Dodaj do ulubionych

inżynieria środowiska

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 14:30
czy to jest trudny kierunek??
Ludzie którzy studiujecie na POlIBUDZIE na ochronie środowiska kierunek
inżynieria środowiska proszę o swoje zdanie.
CZy jest trudno sie tam utrzymać??
Obserwuj wątek
    • Gość: absolwentka Re: inżynieria środowiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 15:06
      W kwestii wyjasnienia: jak już to: Wydział Inżynierii i Ochrony Środowiska,
      kierunki są 2 :
      1. Inżynieria Środowiska,
      2. Ochrona Środowiska.
      Na ochronie jest o wiele lzej niz na inzynierii.
    • Gość: wacek Re: inżynieria środowiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 15:47
      ale ciężko jest sie utrzymać .
      JA tez ide na ten kierunek
      • Gość: A-Layne Re: inżynieria środowiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 16:33
        Jestem na V roku ochrony środowiska. Moim zdaniem jest"normalnie"-czasami tylko
        są do wykonania takie projekty ze szok! Ledwo da się zaliczyć... Powiem tyle-na
        I roku było nas 125 a teraz są 42 osoby. Oceń sam(a). Powodzenia!
        • Gość: lko Re: inżynieria środowiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 16:55
          wszyscy do angli wyjechali
        • Gość: agataaa Re: inżynieria środowiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 17:30
          a mowicie o Akademii Długosza czy politechnice gdzie lepiej sie wybrac?i gdzie
          mam większe perspektywy po ukonczeniu
          • Gość: anka Re: inżynieria środowiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 17:32
            nie wiem sama sie chce dowiedzieć mowa o politechnice;)
    • Gość: anka Re: inżynieria środowiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 17:28
      co jest gorsze ochrona czy inżynieria??
      jakie sa przedmioty jest dużo fizyki?
      • Gość: dale Re: inżynieria środowiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 17:31
        trudniejszym kierunkiem jest inżynieria- to jest bardziej techniczny kierunek,
        na ochronie jest łatwiej
    • Gość: wacek Re: inżynieria środowiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 17:33
      a czy potym jest praca??
      • Gość: dale Re: inżynieria środowiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 17:34
        NIE!!
    • Gość: wacek Re: inżynieria środowiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 17:36
      o boze no to co ja mam zrobić !!!!!!!!!!
      • Gość: ja Re: inżynieria środowiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 22:21
        O Boze !! nie wiesz?? wybrac inne studia, np pedagogike:P na tym wydziale jest
        duzo matematyki i fizyki,poza tym ludzie maja problemy z zaliczaniem z pozoru
        blahych przedmiotow, jestem teraz na 2 roku inzynierii:)
    • Gość: k2 Re: inżynieria środowiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 23:12
      www.is.pcz.czest.pl/
      Kierunek jak każdy, bywa że trzeba zrobić i zaliczyc gigantyczne projekty ale bywają też przedmioty lajtowe, co do fizyki to zależy na kogo trafisz.
      Na pewno jest wiele rzeczy związanych z przede wszystkim z chemią, biologią i matematyką na wzajem sie te rzeczy przeplatają na wszystkich rokach, jest fizyka ale raczej na poziomie średnim.

Studia zaoczne: ochrona środowiska do tej pory z grupy 93 pozostało 29 a na niższych rokach jest jeszcze gorzej pod względem przetrwania :).
      Jak jesteś dobry(a) to będziesz pracować, wszystko zależy od ciebie
    • Gość: wykładowca Re: inżynieria środowiska IP: 212.160.86.* 22.09.06, 00:26
      chodźcie wszyscy na inżynierię :) będziecie mieli niewątpliwą przyjemność
      poznania mnie i chodzenia na zajęcia do moich grup
      • Gość: ciekawa Re: inżynieria środowiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 00:28
        gdze lepiej wybrac ochrone na politechnice czy na Akademii Długosza?
        • Gość: Zwierzak Re: inżynieria środowiska IP: *.ds1.agh.edu.pl 22.09.06, 01:46
          przyjdz na AGH tu zrobisz kilka ciekawych projektow ( mapy gelogiczne, mapy
          kopalnii, mapy kartograficzne, zaprojektujesz swoj wlasny otwor wiertniczy) lub
          zaliczysz laborki na ktorych bedziesz badac probki skal od skladu do ich
          wlasnosci chemiczno-fizycznych nie zapomnisz praktyk na ktore bedziesz mogla
          sie wybrac na krym chrwacje slowacje lub cala Polska
          a jak zostaniesz w czestochowie to sie bardzo z tego uciesze bo nie bede mial
          problemw ze znalezieniem pracy jak wroce od mjego rodzinnego miasta jezeli bede
          mial taka konkurencje po AJD lub PCz :D
          • Gość: zxola Re: inżynieria środowiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 08:18
            to powodzenia w szukaniu pracy!!ale ty masz rozmum myslisz ze skonczysz agh i
            odrazu dostaniesz prace,znam kilka osob po aga i od roku pracy znalezc nie
            mogą.nie liczy sie skonczona uczelnia tylko to co masz w głowie
          • Gość: xx Re: inżynieria środowiska IP: *.icis.pcz.pl 23.09.06, 20:48
            To o czym piszesz to chyba raczej geologia ? A rzecz tutaj nie o gelogii.
    • Gość: 26 latek... Re: inżynieria środowiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 09:45
      Jak bedziecie mieli znajomości bardzo dobre , to bez problemu praca ,a tak to
      tylko sobie skończycie studia....
      • Gość: jr Re: inżynieria środowiska IP: *.is.net.pl 22.09.06, 10:14
        ja ukoncyzlem inzynierie srodowiska i prace znalazlem w niecale 2 tygodnie bez
        zadnych znajomosci, i nie jestem wyjatkiem. co do tego czy jest trudno, to
        zalezy jaka wybierzesz specjalnosc na tej inzynierii, jezeli wezmiesz wode, lub
        inzynierie energii to sie bedziesz musiala troche napocic, jezeli wybierzesz
        wentylacje i ogrzewnictwo to bezproblemowo osiagniesz wysoka srednia
    • Gość: mała Re: inżynieria środowiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 20:42
      Skończyłam Inżynierie Środowiska w tym roku-było ciężko z matą i fizyką ale jak
      sie chce to wszystko można. Najgorszy jest 3rok.Ogólnie jest dużo projektów i
      laborek. Jestem po technologii wody i ciężko z pracą. No cóż nie wolno się
      poddawać. Wiesz jeśli ktoś idzie na łatwizne i wybiera WSP lub AJD to jego
      sprawa. Będzie dobrze.Mam mase materiałów ,które mogę komuś dać.
    • Gość: DO MAŁEJ Re: inżynieria środowiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.06, 22:01
      hej.. ja od pazdziernika zaczynam 2 rok iś.. i bylabym zainteresowana tymi
      materialami.. mozesz podac maila
      • Gość: mała Re: inżynieria środowiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 09:32
        marta666666@interia.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka