Dodaj do ulubionych

jakiego klubu brakuje w Czestochowie

IP: *.supernet.pl 15.07.06, 20:43
Jakiego miejsca brakuje w Częstochowie, klubu, pubu, dsykoteki???
W jakim miejscu?
Z jaka muzyka??
Z jakim klimatem??
Z jakimi cenami?
Obserwuj wątek
    • Gość: fuj Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 20:45
      Z dziwkami na rurce...
      • Gość: niebawem Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.supernet.pl 15.07.06, 20:49
        nie chodzilo mi o tego typu miejsce, tylko o takie gdzie mlodzi ludzie
        przychodziliby sie zabawic w weekend po ciezkim tygodniu, zabawic, wytanczyc,
        napic
    • Gość: Pomr Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.pl / *.sfc.pl 15.07.06, 21:04
      Napewno jakiegoś z klimatem rockowym.
      • dgolebiewska Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie 15.07.06, 21:10
        czy rozwiazanie np zeby w rozne dni tygodnia byly rozne imprezy wchodzi w gre
        np.
        poniedzialek hip hop
        wtorek techno
        sroda house
        czwartek rock
        piatek lata 80
        sobota mieszanka przpaplatanka :)
        niedziela impreza tematyczna (czekam na pomysly)

wszelkie uwagi i sugestie beda bardzo wskazane :))
        • Gość: flamaster Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 21:33
          Bardzo dobry pomysł. Skoro nikt w Częstochowie nie może sam wpaść na lokal z
          dobrym klimatem to możemy wzorować się na klubach w innych miastach...
        • Gość: mona Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 21:18
          Pomysl dobry.Ale pozostaje podstawowa kwestia. WIEK. Dzieci opanowaly wszystkie
          Czestochowskie kluby. Trzeba cos z tym zrobic. Nie mam nic przeciwko nim, niech
          maja swoje kluby. Ale prosze nie wszystkie. proponuje wjazd od 21 lat
          (chociaz).Taki mial byc "DON KICHOT" ale ....sami widzimy.
          POZDRAWIAM...i czekam
      • zgredzik11 Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie 26.07.06, 21:36
        Na rakowie brakuje klubu
    • Gość: gość portalu Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.adsl.alicedsl.de 15.07.06, 21:09
      gdzie nie bedzie muzyki zywcem wzietej w vivy i mtv i gdzie srednia wieku nie
      bedzie nizsza niz 21 lat !!! jezdz do krakowa i sam zobacz !!!
      • dgolebiewska Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie 15.07.06, 21:12
        dlatego tez napisalam na tym forum po to zeby zasiegnac porady osob
        zainteresowanych, poniewaz nosze sie z zamiarem otwarcia jakiejs nowej
        imprezowni ale nie chce 'umoczyc' wiec zbieram Wasze opinie
        • harry1983 Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie 16.07.06, 00:19
          dgolebiewska napisała:

> dlatego tez napisalam na tym forum po to zeby zasiegnac porady osob
          > zainteresowanych, poniewaz nosze sie z zamiarem otwarcia jakiejs nowej
          > imprezowni ale nie chce 'umoczyc' wiec zbieram Wasze opinie

Mówisz poważnie ?

No więc tak - takie miejsce, gdzie można by iść z dziewczyną, napić się piwa albo jakiegoś innego drinka, zjeść coś, przy okazji potańczyć, ale nie przy trzepaniu dywanów w rytmie techno, tylko przy jakichś spokojnych melodiach, gdzie WC to będzie WC a nie syf.

Coś w stylu knajpy z "Bodyguarda" do której Costner zabrał Houston :P, i przede wszystkim gdzie za krzywe spojrzenie na jakiegoś pakera nie dostanie się w mordę - porządna OCHRONA by się przydała (nie napakowany goryl, tylko myślący ochroniarz)

Takie mniej więcej klimaty - gdzie nie będzie dzieciarni, chamstwa, dresiarzy / szpanerów itd, może jakaś selekcja przy wejściu albo coś ?

W sumie wystarczy inna muzyka niż w "lokalach" typu Depo czy Porter i dzieciarni nie będzie.

Oczywiście domyślam się, że za takie luksusy pewnie by trzeba słono płacić, ale myślę, że taki lokal zyskał by popularność wśród ludzi, którzy nie chadzają do lokali typu Depo/Porter ze względu na to, że nie odpowiada im muzyka/klimat/towarzystwo.

Może lepiej pomyśleć o klientach mających trochę inne gusta niż spora część dzisiejszej młodzieży ? Zresztą w tego typu wątkach, które już były na forum ludzie ok. trzydziestki twierdzili, że właśnie taki lokal bez nastolatek by się przydał, bo czują się jak emeryci.

Co do muzyki - to można by uwarunkować np. od dnia - np w piątki muzyka w klimacie lat 80-tych / 90 - tych, w sobotę bardziej rockowa - generalnie inna niż w większości dyskotek w mieście - lokal powinien mieć niepowtarzalny klimat - może czasem jakieś koncerty ?

Ja bym to widział w takim kształcie - bo nie ma sensu otwierać kolejnej dresiarskiej dyskoteki, bo po co ?

No i jeszcze ważna rzecz - lokalizacja.

Co Ty na to ?

Życzę powodzenia :)
    • Gość: niebawem Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.supernet.pl 15.07.06, 21:29
      haloooo czekam na opinie
      • Gość: flamaster Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 21:34
        Może sama masz jakiś pomysł?
        Przedstaw go, a ludzie mogą go w jakiś sposób uzupełnić...
        • Gość: niebawem Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.supernet.pl 15.07.06, 21:38
          tak jak napisalam wczesniej, imprezy tematyczne czy moze lepiej kazdy dzien
          przyporzadkowany innej muzyce?
      • Gość: taki Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.07.06, 21:38
        oczywiscie to bardzo trudne pytanie, nie wiadomo, jaka duza bedzie grupa
        odbiorcow, nie chcesz miec chyba na karku dressow i upalonych nastolatek.
        Mysle, ze dobry przyklad mozna brac z miejsc we Wroclawiu i Lodzi. Szczegolnie
        Lodz ma nieprzecietne knajpy i kluby - jesli nie znasz, obejrzyj Lodz Kaliska,
        La Strada, Irish Pub, Lizard King, Jazzga itd.
        • Gość: niebawem Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.supernet.pl 15.07.06, 21:59
          jesli chodzi o dresow i upalone nastolatki to szybko mozna nad tym zapanowac
          poprzez odpowiednia selekcje przy wejsciu :)
          tego sie nie obawiam
          piszcie bo kazda uwaga jest dla mnie na wage zlota, a moze nie potrzeba fajnego
          lokalu skoro nic nie chcecie wniesc do mojego pomyslu??
      • Gość: nexgen... Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.prio139.trustnet.pl 18.07.06, 15:18
        Mam dwa pomysły o tórych słyszałem i żal ze nie doswiadczyłem jeszce:
        1) Knajpa w której jest zupełnie ciemno - tak ze własnej dłoni nie widzicie-
        tylko obsługa wyposazona jest w noktowizory --> uruchomcie wyobraźnie:)))))))))))

2) knajpa nie dosiedzenia tylko do leżania
    • Gość: JOKERIT Brakuje klubu hokejowego! IP: 87.239.176.* 15.07.06, 22:16
      :)
      • Gość: niebawem Re: Brakuje klubu hokejowego! IP: *.supernet.pl 15.07.06, 22:43
        • Gość: 12.12m Re: Brakuje klubu hokejowego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 00:39
          ja jestem za twoja przeplatanka,bo wszedzie tylko to techno i
          techno,pobawiłabym sie przy czyms innym,wejscie od 21 lat.jakies konkursy co
          sobota itd,kiedys chodziłam na dicho do 'polnamu' i było extra zawsze sie cos
          działo a to zawody strongmenów, a to walki w kisielu itd,były dymy,fajne
          nagłosnienie,rurka tez byla,balkonik i klatka.był fajny klimat,szkoda ze jej
          juz nie ma.
          • Gość: ona :) Re: Brakuje klubu hokejowego! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 22:20
            Jesli coś takiego powstanie i nie będzie miało przesadnie wywindowanych cen to
            wycałuje własciciela :)
    • Gość: funkybitt Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 00:42
      Wariant 1. - Nastrojowy i klimatyczny, w pelni profesjonalny(czyli nie z nazwy, a dzialajacy wg ustalonego kanonu muzycznego i okreslonych charakterystycznych wariantow) klub/restauracje/kawiarnie smooth jazzowy, czemu smooth? po pierwsze dlatego ze uwzgledniajac warianty marketingowe podejzewam ze sprawdzi sie o wiele bardziej od tradycyjnego jazzu, jest bardziej uniwersalny i plastyczny, mozna podpiac pod niego mase wykonawcow kozystajac z podgatunkow takich jak urban jazz czy chillout, co za tym idzie dobrze beda sie tam czuli klubowicze, ulicznicy i melomani. Klub jazzowy wg mnie nie wypali bo zbyt malo osob bedzie go odwiedzac-mlodych, ze wzgledu na to iz jazz jest w ich pojeciu czyms abstrakcyjnym, badz niemodnym, zato smooth i urban zachacza o muzyke elektroniczna, hiphop i rnb w nieco lagodniejszym brzmieniu, przyjemnym dla ucha nie przeszkadzajacym w rozmowie, piciu itp. wspolczesnych rozrywkach, nie chodzi o dancing bo dyskotek w miescie jest juz i tak zbyt wiele, ale idealne miejsce wg mnie na spokojny wieczor ze znajomymi, spotkanie biznesowe czy dobra ksiazke :)

mozna by bylo robic wieczory tematycznne tj. klasyka jazzowa, bardziej funkowe brzmienie, elektroniczne itp. ale w normalnych porach powinna ciagle brzmiec mieszanka smoothjazzowa, ktora idealnie kojarzyla by sie z lokalem.

kolejnym atutem ktory przemawia za smooth jest to iz w klubie jazzowym niepowinno sie grac smooth jazzu(bo zbyt konserwatywni jazzowcy nazywaja ten typ elevator music, ktory rzekomo niewiele ma wspolnego z jazzem) i takie miejsce moglo by blyskawicznie stracic smak, a w klubie smoothjazzowym mozna spokojnie grac klasyczny jazz ktory stwarzal by bajkowy klimat w deszczowe wieczory :)

heh, juz sobie tak wymyslalem co i jak w tym temacie, ciekawe czy by wypalilo, niemam i pewnie nigdy nie bede mial srodkow na taki biznes ale pomysl wg mnie jest dobry(jakby co moge zajac sie warstwa mzuyczna, hehe). Przedewszystkim wazny byl by klimat, klasyczne polaczenie z nowatorstwem w dobrej nieultrafioletowej otoczce, dizajnerski profesjonalizm i mala reklama w miescie jako eksluzywny klimatyczny klub dla koneserow i jazda :)

ceny powinne byc na kazda kieszen, tansze piwa dla normalnych ludzi i lepsze gatunki dla tych ktorym wiedzie sie lepiej, nie powinno byc albo tanio albo drogo, powienin byc duzy wybor..

Wariant 2. - Kozacki klub Funkowy, zwarzywszy an to iz jestem zatwardzialym milosnikiem tego typu muzyki, ciezko by bylo tego nie zaproponowac, funk staje sie coraz bardziej popularny, min dzieki wznowieniom w nurtach hiphopowych czy house, wg mnie byl by to komercyjny i kluturowy strzal w 10, po pierwsze dlatego ze funk jest maxymmalnie elastyczny, w takim klubie mozna grac hiphop/house/disco/electro/breakbity i generalnie wypasiona muzyke zachaczajaca o rozne klimaty, i nie straci sie publiki ani nie zyska metki "gowniany klub bo.. " a np w klubie hiphopowym nie powinno sie robic house i odwrotnie, tutaj nie obowiazuje taka zasada :) idealne miejsce na klabing, party czy wypicie piwa przy mniej bujajacych rytmach.. (itp. itp. mogl bym wymieniac bez konca same plusy, ale juz chyba dosc sie napisalem, eheh) kurde ze tez mnie niestac na taki biznes :D

heh zabawne ale mam to wszytko przed oczami, wymyslony design, klimat itp, heh nienormalny jestem, wiem, ale co ta muzyka robi z ludzmi :D

Pozdro :D
      • Gość: funkybitt Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 01:00
        nieeee przeplatanka nurtow to typowa dyskoteka tylko cykliczna, nikt dluzej nie zatrzyma sie przy klubie ktorzy ciagle gra co innego, taki klub zginie jak serial puszczczany na tv co tydzien (biorac pod uwage ze ktos lubi cos tam co leci w czwartek np) jeden odcinek obejzysz, moze drugi tez, obiecasz sobie przyczaic trzeci ale zapomnisz, nie bedziesz mial czasu itp.. to nie moze byc miejsce na ktore musisz sie czaic, tylko miejsce w ktorym bedziesz sie teoretycznie dobrze czul zawsze..

ja rzadko chodze po klubach w zasadzie bo w kazdym czuje sie nieswojo, wszedzie plastik, chromik, ultrafiolet, diskopolowe buractwo z byle remizy, wszystko musi byc zrobione stylowo, z pomyslem pompa i klimatem, nawet buracka dyskoteke mozesz zrobic tak ze bedzie wygladala swietnie, przyczym swietnie wcale nie oznacza wybajerzenia tylko szczypte dobrego smaku i finezji. Klimat=wnetrze, trzeba o tym pamietac, jak klub nie byl by zorbiony buracko tylko pomyslowo to i ludzie czuli by sie w nim troche inaczej, a chyba poto sie wychodzi na relaks zeby sie relaksowac a nie spinac :)

btw ciekawa dyskusja sie klaruje :D
    • Gość: jedna Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.prenet.pl 16.07.06, 00:47
      Jestem jak najbardziej za rzeczonymi wcześniej imprezami tematycznymi i klubem
      jazzowym. Jeśli chodzi o mój wkład, moja inwencję, to sugeruję klub dla singli-
      idac za ciosem tego forum, gdzie ciagle pisze sie o samotności, problemach z
      poznaniem drugiej połówki itd.

pozdrawiam i powodzenia
      • Gość: 12.12m Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 00:51
        ooooooooo-ten pomysl tez jest dobry,tez to słysze w uszach.fajna
        klima,świeczuszki...no no.
        • Gość: funkybitt Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 01:12
          pomysl dobry tylko ma to wygladac na zasadzie takiej ze ktos idzie do klubu zajmuje stolik i siedzi w oczekwianiu? takim oto sposobem po godzinie ktos drugi ma podbic z nawijka, czesc widze ze jestes samotny, moze sie przysiade? heh, nie no po pierwsze skoro ktos ejst samotny pewnie brakuje mu pewnoesci siebie, a napewno w takich klimatach jej nie zdobedzie, po drugie bedzie to pewnie przytulek mimo wszystko rowznych dziwnych ludzi, tzn zboczencow itp klimatow ktorzy beda sie czaili na czyjas chwile slabosci, a przybita osobe potrzbujaca bliskosci latwo urobic mysle.. wystarczy jedne incydent ktory sie rozniesie po miescie i miejsce spalone co za tym idzie utopione pieniadze, niewiem, wydaje mi sie ze lepiej nakrecic nastrojowe miejsce ktore mimochodem bedzie pelnilo taka funkcje niz przytulek samotnych serc, to jest jak sklep z odzieza dla otylych, wiekszosc osob nie pojdzie sie tam zaopatrzac bo uwarza to za obciach albo mysli ze jeszcze daje rade, a osoby z dystansem do siebie to nadal dosc rzadki zjawisko, heh :)
          • Gość: niebawem Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.supernet.pl 16.07.06, 10:20
            bardzo dziekuje wszystkim za sugestie
            piszcie, piszcie :)

myslalam tez o koncertach wtym miejscu...
            i ciekawa jestem czy jesli chodzi o lokalizacje to wolicie sie zabawic w
            scislym centrum miasta czy moze lepiej gdzies na obrzezach???

• Gość: evermind bez używek IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 16.07.06, 11:31
      brakuje miejsca, np. jakiejś kawiarenki z zakazem palenia i najlepiej bez
      alkoholu, gdzie można by spokojnie wypić herbatkę, kawkę czy zjeśc ciacho i np.
      posłuchać dobrej muzyki
      • Gość: pucca Re: bez używek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 11:51
        Ja bym zaproponowala klub z trzeba salami i wtedy kazdy by byl zadowolony:).
        Tylko nie taki w stylu don kochota gdzie sala na dole jest z reguly zamknieta, a
        u gory w kojocie i na dole w don kichocie graja to samo tylko ze w innej
        kolejnosci(chociaz raz czy dwa zdarzylo mi sie trafic ta taka samą piosenke i tu
        i tu). Kazda sala powinna miec okresloną tematyke. Z bardzo ostrym techno w
        sumie mozna sobie dac spokoj bo ten typ muzyki i tak juz kroluje w czewie.
        Przydalała by sie sala np. z fajnym r'n'b. Jesli chodzi natomiast o granice
        wieku to wydaje mi sie 21 lat to glupi wymysl. Jest wielu mądrych
        18,19,20-latkow ktorzy chcieli by sie pobawic w klubie ktory odbiega klimatem od
        depo portera czy vivy. Jest takze wielu 21-latkow ktorzy swoim zachowaniem
        potrafia skutecznie zepsuc zabawe swoim np. wiesnaickim zachowaniem. Dlatego
        proponuje raczej selekcje przy wejsciu aby w srodku nie pojawialy sie (jak to
        juz wczesniej napisano) szalone upalone 15-stki, zadymiarze, dresiarze itp.
        Oprocz tego generalny wystroj dyskoteki okreslony tematycznie a kazda z sal
        wedlug typu muzyki. Jesli chodzi o miejsce o okolice alei bylyby idealne:). Pzd
    • Gość: niebawem Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.supernet.pl 16.07.06, 14:19
      a co z nazwą??
      • harry1983 Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie 16.07.06, 14:32
        Ogłaszasz konkurs na nazwę ?? :D

Jeśli lokal w takim kształcie jak pisałem wcześniej to może...hm... "oaza normalności" albo "ostatni bastion" hehe czy coś w tym stylu.

Albo "No dres allowed" :D
        • Gość: niebawem Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.supernet.pl 16.07.06, 20:12
          to moze freak club albo excentrix
          • Gość: hmmm Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 20:24
            jesli by to byla dyskoteka z mieszana muzyka nazwałabym ja "MIX" po prostu.
            • Gość: niebawem Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.supernet.pl 16.07.06, 20:32
              nie dyskoteka tylko klub :)
              to przecie wielka roznica
              • Gość: ON Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 20:56
                Mysle ze np 3 sale bylyby dobrym wyjsciem. Wejscie min od 21 lat. Moze to i
                prawda ze sa czasem madrzejsi ludzie w wieku 18 lat od takich 21, ale mimo
                wszystko tych pokopanych 18 jest duzo wiecej (nie mowie ze wszyscy - bo nie
                chce generalizowac). Najlepiej zeby muza nie byla za glosno, zeby bylo sobie
                mozna spokojnie pogadac a nie krzyczec. W Cz-wie brakuje takich lokali. Sa albo
                dyskoteki (gdzie trzeba krzyczec zeby pogadac), albo kawiarnie (gdzie nie mozna
                potanczyc). Jesli chodzi o miejscowke to najlepiej zeby gdzies blisko centrum.
                Ludzie z poza miasta maja jednakowa droge. A tak jakby mieli jechac przez cala
                czestochowe to moze im sie odwidziec. No ale wszystkim sie nie dogodzi.
                POWODZENIA
    • Gość: niebawem Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.supernet.pl 16.07.06, 20:40
      lanser
      glamór

??
      • Gość: hmmm Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 21:22
        gosc niebawem napisał/a;Jakiego miejsca brakuje w Częstochowie, klubu, pubu,
        dsykoteki???
        wiec jesli chodzi o nazwe to nie mam sobie nic do zarzucenia.
        • Gość: niebawem Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.supernet.pl 17.07.06, 08:55
          no tak sformulowalam to jakos niejednoznacznie, ale jesli chodz o mnie to
          powstanie raczej klub a nie dyskoteka

pozdrawiam
    • Gość: ja Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 07:27
      to kiedy coś powstanie?
    • Gość: niebawem Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.supernet.pl 17.07.06, 11:26
      ciagle czekam na opinie :)
    • Gość: niebawem Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.supernet.pl 17.07.06, 11:35

Golden Club
    • Gość: niebawem Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.supernet.pl 17.07.06, 13:38
      a moze zamiast klubu, poprostu pub z miejscem do tanczenia, trzy sale: dla
      palacych , niepalacych no i ta z dj i parkietem?
      Tez imprezy tematyczne rozne wydarzenia kulturalne itp
    • Gość: niebawem Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.supernet.pl 17.07.06, 21:43
      moze ktos cos jeszcze doda?
      • Gość: jedna Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.prenet.pl 17.07.06, 22:01
        mam jeszcze propozycję na nazwę - satisfaction :-)

ps. i jak juz będzie ten klub, to jako osoba mająca forumowy wkład w jego
        powstanie od razu rezerwuje sobie pierwszy koncert - bo "troche" spiewam - może
        wyjdzie cos fajnego z połączenia sił?
        • Gość: niebawem Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.supernet.pl 18.07.06, 00:41
          oczywiscie Jedna, bedziemy w stalym kontakcie na forum a pozniej jak zacznie
          sie cos dziac i klub ruszy to oczywiscie dostaniesz karte klubowicza :))

• harry1983 Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie 18.07.06, 01:40
            A może teraz Ty powiesz, w jakim kształcie to widzisz ?
            Masz już trochę opinii, co Ty na to ?

Jak w tym momencie zapatrujesz się na klimat lokalu, lokalizację, no i pytanie podstawowe - ceny.

Bierz pod uwagę, że nie wszyscy palą pieniędzmi w piecu, a wśrod nich zdarzają się normalni ludzie - pomyśl o tym.

Pozdrawiam i powodzenia :)
          • Gość: garden foha 16 Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 01:57
            DOBRZE SIE SKŁADA bo od września chcę uruchomić ,,wieczorki taneczne''może inną
            nazwę przyjmiemy.Będą to piątki od godz 18 do 24 lub póżniej.Muzyka ma być do
            tańca ale dla 30-40 to latków.Pojemność lokalu to 40 osób.I jest problem szukam
            człowieka DJ a który by poprowadził tego typu sprawę.Najlepiej młody i
            zdolny.Lokal działa od stycznia tg roku.Jeśli znacie dajcie znać
            kubadutki@vp.pl lub601542281.To jest poważna oferta.
            • Gość: jedna Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.prenet.pl 18.07.06, 02:13
              pozwole sobie zasugerowac i zaproponowac- moze oprócz dj-a mozna zaserwować
              muze na zywo od czasu do czasu- zwołałabym kapele i zaaranzowalibyśmy "conieco"
              na takie potrzeby
              to tez jest jak najbardziej na powaznie
              pozdrawiam
              • Gość: garden focha 16 Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 02:29
                Dziękuję za sugestje miałem doświadczenia z żywą muzyką ale chyba nie trafiłem
                na tych ... skąd wziąć profesjonalistów,sami amatorzy.tragedia dla uszu !!!
                • Gość: niebawem Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 15:10
                  mam kilka pomyslow i od sierpnia bede wszystko realizowac, chcialabym miec z
                  Wami staly kontakt na tym forum co pozniej moze zaowocuje stala wspolpraca w
                  realu a jesli nie to na pewno wejsciowkami i znizkami na alkohol :))
                  • Gość: jedna Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.prenet.pl 18.07.06, 17:12
                    O! Bardzo miło. Ja jestem otwarta na takie działania, współpracować będę
                    chetnie. Jesli chodzi o żywą muzykę to przecież zawsze można kogoś przesłuchać
                    wstpnie i zdecydować- tak, czy nie. Miałam możliwośc koncertować na zywo i
                    podobao się tak publiczności jak i mnie (bo bardzo to lubię). Anyway- nawet
                    jeśli nie współpraca muzyczna to i tak się dołączę - angażowanie się w zycie
                    kulturalne miasta to jest zdecydowanie moja działka.

moze niektórych w tym miejscu zaskoczę jak się podpisze, ale juz czas na to

Rubia jedna ;-)

• Gość: niebawem Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 17:53
                      mi jest tym bardziej milo i jeszcze mocniej sie ciesze :))
                      Pozdrawiam i sciskam mocno

• Gość: Temur Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 19:03
                        "Eden", "21".
    • Gość: Anana Kofana Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.com.pl / *.cn.com.pl 18.07.06, 18:48
      Polecam odwiedzenie Drewnianego Konika, jesli ktos bedzie w Katowicach. Wlasnie
      tego bym chciala - nieduzy lokalik, niewielki parkiet, na scianach wystawy
      zdjec. Muzyka - mniej nowosci i "hitow na czasie", bardziej George Michael,
      Fatboy Slim, Blackstreet... "stare ale jare". A klimat sam stworzy sie odpowiedni :)
    • Gość: czytelnik Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: 80.54.173.* 18.07.06, 19:18
      Cześć, brakuje klubu takiego w którym by można posłuchac dobrej muzyki np.
      jazz, jakiś blusik choć nie koniecznie a jak by jeszcze na żywo i przy tym
      spokojnie wypić kawe, piwo itp. a od czasu do czasu jakaś imprezka przy zespole
      na żywo to hmm. mażenie./ Były kiedyś fajne kluby w Częstochowie z klimatem
      np."Środowiska" w filharmoni, B-mol, klub E-mpik, Liliput, Teatralna gdzie
      przychodziło dużo ciekawych ludzi choć nie każdemu się podobały te lokale ale
      zawsze można wypośrodkować atmosfere i klimat byle nie była to następna
      dyskoteka z małolatami i żeby nie było za drogo i za tanio bo się manelstwo
      będzie schodzić.Jest "Utopia" ale to trochę za mało i jest trochę za
      konserwatywna musi być coś więcej choć jest w miare OK. Pozdrawiam.
      • Gość: niebawem Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.supernet.pl 18.07.06, 21:23
        dziekuje :)
        super ze piszecie, bo kazda sugestia jest dla mnie wazna

pozdrawiam i sciskam mocno
        • harry1983 Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie 18.07.06, 22:01
          Z tym "leżącym" klimatem uważam, że pomysł jest chybiony - od razu ograniczamy klientelę do bogatych snobów - a nie każdy, kto ma więcej pieniędzy to człowiek na poziomie, czasem (dość często) ktoś kto ma kasę to zwyczajny cham.

Byłbym raczej za czymś dla normalnych ludzi, którzy jak wcześniej wspomniałem, nie przepadają za knajpami w klimatach typu depo.

Z pomysłów dorzuciłbym jeszcze np. stół bilardowy i rzutki, szafę grającą (pzynajmniej na jednej sali).

Jakiś ciekawy wystrój wnętrza też byłby fajny.

No i jeśli kilka sal, to proponowałbym tak - jedna, na której można potańczyć, druga np. z bilardem, rzutkami, szafą grającą, trzecia gdzie można spokojnie, w ciszy lub przy pokojnej muzyce zjeść coś, porozmawiać, napić się czegoś, no albo potańczyć, ale jakieś wolne kawałki.

Jeżeli byłaby taka różnorodność to co do nazwy... hmm "Rainbow Club" ?? :D
          Każdy znajdzie jakąś barwę dla siebie :D
    • skugge Re: Do Niebawem - grafik student 18.07.06, 21:52
      Szczerze mówiąc chcialbym żeby był taki klub w cze-wie do ktorego buractwo
      napewno by nie przychodzilo.

A mianowicie moze na poczatku nazwa np- Czytadło (coś takiego jest w warszawie
      Klubo-czytelnia-kawiarnia;)

Wyobrażam sobie ten pub w taki sposób że wchodząc do niego powiedzmy sa diwe
      salki lub jedna. Na okolo książki (niestey musialyby być jakos zabezpieczone
      chociazby szafki z szybami), kanapy, stoliki, krzesla. Czyli w sumie załóżmy coś
      w stylu Bostonu tylko ze troche inny wystrój. Mógłby być oczywiście jakiś fajny
      dizajn itd ale ten pub polegałby na tym ze wchodzisz, kupujesz kawke,deser
      jakiś, piwo, wino, drinka, rozkladasz sie na kanapie , ostatecznie zapalasz
      papierowska i czytasz sobie ksiażke która bierzesz z półki. Książek niemusiałoby
      być dużo na początku ale cościekawego cos co przyciągnie gdzie student czy gość
      w krawacie przyjdzie między zajeciami/z pracy i sobie miło odpocznie. Oczywiscie
      nie kazdy musi czytac. Jedni piją w dobrym towarzystwie ,ktos inny rozklada sie
      na kanapie czytajac Masłowską(przykład).

Takie połączenie Gruszki z Empikiem, hehe

W krakowie jest taki pub Dym - w sumie tam brakuje tylko książek bo gazety są i
      atmosfera też jest i ludzi niebrakuje :)

Oczywiście nie jestem jakimś chłopaczkiem w okularkach który nie wychodzi z domu
      i jak dla mnie to jest pare knajp ktore naprawde cenie ale drugich takich
      niestety nie ma ...a przydałoby sie.
      Mówie o Gruszce, Bostonie, Absyncie czy C4. Kiedys była jeszcze 3 Aleja no ale
      juz nie ma:/ Sofa też miałaby swój klimat ale niestety za dużo tam gimnazjalistów:|

ps.Robiłem dla pubu Viva obrazy/fotografie, które teraz u nich wiszą. Tzn juz
      nie wiszą bo chyba ją zamkneli. Ale jeśli jesteś zanteresowany współpracą (czy
      chodzi o wystrój czy tylko coś na ściane)to odezwij sie i wyśle Ci na mejla
      zdjęcia tych prac :)

POZDRAWIAM
      • skugge Re: Do Niebawem - grafik student 18.07.06, 22:13
        no w sumie bilard tez byłby dobry:)
        ale w tej drugiej salce a te książki to oczywiście zawsze można byłoby je kupic:)
        • Gość: niebawem Re: Do Niebawem - grafik student IP: *.supernet.pl 19.07.06, 07:05
          a moze light club?
          albo transfer?
    • Gość: niebawem Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 12:10
      • Gość: karlajn Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 13:31
        ja proponowłabym cos orientalnego...coś czego jeszce nie ma i rzadko spotkac
        ghdzie indziej ... no chocby klub w stylu buddha bar bodajze w warszawie jest
        cos w tym stylu wiec wpisz w googlach i zobacz..hmm...muzyka proponowałąbym cos
        z rodzaju ambitnej muzyki elektronicznej bo techno u nas juz za dużo..muzyka
        moze nawet orientalna..ale dobra jak pisałam amibitna...pozatym wlaczyłabym na
        Twoim miejscu o koncerty ..nawiaz kontakty przez net z menagerami ciekawych grup
        ..lub przez inne żródło..niektóre grupy są skłonne grac za darmo np.koncert
        charytatywny luz ze wzgledu na to iz to bedzie nowy klub ...np. koncert grupy
        Sklapel, micromusic ..uwierz mi to wzbudziłoby niesamowite zainteresowanie
        czestochowian..wstep mysle ze tu nalezałoby wypowiedziec walke nieletnim ..wstep
        załozmy od 20 lat ...dlaczego?..bo mysle ze chcemy sie bawi kulturlanie, uniknac
        chołoty i słodkich dziewczynek...bo cóż w czestochowie jest niewiele miejsc w
        których srednia wieku przekracza 15 lat ...to mogłoby byc miejsce z dusza ...to
        nalezałoby zapewnic odpowiedni wystrój...inny ...oryginalny nie kiczowaty i
        niepowtarzalny...orietalne wzory ..ciekawe gadzety ...tu mam moje małe
        wyobrazenie , które spotkałoby sie z aprobtą..znasz klub Le Madame w warszawie
        któery niestety już upadł?...to było miehjsce kochane przez miliony ludzie ..bo
        miało domowy klimat...takie włąsnie mijesce z dusza..takie miejsce przydałoby
        się czestochowie..ja dałam mały zarys ..lecz gdyby to uzupełnic ..mam taka swoja
        wizje klubu ..jak nie Ty to je kiedys cos takiego stworze ;]
    • Gość: hera Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 16:13
      klubik z jakas fajna muzyka taneczna, przy ktorej mozna potanczyc z chlopakiem
      a nie tylko techniawy i rąbanki, do ktorych nie wiadomo jak sie poruszac
      • Gość: maja Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.man.czest.pl 19.07.06, 20:01
        popieram, w Częstochowie brakuje klubu/dyskoteki dla luidzi, którzy czas jakiś
        temu skończyli 18 lat, z klimatem, muzyka może być różna-klubowa, czasem
        koncert. Łza się w oku kręci za dawną Prasową, różnie bywało, ale zawsze coś
        się działo i zabawa byla zawsze extra. W tej chwili nie bardzo jest się gdzie
        wybrać w sobotę wieczorem, Don Kichot- kiszka, Genesis niby wnętrze fajne, ale
        skąd oni mają takich tragicznych dj-ów? Smucą strasznie!!! Klub jest smutny ,
        jak w polskim filmie: nic się nie dzieje. Byliśmy ostatnio ze znajomymi, sobota-
        północ a na parkiecie smętnie kręciło się kilka osób. Jeśli ktoś zamierza
        otworzyć coś nowego to pamiętajcie, że nie tylko nastolaki w tym mieście lubią
        się bawić,
        powodzenia!!
        • Gość: niebawem Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 11:15

wszystkie wskazowki sa bardzo cenne
          • skugge Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie 20.07.06, 17:59
            jeśli jesteś zainteresowany napisz do mnie to przesle Ci zdjecia grafik z Vivy ;)
    • Gość: niebawem Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.supernet.pl 21.07.06, 07:19
      moze jeszcze ktos sie skusi cos dodac.....
    • Gość: niebawem Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.supernet.pl 22.07.06, 16:11
      • Gość: ona Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.06, 16:59
        Ty naprawde chcesz coś fajnego zrobic czy tylko założyłes wątek- tak dla jaj?
        • Gość: niebawem Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.supernet.pl 23.07.06, 20:09
          naprawde chce cos fajnego zrobic i dlatego napisalam zeby zrobic swoiste
          badanie rynku :) tu na forum :))
          ciesze sie ze w ogole jest jakis odzew i mam przeczucie ze faktycznie przydalby
          sie jakis klub z klimatem :)
          • Gość: jedna Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.prenet.pl 23.07.06, 22:58
            cześć niebawem - chciałam Ci tylko przekazać, że znalazłam swietntych muzyków, z
            którymi "widzę" przyszłościowo świetną współpracę- taka muzyczka na żywo się
            przyda, jak myślę
            jka tylko napiszą coś nowego (teksty moje-ich muzyka), dam ci znać i powiesz,
            czy chciałabyś nas goscić swoim lokalu

pozdrawiam
    • Gość: d Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 21:40
      najlepiej jakiś klub w starej fabryce
    • Gość: maja Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.man.czest.pl 26.07.06, 21:29
      Jak tam Niebawem, idą przygotowania do otwarcia klubu? Pisałaś o sierpniu? Czy
      jakieś info zamieścisz na forum?
      • Gość: niebawem Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.supernet.pl 29.07.06, 18:41
        oczywiscie dam znac na forum jak ida przygotowania :)
        • Gość: zyczliwy Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 19:43
          ja proponowalbym klub w stylu "hipnozy" w katowicach... muzyka bedaca raczej
          tlem niz pierwszorzedna sprawa, tak zeby mozna bylo pogadac, (mysle ze cos z
          pogranicza jazzu byloby okej)... choc oczywiscie pomysl z wystepami na zywo jest
          b. dobry, tyle ze moze nie codziennie... poza tym zawsze duzy plus maja lokale w
          ktorych mozna cos zjesc (chocby pizze, salatke, jakies wloskie dania,deserki)-
          co za tym idzie wazne zeby mozna bylo wygodnie usiasc proponowalbym kanapy albo
          jakies wygosne fotele...
          to oczywiscie tylko jedna z wielu mozliwych kombinacji ale rada ogolna- klub
          musi byc do kogos adresowany, do jakiejs konkretnej grupy... jesli zdecydujesz
          sie na taki mix, to to bedzie lokal dla kazdego a zarazem dla nikogo...
          proponuje wiec zdecydowac sie na jakis jeden profil...
          • Gość: niebawem Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie IP: *.supernet.pl 31.07.06, 08:45
            a teraz z innej beczki :)
            gdzie chcielibyscie zeby byl ten klub?
            szukam juz konkretnego miejsca, wiec jesli ktos wie o fajnym konkret miejscu i
            w dodatku niedrogim pod wynajem to czekam na wiadomosci.
            zaczynam rowniez powoli urzadzac to miejsce wiec dane dotyczace wyposazenia
            beda rowniez dla mnie cenne:)
            pozdrawiam
            • skugge Re: jakiego klubu brakuje w Czestochowie 04.08.06, 14:33
              zamkneli Absynt na Bisnes Centrum, tylko ze jesli tam chcesz cos robic to
              proponuje od pierwszego dnai karteczek - od 21 lat. Ciekawa propozycja jest
              zrobienie na piętrze w kształcie wystającej rury o średnicy 100cm z blatem z
              szyby w którym możnabyłoby patrzeć na to co się dzieje piętro niżej. Pomysł
              fajny bo widziałem takie coś w klubie we francji. Były dwa poziomy, na dole
              muzyka i ludzie sie bawili i tańczyli a na górze bardziej klubowo ale nie z
              żadną elektorniczną muzyką raczej jnew jazz,jakies nowe brzmienia,tez cos
              mocniejszego.i był tam własnie ten stolik.Ludzie sobie stali przy nim i pijąc
              piwo zerkali w dół. Druga sprawa GENIALNA jak dla mnie to brak popielniczek a
              zamiast nich - sotliki,na jednej nodze,też rura jakaś;), na stoliku na środku
              dziura - z tej rury. Nie wiedziałem gdzie zgasić fajke znajomy francuz
              uświadomił mnie że to właśnie popielniczki.Wszystko gdzieś spadało- jak do
              takiego zsypu i co najważniejsze nic nie śmierdziało. Fajna sprawa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka