Gość: ANKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 14:30 czy to jest trudny kierunek?? Ludzie którzy studiujecie na POlIBUDZIE na ochronie środowiska kierunek inżynieria środowiska proszę o swoje zdanie. CZy jest trudno sie tam utrzymać?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: absolwentka Re: inżynieria środowiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 15:06 W kwestii wyjasnienia: jak już to: Wydział Inżynierii i Ochrony Środowiska, kierunki są 2 : 1. Inżynieria Środowiska, 2. Ochrona Środowiska. Na ochronie jest o wiele lzej niz na inzynierii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek Re: inżynieria środowiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 15:47 ale ciężko jest sie utrzymać . JA tez ide na ten kierunek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A-Layne Re: inżynieria środowiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 16:33 Jestem na V roku ochrony środowiska. Moim zdaniem jest"normalnie"-czasami tylko są do wykonania takie projekty ze szok! Ledwo da się zaliczyć... Powiem tyle-na I roku było nas 125 a teraz są 42 osoby. Oceń sam(a). Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lko Re: inżynieria środowiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 16:55 wszyscy do angli wyjechali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agataaa Re: inżynieria środowiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 17:30 a mowicie o Akademii Długosza czy politechnice gdzie lepiej sie wybrac?i gdzie mam większe perspektywy po ukonczeniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: inżynieria środowiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 17:32 nie wiem sama sie chce dowiedzieć mowa o politechnice;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: inżynieria środowiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 17:28 co jest gorsze ochrona czy inżynieria?? jakie sa przedmioty jest dużo fizyki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dale Re: inżynieria środowiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 17:31 trudniejszym kierunkiem jest inżynieria- to jest bardziej techniczny kierunek, na ochronie jest łatwiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek Re: inżynieria środowiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 17:33 a czy potym jest praca?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dale Re: inżynieria środowiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 17:34 NIE!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek Re: inżynieria środowiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 17:36 o boze no to co ja mam zrobić !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: inżynieria środowiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 22:21 O Boze !! nie wiesz?? wybrac inne studia, np pedagogike:P na tym wydziale jest duzo matematyki i fizyki,poza tym ludzie maja problemy z zaliczaniem z pozoru blahych przedmiotow, jestem teraz na 2 roku inzynierii:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k2 Re: inżynieria środowiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 23:12 www.is.pcz.czest.pl/ Kierunek jak każdy, bywa że trzeba zrobić i zaliczyc gigantyczne projekty ale bywają też przedmioty lajtowe, co do fizyki to zależy na kogo trafisz. Na pewno jest wiele rzeczy związanych z przede wszystkim z chemią, biologią i matematyką na wzajem sie te rzeczy przeplatają na wszystkich rokach, jest fizyka ale raczej na poziomie średnim. Studia zaoczne: ochrona środowiska do tej pory z grupy 93 pozostało 29 a na niższych rokach jest jeszcze gorzej pod względem przetrwania :). Jak jesteś dobry(a) to będziesz pracować, wszystko zależy od ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wykładowca Re: inżynieria środowiska IP: 212.160.86.* 22.09.06, 00:26 chodźcie wszyscy na inżynierię :) będziecie mieli niewątpliwą przyjemność poznania mnie i chodzenia na zajęcia do moich grup Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: inżynieria środowiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 00:28 gdze lepiej wybrac ochrone na politechnice czy na Akademii Długosza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwierzak Re: inżynieria środowiska IP: *.ds1.agh.edu.pl 22.09.06, 01:46 przyjdz na AGH tu zrobisz kilka ciekawych projektow ( mapy gelogiczne, mapy kopalnii, mapy kartograficzne, zaprojektujesz swoj wlasny otwor wiertniczy) lub zaliczysz laborki na ktorych bedziesz badac probki skal od skladu do ich wlasnosci chemiczno-fizycznych nie zapomnisz praktyk na ktore bedziesz mogla sie wybrac na krym chrwacje slowacje lub cala Polska a jak zostaniesz w czestochowie to sie bardzo z tego uciesze bo nie bede mial problemw ze znalezieniem pracy jak wroce od mjego rodzinnego miasta jezeli bede mial taka konkurencje po AJD lub PCz :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxola Re: inżynieria środowiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 08:18 to powodzenia w szukaniu pracy!!ale ty masz rozmum myslisz ze skonczysz agh i odrazu dostaniesz prace,znam kilka osob po aga i od roku pracy znalezc nie mogą.nie liczy sie skonczona uczelnia tylko to co masz w głowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: inżynieria środowiska IP: *.icis.pcz.pl 23.09.06, 20:48 To o czym piszesz to chyba raczej geologia ? A rzecz tutaj nie o gelogii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 26 latek... Re: inżynieria środowiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 09:45 Jak bedziecie mieli znajomości bardzo dobre , to bez problemu praca ,a tak to tylko sobie skończycie studia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jr Re: inżynieria środowiska IP: *.is.net.pl 22.09.06, 10:14 ja ukoncyzlem inzynierie srodowiska i prace znalazlem w niecale 2 tygodnie bez zadnych znajomosci, i nie jestem wyjatkiem. co do tego czy jest trudno, to zalezy jaka wybierzesz specjalnosc na tej inzynierii, jezeli wezmiesz wode, lub inzynierie energii to sie bedziesz musiala troche napocic, jezeli wybierzesz wentylacje i ogrzewnictwo to bezproblemowo osiagniesz wysoka srednia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: inżynieria środowiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 20:42 Skończyłam Inżynierie Środowiska w tym roku-było ciężko z matą i fizyką ale jak sie chce to wszystko można. Najgorszy jest 3rok.Ogólnie jest dużo projektów i laborek. Jestem po technologii wody i ciężko z pracą. No cóż nie wolno się poddawać. Wiesz jeśli ktoś idzie na łatwizne i wybiera WSP lub AJD to jego sprawa. Będzie dobrze.Mam mase materiałów ,które mogę komuś dać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO MAŁEJ Re: inżynieria środowiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.06, 22:01 hej.. ja od pazdziernika zaczynam 2 rok iś.. i bylabym zainteresowana tymi materialami.. mozesz podac maila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: inżynieria środowiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 09:32 marta666666@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś