Dodaj do ulubionych

Ubyło nam nauczycieli

IP: *.dclient.hispeed.ch 06.09.06, 04:12
Szkoda....to trzeba ich w pl rzadzie zatrudnic...
Obserwuj wątek
    • Gość: Filip Re: Ubyło nam nauczycieli IP: 80.51.233.* 06.09.06, 08:06
      Gdyby tak np. 6 górników z wykształceniem zawodowym straciło pracę to by dopiero
      było larum. W całej Polsce. Ile powstałoby rządowych programów na ich
      przekwalifikowanie. Ale 36 jakichś nauczycieli? Przecież oni nie odpalą petardy
      przed ministerstwem. W końcu i tak za braki w kadrze zapłacą uczniowie.
      Doatkowo: Jakie były przyczyny, że tak wielu nauczycieli nie "uzupełniło"
      wykształcenia? Czy aby nie materialne ? Poza tym, permanentne uzupełnianie i
      odświeżanie wykształcenia przydałoby się prawodawcom. Postuluję wprowadzenie
      obowiązku posiadania wyższego wykształcenia przez posłów i radnych wszystkich
      szczebli! Jeśli nie "uzupełnią" to niech poszukają sobie pracy poprzez urzędy
      zatrudnienia.
      • Gość: nauczycielka muzyk Re: Ubyło nam nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 11:15
        popieram wypowiedx Filipa. Jestem w sytuacji, ze od reformy nie mam nawet pół
        etatu, a przy tak niskich zarobkach nie stac mnie było na studia podyplomowe
        (notabene bardzo drogie). No i jeszcze jakie te studia ewentualnie robić by
        nie zmarnowac czasu i pieniedzy (bo jaka ma sie pewnośc , ze sie doastanie po
        nich zatrudnienie?). Na kurs kwalifikacyjny "sztuka" wydałam prawie 1,5 tys. a
        nie poprowadziłam ani jednej godziny tego przedmiotu. I po co mi to było? :-(.
        Pozdrawiam chłodno radnych i posłów, którym widmo wegetacji nie grozi.
    • Gość: rs Ubyło nam nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 08:08
      Bardzo dobrze. Może i przy okazji skończy się paranoja z matematyczką uczącą
      plastyki czy muzyki czy polonistą wykładającym przyrodę.
    • Gość: ghdj Ubyło nam nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 13:59
      I bardzo dobrze niedawno gazeta pisała ilu to młodych absolewntów AJD nie mam
      szans na zatrudniewni w obecnej sytułacji powinni się cieszy że coś się ruszyło
      na rynku pracy
    • Gość: uczen Re: Ubyło nam nauczycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 14:38
      a widzicie nauczyciele trzeba było sie uczyc to byscie jeszcze pracowali a nie wyzywac na dziecie ze sie nie ucza. dobrze wam tak!! hehehehehehe
      • Gość: gość Re: Ubyło nam nauczycieli IP: *.blachownia.sdi.tpnet.pl 07.09.06, 00:00
        I bardzo dobrze. Przynajmniej matematyki będzie uczył matematyk, muzyki muzyk a
        nie na odwrót.
        • Gość: forte Re: Ubyło nam nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 09:28
          Gość portalu: gość napisał(a):

> I bardzo dobrze. Przynajmniej matematyki będzie uczył matematyk, muzyki muzyk a
          > nie na odwrót

a jednak matematyka i muzyka ma bardzo duzo wspólnego .i każdy matematyk to
          muzyk -grajacy na jakimś instrumencie.
    • Gość: ola Re: Ubyło nam nauczycieli IP: 195.189.52.* 07.09.06, 09:59
      a ja jestem w pelni wykwalifikowanym nauczyciele biologi z wszystkimi
      uprawniwniami i tez pracy znalesc nie moge ;/
      • Gość: hela Re: Ubyło nam nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 23:14
        całe szczęście, że nie jesteś polonistką.
        • Gość: wla_snie Re: Ubyło nam nauczycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 01:01
          wlasnie... z takimi bledami i nauczycielka? wykwalifikowana???chyba z AJD ten
          dyplom albo od br. Krynskiego...?!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka