Dodaj do ulubionych

Do rzecznika I. Leśnikowskiego

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.06, 01:29
Panie Rzeczniku! Grzmicie wokół na temat świetności naszego miasta, a
podstawowe sprawy mieszkańców leżą. Od wczesnej wiosny na ulicy Gołębiej,
prowadzącej do oczyszczalni ścieków huty, koło Kucelinki jest ciemno jak u
Maryny, przez grzeczność nie dopowiem już gdzie. Wracamy tamtędy z pracy, z
drugiej zmiany i ciemno jak u Murzyna. Nie dość, że jest to bardzo
niebezpieczny odcinek, bo nie ma żywego ducha, to jeszcze te egipskie
ciemności. Kto jest odpowiedzialny za takie niedbalstwo??? Jak można pozwolić
na to, żeby przez kilka miesięcy nie świeciła się tam ani jedna latarnia???
Tom prawdziwy skandal!
Obserwuj wątek
    • Gość: jasiu... do ciebie kretynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 01:44
      przeciez to teren huty - zadzwon do swojego szefa jak masz chociaz troche
      odwagi. bo ze lubisz internet jak kazdy prosty człek i donosy to widac.
      najlepiej napisz anonim albo wyslij dziecko
      • Gość: jasiu... Właścicielu Neostrady - znowu kradniesz nicka! IP: 212.160.86.* 26.08.06, 10:38
        Proszę o zwrócenie uwagi na osobę używającą neostrady, która podpisuje się
        nickami osób często zabierających głosy na tym forum.

Poziom wpisów beznadziejny, nie mający nic wspólnego z charakterem wpisów osób
        od dawna tych nicków używających. Dotyczy to nie tylko mojego nicka, ale czasem
        również xx-a i kilku innych.

Myślę, ze stali bywalcy (pozdrawiam Storimę, który już raz stał się ofiarą
        podobnych mistyfikacji) potrafią zrozumieć, że oprócz nicka ważne jest jeszcze z
        jakiego dostawcy internetu się korzysta.

a "jasiu..." z Neostrady korzystać nie ma zamiaru. Pozdrowienia dla wszystkich,
        których stać na własne nicki.
        • independent-girl Re: Właścicielu Neostrady - znowu kradniesz nicka 26.08.06, 10:56
          A może wyjściem byłoby każdorazowe logowanie się?

Rozumiem problem osób pod które się ktoś podszywa,sama nie raz przez nieuwagę
          czytając wypowiedź xx-a byłam zaskoczona,że takie brednie wypisuje. W durgiej
          kolejności patrzyłam dopiero na dostawcę internetu i wszystko mi się wyjaśniło.
          Poza tym śledząc dłuższy czas wypowiedzi Forumowiczów rozpoznaje się już style
          pisania (nie zawsze,ale jednak), tendencję do robienia lub nie błędów
          ortograficzych, ogólne przestrzeganie zasad netykiety czy gramatyki polskiej :)

Pozdrawiam :)
          • segel Re: Właścicielu Neostrady - znowu kradniesz nicka 26.08.06, 11:39
            Też tak myślę, logowanie załatwia sprawę. Wiem, że pod mój nick się nie podszyje. Logiczne byłoby także, żeby nie można było także używać nicka osoby, która ma zarejestrowany login na forum.
            • storima Re: Właścicielu Neostrady - znowu kradniesz nicka 26.08.06, 11:47
              To prawda. Padlem ofiara trolla, ktory podszyl sie pod Jasia.
              Wynikla z tego nieprzyjemna sprawa. Dobrze, ze Jasiu nie dal uniesc sie emocjom i
              i spokojnie mi to wyjasnil:)
              Za co raz jeszcze dziekuje, za spokoj, opanowanie i kulture.

Pozdrawiam,
              • independent-gril Re: Właścicielu Neostrady - znowu kradniesz nicka 27.08.06, 13:48
                Równiez mam ten sam problem, chociaz od czasu logowania problemy tak nagle sie
                nie skonczyły, niektorzy forumowicze ciągle znajdują nowe podstępne sposoby
                podszywania...
      • Gość: mieszkaniecczwy Re: do ciebie kretynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.06, 12:14
        Gość portalu: jasiu... napisał(a):

>przecież to teren huty - zadzwoń do swojego szefa

To teren miasta, dowiadywałem się. A w hucie nie pracuję.

>lubisz internet jak kazdy prosty człek i donosy to widac.

Internet faktycznie lubię, ale gdzie Ty tu wietrzysz donos? Zwyczajny post na
        temat ciemnej od miesięcy ulicy.
    • Gość: kucelinka Re: Do rzecznika I. Leśnikowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.06, 01:54
      Popieram mieszkańca. Rzeczywiście od końca zimy nie świecą się tu lampy. Jest
      okropnie!!!! Zróbcie z tym coś wreszcie
      • segel Re: Do rzecznika I. Leśnikowskiego 27.08.06, 09:27
        A może zadzwońcie do Zakładu Energetycznego, skoro to teren miasta. Z postów wynika, że zaczynacie od dość wysokiej instancji.
    • Gość: esteban Re: Do rzecznika I. Leśnikowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.06, 09:30
      a co na to radni z tego terenu, rozmawiałeś z kimś ?
      • Gość: vbc Re: Do rzecznika I. Leśnikowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 11:49
        radni maja wszystko w d.u.p.i.e. Najwazniejsze sa diety, kytórymi dorabiaja do emerytury.
        • Gość: esteban Re: Do rzecznika I. Leśnikowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.06, 15:27
          Gość portalu: vbc napisał(a):

> radni maja wszystko w d.u.p.i.e. Najwazniejsze sa diety, kytórymi dorabiaja
          do
          > emerytury.

trzeba wybrać lepszych, w najbliższym czasie będzie okazja
    • independent-gril Re: Do rzecznika I. Leśnikowskiego 27.08.06, 14:10
      A ha, z tego całego zamieszania o logowaniu sie na forum, zapomniałam jeszcze
      dodać, że jestem niezwykle zbulwersowana taką postawą władz miasta i Huty!
      • independent-gril Re: Do rzecznika I. Leśnikowskiego 27.08.06, 14:15
        no i tak się tym przejełam i zdenerwowałam, że mam juz całe popołudnie zepsute,
        za nic nie mogę się zabrać bo nic mi nie wychodzi :/
        • jatubylam Re: Do rzecznika I. Leśnikowskiego 27.08.06, 14:24
          independent-gril napisał:

> no i tak się tym przejełam i zdenerwowałam, że mam juz całe popołudnie zepsute,
          >
          > za nic nie mogę się zabrać bo nic mi nie wychodzi :/
          >
          >

Myslisz jestes dowcipny?
          Podpisujesz sie skradziona sygnaturka osoby, ktora loguje sie jako
          independent-girl
    • Gość: marian Re: Do rzecznika I. Leśnikowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.06, 18:49
      Tak jest, więcej światła! Niech wreszcie będzie widno na Gołębiej! Przecież
      Częstochowa to nie jakaś dziura, żeby sobie oczami przyświecać
    • Gość: pianka Rzecznik już odpowiedział kilka tygodni temu ; IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 09:52
      jeżeli komuś się nie podoba życie w naszym mieście to może się wyprowadzić.
      • Gość: żarówa Re: Rzecznik już odpowiedział kilka tygodni temu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 00:36
        Co za arogancja! To takie wielkie halo, zapytać, czemu na Gołębiej od miesięcy
        jest ciemno??? Urzędnicy zamiast popadać w samouwielbienie, powinni dobrze
        wykonywać swoją pracę. A oświetlenie ulic to oczywista sprawa
    • Gość: x Re: Do rzecznika I. Leśnikowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 18:06
      Jejku! Jaką trudną pracę ma rzecznik! W tym wątku też nie odpowiedział!hahahaha
      • Gość: ekd Re: Do rzecznika I. Leśnikowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.06, 19:14
        Nie ma chyba NIC do powiedzenia. Ale na szczęście niedługo wybory. Wraz z ekipą
        odejdzie na zasłużony odpoczynek
    • Gość: I.LEŚNIKOWSKI MZD IP: *.um.gov.pl 31.08.06, 19:19
      Jeśli tak jest to rzeczywiście...
      Właściwy adres to Miejski Zarząd Dróg. MZD dba o oświetlenie przy naszych
      miejskich ulicach. Ja przekażę te informację pocztą elektroniczną.
      • Gość: mieszkaniecczwy Re: MZD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.06, 22:29
        Wreszcie konkretna odpowiedź:) Dzięki, żeby jeszcze lampy tam wreszcie
        zaświeciły
        • Gość: marta Re: MZD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.06, 02:05
          I za co tu dziękować? Na Gołębiej nadal ciemno. Gdy idę od tramwaju z II zmany,
          to aż mnie zdziera.
          Na szczęście Leśnikowski i ci oficjele z urzędu miasta nie chadzają takimi
          drogami, co najwyżej rozbijają się samochodami, bo przecież nieźle im placą.
          Tylko za co, jak wszystkie sprawy mieszkańców miasta, które przecież ich
          finansuje mają w d....
          Dlatego trzeba wybrać ludzi kompetentnych i pozbawionych arogancji. Tylko, czy
          tacy są? (sorry, jeżeli ostatnie dwa zdania odbierze ktoś jako akcent
          wyborczy, naprawdę choodzi mi jedynie o oświetlone, bezpieczne ulice)
      • segel Re: MZD 16.09.06, 11:47
        A kto odpowiada za wiadukt na Rakowie?

To, że ma być remontowany, to wiadomo, ale mógłby ktoś w jego okolicy sprzątać, wyciąć trawę i chwasty wyrastające z rozjeżdżających się schodów, zadbać o oświetlenie przejścia dla pieszych, wysiadających z tramwaju i idących do pracy do Huty. Ruch na wiadukcie jest duży, a ciemnośći egipskie. Zdarza mi się to przejście oglądać z dwu punktów widzenia - kierowcy i pieszego, w obu przypadkach nie jestem zachwycona.

Krzaczyska zarastające okolice przystanku końcowego 23 pod Sądem też warto by poprzycinać. To chyba jednak należy już do MPK.

Oczywiście poza sodowymi lampami zamontowanymi na budynku Sądu też nic się nie świeci, a jeżdżą tędy i to dość szybko ogromne ciężarówki ze złomem do Huty.
        Skoro Pan Rzecznik taki miły, to proszę przekazać także te uwagi Miejskiemu Zarządowi Dróg. Zarząd Dróg bowiem na e-maile odpowiada niechętnie, chociaż trzeba przyznać, że mimo odpowiedzi, po jakimś miesiącu od e-maila wykonano sugerowaną drobną naprawę jezdni.

Dla wizerunku urzędu grzeczna standartowa formułka np. "Dziękujemy za uwagi, zajmiemy się sprawą w najbliższym czasie", czy coś w ten deseń byłaby jednak wskazana, co proponuję zasugerować p. Augustynowi.
        • Gość: ira Re: MZD IP: *.21.pl 23.09.06, 18:16
          Popieram spostrzeżenia.Trochę drgnęło, bo MPK postawilo nowy przystanek,wyniło
          słupy trakcji tramwajowej i zdemontowało jedyną lampę.Moze wreszcie ktoś zajmie
          się tym przystankiem ( AL.Pokoju wiadukt), bo mimo interwencji w Sądzie,
          Hucie,MPK,MZD i Zakładzie Energet. - bez odzewu.Jeden mówi,że to oświetlenie
          należy do Huty,drugi że do Sądu,a to do MZD, albo MPK albo do Zakł.
          Energet.Typowe odbijanie piłeczki.Kiedyś byłam świadkiem ,jak drzwi od tramwaju
          w 2 wagonie przytrzasnęl osobę.Tylko dzięki sporej liczbie oczekujących na PKS
          nie doszło do tragedii.Ciekawe kto zapłaci odszkodowanie jak ktoś się przewróci
          na schodach, a swoją drogą ,to przeds. zajmujące się oczyszczaniem miasta ma
          swoją siedzibę kilkaset metrów dalej( SITA)????????/!!!!!Pozdrawiam.
          • segel Re: MZD 08.10.06, 17:27
            A odpowiedzi jak nie było, tak nie ma. Nie ma się co łudzić - nasze władze są od przecinania wstęg i obnoszenia się z łańcuchami na szyi.
            Jak się jeździ lancią, albo innym służbowym autem, to się nie widzi krzywych schodów prowadzących z wiaduktu, po których trzeba zejść po ciemku.
            Nie widzi się przejścia dla pieszych, gdzie ciemno, jak u Murzyna, ale co tam, za jakiś miesiąc szumnie, z prasą, radiem i telewizją (mamy jeszcze jakieś media, które można sprowadzić, żeby głosiły chwałę Gospodarza Miasta?) będzie otwierany wiadukt kawałek dalej - tam będzie można się puszyć, chwalić, zaprosić biskupa, żeby pokropił i dać Rzecznikowi premię, żeby tylko odpowiednio to nagłośnił.

Proszę mnie źle nie zrozumieć, bardzo się cieszę, że ten kolejny wiadukt będzie zaniedługo otwarty, będę z niego nie raz korzystać i nawet chętnie biłabym brawo Prezydentowi, tylko kurczę, na razie chodzę z innymi hutnikami po tych krzywych schodach po ciemku i po wyjściu z tramwaju nie wiem jak przejść po nieoświetlonym przejściu dla pieszych, bo paru urzędasom nie chce się ruszyć zza biurek, a ich zwierzchnik, zamiast pogonić im kota puszy się przed kamerami i mikrofonami, wystawiając przed Urzędem tablice, na których szczegółowo opisane są jego sukcesy. A idąc na przystanek w Centrum czytam napis, że "Częstochowa to dobre miasto" - dla kogo?

Proponuję po przeciwnej stronie postawić tablice ze zdjęciami partactwa w III Alei, sknoconych kocich łbów na Berka, "jedynych w Polsce" świateł na Wałach Dwernickiego, które kierowców jedynie wkurzają. Proponuję zrobić zdjęcie barierki w autobusie, która zagradza pasażerowi drogę do drzwi, bo jakiś mądrala wymyślił, żeby pasażera w częstochowskim autobusie traktować jak bydlątko, które najlepiej byłoby potraktować elektrycznym pastuchem. Zdjęcia paru ścieżek rowerowych, które tu się przewijały na forum też by się przydały. (Ulisses ma bogata kolekcję). Zdjęcie zbiegu Warszawskiej, Krakowskiej, Mirowskiej przy Placu Daszyńskiego zapchanych w godzinach szczytu dokładnie, gdzie wg władz miasta zamiast porządnej sygnalizacji świetlnej najbardziej potrzebny jest gigantyczny pomnik. Zresztą internauci dorzucili by z pewnością parę tematów fotek. Wystawa, jaka powstałaby naprzeciwko też z pewnością byłaby imponująca.

Mam nadzieję, że Pan Rzecznik nie odpowie mi, że gdzieś mają gorzej, bo to wiem, znam wieś, gdzie światła gaszą o 23, ale my prawa miejskie mamy już jednak od dawna.
            • Gość: up Re: MZD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.06, 22:42
              w górę ten wątek
            • segel Re: MZD 09.10.06, 20:40
              Wpadła mi w ręce gazetka. Nazywa się to pisemko "Biuletyn Informacyjny Częstochowskiej Prawicy" i jest biuletynem Wspólnoty samorządowej Tadeusza Wrony.

Na pierwszej stronie w Oświadczeniu podpisanym przez dość długą listę stowarzyszeń jest zdanie "Celem nadrzędnym naszych działań jest dobro wspólne" - fajnie, do kogo się ta wspólnota ogranicza, bo sądząc po braku odpowiedzi, ja i parę innych obywateli naszego miasta na to wspólne dobro nie zasługuję.
              Dalej: "Niezbędne są działania wzmacniające bezpieczeństwo mieszkańców... zwiększające jakość życia w mieście" - jestem jak najbardziej za, tylko czemu traktuje się nas obywateli jak powietrze.
              Strona druga "Refleksje na temat kończącej się kadencji częstochowskiego samorządu" - tekst "Priorytetami Prezydenta i Wspólnoty ukazanymi przed wyborami 4 lata temu były: tworzenie miasta zdrowego i bezpiecznego...", a ja dziś znowu szłam po tych krzywych schodach, dziś dziwnie jasnych (nie, nie to nie lampy, to Księżyc, bo pełnia).

I tak na 4 kartkach: jest dobrze, będzie jeszcze lepiej, to zbudowaliśmy, to się udało, to nam wyszło, to nasza zasługa - czyli to, co do tej pory czytaliśmy u Pana Rzecznika. Ani słowa o tym, że coś nie wyszło, nie udało się, na coś brakło czasu. No cud, po prostu.

Jedno zdanie absolutnie popieram - ostatnie zdanie z tekstu na drugiej stronie: Tadeusz Wrona - kandydatem "Wspólnoty na prezydenta Częstochowy" - "Nasze miasto zasługuje na dobrego gospodarza" i z tym zdaniem się absolutnie i całkowicie zgadzam.

Wiem, że Prezydent nie naprawi lamp, nie wyremontuje ulicy, nie odpowie mi na posty na forum i e-maile do Zarządu Dróg - ma inne zadania i doskonale to rozumiem. Jest jednak tylko urzędnikiem opłacanym z naszych podatków i odpowiada za ludzi, których zatrudnia. Jeśli się nie nadają, to należy zatrudnić innych.

A skoro się wybrało forum, jako miejsce do dyskusji z mieszkańcami, to należy być konsekwentnym i odpowiadać na pytania obywateli poprzez swojego Rzecznika.
              A dwojga imion urzędnika Kazimierza Augustyna pouczyć, że jeśli się podaje wszem i wobec adres e-mailowy (mzd@mzd.czest.pl) to ma on służyć także do zbierania uwag od obywateli, a nie być ozdobą strony.

Gazetka powędrowała tam, gdzie jej miejsce, czyli do kosza.
              • segel Re: MZD 23.10.06, 08:06
                Odczytałam dziś e-mail od Pana Kazimierza Augustyna.
                Ponieważ bardzo się dobijałam o odpowiedź uczciwość nakazuje ją przytoczyć natychmiast po otrzymaniu.

"Miejski Zarząd Dróg uprzejmie informuje, że zostały rozpoczęte prace remontowe oświetlenia drogowego przy ulicy Rejtana na odcinku
                od wiaduktu do al. Pokoju, łącznie z oświetleniem schodów prowadzących
                z wiaduktu. Prace te maja na celu przywrócenie stanu technicznego, umożliwiającego jego uruchomienie i prawidłowe funkcjonowanie.

Miejski Zarząd Dróg jednocześnie informuje, że po wykonaniu powyższych prac i uzyskaniu warunków technicznych zasilania od ENION S.A., niezwłocznie załączy przedmiotowe oświetlenie."

Dyrektor MZD

Mgr Kazimierz Augustyn

• segel Re: MZD 27.10.06, 06:25
                  Jak mówią, tak robią. Lampy świecą. Przejście jest oświetlone, dół schodów również (od strony Huty), górna część schodów nie rewelacyjnie, ale jest widniej.
                  Świeci także lampa na zakręcie przed Sądem (dawną Dyrekcją Huty).
                  Tylko, gdybym w odpowiedzi na mojego pierwszego e-maila otrzymała krótkie wyjaśnienie, że sprawa będzie załatwiona w w ciągu najbliższego miesiąca, lub 2 miesięcy, to wszystkie moje powyższe wpisy w tej sprawie byłyby niepotrzebne.
                  W tej chwili mogłabym się chwalić, że to ja załatwiłam oświetlenie ulicy, chociaż pewnie wcale tak nie jest.
                  Jakby nie patrzeć, dobrze, że jest widno.
                  Oświetlenie schodów po drugiej stronie wiaduktu i lampa przy przystanku autobusowym u wylotu tunelu pod torami oczywiście też by się oczywiście przydały.
    • Gość: ciemnota Re: Do rzecznika I. Leśnikowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.06, 17:57
      up
    • Gość: ddd Re: Do rzecznika I. Leśnikowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 17:02
      naiwniacy tylko myślą że ci na stołkach zrobią coś dla ludzi. Bylo ciemno, jest
      ciemno i będzie ciemno.
      • moon06 Re: Do rzecznika I. Leśnikowskiego 23.09.06, 00:56
        do cholery, czy nie wiecie, że j.p. rzecznik ma na głowie wybory, a nie wasze
        ciemne ulice???
        • Gość: Gość Niedzielny Re: Do rzecznika I. Leśnikowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 10:03
          Dziwne to bo przeciez jesli wybory, to powinni zadbac zeby elektorat mial widno
          i trafil do urn wyborczych.
          ALe nasza Wladzia dba tylko o swje drozki i fotele.
          Lesnikowski odpowiada tylko wtedy jak musi pochwalic swego Pana.
          Mamy tylko nadzieje, ze juz niedlugo ich wladzy.
          UFFF oby jak najszybciej odeszli
          • Gość: PAweł Re: Nalesnik zostanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 11:59
            Niestety przepisy zabraniają zwolnienia urzednika jesli zmienia sie Prezydent
            miasta ( a tak na marginesie w UM Czestochowa jest 3 rzecznikow Prezydenta )
            • Gość: dajcieimświatla Re: Nalesnik zostanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.06, 15:45
              JUż niedługo, ale możecie jeszcze zrobić coś pożytecznego, dajcie ludziom
              światła, wtedy być może, jak pisał mój poprzednik więcej z nich pójdzie do urn
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka