Dodaj do ulubionych

błagam, co z becikowym

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 13:26
POTRZEBUJĘ POMOCY!!! czy może ktoś wie, jak załatwić "becikowe". wszyscy,
których pytam odpowiadają: podobno to, podobno tamto i na 5 pytanych mam 6
odpowiedzi. może ktoś z Was mi da znać od czego mam zacząć, jakie dokumenty,
itd. Wielkie DZIĘKI
Obserwuj wątek
    • Gość: hm Re: błagam, co z becikowym IP: *.czest.pl 06.09.06, 13:32
      Jeśłi jesteś z Częstochowy idż do MOPSU na ul. JAsnogórską ( jeden budynek dalej
      za szkołą muzyczną) tam Ci wszystko powiedzą. Musisz na pewno wypełnić wniosek i
      mieć zaświadczenie z Urzędu Skarbowego o dochodach za 2005 rok (nawet jeśli
      niemiałaś żadnych też musisz dostarczyć no i oczywiście małżonka -jeśli takowy
      jest) dochód nie może przekroczyć ileś tam nie pamiętam na osobę, a no i jeszcze
      akt urodzenia dziecka będzie chyba potrzebny

Pozdrawiam
      • Gość: młoda mamusia Re: błagam, co z becikowym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 13:41
        dzięki, za info. pozdrowionka
        • dudi_82 Re: błagam, co z becikowym 06.09.06, 14:14
          Nie chcę namieszać, ale wydaje mi się, że powinnaś iść na Nowowiejskiego do
          MOPSu a nie na Jasnogórską. Ale idź najpierw na Jasnogórską to najwyżej skierują
          Cię na Nowowiejskiego.
          • Gość: hm Re: błagam, co z becikowym IP: *.czest.pl 06.09.06, 14:23
            bardzo możliwe że na Nowowiejskiego też nie wiem na pewno wiem tylko że MOPS się
            teraz tym zajmuje
            • Gość: becik Re: błagam, co z becikowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 14:27
              ja załatwiałam becikowe.jest na to równy rok czasu,pozniej przepada,wszystko ci
              powiedza w MOP-sie.jakie zaswiadczenia itd,radze ci dowiedziec sie tam i
              spisac na kartke wszystko co jest potrzebne bo w moim wypadku ciagle czegos
              brakowało i musialam tak na raty donosic.powodzenia.
    • Gość: Pracownik OPS Re: błagam, co z becikowym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 15:13
      Tzw. becikowe to jednorazowa zapomoga z tytułu urodzenia dziecka i nie jest
      uzależniona od dochodów!!!
      Musisz wypełnić wniosek który otrzymasz w ośrodku pomocy społecznej właściwym
      ze względu na miejsce zamieszkania.
      Musisz mieć ze sobą akt urodzenia dziecka i swój dowód osobisty (i ewentualnie
      dowód ojca - niektóre ośrodki wymagają dowodów obojga rodziców).
      Jeśli któryś z rodziców zamieszkuje w innej gminie musisz mieć także
      zaświadczenie że nie będzie tam pobierane to świadczenie.
    • Gość: Pracownik OPS Re: błagam, co z becikowym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 15:27
      Jest jeszcze drugie świadczenie.
      To dodatek do zasiłku rodzinnego z tytułu urodzenia dziecka i też wynosi
      1.000,00 zł ale jest uzależniony od dochodu rodziny.
      I jeśli chcesz się starać o ten dodatek to musisz mieć zaświadczenia ze
      skarbówki a Twój dochód nie może przekroczyć 504 zł
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka