Gość: maciek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 21:59 Noi co z tego?? Sprzątano całą Częstochowe, wiele ciekwaych miejsc dziedzictwa Polskiego, co nas obchodzi że sprzątano cmentarz żydowski?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Redakcja Re: Licealiści sprzątali cmentarz IP: *.czestochowa.agora.pl 15.09.06, 22:18 Bo niezwykły był sposób doboru grupy uczniów do sprzątania - przeczytaj uważn ie: Traugutt potraktował udział w porządkowaniu cmentarza jako wyróżnienie, o które trzeba było zabiegać. O akcji Sprzątanie Świata piszemy juz od kilku dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Licealiści sprzątali cmentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 22:31 Wyróżnieniem jest sprzątać cmentarz żydowski?!To chyba gw musiała wydawać te wyróżnienia. I pewnie nie było zaszytem sprzątać te miejsca lecz punkty z zachowania które mozna uzyskać, dla poprawienia sytuacji w szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Licealiści sprzątali cmentarz IP: *.czestochowa.agora.pl 15.09.06, 22:42 Masz chyba kłopoty z czytaniem. W tekście jest wyraźnie napisane, że do grupy sprzątającej cmentarz trafili tylko uczniowie, którzy przygotowali prace na jego temat lub prezentacje multimedialne. Jak się okazuje, sprzątanie tego miejsca idla wielu była atrakcją, dla której warto było się zaangażować. No, chyba, że Tobie samo słowo „żydowski” sprawia ból. W tekim razie współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anusia Re: Licealiści sprzątali cmentarz IP: *.realestate.net.pl 15.09.06, 23:22 Nie musialam poprawiac sytuacji w szkole i nie dostalismy za to zadnych punktow bo u nas w szkole punkty dodatkowe za takie rzeczy nie istnieja :) A na cmentarzu bylam pierwszy raz - i cala akcja mi sie bardzo podobala. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: won_ Re: Licealiści sprzątali cmentarz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 23:42 jak czytam posty takich debili jak ty, to jestem za zliberalizowaniem przepisow dotyczacych aborcji. moze twoja matka powinna byla to zrobic?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abcdefgh Re: Licealiści sprzątali cmentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 22:39 "co nas obchodzi że sprzątano cmentarz żydowski?!" a co nas obchodzi, że ciebie to nie obchodzi ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klodi Re: Licealiści sprzątali cmentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 23:21 ""I pewnie nie było zaszytem sprzątać te miejsca lecz punkty z zachowania które mozna uzyskać, dla poprawienia sytuacji w szkole."" po 1a skad wiesz co oni czuli ? po 2 nie ma ZADNYCH punktow z zachowania to bylo dobre w gimnazjum ,podstawowce ale nie liceum po 3 zastanow sie nad tym co piszesz i nie ugolniaja zachowan ludzickh pod jedna kreska :| po 4 dobra mamy sytuacje w szkole NIKT powtarzam NIKT -NIE MUSIAL NIC poprawiac bo nie mial czego ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rava Licealiści sprzątali cmentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 00:16 Żydom należy oddać całą spuściznę. Wraz z senagogą, a niech za to wybudują piękny gmach filharmonii. Już o tym kiedyś mówiłem naszej byłej p. Prezydent. Szkoda, że nikt tego nie rozumie : Nic dobrego nie czeka miasto i instytucje, która mieści się z starej synagodze. Jedynie kara Boska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RH Re: Licealiści sprzątali cmentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 06:00 rozstrzelać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do RH Re: Licealiści sprzątali cmentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 16:38 Ostro się Pani zabiera przed wyborami , hmm..... : "rozstrzelać" ? Vice versa,vice versa, za to, co Pani zrobiła miastu i ludziom. Warto zacząć się już bać lustra....tak Pani obrzydliwie wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anatol Re: Licealiści sprzątali cmentarz IP: *.trustnet.pl 16.09.06, 08:17 może młodzież z I - SRA - ELA przyjadą i zaczną dbac o takie miejsca, a nie tylko krzyczeć ile to im zabrano kamienic pieniędzy i innych kosztowności, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz_jaskola Re: Licealiści sprzątali cmentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 10:01 Bo warto robić prezent dla przodków ludzi, którzy muszą czytac komentarze właśnie w tym stylu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opty113 Re: Licealiści sprzątali cmentarz IP: 217.96.28.* 16.09.06, 13:05 ...czytam ten artykuł, nota bene jedne z wielu poświęconych "biednemu narodowi wybranemu", któremu od lat jesteśmy winni: szacunek, współczucie, rekompensate etc... łącznie z wysyłaniem gdzie popadnie żołnierzy ku obronie biednych i uciemięrzonych izraelitów... cmentarz to inna sprawa - to rzeczywiście,regionalna pamiątka, cząski narodu, który żył, istniał tuż obok... nie rozumiem jedynie dlaczego nalezy w ten a nie inny sposób za każdym razem poidkreślać, co my robimy dla niech, dlaczego za każdym razem staramy się obarczać się winą za coś co nie jest przecież sprawą młodego pokolenia Polaów...? Tak się składa, że znam wielu dyplomatów żydowskich, przeciętnych żydów - biznesmenów, zwykłych ludzi... ich zdanie na temat Polski i Polsków to jedna wielka wina, którą kierują w naszym kierunku.... dowody? najnowsze książki grossa czy willenberga... obserwując ten cały proces upokażania naszego narodu (nie tylko zresztą , problem zatacza coraz większe kręgi i zaczyna dotyczyć również innych narodowości posądzanych oskarżanych o antysemityzm) mam podstaw, by sądzić iż jest to wspaniały interes na zrobienie pieniędzy, rozszerzenie wpływów czy wywarcie presji... Rząd, dyplomacja opinia publiczna w Tel Avivie świetnie o tym wiedzą... manipulując w 5 minut ugrali na Kaczyńskim wysłanie 1000 żołnierzy do Afganistanu... koszt operacji poniesie nasz Naród, zyski czerpać będzie mały zwinny, przebiegły naród, który dobierajac cegiełki w postaci "antysemickich oskarżeń" buduje mur między nami , a światem islamu... również ten cmentarz i pochowani na nim ludzi to po prostu jeden z oręży, który nawet w krótkij notatce prasowej można wykorzy7stać... pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: Licealiści sprzątali cmentarz IP: *.cn.com.pl 16.09.06, 18:00 Trzeba odróżnić Żydów amerykańskich od europejskich. Ci pierwsi w czasie wojny nie przyznawali się do swoich braci, ale nie przeszkadzalo im zrobic z Holokaustu jeden z najlepszych interesów na świecie. Taka hipokryzja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody_polak Re: Licealiści sprzątali cmentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 11:53 Trzeba odróznić polskich żydów od prawdziwych polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_jaskola Re: Licealiści sprzątali cmentarz 17.09.06, 22:00 A ja bym się tak zastanowił - oczywiście dbając o Twoją głowę, czy warto nie walnąć się w tzw. kancik .... Spróbuj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: Licealiści sprzątali cmentarz IP: *.trustnet.pl 16.09.06, 18:59 zmarłych nie należy mieszac w to co teraz wyprawiają żydzi na całym świecie,czy takie akcje ze strony młodych Polaków powinny sie odbywać - mam watpliwosci, i tak Polak bedzie obarczany antysemityzmem i winną za holocaust, w tym moze byc dobry biznes, od Polski jeszcze nie wydarli kasy, chociaz cos tam kombinuja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janina Re: Licealiści sprzątali cmentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 21:25 to pewnie ten pan Podgorski wymyslil zeby isc na to cmentarzysko, nudzi mu sie oj nudzi w tym gabinecie swoim. Lajtowa prace ma ten pan. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ten pan Re: Licealiści sprzątali cmentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 21:31 Oczywiście. Podstawa, to dobrze ustawić się w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Licealiści sprzątali cmentarz 16.09.06, 21:40 I co wam chodzi? Skladaliscie podania aby zajac sie cmentarzem. Nie. Mieszacie ekstremizmy polityczne z ludzkimi godnymi pochwal inicjatywami. Wlasnie tego rodzaju inicjatywy swiadza o tym, ze Polska to nie kraj bydlakow. -- Cenna inicjatywa z ostatniej wizyty prezydenta Kaczynskiego w Izraelu jest rowniez to, ze mlodzi Izraelczycy przyjezdzajac do Polski poza zlozeniem holdu w Auèshwitz beda poznawac Polske normalna. Byc moze przyjada do Czestochowy. Byc moze wraz z polska mlodzieza udadza sie cmentarz zydowski. Cenna inicjatywa wizyty prezydenta jest rowniez to , ze nie minister Giertych zostanie odpowiedzialny za organizowanie i program odwiedzin mlodych Izraelczykow w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_jaskola Re: Licealiści sprzątali cmentarz 16.09.06, 21:48 Storimo! Istnieją ludzie dla których nie jest ważne, co kto zrobił. Ważne, że powstał jeszcze jeden wątek, w którym można komuś dołożyć. Przecież Imć Pan z Vancouver jest podobny .... [pewnie zaraz się odezwie - napisze, że ... zresztą zobaczycie kolejnego furiata w akcji za chwilkę ... :)]. Co do akcji - Wspaniała. Dlaczego? Ponieważ uczy tolerancji. Zmarli już się nie dzielą na Zydów, Cyganów, Gejów, Arabów, Maorysów czy Zulusów. Sa zmarłymi i należy się im cześć. [Wlodku przeczytałeś do końca? Pieniaczu?] Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Licealiści sprzątali cmentarz 16.09.06, 21:56 Tomku, ja bym ten spor zostawil. Choc przyznam Ci, ze patrzac na Wasze spory z boku, to stalo sie ta 'kultowa' czescia FCz. Tak jak Wlodek mnie radzi, tak staram sie jego rady stosowac. Ja bym sie tym nie przejmowal (Wasze 'kultowe' wpisy. -- Na temat zmarlych. To dobrze, ze mlodziez dba, rowniez o piekne tradycje Polski jako jednego z unikalnych w Europie, swego czasu, panstwa wspolzycia w tolerancji wielu narodowosci i grup etnicznych. Spotkajcie sie mlodymi Izraelczykami. Zaproscie ich do Czestochowy. Pozdrawiam, Storima Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: Licealiści sprzątali cmentarz IP: *.vf.shawcable.net 17.09.06, 23:31 tomasz_jaskola napisał: Ważne, że powstał jeszcze jeden wątek, w którym można komuś dołożyć. Tomaszu Jaskolo! Nauczycielu licealny z naucz sie wreszcie, ze jak nikt cie nie zaczpia, to lez spokojnie i nie wzywaj niczyjego imienia nadaremno. Przecież Imć Pan z > Vancouver jest podobny .... [pewnie zaraz się odezwie - napisze, że ... zresztą zobaczycie kolejnego furiata w akcji za chwilkę ... :)]. > Jedyne co moge po takim zdaniu napisac, to tylko tyle, ze nie powinienes byc nauczycielem, bo przynosisz WSTYD swoim uczniom i innym NAUCZYCIELOM z tego liceum. Przyzwoity czlowiek z jakimkolwiek wyksztalceniem tak sie nie zachowuje ani na trzezwo, ani pod wplywem srodkow dopingujacych. Ja sadze, ze potrzebna jest ci jakas pomoc psychologa, albo kogos powazniejszego, bo niesprowokowane ataki z piana w gardzieli moga byc grozne dla twojego otoczenia. > Co do akcji - Wspaniała. Dlaczego? Ponieważ uczy tolerancji. Zmarli już się nie dzielą na Zydów, Cyganów, Gejów, Arabów, Maorysów czy Zulusów. Sa zmarłymi i > należy się im cześć. [Wlodku przeczytałeś do końca? Pieniaczu?] > Tomaszu Jaskolo nauczycielu licealny z Traugutta! Dalej nie rozumiem dlaczego zachowujesz sie jak malomiasteczkowy fryzjer Zawisza z kaczuaru. Jest takie goralskie przyslowie, ktore glosi, ze "nierusano dziwka nie wierzgo nogami", a ty "wierzgosz" i sie prosisz coby znowu zyciorys ci przypomniec ku uciesze twoich uczniow, a i zapewne kolegow z pracy, ktorzy blazna omijaja z daleka. Ja osobiscie nie widze powodu, dla ktorego robiac z siebie niepelnosprawnego podworkowego kaplona, mieszasz do tego mlodziez robiaca dobry uczynek na zydowskim cmentarzu. Twoje - marnej jakosci forumowe wytryski wiejskiego intelektu pobudzonego uzywkami - nie maja zadnego zadnego zwiazku z licealistami i ich pozyteczna praca. Nie ich wina, ze ich marny belferek wyskakujac na tym forum i w tym watku poswieconym ich godnemu poparcia wysilkowi, zrobil im niedziwedzia przysluge "kraszac" uwagi na forum wyzwiskami jak wsiowy ciec po zamknieciu knajpy. Piszesz Tomaszu Jaskolo, ze ...Zmarli już się nie dzielą na Zydów, Cyganów, Gejów, Arabów, Maorysów czy Zulusów. I znowu piszesz bzdury....Przeczytaj uwaznie co napisano w gazecie: Mlodziez robila porzadki na kirkucie, albo Kierkowie [jak mowiono na Zawodziu], a wiec nie komunalnym, a wyznaniowym cmentarzu. A takie maja z jakichs powodow prawoslawni, katolicy, protestanci i muzulmanie.. Na cmentarzach komunalnych niewierzacy nieboszczycy tez sa specjanie oznaczeni... Ja wiem, ze to zbyt trudne do zrozumienia przez niedoczonego nauczyciela.... I z tolerancja nie ma nic wspolnego. Ma natomiast z szacunkiem dla zmarlych. Tych niegodnych szacunku grzebano pod cmentarnym murem, badz poza miejskimi murami... Ale to wszystko jest za trudne dla biedaka podniecajacego sie jak uposledzony wiejski malolat "akcjami".. > [Wlodku przeczytałeś do końca? Pieniaczu?] Przeczytalem... bo lubie czytac. Szczegolnie twoje bzdety wprawiaja mnie w dobry humor. Mam wrazenie, ze spotykam lokalnego, "proczestochowskiego" sledczego Zawisze z kaczuaru. Podobny styl, elementy zyciorysu i upajanie sie "akcjami". I "Pieniaczu"??? Przeciez to ty w amoku chciales mnie po sadach ganiac. Juz zabyles? Sklerotyk nie powinien miec kontaktu z mlodzieza,. Tobie Zdrowia!!! A mlodziezy Najlepszego i wyrazy wspolczucia.. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_jaskola Re: Licealiści sprzątali cmentarz 17.09.06, 23:39 i oto jest .... :) własnie taki styl uprawiania forumowych wpisów jest tutaj ganiony. Warto przejść nad takimi wpisami do porządku dziennego, chociażby dlatego, że szkoda czasu na płonne dyskusje. Słusznie pisze Pan Panie Wlodku, że chcialem Pana sprowokować, aby dokładnie [z autopsji] wszyscy wiedzieli jak nie powinni zachowywać się na tym forum. Więcej taktu Paniaczu. Wiecej taktu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: Licealiści sprzątali cmentarz IP: *.vf.shawcable.net 18.09.06, 00:03 Słusznie pisze Pan Panie Wlodku, że > chcialem Pana sprowokować, aby dokładnie [z autopsji] wszyscy wiedzieli jak nie powinni zachowywać się na tym forum. Tomaszu Jaskolo! Na tyle tylko cie stac??? Na marna prowokacje przy okazji pracy spolecznie uzytecznej uczniow liceum gdzie podobno "uczysz"? Ale wlasciwie tylko tego mozna sie spodziewac po ratlerku..ujadania bez sensu i wszedzie, gdzie go uslysza. Dokladnie jak kaczuar Zawisza... >>>Więcej taktu Paniaczu. Wiecej taktu :) I nawet po polsku nie chce ci sie nauczyc ... no coz...Jaki minister, takie belfry od "patriotyzmu"... Nic jeno kaczy pisuar ... Wspolczuje mlodziezy i podziwiam cierpliwosc dyrekcji liceum.Chyba, ze z przepisow wynika, ze musi zatrudniac jednego niepelnosprawnego. Tylko dlaczego na nauczycielskim etacie???? Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_jaskola Re: Licealiści sprzątali cmentarz 18.09.06, 00:09 Błędy Pieniaczu są również w każdym twoim poście, tylko że jesteś zbyt Pyszałkowaty, aby je zauważyć ... :) No, teraz Pieniacz cała noc będzie siedział, aby sobie ulżyć ... :) No ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skugge Re: Licealiści sprzątali cmentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 00:05 Jak tak już ubliżasz publicznie to się przedstaw. Nazywam się tak i tak. Łatwo jest obrażać kogoś publicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: Licealiści sprzątali cmentarz IP: *.vf.shawcable.net 18.09.06, 19:10 Gość portalu: skugge napisał(a): > Jak tak już ubliżasz publicznie to się przedstaw. Nazywam się tak i tak. Łatwo > jest obrażać kogoś publicznie. Przeciez sie przedstawil wielokrotnie i wielonickowo. Raz Tomasz Jaskola, a raz proczestochowa, innym razem tj i podobnie.. reklamuje sie tez jako nauczyciel z liceum im. R. Traugutta w Czestochowie. A co do mnie, to pod tym imieniem i dosyc charakterystycznym nickiem wystepuje od kilku lat na tym forum. Jaskola doskonale wie kogo prowokuje i kogo zaczepia.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: era Re: Licealiści sprzątali cmentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 19:12 Spójrz na drzewko - to było do Ciebie Wlodku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: Licealiści sprzątali cmentarz IP: *.vf.shawcable.net 18.09.06, 19:19 Gość portalu: era napisał(a): > Spójrz na drzewko - to było do Ciebie Wlodku :) To jeszcze napisz w czym obrazilem Jaskole, czy moglem go czyms obrazic i czy jest na tym forum ktokolwiek, kto moze go obrazic... A poza tym spojrz kto zaczal ten elegancki podtemat i przy jakiej okazji... Czekam na odpowiedz. Niecierpliwie:))) W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Licealiści sprzątali cmentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 21:03 Od pewnego czasu przyglądam się "wymianie ciosów" pomiędzy Włodkiem i Jaskółą. Muszę przyznać – jestem pod wrażeniem. Jaskóła "uzależnił" od swoich wypowiedzi Włodka. Gościu (moim zdaniem – chorobliwie) przegląda to forum w poszukiwaniu wypowiedzi Jaskóły. Gdy już "coś" znajdzie, najczęściej atakuje ośmieszając sposób konstruowania wypowiedzi. Uczynił to już chyba kilkadziesiąt razy. Zastanawiam się, skąd tyle siły (jadu!), by "dowalać" drugiemu człowiekowi (to takie katolickie, czyż nie?). Nie twierdzę, że wypowiedzi Jaskóły są bezbłędne, czasami i mnie zaskakuje tym, co i jak pisze. Różnica jest taka, że ja wzruszam ramionami... chciał, to napisał, jego sprawa. Włodek jednak odpuścić nie może (uzależnienie?). Trudno mi pozbyć się wrażenia, że to niejako "misja dziejowa" Włodka. Cóż będzie porabiał, jeśli Jaskóła "posłucha rad" i umilknie na forum. Szkoda, że nie ma tu opcji "ignoruj posty użytkownika". Pewnie bym skorzystał. Przy okazji - jest taka maksyma: "mądrzejszy głupszemu ustępuje". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek obserwatorowi.. IP: *.vf.shawcable.net 19.09.06, 01:13 Gość portalu: Obserwator napisał(a): > Od pewnego czasu przyglądam się "wymianie ciosów" pomiędzy Włodkiem i Jaskółą. Muszę przyznać – jestem pod wrażeniem. Jaskóła "uzależnił" od swoich wypo wiedzi Włodka. Gościu (moim zdaniem – chorobliwie) przegląda to forum w poszukiwaniu wypowiedzi Jaskóły. Gdy już "coś" znajdzie, najczęściej atakuje ośmieszając sposób konstruowania wypowiedzi. Mam od jakiegos czasu takie hobby.. Problem jest w tym, ze Jaskola nie jest zwyklym uczesnikiem forum. On jest nauczycielem z liceum im. R.Traugutta, a wiec takim, ktory moze uczyc takze twoje potomstwo. Moje czy twoje "cos" jest malo istotne. Robimy byki i mozemy plesc androny na wlasne konto. Wyczyny Tomasza Jaskoly lacza sie z nim osobiscie i z zawodem jaki wykonuje, a takze z jego miejscem pracy, ktore powinien szanowac. I w tu jest pies pogrzebany. A teraz co do "uzaleznienia". W tym watku Jaskola nie mial powodu mnie zaczepiac. Nie ja komentowalem negatywnie "akcji" mlodziezy na kirkucie i nie ja pisalem cokolwiek na ten temat. Nie znajdziesz jednej mojej wypowiedzi na tym forum, ktora uzasadnialaby personalny atak przy okazji tematu tego watku. Widac mu sie sprzykrzylo i znow chcial byc "slawny". Widac sam sie "uzaleznil", bo tylko masochista prowokuje bojke wiedzac, ze sam kolejny raz oberwie. I jak juz obserwujesz, to zauwaz, ze jesli dowalam Jaskole, to przewaznie z ...uzasadnieniem.:))) Pytasz co bede porabial bez Jaskoly? To samo co i z Jaskola. Jaskola dla mnie, to nic innego, jak ciekawostka przyrodnicza. Nowa "elyta" miejska z pozamiejskimi korzeniami. Taka nowa fala po starej fali z lat zamierzchlych. Jaskola to problem dla ciebie, kuratorium, szkoly i mlodziezy. Czego chcesz wymagac od mlodziezy, skoro nie wymagasz od nauczyciela tej mlodziezy, zeby pisal przywoicie, nie sypal wyzwiskami[ jak obserwujesz, to znajdziesz] i zachowywal sie przyzwoicie. To tyle w temacie Jaskola Tomasz nauczyciel z Traugutta. Na dzis... Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_jaskola Re: Licealiści sprzątali cmentarz 19.09.06, 01:41 Witam serdecznie! Każdy się myli, każdy czyni niestety błędy [niestety wynikają one często z szybkości pisania postów]. Nie jest to przecież powodem, aby negować prawdziwy sens wypowiedzi. Oczywiście każdemu puszczają nerwy itd. Forum GW daje możliwość publicznego wypowiadania się, dlatego uważałem, że uczciwe byłoby w tej otwartości używać swojego nazwiska. Rodzi to frustrację wielu czytelników tego forum [i to zarówno biernych jak i czynnych]. Wielokrotnie przecież moje wypowiedzi były niepochlebne dla naszej „elity” politycznej. Skutków nie obawiam się. Uważam, że mam prawo pisać co mi się podoba. Nie ma takiego czynnik , czy też osoby, która może mi tego zabronić. Po prostu – chcę – piszę. Chciałbym zwrócić uwagę, że oczywiście wachlarz, zarówno siły jak i możliwości uderzania we mnie jest daleko bardziej pełny od osób, które nie sygnują się swoim nazwiskiem. Większość „forumowiczów” wie przecież, jaki zawód wykonuję, gdzie pracuję [odpowiada mi taka otwartość]. Spotykam się z postami „chory nauczyciel”, tudzież na „środkach dopingujących” J, co oczywiście mogę kwitować tylko jednym słowem – „Nieporadność” moich adwersarzy. Oczywiście mylę się w swoich poglądach, przejaskrawiam je – wiem. Ale sądzę, że człowiek inteligentny potrafi oddzielić i samodzielnie ocenić prezentowane tutaj poglądy. Jak każdy. Reasumując. Dziękuję za wsparcie. Oczywiście nie przestanę pisać na Forum GW, czasami ustąpię, czasami odetnę się odpowiedzią ... czasami wreszcie skwituje: mam dość. Ot tak, jak każdy z Nas. Są jednak osoby, które nie tylko w swoim ambiwalentnym i chorobliwym „jestestwie” okraszonym jednak niedojrzałością nie czują nigdy dość. Niektórzy tak często powołują się na moje obrażanie innych – usprawiedliwiając swoje postępowanie, że mam wrażenie, jakbym obraził już połowę świata. Mam nadzieję jednak, że po prostu każdy „Forumowicz” wpisze sobie w wyszukiwarce i sprawdzi jak to jest z tymi wypowiedziami. Poza tym ... niektórzy mają tylko "złą" krew ... :) Uciekam! Dobrej Nocy Życzę Wszystkim[bez wyjątku} Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_jaskola Re: Licealiści sprzątali cmentarz 19.09.06, 01:47 Aha! I nie dajcie się Forumowicze sprowokować ... Poniewaz osoby samotne w sieci [sic!] TYLKO NA TO CZEKAJĄ. Stanowicie dla nich sens życia, gdyż własnego nie mają. Należy takim Zosiom, Wlodkom czy Małgosiom po prostu współczuć. hej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kronos Re: Licealiści sprzątali cmentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 19:49 A ty to po polsku piszesz? Zobacz jakie zabaczyłam galimatiasy: "z naucz sie wreszcie, ze jak nikt cie nie zaczpia" - zatem, życzę Tobie, abyś "znauczył" się :) i ... abyś również nie "znaczpiał" ... :):):):):):):):) Ty rzeczywiście jesteś pieniaczem, czy raczej trollem wodku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Licealiści sprzątali cmentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 20:33 Napisali ze byli zwolnieni z lekcji.. i przyszli ochotnicy, a ZSM-E na ul. targowej mial zorganizowane sprzatanie w sobote rano, i tez przyszli ochotnicy :) czemu o tym nie napisali ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynik Re: Licealiści sprzątali cmentarz IP: *.cn.com.pl 17.09.06, 21:28 A czemu miesięcznik pszczelarski nie pisze o żubrach? Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Licealiści sprzątali cmentarz 17.09.06, 21:49 Gość portalu: cynik napisał(a): > A czemu miesięcznik pszczelarski nie pisze o żubrach? Dlatego bo pisze i o pszczolach i zubrach i innych rzeczach na temat miesiecznik: www.faunaflora.com.pl/archiwum/2001/luty/luty.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynik Re: Licealiści sprzątali cmentarz IP: *.cn.com.pl 17.09.06, 22:44 A pewnie, że pisze. Jak o żubrze Jacku K., którego pszczoły będą bronić do końca przed oszczerstwem, że ten żubr chce zadeptać puszczę w imię słodzenia w uszy nasze ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Licealiści sprzątali cmentarz 17.09.06, 22:56 Pierwszy wpis wysokich lotow nie byl. Drugiego nie warto komentowac. Ewentualnych przyszlych. Tym bardziej. -- Najwazniejsze, ze sie dowiedziales o czym pisze Miesiecznik Pszczelarski i czym sie zajmuje miesiecznik Fauna&flora. Odpowiedz Link Zgłoś