samanalinie40 21.09.06, 08:53 Mój syn chce wyemigrować do Szkocji. Czy ktoś może zna tamtejsze warunki? proszę doradźcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jacek Re: imigracja Szkocja. IP: *.czestochowa.agora.pl 21.09.06, 09:11 Nie wiem jakie są warunki pracy, ale chyba niezłe, bo Polaków jest tam bardzo dużo i radzą sobie. Opowiem jak w maju pojechałem do Edynburga. Poszedłem zameldować się w hotelu, a tam recepcjonistka okazała się nie tylko Polką, ale i czestochowianką. O ile pamiętam to miała na imię Małgosia i mówiła, że jest z ul. Lechonia. Przez parę dni pobytu spotkałem tam jeszcze wielu Polaków, a kiedy wyjeżdżałem i chciałem sie wymeldować to w hotelowej recepcji spotkałem chłopaka z Polski, choć już nie z Częstochowy. Hotelem był Novotel. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
samanalinie40 Re: imigracja Szkocja. 21.09.06, 09:25 dziękuję. Dobre i tyle.Również pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piki Re: imigracja Szkocja. IP: *.hcz.com.pl 21.09.06, 09:28 To teraz zostaniesz sama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: imigracja Szkocja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 21:31 Szkocja to najbardziej rasistowska czesc UK.... Odpowiedz Link Zgłoś
rakow_czestochowa Re: imigracja Szkocja. 21.09.06, 21:33 Gość portalu: Adam napisał(a): > Szkocja to najbardziej rasistowska czesc UK.... To sprawa dla Storimy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: imigracja Szkocja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 21:31 CO jak górale w Zakanym Odpowiedz Link Zgłoś