Gość: bilder IP: *.dclient.hispeed.ch 06.09.06, 04:12 Szkoda....to trzeba ich w pl rzadzie zatrudnic... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Filip Re: Ubyło nam nauczycieli IP: 80.51.233.* 06.09.06, 08:06 Gdyby tak np. 6 górników z wykształceniem zawodowym straciło pracę to by dopiero było larum. W całej Polsce. Ile powstałoby rządowych programów na ich przekwalifikowanie. Ale 36 jakichś nauczycieli? Przecież oni nie odpalą petardy przed ministerstwem. W końcu i tak za braki w kadrze zapłacą uczniowie. Doatkowo: Jakie były przyczyny, że tak wielu nauczycieli nie "uzupełniło" wykształcenia? Czy aby nie materialne ? Poza tym, permanentne uzupełnianie i odświeżanie wykształcenia przydałoby się prawodawcom. Postuluję wprowadzenie obowiązku posiadania wyższego wykształcenia przez posłów i radnych wszystkich szczebli! Jeśli nie "uzupełnią" to niech poszukają sobie pracy poprzez urzędy zatrudnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczycielka muzyk Re: Ubyło nam nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 11:15 popieram wypowiedx Filipa. Jestem w sytuacji, ze od reformy nie mam nawet pół etatu, a przy tak niskich zarobkach nie stac mnie było na studia podyplomowe (notabene bardzo drogie). No i jeszcze jakie te studia ewentualnie robić by nie zmarnowac czasu i pieniedzy (bo jaka ma sie pewnośc , ze sie doastanie po nich zatrudnienie?). Na kurs kwalifikacyjny "sztuka" wydałam prawie 1,5 tys. a nie poprowadziłam ani jednej godziny tego przedmiotu. I po co mi to było? :-(. Pozdrawiam chłodno radnych i posłów, którym widmo wegetacji nie grozi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs Ubyło nam nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 08:08 Bardzo dobrze. Może i przy okazji skończy się paranoja z matematyczką uczącą plastyki czy muzyki czy polonistą wykładającym przyrodę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghdj Ubyło nam nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 13:59 I bardzo dobrze niedawno gazeta pisała ilu to młodych absolewntów AJD nie mam szans na zatrudniewni w obecnej sytułacji powinni się cieszy że coś się ruszyło na rynku pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczen Re: Ubyło nam nauczycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 14:38 a widzicie nauczyciele trzeba było sie uczyc to byscie jeszcze pracowali a nie wyzywac na dziecie ze sie nie ucza. dobrze wam tak!! hehehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ubyło nam nauczycieli IP: *.blachownia.sdi.tpnet.pl 07.09.06, 00:00 I bardzo dobrze. Przynajmniej matematyki będzie uczył matematyk, muzyki muzyk a nie na odwrót. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forte Re: Ubyło nam nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 09:28 Gość portalu: gość napisał(a): > I bardzo dobrze. Przynajmniej matematyki będzie uczył matematyk, muzyki muzyk a > nie na odwrót a jednak matematyka i muzyka ma bardzo duzo wspólnego .i każdy matematyk to muzyk -grajacy na jakimś instrumencie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Ubyło nam nauczycieli IP: 195.189.52.* 07.09.06, 09:59 a ja jestem w pelni wykwalifikowanym nauczyciele biologi z wszystkimi uprawniwniami i tez pracy znalesc nie moge ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hela Re: Ubyło nam nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 23:14 całe szczęście, że nie jesteś polonistką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wla_snie Re: Ubyło nam nauczycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 01:01 wlasnie... z takimi bledami i nauczycielka? wykwalifikowana???chyba z AJD ten dyplom albo od br. Krynskiego...?! Odpowiedz Link Zgłoś