Gość: kamil Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 10:00 mie tesz ksiądz zgwałciłco prawda nie ten a inny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 11:59 Proszę wytłumaczcie mi o co chodzi z tym ks. Mariuszem. Bo juz głupieję. Pytanie drugie - co spowodowało, że ten gwałt traktowany jest jako ze szczególnym okrucieństwem. Odnośnie ostatniego postu - czy to żart czy prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.pcz.pl 15.09.06, 14:09 Zamiast gry wstępnej dał jej w zęby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.p. Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: 195.69.80.* 15.09.06, 14:22 Co do ksiedza mariusza - nie dokńca wiem o co chodzi -ale o ile nie jest to plotka - to ksieża są przenoszeni przewaznie co 5 lat na inne parafie - i tak chyba wychodzi teraz jednoczenie takie oskarzenie powoduje procedure wymiany całej "Załogi" danej parafii - niewążne czy dojdzie do oskarzenia sadowego czy nie. A do oskarzenia jeszcze nie doszło - wiec nie ma kwalifikacji czynu. (pod ten pkt podciągną cie za spoliczkowanie przy podejrzeniu a od tego co pisałem jest jeszcze daleko) - co do osoby tej dziewczyny - i inne twoje pytanie - mnie osobiscie nie powala jej ineligencja i uroda - raczej przecietna osoba - ktora za wszelka cene chce byc zauwazona - (take o niej miałem zdanie przed tym incydentem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żona Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 14:20 Teraz to juz bardziej pilnuję męża. Skoro jego rówieśnicy po seminarium biorą się za takie małolaty to jak tu ufać ślubnemu. Dobrze, że nie może zapytac czy warto ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 14:38 Jak to jeszcze potrwa to ten wątek pobije rekord forum w ilości wypowiedzi. Więc pytam co go tak w niej oczarowało, że postradał zmysły. Nie brał pod uwage konsekwencji jakie poniosa kiedys wszyscy, w tym parafianie, wikariusze, rodzina, oni. Samczy instynkt. A zawsze mi się wydawało, że jesli mężczyzna nie współżyje długo to i nie ma potrzeb . A on w celibacie żył ładne lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.p. do goscia IP: 195.69.80.* 15.09.06, 20:22 Ksiądz nie jest oskarżony a jednym dowodem który bynajmnej mnie nie przekonuje jest zeznanie tej dziewczyny (jakoś w tym wypadku jednak bardziej wieże księdzu) z moich wiadomości policja nie potwierdziła zeznań tej dziewczyny a raczej potwierdza wersje ksiedza. Poczekaj chociaż by na oskarżenie postawione przez prokuraturę a nie wydawaj już wyroków - No chyba ze masz jakieś dowody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jorik Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 17:27 Świat jest pełny zboczeńców.Człowiek który naucza innych jak mają żyć powinien byźć skazany z najwyższej granicy kary. W naszym kołtuńskim społeczeństwie księża żyją jak książęta,i to bez ględu na obcje, która w danej chwili rządzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.p. do jork IP: 195.69.80.* 15.09.06, 20:28 Czy jak jeden warszawiak zamorduje kogoś to wszyscy w warszawie to mordercy. Jak ktoś w krakowie ukradnie tzn że tam sami złodzieje. Tak sie składa że duza część z tych ludzi wybrała b ciężkie zajecie Bo tobie sie chyba wydaje że być ksiedzem to wyjsć raz na jakis czas do kościułka odklepać msze i zbierać kase. To jest robota jak każda inna tylko ze do niej trzeba narawde mieć powołanie (akurat nie wszystcy to mają) i zaciecie bo wierz mi że akurat ten ksiadz poza okresami gdzie miał szanse odpocząć pracował od 6 do 24 czy ty dasz rade pracować tak 5-6 miesięcy. A codo ksiezy w kazdym gronie biurze czy zakładzie zawsze znajdą sie czarne owce ludzie wykorzystujacy prace innych ale czy to skazuje na poniżanie innych robotników czy użedników - jak tak to gratuluje swiatopoglądu. A co do księdza poczekaj chociaż na oskarżenie zanim go skażesz. A co jak ta dziwczyna kłamie - Zamknijmy w dymby wszytkie małolaty ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrzos do jorik: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 23:15 Określenia "książęta" może i można użyć w stosunku do duchowieństwa, ale z powodu Ich wysokiej kultury osobistej, wiedzy, które to zalety /pomijam wyjątki, które , jak słusznie zauważył p.p, zdarzają się w każdej grupie /wyróżniają duchowieństwo jako całość od,zdaje się coraz większej, niedouczonej, prymitywnej, ale za to jakże hałaśliwej części naszego społeczeństwa, która Im tych zalet po prostu ZAZDROŚCI!!! A zazdrość to taki brzydki grzech,od którego można co najwyżej nabawić się chorej wątroby, żadnych "korzyści" dla grzesznika. Jonik, życzę zdrówka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Teraz to jestem w szoku po przeczytaniu tego IP: *.itcomp.pl 16.09.06, 20:56 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=48704110 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.p. Re: Teraz to jestem w szoku po przeczytaniu tego IP: 195.69.80.* 17.09.06, 00:15 Ciekawa bajeczka - tylko dwa fakty sie b niezgadzają 1) Nie było jeszcze żadnej rozprawy - a jedynie przesłuchanie przy prokuratorze 2) Dziweczynie jak by cos się takiego stało to by raczej wylądowała w szpitali a panienka chodzi po osiedlu Widze ze pare osób za wszelką cene chce puścić jakąś plotkę - zrobić zamęt i ZAISTNIEĆ. -a moze przed puszczeniem takiej bajdy kubeł zimnej wody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoł Re: Teraz to jestem w szoku po przeczytaniu tego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 11:39 a czemu mamy wieżć tobie a nie jemu (znaczy człowiekowi z tematu w którym mówi , że był na rozprawie) ? dla mnie jesteś tak samo wiarygodny jak on ... piszesz , żeby się podpisał nazwiskiem i imieniem zrób to sam wtedy bedziesz bardziej wiarygodny cwaniaku . żeby była jasość niewieże nikomu bez faktów i tobie pisząc , żę jescze niebyło składanych wyjaśnień i temu kolesiowi , który pisze , że był przy wyjaśnieniach . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek w Re: Teraz to jestem w szoku po przeczytaniu tego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 21:17 Mam 3 słowa do wielce poszkodowanej Sylwii K. : Powiem tyle : ksiądz Krzysztof fundował ci wakacje, pomagał finansowo twojej rodzinie ile się dało .... a ty Jemu się tak odpłacasz ? szkoda słów Mam nadzieję, że sąd za fałszywe oskarżenia i sfabykowanie dowodów wsadzi cię do więzienia na ładnych parę lat .... może wtedy zrozumiesz ... Jesteś dla mnie zerem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lina Re: Teraz to jestem w szoku po przeczytaniu tego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 08:36 Czytaliśmy to z mężem w sobotę i czulismy się tak bezsilni. Bo teraz każdy może wypisywać z sobie tylko znanych powodów najróżniejsze informacje nt księdza Krzysztofa. I to niestety bezkarnie. Nawet nie chcę myśleć przez co on teraz czuje. Za swoje serce, za to, że ufał ludziom, że im pomagał, przechodzi własną Golgotę. Oby dobry Pan dał mu na tyle sił by wyszedł z tego zwycięsko, tak on jak i ci, którzy mu zaufali. Ten najważniejszy sąd jest nie na ziemskim padole, ale przed obliczem Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~ pytanie do jarka w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 19:49 ą skad wiesz ze to Sylwia K?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.p. do yoł IP: 195.69.80.* 18.09.06, 19:02 przeczycztaj kodeks - nie ma nawet szansy żeby w tak krutkim terminie odbyła się rozprawa - no chyba że PiS-owski sąd 24h. ROprawa na któą ten koleś chciał sie chyba powołać ma miejsce około 30 dni po aresztowaniu - wniesieniu podejrzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO P.P. Re: do yoł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 23:24 Sam przeczytaj i nie pieprz bzdur, do cholery !!! Miało miejsce posiedzenie przed sądem - bo sąd aresztuje a nie prokurator, niedouczony matole !!! Nie ma żadnej rozprawy po 30 dniach, ja pierdykam, jak można wypisywać takie bzdury nie mając zielonego pojęcia o prawie ??? !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.p. Re: do yoł IP: 195.69.80.* 25.09.06, 22:20 Czym jest posiedzenie a czym rozprawa - rozrózniaj te żeczy 95% ludzi obecnych na tym forum to jest to samo. Sam byłem oskarżony i takie posiedzenie nie ma niczego wspólnego z rozprawą. Prokurator przedsawia tylko i wyłacznie na podstawie jakich to "dowodów" lub przyczyn wnioskuje za aresztowaniem - nie ma tutaj miejsca na obrone - i to sąd decyduje masz racje - ale na "szczęscie" mamy takich prokuratorów ze jak już przedtawiają podanie o aresztowanie to jest uwzgledniane. U mnie zdziwienie budzi skad wszyscy wiedza tak dużo skoro obrona do dnia dzisejszego nie otrzymała jeszcze akt bo trwa "wstepne dochodzenie". Rozprawa jest o zwolnienie z aresztu około 30 dni od aresztowania jak się złoży zażalenie na aresztowania "takie masz prawo nie mogą ci tego odmówić". (termin ten podałem dla sytuacji gdy zażalenie jest złożone w pierwszym tygodniu aresztowania" A co do bredni co ludzie wypisuja a wiem to akurat z sprawdzonego zrudła na tzw posiedzeniu ksiądz nie przyznał sie do winy. Prokurator przekonał sąd (co jest raczej tylko formalnością) sprawdz ilosć spraw oddalonych przez sady z wniosku o aresztowanie. wiec to prokurator decyduje czy poddać kogoś zatrzymaniu czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 13:09 O co chodzi kaja ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaX Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: 80.51.236.* 18.09.06, 15:51 co to takl długo trwa- jeśli ksiądz jest niesłusznie oskarzony to jakim prawem jest tak długo przetrzymywany. To kraj prawa czy bezprawia-czegoś tu nie rozumiem. A może juz się cos wyjaśniło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lina Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 08:15 Bo to jest tak, że dane księdza Krzysztofa zostały podane do wiadomości publicznej ( nie przez GW, która zachowała tu umiar nie wskazując nawet na parafię) zaś dane osoby, ktora do tego swoim oskarżeniem doprowadziła, są jakby objete tajemnicą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polar Re: do jarka w IP: *.e-net.pl 19.09.06, 12:19 MOzesz podac nazwisko tej Sylwii ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polar Re: do jarka w IP: *.e-net.pl 19.09.06, 12:38 albo jesli nie chcesz podawac jej nazwiska to mozesz chociaz powiedziec czy w tym nazwisko znajduje sie "cz" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: do polara IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 12:39 Czyżbys znał i był takowa zainteresowany. Tez bym się chłopie teraz bał :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polar Re: do polara IP: *.e-net.pl 19.09.06, 12:59 nie nie jestem zainteresowany po prostu jestem ciekawy ktora to ta poszkodowana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: do polara IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 13:08 OK. Mam nadzieję, że jak sprawiedliwośc ujrzy światło dzienne i np ona to zmysliła to wszyscy będa mogli wiedzic kto to taki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazmyn motloch i gawiedz tworzy kosciol katolicki IP: *.hsd1.nj.comcast.net 19.09.06, 20:55 Az przykro i wstyd mi sie robi czytajac wiekszosc, niestety, wypowiedzi powyzej zamieszczonych. I to wypowiedzi katolikow, ludzi bierzmowanych, po slubie koscielnym itd. Czego oni sie w kosciele ucza? Oskarzania innych, wytykania slabosci i bledow ludzi innych tylko nie swoich? A oni tacy doskonali? A gdzie jest przebaczenie, fundamentalny element tego wyznania? Zwykly motloch i sama gawiedz. Az wstyd mi sie przyznac, ze do tego kosciola naleze. I zeby bylo jasne nie bronie ksiedza, bo nikt z nas nie wie co naprawde sie zdarzylo miedzy ksiedzem a dziewczyna. Dobrze by jednak bylo gdyby szukajacy sensacji motloch w koncu sie zamknal, a moze i sprawa przestal ineteresowac. Zycie motlochu i gawiedzi musi byc bardzo nudne i bezbarwne, skoro podnieca tym co sobie wyobraza na temat innych i umieszcza tak idiotyczne i pelne ignorancji posty. Brrrrrr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: do jarka w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 09:25 nazwisko jak zwierze hodowlane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczka Re: do jarka w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 09:31 Tajemnica ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~+ Re: do jarka w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 11:51 nie, tylko internetowe śledztwo:PP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: do jarka w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 14:42 a pośledztwie inernetowa egzekucja . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: do jarka w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 14:45 Tylko pytanie która ze stron zostanie jej poddana. A co jeśli wina leży po środku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek w Re: do jarka w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 15:29 Tak, nazwisko jak zwierzę, które można kojarzyć z miastem Poznań. Mam nadzieję, że już wiesz o kogo chodzi .... jak nie to pytaj .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GG Re: do jarka w IP: 80.54.173.* 21.09.06, 00:06 a dlaczego z miastem Poznań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 15:33 A ja myślałem że kaczka. W takim razie jeśli zwierze jest rogate to czy w opacji małego zwierzątka czy juz dorosłego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soad Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 17:41 moze ktos wie kiedy wreszcie dowiemy się prawdy? skończcie z tymi oskarżeniami, obronami i osądami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polar Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 22:02 a moze tak napiszesz normalnie jej imie i nazwisko i bedziemy wiedziec, wkoncu ksiedza bylo podane imie i nazwisko.... to czemu nie podacie jej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 23:19 imię jest juz podane w ktorymś post.cie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIELE Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: 80.51.57.* 21.09.06, 00:28 W jednym z postów jest nawet nazwisko podane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polar Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 21:30 skoro jest podane jej nazwisko to mozesz napisac jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lina Re: Wczoraj w TVP program na ten temat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 08:39 Nie potrafie sie do tego odnieśc bez emocji. Ze słów pana prokuratora wynika, że są dowody. Areszt 3-miesięczny zastosowano z uwagi na obawe mataczenia. Tak jak juz wczesniej wiedziałam wszystko zostanie utajnione z uwagi na dobro pokrzywdzonej dziewczyny. Ksiądz Krzysztof jeszcze nie jest oskarzony. Powiedziano jednak było, że nikt do tej pory nie znał jego ciemnej strony. Prokuratura nie może mówić o bardzo wielu faktach, ale ma dowody. Boże , do mnie to nie dociera. Ja znam jego dobra stronę . Jak to możliwe. Bardziej wierzę, że to zemsta partnerki seksulanej itp. Zebrano 700 podpisów od osób, które domagają się poznania prawdy. Tylko jakiej ? Myślę, że słowa prokuratora były wyważone. Ciemna strona, ciemne oblicze - czyli jakie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remek Re: Wczoraj w TVP program na ten temat IP: *.asfd.cable.ntl.com 21.09.06, 10:34 Sprawą Boga jest grzechy Księdza Krzysztofa osądzać, ludzką natomiast im spotkanie umożliwić :> Odpowiedz Link Zgłoś
amel10 Re: Ksiądz podejrzany o gwałt 22.09.06, 11:50 a skąd wiecie że to akurat ta Sylwia K?? Odpowiedz Link Zgłoś
amel10 Re: Ksiądz podejrzany o gwałt 22.09.06, 11:51 w gazecie było zdjęcie tej dziewczyny i wcale nie jest podobna do Sylwi K Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoł Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 13:58 A ja słyszałem , że to Zenon C po zmianie płci w 93 roku i zmianie imienia teraz to Zennona C . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GG Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: 195.116.81.* 22.09.06, 18:32 a w jakiej gazecie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lina Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 14:13 Zastanawiam się czy gdybym została brutalnie zgwałcona to czy chciałabym wystepować w gazetach i czy chciałabym upublicznić swoja twarz. Dochodzenie z uwagi na jej dobro się utajnia, natomiast jesli jest prawda co piszecie ona sama nie ukrywa swojej twarzy, a tym samym wystawia się na ocene opinii publicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.prenet.pl 22.09.06, 21:13 dziewczyny ile was bylo tam jedna z bacewicz 6 m20 Odpowiedz Link Zgłoś
amel10 Re: Ksiądz podejrzany o gwałt 22.09.06, 21:20 a skad wiesz ze z Bacewicz ona jest?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~1234 ~uuuu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.06, 21:11 uuuuuu wykasowali moje posty:| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlaczego Re: ciekawe dlaczego wykasowano posty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 08:29 Dośc zastanawiające ile tych postów wykasowano. Cenzura na forum nie tylko parafialnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GianCarlo Re: ciekawe dlaczego wykasowano posty IP: 195.116.81.* 27.09.06, 13:29 Dokładnie i to na dodatek wykasowano posty, które mówiły o pokrzywdzonej i nic szczególnego nie zawierały oprócz imienia i pierwszej litery nazwiska, które i tak zanlazły się w paru gazetach. Więc nie rozumiem tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re: ciekawe dlaczego wykasowano posty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 13:39 Ale wspominano o tym, że ma brata księdza (?)bądź, że kształcił się on na księdza. A mając imię i nazwisko można go zidentyfikować. Może o to chodzi. Ale nie znalazłem w naszej diecezji lub źle szukałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GianCarlo Re: ciekawe dlaczego wykasowano posty IP: 195.116.81.* 29.09.06, 12:54 Nie on nie jest księdzem tylko dopiero jest w Seminarium na czwartym roku bodajrze. A wogóle ciekawe co czuje i czy zostanie księdzem po takim ciosie jakiego doświadczył. Ksiądz który pomógł podjąć mu decyzje o seminarium i u którego teraz często uczestniczy na mszach, jest podejrzany o gwałt, a już napewno utrzymywał stosunki seksualne z jego siostrą. Musi mieć niezły mętlik w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lina Re: ciekawe dlaczego wykasowano posty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.06, 13:17 Jesli tak jest to ten kleryk jest kolejną ofiara tej sytuacji, bo trudno mi uwierzyć aby wiedział co się za jego plecami dzieje. Zresztą teraz musze przyznać, że nie wiemy, czy ta dziewczyna sypiała z księdzem wczesniej. Może to tylko linia jego obrony... Wątpie aby prawda ujrzała światło dzienne, skoro sprawa została dla dobra dziewczyny objęta tajemnicą. Teraz to juz pozostaja spekulacje i fantastyczne informacje podawane przez "gości" chcących zaistnieć na forum, jak choćby ta o dziecku z zakonnicą itp. Po tym wszystkim wiem jedno - jeśli mój syn czułby pwoołanie ze wszystkich sił starałabym się go od tego odwieść. Nie można żyć na przekór naturze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: ciekawe dlaczego wykasowano posty IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.07.07, 00:30 Gość portalu: Lina napisał(a): > jeśli mój syn czułby pwoołanie ze wszystkich sił starałabym się go od tego > odwieść. Nie można żyć na przekór naturze. czyli Polacy zawsze juz beda krasc?!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: ciekawe dlaczego wykasowano posty IP: *.org 30.07.07, 00:35 Polacy? Zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~ ciekawych.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 21:34 ciekawych rzeczy sie dowiemy z tej sprawy o samym oskarżonym..... miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,3650788.html .....taki swiety to on nie byl jak sam zeznaje;]...ciekawe jak Go babcie wytlumacza, powiedziedza: "że ksiadz to też człowiek"?? smiech na sali tyle powiem;/ szkoda nawet chodzic do kosciola;/<zaraz pewnie dewoci na mnie naskocza i powiedza ze do kosciola nie chodzi sie tylko dla ksiedza, zgadzam sie z tym w 100% ale skoro ktos zaklada naswoje barki sułtanne to chyba powinien dac przyklad swoim parafianom, bo to on w koncu zastepuje JEzusa"..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lina Re: ciekawych.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 23:01 Teraz wiecie to co i ja. Dlatego mówiłam o tym, że płaczę z bezilności. Bo wiedziałam juz wówczas, że Krzysztof nas zawiódł, zbłądził i jak ktoś mądrze powiedział przybił Chrystusa gwoździami do krzyża. Nie wiedziałm jednak, że tych kobiet było więcej, sądziłam, że jedna i to duzo od niego młodsza, właściwie wiekowo jego własna córka. Jestem osoba wierzącą i moge tylko boleć nad tym, że mądry człowiek, który kiedys miał według mnie prawdziwe powołanie przegrał na tej drodze walkę z samym sobą, ze swoimi słabościami. Najbardziej boli mnie to, że mu ufałam, a on to zaufanie w bezsensowny sposób zawiódł. Prosze pomyśleć w jakiej sytuacji postawił wiele osób, w tym własna matkę. Bardzo chciałabym mieć kiedyś możliwość spojrzec mu prosto w oczy i powiedzieć to wszystko co w sobie od jakiegos czasu tłamszę. Skrzywdził nas, choc o tym pewnie nie wie. Całą rodziną modliliśmy sie na Jasnej Górze w intencji jego powrotu z błędnej drogi. Czy przez te wszystkie lata znałam człowieka dwulicowego ? Czy sakramanetów udzielał mi człowiek bardziej grzeszny ode mnie ? Z drugiej strony wiem juz, że po tej nauczce nie ufam juz żadnemu księdzu, na każdego patrzę jak na "samca" i próbuję sobie wytłumaczyć, że to tylko osoba spełniająca posługę . Z drugiej strony mam przykład wujka mojego męża, kapłana, którego nasz papież podnióśł do rangi błogosławionych. I mając porównanie myślę sobie, że może do tej całej nagłośnionej sytuacji doszło, bo Pan chciał przerwać to błedne koło. Jest mi bardzo przykro, że jego parafianie będa musieli zmierzyć się z tą wiedza, która tak bardzo ich zaboli. Ale jedna z tych osób zbierających podpisy powiedziała w telewizji, że oni nie przesądzają o niewinności swojego proboszcza. Oni po prostu chca poznać prawdę. A ta w świetle faktów znanych dotychczas wąskiej grupie osób, nawet jeśli postawiony zarzut zostanie obalony będzie dla nich bolesna. Bo złamanie sakramentu czystości przez ich pasterza ich rozczaruje, tak jak i mnie. Jesli chciał być uczciwym człowiekiem, jeśli czuł się bardziej mężczyzną aniżeli kapłanem mógł odejśc, zrezygnować z posługi. Trudno mi zrozumieć dlaczego wolał zycie w kłamstwie. Żyłam w przekonaniu, że człowiek odgrywający ważną rolę w moim zyciu, od strony morlanej nie budzi zastrzeżeń. Boże, przeciez jeśli grzeszył to komus z tego się spowiadał. Czy tak ma wyglądac nasz Kościół ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mucha Re: ciekawych.... IP: 80.51.236.* 29.09.06, 09:11 Lina: swieta racja. Jak nie mógł zapanować nad " Byciem mężczyzną" powinien odejść z posługi. A tak to po prostu jest dwulicowcem. No i jak tu teraz wierzyć, gdzie te zasady moralności którymi nas paśli od małego.Z tego wynika jednoznacznie że ci którzy go spowiadali są tacy sami - a może jeszcze gorsi. No to mamy wiarę i moralność przodków naszych we współczesnej wersji.Zakłamańcy wstrętni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: ciekawych.... IP: *.e-net.pl 29.09.06, 12:34 a skad wiecie ze sie z tego spowiadal ???? Skoro i tak zyl w grzechu to wcale nie musial sie z tego spowiadac ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalnychlopak Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: 80.54.171.* 29.09.06, 12:54 Chciał poru.. to mógł iść do agencji tak jak reszta robi. Widocznie na tacy było za mało :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o. Kopuliusz CSsR Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 14:36 Za prawdę powiadam Wam, godne to i sprawiedliwe, słuszne i zbawienne aby obnażać prawdziwe oblicza kościelnych oszustów, dewiantów i zbrodniarzy, którzy na twarzach noszą maskę pokory i pobożności, w ustach świętobliwie pieszczą słowa miłości, miłosierdzia i przebaczenia, ale serca zawsze mają kamienne i zimne, dusze pychą, rozpustą, obłudą i hipokryzją wypełnione a dłonie wiecznie głodne mamony. Czyż nie słyszycie „głosu z nieba mówiącego: Wyjdźcie z niego, ludu mój, abyście nie byli uczestnikami jego grzechów i aby was nie dotknęły plagi na niego spadające" ? (Ap 18. 4). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tosiu Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.range81-132.btcentralplus.com 13.11.06, 23:51 święta racja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 14:23 1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielonoświatkowiec Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: 217.153.246.* 31.12.06, 10:44 a dajcie mu już spokój na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rojek1111 Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: 195.116.246.* 02.01.07, 19:43 ;( Odpowiedz Link Zgłoś