Gość: PAtriota IP: *.prenet.pl 17.09.06, 21:19 PO w Czewie to kupa śmiechu.Dogadują się z mega prawicowym Wroną.Cóż na układy nie ma rady. Halinak i Tadek od lat trzymają sztamę.Kiedy to się zmieni,że ktoś normalny będzie rządził Czewą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xx Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.icis.pcz.pl 17.09.06, 21:29 Typowe uproszczenie - realia sa inne. Mega-prawica to bylby ktos z LPR, Rodziny Radia Maryja czy czegos w tym rodzaju - raczej egzotyka. W Czestochowie typowa prawica to PIS i Gizynski. Aktualny prezydent to raczej centrum i w sumie pod wzgledem pogladow politycznych az tak bardzo sie z Pania Posel nie roznia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwóźdź do... Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 23:19 Tadeusz Wrona, Wspólnota Samorządowa: "...rzyjmę to z pokorą. Na pewno dziękuję tym uczestnikom badania, którzy docenili moją pracę...". Jaką pracę?? Szok! To mnie nie tylko rozśmiesza, ale i napawa obrzydzeniem. Ileż w Panu pychy i arogancji, Panie Prezydencie. Non comment! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Częstochowianin87 <a href="https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=4877" targe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 00:12 Zapraszam do tego watku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=48777551 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edward Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.prenet.pl 17.09.06, 21:44 Startują Wszyscy, a i tak wygra Jeden czyli Tadeusz Wrona!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTY pis Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 21:54 Ludzie na kogo wy chcecie głosować????? Znowu sługusy kleru mają rządzić moim Miastem???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 17:09 brawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldemar Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.prenet.pl 17.09.06, 22:03 Jedynym Kandydatem, który będzie skutecznie kierował miastem jest Tadeusz Wrona, a reszta niech sobie da spokój, szkoda czasu i pieniędzy. Jest to Jedyny kandydat, który posiada wiedzę, doświadczenie i klasę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmiechu warte Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 23:25 Wrona+Rozpondek lub sam Wrona lub sama Rozpondek daje w sumie.....trzy razy "0" dla inicjatywy i perspektywy miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znudzony Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: 212.160.86.* 19.09.06, 14:47 a ja mam ich wszystkich w ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 09:08 Nie klasę tylko nasza kase i bezwzgledność diabła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hieronim Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.prenet.pl 17.09.06, 22:05 Tylko Tadeusz Wrona!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody_polak Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 22:15 Tak, A roboty nowe znowu zaczną się za 4lata... Przeciez jest tyle kasy, tylko trzeba chciec. Kolejny raz mówie że Czewa sie nie ruszy jesli nie wywalimy z naszego miasta liberałow i komunistów! Jak może cos ruszac i dobrze działać jesli radą kierują sld-owcy?!? Chciałbym żeby w wyborczej pisali o realnym planie dla Czewy jaką by proponowali ci kandydaci a nie puste sondaże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.icis.pcz.pl 17.09.06, 22:20 Jest kasa np. z UE - przeciwko przystapieniu do Unii Europejskiej ludzie z Twojej formacji gardlowali i glosowali z calych sil, a teraz ciagna stamtad kase - bez zadnego zazenowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoł Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 22:26 młody polaczku mam pytanie do ciebie kogo ty widzisz na tym stanowisku oraz chciałbym usłyszeć argumentacje dlaczego akurat on zasłużył ? no to czekam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody_polak Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 22:56 Ja w Częstochowie niewidze nikogo godnego na stanowisko Prezydenta, ale jak ktoś to ma nim być to własnie napewno nie będą to liberałowie z PO czy postkomunisci z lewicy. Nie ulegałbym także ludziom niezależnym bo oni tylko mogą z pozoru być niezaleznymi a pod pokrywką czerwony. Do rady miasta jak najbardziej polecam Lige Polskich Rodzin, szczególnie polecam głosowanie na kobiety które od dawnych czasów, mają niesawmowite szanse zmienic system edukacje,na którym lewacy dokonywali szereg eksperymentów. Będą napewno podejmowały problemy Rodzin(program jest na stronie www.lpr.pl) Te dwie kwestie przedstawia LPR twardo i wiem że bedzie to wprowadzane w życie po wyborach. Mi to wystarcza, przeciez jak słyachac i inne partie to tyle w nich nierealnych zmian, mam nadzieje że ludzie nie pójdą do wyborów dlatego że ktoś więcej wybuduje czegoś tylko zmieni same myslenie i później samo przyjdzie budowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoł Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 23:26 skoro niewidzisz nikogo godnego to może ty byś był dobrym kandydatem wiesz patriota , dumny z swojego pochodzenia , niedąłbyś w kasze dmuchać tym żydom komuchą i pederastą 1000 x :lol: Odpowiedz Link Zgłoś
anna.scott Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy 23.09.06, 14:40 A może by tak jedni, drudzy i trzeci, czarni, czerwoni, fioletowi w zielone groszki i pomarańczowi w panterkę, przestali na siebie pyszczyć, najeżdżać, tylko zaczęli współpracować dla dobra miasta? Ludzie kochani, każdy przy władzy dostaje głupawki jakiejś. Zamiast się zastanawiać (i robić to!), co można zmienić, poprawić w mieście na korzyść mieszkańców (nie tylko pielgrzymów!), to od razu tworzą się obozy, koalicje, opozycje i inne dziadostwa, żeby tylko jedni mieli większą siłę, by dokopać drugim. Dlatego nienawidzę polityki! To jedno wielkie szambo, które oblepia każdego, nawet tego najuczciwszego, który w to wejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rava Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 15:21 A przecież , ile razy..jednak nikt z ekipy UM nie chce nikogo słuchać, sam Prez. W. mówił kiedyś " grajmy wszyscy w jedną piłkę" byłem świadkeim tych słów. A kto nie gra z nim , to co? Wywala na bruk!! No, bo ktoś ma inne zdanie i chce innego , niż p. W. dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody_polak Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 22:39 Bo UE drukuje pieniądze i rozdaje na prawo i lewo... Jedna wielka propaganda eurosceptyzmu w mediach i teraz juz wszędzie, nigdy nie mówiono ile musielismy wyłożyc i musimy co roku wykładać kasy do tego syfu! Okradają nas na wielką skale, dla nas to jest trudne do zrozumienia i odczucia ale tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoł Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 22:43 upominam się o odpowiedż na moje pytanie . Twoje stwierdze z drukowaniem pieniędzy przez UE jest nadające się do książek SF , wy naprade musicie mieć nasrane w głowie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTYpis Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 19:41 Z zarządu miasta trzeba wywalić takich ludzi jak rospądkowa i wrona. Oni tylko obicują i nic nie robią. Niech wygra SLD!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ulisses_czwa Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy 18.09.06, 19:53 Aby kogoś krytykowac, to trzeba mieć argumenty i wiedzę... Po pierwsze: - Nie ma już zarządu miasta/gminy itd... Polecam ustawę o samorządzie gminnym (oczywiście z aktualnym stanem prawnym)... Tą funkcję pełni wójt/burmistrz lub prezydent wybierany w wyborach bezpośrednich do samorządu... Mógł Pan o tym nie wiedzieć, bo przecież skupia się tylko na pokrzykiwaniu, a nie ma wiedzy merytorycznej... Po drugie: - Nazwiska piszemy wielką literą... Po trzecie: - Pisze się Rozpondek, a nie tak jak zostało napisane... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tylko Giżyński Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 23:25 i nikt więcej!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mett Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 23:27 tylko straogardzka żadna inna ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 23:29 Nie, jedynie samogon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 09:11 Giżyński ma ogromną przewagę nad Wroną, jest dużo wyższy i dużo mądrzejszy, stąd kompleksy i strach Wrony, kra...kra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fr33 Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.realestate.net.pl 18.09.06, 15:40 skoncz spamowac tym wybrakowanym nazwiskiem "wrona" .. i tak widac ze to z jednego ip idzie.. prenet.. daj sobie spokuj... wasalu wrony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kba Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 16:03 ty odlec razem z nim hi(tl)ek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: picia Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.06, 00:41 a co pracujesz w URZĘDZIE Miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadek Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 17:07 cwok cwok jeszcze raz cwok z cibie i z wrony oby takich matolow mniej bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 09:09 Tylko Wrona przegra, a Giżyński i Rozpondkowa będą w II turze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.man.czest.pl 17.09.06, 22:27 Może by ktoś podał pełne wyniki tego sondażu bo jak na razie to nie wiem o czym dyskutujemy chyba tylko o artykule DS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoł Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 22:44 Z braku laku pujde głosować na kadydata/tke wytypowaną przez PO bo WRONA sprzedał nasze piękne miasto , niemam do niego żadnego zaufania . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bravo Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 23:28 Nic więcej - tylko bravo. Wrona wszystko zaprzepaścił i rozwalił, bravo, to PRAWDA. Odpowiedz Link Zgłoś
ulisses_czwa Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy 17.09.06, 23:08 "Przytoczony montaż wyborczy PBS DGA przypomina opcje, i ich fiasko, różnych biur badań lansowania Donalda Tuska i PO w niedawnych kampaniach (...)My tym samym zyskujemy spokój i możliwość koncentracji na wygranej PiS-u." Rozumiem, że znowu winna PO :) I te wodzowskie wypowiedzi w stylu premiera + zbytnia pewność siebie... 19% PiS przy 35% PO w samej RM to kolosalna różnica, ale trzeba przecież coś powiedziec dla zamydlenia oczu... Już wystarczy przeczytac, że liczba głosów dla Szymona Giżyńskiego + pozostałych w wyborach prezydenckich oscyluje w granicach błędu statystycznego... Więcej pokory Panie Szymonie... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rava Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 23:31 PO to była już winna zanim się zdecydowała utworzyć. Zaprawdę beznadziejna partia. Pustkowie na pustkowiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIS is the best Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.prenet.pl 18.09.06, 06:42 Uważaj, bo się przypadkiem dostaniesz do rady:-)Daj sobie Człowieku spokój Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rava Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 13:15 Uważających Ci u nas dostatek, ale roztropnych brak. Nie musisz mnie straszyć, ktoś kto to robił już nie .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rava Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 23:11 Co Rozpondek co Wrona wszystko jeno. To tak , jak kolor szary i prawie szary. Byli i nic dobrego po nich... Kto chce etap stagnacji niech znów ich wybiera. Ja pragnę rozwoju i rozkwitu, więc, wybieram p. Giżyńskiego. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.icis.pcz.pl 18.09.06, 10:27 Rzeczywiscie Amen i nic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rava do xx Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 13:17 Czasami trochę wykształcenia i wrodzonej inteligencji by się Panu przydało, no , bo Amen- to nic inego jak: "Niech się tak stanie" /dosłownie/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.icis.pcz.pl 18.09.06, 15:11 Wlasnie to powiedzialem w swoim poscie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rava do xx Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 21:53 No, to powoli chyba odnajdujemy wspólny język z Panem? Przepraszam i dziękuje za wsparcie kandydatury p. Giżyńskiego. Zobaczy Pan ile ciekawych rzeczy się zmieni na dobre w kulturze i sztuce miasta. Wspomni Pan te słowa i ten post! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 00:27 co z gizynskim sie to zmieni?w kulturze? buahahah prosze bez jaj!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rava Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 00:12 Nie będzie Kozery, a to już początek postępu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 00:10 W głosie Giżynskiego widze zło i nienawiść. Wrona i Rozpondek dziekuja ludziom a w nim zionie nienawisc i zawiść. Co to za człowiek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 13:20 Tak , dziękują, a robią swoje. Stawiają na ciemnogród i załatwiają swe sprawki. Osobiście poznałem ich podziękowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klos Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 13:21 Pan Giżyński jest dobrym i wspaniałym człowiekiem, a do tego mądrym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz sondaż wyborczy konkrety panowie i panie IP: *.man.czest.pl 18.09.06, 08:32 Co znaczy łeb w łeb, dlaczego nie ma konkretnych informacji. Artykuł ślicznie rozmydlony z którego nie wiele wynika. Chciałbym się dowiedzieć, że Sz. Gizyński ma X % Rozpondek X%, Wrona X a Matyjaszczyk X, a nie zamydlanie w łeb w łeb. Podajcie cyfry a czytelnik sam dojdzie do wniosku. Nie piszcie Państwo, że rolnik był tak wściekły, że kopnął krowę, napiszcie tylko, że skopał krowę, a czytelnik zapewne się domyśli, że to nie ze szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zet Re: sondaż wyborczy konkrety panowie i panie IP: *.prenet.pl 18.09.06, 08:47 Wyniki sa na pierwszej stronie Gazety Wyborczej - wydanie papierowe. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maks... częstochowski sondaż wyborczy, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 09:38 i tak Pani Halina Rozpondek z Platformy Obywatelskiej zostanie Prezydentem Częstochowy. A malkontenci i demagodzy lepiej niech nie zabierają głosu. Odpowiedz Link Zgłoś
ulisses_czwa Re: częstochowski sondaż wyborczy, 18.09.06, 09:50 Jeżeli Pani Poseł Halina Rozpondek wystartuje, to mam wierzę i mam nadzieję, że zostanie Prezydentem Częstochowy... To wspaniała kobieta, kompetentna, pracowita oraz oddana miastu... Pisze to szczerze... Poza tym potrafi rozmawiac z ludźmi, rozumie ich problemy i pomaga... Nie bez znaczenia jest fakt, że stawia na młodych ludzi - jest zupełnym przeciwieństwem betonu politycznego... Jej dotychczasową pracę jako posłanki mozna ocenić na podstawie zapisów sejmowych jak i jej strony www.rozpondek.pl Jest najbardziej pracowitym posłem (posłanką ;)) ze wszystkich częstochowskich parlamentarzystów... Każdy niech sobie sam wyciągnie wnioski i zagłosuje wg. sumienia Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ner Re: częstochowski sondaż wyborczy, IP: *.man.czest.pl 18.09.06, 11:37 Zgadzam się całkowicie z przedmówcą p. Halina Rozpondekjest najlepszym kandydatem. Przypominam, że gdy ona była prezydentem o Częstochowie (nie o Jasnej Górze) trochę się mówiło w Polsce chociażby przy nadawaniu miastu kolejnych nagród Rady Europy chociaż nie tylko. Teraz Czestochowa istnieje w mediach jedynie jako AZS i Włókniarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoł Re: częstochowski sondaż wyborczy, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 12:44 to fakt częstochowa stała się bardzo cichym miastem odkiedy prezydętuje Wrona co do Haliny Rozpondek to obyście , się niemylili i była dobrym prezydętem chociaż jestem bardzo sceptycznym człowiekiem w sprawach polityki to tak jak pisałem z braku laku jest (chyba) najlepszym kandydatem i nieukrywam , że z tego grona cieszy mnie jej sondażowy sukces . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: częstochowski sondaż wyborczy, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 13:27 Bla, bla, bla.....oczywiście, że piszesz szczerze, bo Cię karmi. Ten, kto osobiście romawiał kilkakrotnie z Rozpondek, przekonał się jaka ona jest "szlachetnia" i obowiązkowa. My mamy o Rozpondek, jak najgorsze zdanie, oparte na faktach, a nie jakiejś tam osobistej sympatii. Broń Boże, tylko nie Rozpondek i Wrona!! Odpowiedz Link Zgłoś
marcys_czwa Re: częstochowski sondaż wyborczy, 18.09.06, 14:07 XXXie proszę zatem o te fakty. A Broń Boże to od pomówień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do marcys_czwa Re: częstochowski sondaż wyborczy, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 14:28 Fakty ?: Proszę zapytać osobiście u Pani Rozpondkowej o rok 1996 - mianowicie : Co ona robiła i czy w ogóle cokolwiek robiła na posiedzeniu Rady Kultury. Gdzie jest jej cała Kultura?? Odpowiedz Link Zgłoś
marcys_czwa Re: częstochowski sondaż wyborczy, 18.09.06, 14:44 Myślałem że poznam fakty od Ciebie. Jedynym faktem który przytoczyłeś jest to że Pani Rozpondek była na posiedzeniu Rady Kultury w 1996 roku. Reszta to już Twoje przypuszczenia i opinie. Nie chce się wdawać w pyskówki bo to nie ma sensu więc Twoje subiektywne odczucia dotyczace kultury lub jej braku u Pani Rozpondek wobec braku faktów nadal pozostana tylko Twoimi odczuciami. Pozdrawiam bez złośliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rava Re: częstochowski sondaż wyborczy, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 00:15 Trzeba naprawdę być głupim lub ślepym i głuchym, aby samemu nie dostrzegać w kulturze i sztuce w naszym mieście negatywów. Odpowiedz Link Zgłoś
ulisses_czwa Re: częstochowski sondaż wyborczy, 18.09.06, 16:06 > Bla, bla, bla.....oczywiście, że piszesz szczerze, bo Cię karmi. Słucham? Nie jestem pracownikiem podległym wobec poseł Rozpondek, a nie tez nie jestem przez nią zatrudniony naj akiekolwiek stanowisko... Zatem mówiąc tu o "karmieniu" jest to co najmniej nie na miejscu... Gdybym był urzednikiem i pisał tu o Prezydencie Wronie, to wówczas moznaby mnie posadzić o obronę "karmiącego", bo byłby to mój pracodawca... > Ten, kto osobiście romawiał kilkakrotnie z Rozpondek, przekonał się jaka ona > jest "szlachetnia" i obowiązkowa Rozmawiałem wielokronie osobiście, przez internet z poseł Rozpondek i nie moge powiedzieć złego słowa... Pani Poseł pomogła mi m.in uzyskac miejsce na serwerze miasta jak robiłem stronę o stadionie (www.stadionckm.com)... Wczesniej w Urzedzie olewano mnie i trwała spychotechnika... Dwa tygodnie za tym chodziłem... Dzieki Niej mogłem prowadzić fotorelacje dla mieszkańców i dokumentować przebieg prac, bo miałem gdzie wrzucić stronę (zdjęcia, dokumentacje i wiele, wiele innych rzeczy)... Sprawę rozwiązała na nastepny dzień oferując dalszą pomoc... Jest to może prosty przykład, ale dobitnie zaprzecza Twoim pomówieniom... > My mamy o Rozpondek, jak najgorsze zdanie, oparte na faktach, a nie jakiejś > tam osobistej sympatii. Konkretne fakty, argumenty... Tylko to mnie interesuje... I zadne domysły... Wszystko musi mieć potwierdzenie w 100%... Obawiam się, że nic się tu nie dowiemy, tylko skończy się na internetowym poszczekiwaniu... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: częstochowski sondaż wyborczy, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 22:03 Pani Rozpondek jest nieobowiązkową kobietą, bo była nieobowiązkowa jako Prezydent Miasta, właśnie na tym i innym zebraniu Rady Kultury. Obiecała góry ... mile nam gwarantująć, zaś jak doszło do sprawy, to się ani nie pojawiła ani nie się odezwała. Nie chodzi tu o jakieś osobiste urazy, ale o sprawy dobra miasta i jej obywateli. Postąpiła bardzo brzydko i bezczelnie. Brak jej jakiejkolwiek klasy!! Spotkałem na swej drodze wiele szlachetnych ludzi, lecz nie w Częstochowie, niestety. Należy to, właśnie zacząć zmieniać. Czy to wystarczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
ulisses_czwa Re: częstochowski sondaż wyborczy, 18.09.06, 22:10 To Twoja wersja... Nie znam wypowiedzi drugiej strony, ale podejrzewam, że jest to celowo rozpowszechniane... Szukanie dziury w całym, bo do czego można się "doczepić"?? Ja mam inne doświadczenia, niż Pan... Także i inni ludzie... Poza tym, ludzie wybierając Halinę Rozpondek na posła dali wyraz swojego zaufania Jej osobie... Ja się nie zawiodłem w Jej działaniach... Wystarczy przejrzeć strone www.rozpondek.pl oraz zapisy sejmowe, aby ocenić, kto najciężej pracuje wśród posłów... W tym sondażu również się potwierdza to, że ludzie Ją cenią... Gdyby było inczej uzyskałaby ilość głosów bliską błędu statystycznego... Niczym Pan Gizyński... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: częstochowski sondaż wyborczy, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 22:33 To się Pan ciesz, na zdrowie. Ja Rozpondek nie szanuję, bo nie uszanowała naszego zaangażowania i naszych osobowości. Po prostu się splamiła - "wielka dama" i jeszcze... coś... /w oczach widzę u niej złość-odsyłam do wczorajszej "GW"-jej zdjęcia/. Wrona zaś zniszczył ład i porządek demokratyczny w mieście, zbliżając się do prawideł rządzenia Łukaszenki. Więc, po co będziemy głosowali na te osoby, których nie ma za co szanować ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha-lutka Re: częstochowski sondaż wyborczy, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 08:32 co za szczęście,ze urodziła się Pani Rozpondek i Pan Wrona bez nich nie byłoby dyskuski i kto zasiadałby w prezydenckim fotelu.a tak można pleść ple,ple,ple no i juz wazelinować bo kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: częstochowski sondaż wyborczy, IP: 80.54.169.* 09.10.06, 20:06 nigdy wiecej Wrony on nic nie robi sobie z ludzi przed wyborami tylko obiecywal byl w gazecie wyborczej jak to on chodzi rano po buleczki ,na Tysiacleciu to totalne bzdety ludzie nie moga sie do niego dostac nie jest prezydentem czestochowy dla ludzi ,dlaczego nie interweniowal odnosnie ludzi na Starym Rynku ,ktorych wlasciciel kamienicy chce wyrzucic na bruk i zgadza sie p. Rozpondek jest bardzo mila wolalabym ja od niego ,a coz w koncu dla nas mieszkancow zrobil ,co zrobil dla ludzi bezrobotnych ,co z budownictwem Wroclaw moze poszczycic sie Prezydentem swoim bezrobocie 9% wynosi do tego mowi dwoma jezykami ,mysli o studentach ,a tutaj co co.............................................................................. ............................................................................. mniej niz zero pa pa Prezydencie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rava Re: częstochowski sondaż wyborczy, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 13:23 Cóż, jak chcecie. Przy Wronie i Rozpondek około 30 % młodego pokolenia wyjedzie z Częstochowy. Tego chcecie, to głosujcie na Rozpondek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VX204 Re: częstochowski sondaż wyborczy, IP: 212.87.244.* 18.09.06, 13:38 Gość portalu: Rava napisał(a): > Cóż, jak chcecie. Przy Wronie i Rozpondek około 30 % młodego pokolenia wyjedzie > z Częstochowy. Tego chcecie, to głosujcie na Rozpondek. "Synek" na czym oparłeś swoją wizję,bo mam cały szereg wątpliwości po przeczytaniu całości twoich wypowiedzi? Młode pokolenie wyjedzie nie tylko z Częstochowy, ale i z kraju, jak będzie kontynowany socjalizm reprezentowany przez koalicję rządową. Bo gospodarka jako całokształt,to sprawa ponad sczeble lokalne niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do VX204 Re: częstochowski sondaż wyborczy, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 13:45 Właśnie , staruszku, zacofanyś i brak Ci spokoju, bo nic nie robisz, jak siedzisz na forum i czytasz . Czytasz potem wypisujesz swoją błazenadę. Dzięki, że napisałeś słowo synek w cudzysłowiu, bo to oznacza, iż znów mam do czynienia z nieukiem lub osobą , która sama właściwie nie wie czego od życia chce. A propos młodego pokolenia, to ono już wyjechało. Z socjalizmem To se daj spokój, bo sam nie wiesz o czym piszesz, Szanowny Pradziadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VX204 RE: IP: 212.87.244.* 18.09.06, 14:03 Gość portalu: do VX204 napisał(a): > Właśnie , staruszku, zacofanyś i brak Ci spokoju, bo nic nie robisz, jak > siedzisz na forum i czytasz . Czytasz potem wypisujesz swoją błazenadę. > Dzięki, że napisałeś słowo synek w cudzysłowiu, bo to oznacza, iż znów mam do > czynienia z nieukiem lub osobą , która sama właściwie nie wie czego od życia ch > ce. > > A propos młodego pokolenia, to ono już wyjechało. Z socjalizmem To se daj > spokój, bo sam nie wiesz o czym piszesz, Szanowny Pradziadku. "Se daj spokój" może lepiej pasowałoby "se daj siana","jo se ino", piękna polszczyzna gratuluję. Na forum nie siedzę,tylko raczej piszę ,bo mam takie życzenie i wolny czas. A co do młodego pokolenia,trudno zakwalifikować się przed trzydziestką,do osób starszych,więc raczej, "synek" mnie to nie dotyczy. Polecam poszukać znaczenie słowa "synek" w szerszym kontekście ,podobnie do odsyłam do definicji socjalizmu(znajdziesz tam strasznie dużo założeń programowych, adekwatnych do polityki PIS +reszta koalicji). PS. Wątek jak widzę,schodzi na inny tor,gdy brakuje argumentacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do VX204 ostatni Re: RE: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 14:34 Właśnie brak Ci argumentów, a mnie nie porowokuj abym Ci powiedział o swoim wieku i fachu. W rzeczywistości to chodziłeś na czworakach pod stołem, jak ja walczyłem o polskość. Żegnam! Dorastaj i dojrzewaj. Nie godzi mi się z Tobą rozmawiać na równi! ---- Daj Se, Se... i jeszcze raz Se spokój!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VX204 Re: RE:ostatni IP: 212.87.244.* 18.09.06, 14:59 Gość portalu: do VX204 ostatni napisał(a): > Właśnie brak Ci argumentów, a mnie nie porowokuj abym Ci powiedział o swoim > wieku i fachu. > W rzeczywistości to chodziłeś na czworakach pod stołem, jak ja walczyłem o pols > kość. > Żegnam! Dorastaj i dojrzewaj. Nie godzi mi się z Tobą rozmawiać na równi! > > -- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do VX204 Re: RE:ostatni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 22:07 Patrzcie, oto, właśnie prawdziwi częstochowskie chamy! Mam na myśli tegoż do VX204. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do VX204 Re: RE:ostatni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 22:08 prawdziwe .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VX204 Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: 212.87.244.* 18.09.06, 12:52 Sondaż i wyniki poparcia,prawdopodobnie odzwierciedlają poparcie poszczególnych partii w Częstochowie. Szkoda,że tak mało precyzyjnie nakreślono ewentulny udział w wyborach,może to ta specyfika przeprowadzania sondażu. Co do wypowiedzi poszczególnych kandydatów na prezydenta miasta. Giżyński już chyba nawet myśli,tak jak oczekuje od niego, jego naczelny przywódca Kaczyński. "Mainipulacja","Spisek","Układ", cisną mu się same na usta. Taka partia,zacietrzewienie,pewność siebie,wszechobecne poczucie spiskowej teorii dziejów,nie potrzeba nam kolejnych Napoleonów,tym bardziej w Częstochowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rava Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 13:33 Bełkot, nie oparty na żadnych konkretach. A może boisz się o siebie? Szkoda, że brak u nas w Częstochowie ciekawych postaci /Wrona i Rozpondek tego nie tolerowali/, więc, pozostaje tylko - Giżyński, może...jako mniejsze zło dla naszego miasta. Wierzę w Giżyńskiego i idei PISu. Warto u nas w Częstochowie zrobić porządek. Albo teraz albo już nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.icis.pcz.pl 18.09.06, 15:09 Masz racje. W ogole wyniki sondazu pozytywnie swiadcza o rozsadku Czestochowian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do xx Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 22:09 Jakie wyniki? O jakim rozsądku mówisz? Bój się Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rava Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 00:20 Nie pleć bzdur. Te wyniki, to, jak prognoza pogody. Ja nigdy nie daje wiary tym prognozom, mało tego przekonuje się, iż moje prorokowania się spełniają. Ba, często "wielcy tego miasta" je biorą za swoje i wydają światu częstochowskiemu za swoje. Tylko nic u nich nie wychodzi, bo pomysły- skradzione! Odpowiedz Link Zgłoś
dick15 Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy 18.09.06, 14:37 Ludzi poznaje się po czynach, a nie po słowach. Dlatego najlepszym kandydatem na Prezydenta naszego miasta jest niewątpliwie Pani Halina Rozpondek. Zapraszam na swoją stronę www.rromanski.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sensej Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 22:13 tylko Tadek Wrona i tylko Wspolnota!! Odpowiedz Link Zgłoś
tolek344 Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy 18.09.06, 14:50 To jest chore kto to głosuje co za półmózgi to bedzie koniec przecież Wrona to oszust układowiec obstawia się bandytą Najmanem,ludzie co wy robicie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.W. Lasecki Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: 62.233.214.* 18.09.06, 15:23 LIST OTWARTY W związku z pojawiającymi się publikacjami na temat przyszłych wyborów na urząd Prezydenta Miasta Częstochowy oświadczam, że nigdy nie zamierzałem i nie zamierzam kandydować na Prezydenta Częstochowy. Jestem Senatorem Regionu Częstochowskiego, Senatorem wszystkich mieszkańców tej ziemi, Senatorem Częstochowian i jestem z tego dumny. Funkcję tą wypełniam najlepiej jak potrafię, walcząc o interesy wyborców i godnie ich reprezentując. Mandat Senatora będę pełnić do końca kadencji, bo to obiecałem moim wyborcom. Mając świadomość przełomowego momentu wyników tych wyborów dla przyszłego rozwoju miasta i poprawy warunków życia jego mieszkańców, życzę wszystkim mieszkańcom Częstochowy, aby Prezydentem został kandydat, który wyrwie miasto z marazmu i postawi na jego dynamiczny rozwój. Przesyłając serdeczne pozdrowienia wszystkim mieszkańcom Częstochowy pozostaję z wyrazami głębokiego szacunku, Jarosław W. Lasecki Senator RP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donate Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.realestate.net.pl 18.09.06, 15:37 lasecki zawsze wydawal mi sie odpowiednim czlowiekiem na odpowiednim stanowisku. widac ze cos robi dla czestochowy. szkoda ze nie startuje bo bym oddal na niego swoj głos.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abz Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 15:40 A co niby takiego robi czy zrobił??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donate Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.realestate.net.pl 18.09.06, 15:45 jak nie wiesz to poczytaj oswiadczenia ktore zlozyl .. sa na stronie senatu tylko - trzeba sie z tym zapoznac.. a nie gadac jak sie jest niedoinformowanym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 15:28 no ciekawe te oswiadczenia, jednak co one zmieniły dotychczas, czy którekolwiek poprawiło standart życia mieszkańców? albo chociaż zostało zrozumiane przez wyborców? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.icis.pcz.pl 18.09.06, 20:16 Pan Lasecki jeszcze niczego nie zrobil dla Czestochowy - moze nie zdazyl, jest w koncu krotko, ale jakiegos specjalnego przykladu po prostu nie znam a troche sie orientuje w sprawach miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VX204 Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: 212.87.244.* 18.09.06, 15:39 Panie Senatorze zapomniał Pan napisać,że należy Klubu Senackiego PIS, odkąd Pan sam tam przeszedł. Skoro Szymon Giżyński, jest już namaszczony przez Kaczyńskiego,to trudno, by jedna opcja polityczna miała dwóch kandydatów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszzz Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.realestate.net.pl 18.09.06, 15:44 to ze ktos jest z klubu pisiorow to nie znaczy ze jest w tej kaczej partii. nie da sie nic zrobic w opozycji .. "idac z prądem" napewno mozna wicej. lasecki to spoko gość.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcyś Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 15:53 Senator Jarosław Lasecki (niezależny, ale ciążący ku PiS-owi) z głosowań w izbie wyższej jest zadowolony. Sam zadzwonił do redakcji, aby poinformować, że przeszła jego poprawka i na obwodnicę Krzepic będą 4 mln zł, choć w Sejmie ta poprawka, zgłoszona przez częstochowskich posłów PO, przepadła. O obcięciu funduszy dla Lublińca wprawdzie nie mówił, za to - jak poinformował - ocalił choć 5 mln dla Politechniki. - Miało być łącznie 20 mln, będzie 9 - mówi Maniura. - Jeśli senator Lasecki uważa, że to świetny wynik, to jestem zdziwiony - dodaje Maniura. - Po tym, co wydarzyło się w Senacie, jestem coraz większym zwolennikiem likwidacji tej izby. Zajmuje się tylko polityką. Całość tutaj: miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,48725,3142092.html Tak działa i przede wszystkim liczy "nasz" senator Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.prenet.pl 18.09.06, 16:00 Skoro uważasz że 9 to nic, bo nie ma 20 które były przewidziane wcześniej to widac gołym okiem jak z ciebie talent!!!! Dal każdego człowieka a przedewszytkim dla samych zaintreesowanych tą obwodnica te 9 ratuje im życie!(oczywiście w cudzysłowiu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcyś Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 09:45 Niki! Mój wpis miał być ironiczny. Nie popieram Pana Laseckiego. Nie lubię ludzi którzy mydla oczy mieszkancom i obiecują góry a boją się głosować przeciwko własnemy klubowi. Nie lubię ludzi którzy interesy własne stawiaja wyżej niż interes regionu. Wszak 9 mln jak by nie patrzeć to zawsze mniej niż 20. A jeśli nie lubie to glosować też nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VX204 Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: 212.87.244.* 18.09.06, 16:00 Gość portalu: oszzz napisał(a): > to ze ktos jest z klubu pisiorow to nie znaczy ze jest w tej kaczej partii. nie > da sie nic zrobic w opozycji .. "idac z prądem" napewno mozna wicej. lasecki t > o spoko gość.. Jak nie kandyduje,to nie ma przecież o czym rozmawiać. Akurat tak sie składa,że można być konstruktywną opozycją,wystarczy spjrzeć na niektóre ustawy,a było ich dość dużo,które PIS przepchnął przy poparciu konstruktywnej opozycji w Sejmie. Marne to tłumacznie,że nie jest w "kaczej partii",obowiazuje go dyscyplina partyjna i tak dalej. Szczególnie przy waznych głosowaniach w Senacie. PIS to PIS,czy to klub parlamentarny czy partia,na jedno wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tik-tak Szkoda ze Pan nie startuje IP: *.realestate.net.pl 18.09.06, 15:49 .. jedyny rozsadny człowiek z tej biednej listy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.prenet.pl 18.09.06, 15:51 Panie senatorze bardzo żałuję, że dotychczas nie mogliśmy zobaczyc pana z teka ministerialna. Mam nadzieję, że górta w końu zmądrzeje i zauważy jaka operatywna osobą pan jest. A z marazmu mógłby Pan wyrwać Częstochowe gdyby tylko chciał... wierze w Pana dalsze sukcesy i życze powodzenia!!! a Ci co się nie znaja niech nie zabieraja głosu w waznych sprawach!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.prenet.pl 18.09.06, 20:06 Panie Jarosławie, Pan musi kandydować, Pan wygra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Częstochowa potrzebuje Takiego Prezydenta jak Pan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rava Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 22:13 Drogi Panie Lasecki daj Ci Panie Boże zdrowia. Zgadzam się z Tobą, iż należy zapobiec temu marazmowi i beznadziei w Częstochowie. Wypowiadam się o kulturze, bo w tym akurat siedze od ponad 35 lat. Więc, rzeczę- Vivat Giżyński, Vivat Lasecki, Vivat Częstochowa!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulfon Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.prenet.pl 18.09.06, 17:30 Nie przepadam za Wroną ale musze przyznać ,że w tym całym towarzystwie jest jedynym , który konsekwentnie deklaruje się jako samorządowiec . Postać Szymona Gizynskiego jest kuriozalna -Tata kazali iść na wojnę to i idzie , obawaiam się , że gdyby ojciec chrzestny pisowców kazał mu zrobić z Częstochowy Gminę , facet by nawet nie pisnął i został sołtysem , tylko po co pchał się wcześniej na posła , poza tym jeśli zostanie wybrany na prezydenta miasta stracimy posła z Częstochowy na jego miejsce do sejmu wejdzie ktoś z Praszki albo Myszkowa . to niech mi poseł Gizyński wytłumaczy gdzie tu dla nas interes . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 06:36 Interes to złe slowo.Giżyński może w tym mieście zrobić porządek,obecni włodarze tego miasta i ich zwolennicy tylko tego się boją, dlatego wypisują i wygadują takie bzdury.Nie dopuszczają do siebie myśli, że w ich życiorysach może nastąpić jakaś zmiana.Wiedzą, że wrona jest złem, ale boją się go póki jest ich pracodawcą.Nie chcą go , ale boją się nowej władzy.Wiem, że wielu z nich jest szantażowanych chodżby rzuconym mimochodem pytaniem: "Czy ty wiesz gdzie pracujesz?", albo : Wiesz chyba, gdzie pracuje twoja żona?".Byłemświadkiem takich sytuacji, przyjdzie czas... wymienię publicznie nazwiska.Jeżeli szantaż to narzędzie władzy, to ja wolę wymagania PiS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rava Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 00:22 Bravo! Aleś mu przy...... sprawa jest jasna, jak dzień : albo będą przemiany albo ....Wrona + Rozpondek = 000 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.prenet.pl 18.09.06, 19:21 Uważam że Pan Jarosłw Lasecki jest najlepszym kandydatem na prezydenta naszego miasta. Jest to jedyna osoba, która jest w stanie pozyskać nowych inwestorów, którzy zechcą ulokować swój kapitał w Częstochowie.Głosujcie na Laseckiego!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: screwdriver Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 20:01 Gość portalu: Marcin napisał(a): >Głosujcie na > Laseckiego!!!!!!!!!!!!!!! porypało cię, czy jak ? przecież parę postów wyżej facet pisze, że nie zamierza kandydowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.prenet.pl 18.09.06, 20:18 Wiem, że nie zamierza kandydować i żałuję, ale to Najlepszy Kandydat, zgodzisz się?pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dock2 Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy 18.09.06, 20:16 Panie Marcinie -wybaczy Pan sarkazm ale mniemam, że nie przeczytał Pan wpisu Pana Laseckiego, który definitywnie stwierdził, że nie zamierza kandydować. Jak więc wyborcy mieliby na niego zagłosować. No chyba, że sobie listy dodrukują. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 20:23 Nie pierwszy i nie ostatni raz gazeta karmi nas takimi wiadomościami a później okazuje się że bardzo się mylą Gazeta po prostu pisze to co che a nie piszę prawdy propaganda sukcesu P O a na koniec rozczarowanie po co kłamać ???????? Odpowiedz Link Zgłoś
spoldzielca Brawo dla sondażu 18.09.06, 20:24 Taki sondaż tylko cieszy teraz mogę spokojnie objechać blisko 700 osób, które są w kontakcie z naszymi oddziałami PRU, KZLiS i społecznymi komitetami spółdzielczymi, by wesprzeć Szymona Giżyńskiego w wygranej. Czeka nas sporo pracy, ale nikt nie powiedział, że będzie łatwo. Przegrana w sondażach ma skutek odwrotny mobilizuje tylko wszystkich zwolenników. Pozdrawiam Artur Gawroński artur-gawronski.blog.onet.pl/ www.glospolnocy.republika.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
ulisses_czwa Re: Brawo dla sondażu 18.09.06, 21:56 Arturze, A co masz teraz powiedzieć? I co Ci da 700 głosów na prezydenta? Tyle to powinno wystarczyć na radnego... Rozumiem, ze każde wsparcie jest bardzo ważne, ale nie przesadzajmy... I pamiętaj, że o uwłaszczeniu będą decydowć radni o ile tą sprawę poruszą... Pamiętaj też ile razy Cię oszukano w tej sprawie... Sam podawałeś przykład... A była to poważna osoba... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rava Re: Brawo dla sondażu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 00:25 Odpieprz...... się od Artura, tam jakiegoś i nie cynuj na forum, młodzieńcze żadnych imion. Twoja strona już nam obrzydła. Wiadomo kim jesteś i do czego dążysz, daj ludziom spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 15:37 to juz lekka przesada glosujcie na kogo chcecie, ale nei zmuszajcie ludzi, aby robili cos do czego nie sa stworzeni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 06:48 On jest tylko bogatym snobem i nie interesuje go życie mieszczan.Chce być widocznym, jak na bogatego przystało.Podobno bogatemu wszystko wolno, ale czy przystoi? Myślę, że gdyby był trochę pokorniejszy i skromniejszy, a mniej pewny siebie, byłby dobrym prezydentem, ale nie może nim być, skoro muśli wyłącznie o sobie i zwróceniu na siebie uwagi. Czy jego list otwarty do mediów jest dla nas Częstochowian tak ważny?Nie musimy się posiłkować jego poparciem, bo sam go w PiS-ie nie ma zbyt wiele .Jest tylko senatorem, który przykleił się do klubu, najsilniejszego w sejmie.Członkiem PiS- prawdopodobnie woli nie być, bo to wygodnie, na wypadek, gdyby się zmieniła opcja.Rezygnacja z jednej partii, potem przechodzenie do innej, to pochłania zbyt dużo czasu, a czas , to pieniądz.A pieniądz... o, to już wiemy jakie ma znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: 80.55.142.* 18.09.06, 20:36 Halina i Tadek komentują jak trzeba a Giżu z PIS-u jak zawsze tylko atakuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Halina Rozpondek- Prezydentem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 21:22 Wybierzmy Haline Rozpondek - nie zatracajmy tej szansy dla naszego miasta i mieszkancow...Czestochowianie-to naprawde swietny kandydat!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Michała Re: Halina Rozpondek- Prezydentem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 22:26 Michale, idź już lepiej spać, bo Ci rozum nie w tym kirunku pracuje. Rozum powinien być budulcem, a nie samoniszczycielem. Jest już w mieście fontanna przy dworcu pdt. " Rozpondek Wrony", wystarczy nam tej "wspaniałej" pamiątki. Rzeczywiście, olbrzymi to wkład p.p. Rozpondek i Wrony w rozwój i piękno naszego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x2x Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 22:50 wszystko sie jeszcze moze zmienić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albert Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.trustnet.pl 18.09.06, 23:38 patrzę na jedno ze zdjęć i za bardzo nie rozumiem, jak ta osoba mogła zostać wybrana na Prezydenta Miasta, ale też mam pewność, że częstochowianie nie powtórzą tego błędu, jest też na zdjęciach ktoś, kto jest zmęczony urzędem a ostatnio bardzo, bo nagle ruszyły roboty na lewo i prawo: wybory przecież tuż, tuż - nadrabia więc sztucznym szerokim uśmiechem, jedno co pewne : POTRZEBA NOWYCH I MŁODYCH - stara gwardia - out !!! acha z SLD, PO, PSL, Samoobrony i Ligi Miejskiej w żadnym razie nie - broń Panie Boże !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.trustnet.pl 18.09.06, 23:49 jedno pewne: ani Rozpondek, ani Wrona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 22:09 TYLKO TADEK WRONA I TYLKO WSPÓLNOTA SAMORZADOWA!! przeciez w czestochowie nikt inny sie nie liczy..nie oszukujmy sie.SLD nie istnieje,PIS to slugusy Radia Maryja i Kaczorkow a PO to pozostalosci Wspolnoty z tej kadencji.WS i PO po wyborach zrobia koalke i bede rzadzic.i mi to pasuje.tak jak pewnie i jeszcze kilku dziesieciu tysiacom ludzi ktorzy odadza glos na Wspolnote i PO! mi sie podoba w czewie!a komu nie to narka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kex czy Giżyński musi być zawsze człowiekiem bez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 11:11 honoru i wstydu! Ten facet jest współwinnym utraty województwa, a on tu farmazony i p***doły popycha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: czy Giżyński musi być zawsze człowiekiem bez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 22:11 co ty gosciu chyba ty farmazony gadasz.powiem Ci ze to za panowania SLD a pozniej AWS powstal plan nowego podzialu polski i co do tego wladzom samorzadowym?mieli zrobic rejtanade?wez sie zastanow! btw grubas gizynski niech juz siedzi w wawie i niech tu nie wraca!jakos wiecej miejsca i powietrza bez niego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @bsolwent2006 Re: czy Giżyński musi być zawsze człowiekiem bez IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 22:15 Moi drodzy. Piszcie co chcecie, smiesznym pisaniem kolei losu nie zmienicie. Wiadomo od dawien dawna ze wybory wygra Wrona, 90% mijesc w radzie miasta przypadnie Wspólnocie , PO i PIS. Pozostala reszta - 10% - do podziału miedzy PIO, LPR, SLD i inne. Także .... Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pełna Re: czy Giżyński musi być zawsze człowiekiem bez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 23:24 Pełna głupota z tym Wrońskim i Rozp.... entyzjazmem. Hańba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: czy Giżyński musi być zawsze człowiekiem bez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 00:25 @bsolwent 2006 :) masz racje Ci powiem! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 18:44 To pokazuje jasno ze prezydentem powinna zostac Halina Rozpondek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 19:09 Daj spoko tej kobieci nic nie umioe nic nie robi a tylko jej stołki w głowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: Pierwszy częstochowski sondaż wyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 21:41 nie no pani halina to niech bedzie juz poslanka i niech sobie siedzi w wa-wie a sprawy samorzodowe zostawi ludziom ktorzy tu mieszkaja w czewie i znaja wszystkie problemy :) FULL SUPPORT FOR T.WRONA Odpowiedz Link Zgłoś