Dodaj do ulubionych

Torbiel na jajniku

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 21:54
Witam serdecznie od dwóch lat borykam się z problemem torbieli na jajnikach.
Wiem , ze ten problem na pewno już był poruszany na forum ale chodzi mi o
świeże wiadomości i porady. Czy ktoś mógłby mi podać adres do jakiegoś
specjalisty najlepiej na ślasku i na Kase Chorych. Czytałam coś o klinice 2000
w katowicach ale gdzie ona jest ? Plis... Pomóżcie
Obserwuj wątek
    • Gość: magda C Re: Torbiel na jajniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 22:36
      Podbijam bardzo mi zależy
      • Gość: via Re: Torbiel na jajniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 10:24
        To taki zabieg , tylko , usuną jajnik jak bedzie groźne , ale nadal bedziesz
        mała miesiaczke .. a potem to co wycieli wysla do badania histopatologicznego
    • jatubylam Re: Torbiel na jajniku 12.08.06, 22:40
      www.google.pl/search?hl=pl&q=Torbiel+na+jajniku&btnG=Szukaj&lr=
      • Gość: magda C Re: Torbiel na jajniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 22:45
        Dzięki wielkie!!! Pozdrawiam
    • Gość: iwa Re: Torbiel na jajniku IP: *.man.czest.pl 12.08.06, 22:46
      dr.Blecharz z Myslowic ul.Boh.Getta
      • Gość: magda C Re: Torbiel na jajniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 23:02
        A dokładniejszy adres ile bierze za wizytę itp.. Proszę
      • Gość: Karola Re: Torbiel na jajniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 15:41
        Polecam Prof. Andzeja Witka który przyjmuje w Św. Łukaszu na Zaciszańskiej-
        Swietny ginekolog i operator laparoskopowy. 034/3658 076
    • Gość: magda C Re: Torbiel na jajniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 10:21
      Czy jest ktoś kto miał robioną operację i mógłby mi pomóc?
      • redakcja_czestochowa Re: Torbiel na jajniku 13.08.06, 10:49
        Magdo C o takich problemach lepiej podyskutować na specjalnym forum zdrowie:
        forum.gazeta.pl/forum/0,53940,2942798.html
        • Gość: Kasiaaa Re: Torbiel na jajniku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.06, 12:11
          Torbiele na jajnikach usuwa sie podczas wykonywania zabiegu zwanego
          laparoskopia.A jesli chodzi o KLINIKE 2000 to miesci sie ona w Katowicach na
          ul.Żelaznej na przeciwko galerii Silesia.
          • Gość: magda C Re: Torbiel na jajniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 11:41
            Kasiu dzwoniłam do podanej przez Ciebie kliniki i tam nie ma ginekologii?!
            Jeżeli komuś przeszkadza mój temat to po co czyta. Chyba nie ma w tym nic
            dziwnego ze pytam sie o opinie ponieważ już odwiedziłam kilku ginekologów w
            Częstochowie i jednego w Katowicach i nic ciekawego się nie dowiedziałam oprócz
            tego , ze mi grozi usunięcie dwóch jajników ponieważ na obu mam torbiele
            chciałabym dalej to skonsultować ale z jakimś sprawdzonym ginekologiem. Uważam ,
            ze mój problem jest lepszy od np wyprawka dla przedszkolaka itp.. Pozdrawiam i
            dziękuję tym którzy mnie rozumieją...
            • Gość: Kasiaaa Re: Torbiel na jajniku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.06, 14:58
              Magda doskonale Cie rozumiem.Ja milam robiona laparoskopie przez dr.Harasima z
              Mickiewicza.
            • Gość: marta Re: Torbiel na jajniku IP: *.prenet.pl 17.08.06, 19:26
              Ja tez mialam problemy z jajnikami.Jak zostal mi jeden torbiel usuniety to zaraz
              powstawal nowy.Odwiedzilam bardzo duzo lekarzy w Czestochowie i nikt nie
              potrafil mi pomoc, grozilo mi usuniecie jajnikow z rak naszych Czestochowskich
              ginekologow, ktorzy nie znaja sie tak na tym jak lekarze na slasku.Trafilam tam
              w zeszlym roku, mialam laparoskopie i jest dobrze.polecam Centralny Szpital
              Kliniczny w Katowicach przy ul. Medykow, tylko trzeba miec tam
              skierownie.Uwazaj na naszych ginekologow bo ja uslyszalam takie slowa "JA SIE
              BOJE CIEBIE DALEJ PROWADZIC". BEDZIE WSZYSTKO DOBRZE JESLI POJEDZIESZ DO KATOWIC
              POZDRAWIAM
        • Gość: zc Do redakcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.06, 14:27
          Droga Redakcjo! O takich problemach najlepiej podyskutować z ginekologiem.
      • Gość: Aśka Re: Torbiel na jajniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 14:02
        Ja to przeszłam kilka lat do tyłu, nasi lekarze są do wystrzału, chcieli mi
        wszystko wyciąć, a miałam wtedy 27 lat. Dlatego szukaj dobrego specjalisty na
        Śląsku. Ale na początku potrzebny jest endokrynolog, gdyż torbiele powstają
        poprzez złą pracę hormonów, po wycięciu 1 urośnie zaraz drugi.Szukaj lekarzy na
        Śląsku!!!!
    • Gość: magda C Re: Torbiel na jajniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 21:59
      podbijam
    • Gość: magda C Re: Torbiel na jajniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 16:15
      Czy na prawdę nikt nie leczył się na śląsku?
      • Gość: Kasiaaa Re: Torbiel na jajniku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.06, 16:36
        Co jeszcze chcesz wiedziec??
        • Gość: ania Re: Torbiel na jajniku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.06, 21:53
          ja mialam usunietego w szpitalu na mickiewicza.ALE MOJA KOLEZANKA NA KASE
          CHORYCH wlasnie w katowicach.i barzdzo zadowolna.ja mimo ze mi usuneli znowu
          moge miec bo juzz mam pecherzyki torbielowate.i tak w kolko.ale zalatw to
          szybko!!!!!!
          • jatubylam Re: Torbiel na mózgu 16.08.06, 22:57
            Gość portalu: zc napisał(a):

> Droga Redakcjo! O takich problemach najlepiej podyskutować z ginekologiem.

Kobieta stala sie kobita.
            Otrzymala wszelkie dane i poszukiwane.
            Zasmieca to forum wraz z innymi chrabnietymi spamerkami.
            Forum "zdrowie", ksiazka telefoniczna, ginekolog.
            W najgorszym przypadku wyszukiwarka intenetowa.
            Albo pogotowie ratunkowe.

• Gość: MARTA Re: Torbiel na jajniku IP: *.prenet.pl 17.08.06, 19:36
        Ja tez mialam problemy z jajnikami.Jak zostal mi jeden torbiel usuniety to zaraz
        powstawal nowy.Odwiedzilam bardzo duzo lekarzy w Czestochowie i nikt nie
        potrafil mi pomoc, grozilo mi usuniecie jajnikow z rak naszych Czestochowskich
        ginekologow, ktorzy nie znaja sie tak na tym jak lekarze na slasku.Trafilam tam
        w zeszlym roku, mialam laparoskopie i jest dobrze.polecam Centralny Szpital
        Kliniczny w Katowicach przy ul. Medykow, tylko trzeba miec tam
        skierownie.Uwazaj na naszych ginekologow bo ja uslyszalam takie slowa "JA SIE
        BOJE CIEBIE DALEJ PROWADZIC". BEDZIE WSZYSTKO DOBRZE JESLI POJEDZIESZ DO KATOWIC
        POZDRAWIAM
        • Gość: magda C Re: Torbiel na jajniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 22:38
          Dzięki Ci wielkie Marta za zrozumienie byłaś w podobnej sytuacji więc rozumiesz!
          Cieszę się , że w Częstochowie sa ludzie którzy rozumieja innych problemy bo
          niektórzy jeszcze nie wiedza co ich może w życiu spotkać! I lepiej niech ich nic
          nie spotyka....
        • Gość: Ola Re: Torbiel na jajniku IP: 213.186.88.* 29.08.06, 12:05
          Cudze chwalicie, swego nie znacie....Marta, jakieś rok temu w GW czytałam o
          operacji w Częstochowie, była to operacja usunięcia macicy, przeprowadził ją
          jakiś lekarz z Częstochowy, z Tysiąclecia, nie pamiętam dobrze nazwiska , nic
          chciałabym pomieszać ale chyba jakić Majtas, ponoć to bardzo dobry lekarz,
          pisali, że szkolił sie w Wiedniu, USA,poza tym artykułem nie widziałam żadnej
          jego reklamy i nawet nie wiem czy ma gabinet. Najlepiej chyba dowiedziec sie w
          szpitalu jak się do iego dostać. Może on mogłby pomoc...
          • Gość: gosc Re: Torbiel na jajniku IP: 213.186.88.* 30.08.06, 09:42
            ja tez czytalam o tej operacji to byla pierwsze w czestochowie usuniecie macicy
            na drodze laparoskopowej fajna metoda wiem bo moja ciotka w niemczech miala
            taka operacje na drugi dzien byla w domu ale ze to robia w czestochowie no no
            to rewelka
    • Gość: G. Re: Torbiel na jajniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 00:25
      Ja miałam usuwaną torbiel w zeszłym roku w listopadzie w Lublińcu. Wszystko na
      kase chorych. Jeżeli chcesz moge Ci podać nr telefonu do mojej ginekolog,bardzo
      fajan babka ,polecam:)
    • Gość: up Re: Torbiel na jajniku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 10:20
      up
      • Gość: Anna Re: Prof.Witek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 13:13
        Polecam Prof. Andrzeja Witka ze ŚAM w Katowicach. Świetny lekarz i operator.
        Leczę się u Niego i nie zamieniłabym Go na innego lekarza, a kilku
        częstochowskich lekarzy już odwiedziłam. Przyjmuje w tej nowej Klinice Św
        Łukasza w Częstochowie na Zaciszańskiej. 034/ 3568-076
      • Gość: :( Re: Torbiel na jajniku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 16:01
        ;(
    • Gość: owca Re: Torbiel na jajniku IP: *.zab.zigzag.pl 21.08.06, 15:40
      ja też miałam torbiel - stąd wiem, że niektórych torbieli nie można usunąć
      chemicznie, trzeba je wyciąć. Miałam wycinane w Katowicach w szpitalu przy ul.
      Raciborskiej. Lekarze fachowi, warunki pobytu ok - sale 2-osobowe. Niestety nie
      mają laparoskopu, usuwają je podczas normalnej operacji. Usunęli mi część
      jajnika, trochę zostało. Polecam lekarzy stamtąd.
      • gosiak_k Re: Torbiel na jajniku - po operacji 28.08.06, 17:13
        Miałam usuniętą operacyjnie torbiel, była całkiem duża ok. 9 cm, mam jednak
        pytanie czy normalne jest, iż mam nierówny brzuch, wgłębienie po stronie
        usuniętej torbieli? Czy to się jakoś wyrówna?
        Dzięki za odpowiedź.
        • Gość: magda C Re: Torbiel na jajniku - po operacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 13:44
          A co na to ginekolog? Bo troche mnie w tym momencie wystraszyłaś.
          • gosiak_k Re: Torbiel na jajniku - po operacji 30.08.06, 15:43
            Na kontrolę idę za 1.5 tyg. więc mam nadzieje że wtedy dowiem się czegoś
            więcej. Chyba nie jest to takie pilne żeby iść wcześniej? Może faktycznie
            trzeba troche czasu na wygojenie się tego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka