków/ . dlatego jak zdecyzuje sie na drugi
          poród, to bedzie to tylko Blachownia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka