njurek7 16.08.06, 16:52 Jakoś z treści artykułu nic nie wynika. Czyli jak z tym pudełkiem ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taiken Re: Czy do reklamacji potrzebne jest pudło? 16.08.06, 17:02 Raczej paragon, z którego można zidentyfikować produkt. W marketach na drukach zgłaszania reklamacji zaznaczają: zwrot w opakowaniu/lub nie. Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja_czestochowa Re: Czy do reklamacji potrzebne jest pudło? 16.08.06, 17:05 Taiken odnosi się do tekstu, który publikujemy na stronie: miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,3552230.html Ale wynika z niego wyraźnie, że takiego nakazu nie ma. Prosimy o umieszczanie komentarzy do tekstów bezpośrednio pod artykułami. Wówczas unika się nieporozumień. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
taiken Do: redakcja_czestochowa 16.08.06, 17:17 To raczej njurek7 odnosi się do tekstu, którego link Państwo podali. Ja odnoszę się jedynie do pytania forumowicza njurek7, bo artykuł nie był mi znany. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja_czestochowa Re: Od redakcja_czestochowa 16.08.06, 17:29 Przepraszamy. Oczywiście nasz post odnosi się głównie do forumowicza njurek7. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
taoo Re: pudełka 16.08.06, 22:05 Jak byk w artykule stoi, że uzależnienie przyjęcia reklamowanego towaru od przyniesienia oryginalnego opakowania jest nielegalne, ponieważ nie istnieje przepis prawny, który tak by stanowił. Czyli że z opakowaniem czy bez przyjąć muszą. Należy tylko zapoznać się z informacjami zamieszczonymi na opakowaniu (np. sposób transportu) i ewentualnie tylko tę część opakowania zachować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dn Re: pudełka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.06, 23:05 no tak... ale jeśli w Cz-wie nie ma serwisu i sklep musi wysłać sprzęt np. do producenta do Szczecina, albo do serwisu w Gdańsku... i do tego producent zastrzega w GWARANCJI konieczność zapakowania w oryginalne pudło ...? ------ wcale nie jestem za pudłami :) Odpowiedz Link Zgłoś