Gość: BTŁAPRACOWNICA IP: *.gw-cz5.z.kat1.spidernet.pl 03.10.06, 22:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: miki a mółwia że nie ma inwestycji... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 00:36 a mwia że nia ma inwestycji w miescie... kłamczuchy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcyan Re: a mółwia że nie ma inwestycji... IP: 212.240.57.* 04.10.06, 09:03 Do miki... Ty to chyba z PISu jesteś, bo albo kogoś od głupków wyzywasz (vide forum nt. obserwatorium astronomicznego) albo od kłamczuchów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: a mółwia że nie ma inwestycji... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 12:30 ty to chyba z tej drugiej partii jestes bo albo kłamiesz albo dajesz odpór "niesłusznym poglądom" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Nowe życie Wełnopolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.06, 07:54 Niestety masz rację .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swojak Re: Nowe życie Wełnopolu IP: *.21.pl 04.10.06, 14:38 popieram. Wyzwiska obelgi na porządku dziennym za 600 zł netto.traktują tam człowieka jak przedmiot a szczególnie panowie prezesi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikimysz Nowe życie Wełnopolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 15:50 Bardzo dobrze ze ktoś zajoł sie odbudową Wełnopolu i że chce cos stworzyc. Nie wiem czy moi poprzednicy maja racje z tym wykożystywaniem pracowników ale jak tak to jestem za normalnym traktowaniem człowieka (nie jak przedmiotu) i podwyzszeniem zarobków na takie które oddaja to co pracownicy zrobili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Nowe życie Wełnopolu IP: *.cable.mindspring.com 04.10.06, 16:27 Wszystkie te hale beda kiedys bardzo drogie. Produkcja bedzie szla na calego. Trzeba tylko wiedziec jak to robic. No i oczywiscie miec pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: Nowe życie Wełnopolu IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 05.10.06, 09:09 Pieniądze to prezes ma, trudniej o wiedzę. Kupić całą fabrykę we Włoszech i zainastalować ją w Polsce potrafi każdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasa Re: Nowe życie Wełnopolu IP: *.prenet.pl 21.10.06, 23:24 To zrób to, i nie ironizuj, lak wiesz co to znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIKII [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 18:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Nowe życie Wełnopolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.06, 21:52 Pan prezes Sroka powinien przedewszystkim dac zarobic pracownikom...bo to co dostaja w porownianiu z ich praca fizyczna jest zbyt male...w przeciwnym razie moga oni jak i wielu innych zostawic prace w limazre i wyjechac za granice...Panie Sroka podnies chonorarium dla swych zaufanych pracownikow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA Re: Nowe życie Wełnopolu IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 05.10.06, 09:17 Ludzie zaufani (wszystkie pociotki prezesów) mają się dobrze - niestety niewiele wiedzą i potrafią. Ludzi kompetentnych nikt nie chce słuchać, a dodatkowo są zastraszani umowami o zakazie konkurencji, które są zabezpieczane wekslami in blanco. Jest to oczywiście niezgodne z prawem - potwierdzają to prawnicy PIP-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tajemnicza [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 19:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam76 Nowe życie Wełnopolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 21:33 witam Jestem pracownikiem tej firmy,powiem tak,uwazam ze warunki do pracy sa oki,atmoafera tez jest dobra,przynajmniej na mojej zmianie,jesli chodzi o zarobki to sie zwiekszyly,ktos tam na dole napisal ze zarobki to 600zl,sa to osoby ktore przychodza do pracy i po 2 tygodniach dostaja umowe o oprace i zaraz ida na L4,albo osoby ktore poprostu niedaja sobie rady na produkcji,chodzi o jakosc wykonanych wyrobow,jak kazdy pewnie wie,to limar robi produkcje dla takich firm jak Lee,Wrangler i wiele innych znanych firm na swiatowym rynku odziezowym,wiec jakos wyrobow musi byc bdb.jak myslicie czy pracownikowi ktory np.zepsol 300szt spodni Lee,i dodam ze sie nieda ich poprawic,ma zarabiac tyle samo co pracownik ktory jest bdb,i nigdy mu sie to niezdaza?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Nowe życie Wełnopolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 23:17 gratulacje jeśli chodzi o wiedzę o warunkach pracy i płacach. Pracuje tam juz 5 lat i niestety nie zgadzam sie z tym co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: super-man Re: Nowe życie Wełnopolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 00:42 sroka ma leb! taki jak by byl w maszym zakichanym sejmie zrobilby swoje! ale tyranizując ludzi nic niewskura bo jego najlepsi ludzie niebędą niz niedlugo z nim pracować bo wykończy ich psyche! musi dać zarobić ludzią albo przejdą do konkurencji bo za tą kase ciężko wyżywić rodzine. za te grosze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konkurencja Re: Nowe życie Wełnopolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 07:49 hahaha, tylko,ze konkurencja tez ma pracowników w d.... i tez mało płaci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam76 Re: Nowe życie Wełnopolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 20:32 anno,niewiem na jakim jestes wydziale ale napewno nie u nas,z twojej wiedzy wynika ze pracujesz chyba na kotlowni<lol2>albo jestes z tych osob,tak zwanych sciemniaczy,i jeszcze podejzewam ze to twoja pierwsza praca,gdyz nieznasz warunkow pracy w innych firmach,i placach,proponuje ci sie przyjac do TRW albo firm wspolpracujacych z nimi typu berger,jak bedziesz wychodzic sie wysikac:)to bedziesz zapisywac o kt.wychodzisz i przychodzisz,a jak bedziesz zadlugo sikac,to liderka ci sie spyta ,dlaczego tak dlugo?i co odpowiesz??i to wszystko za 650 zl.na 3/4 etatu,tyle zarobisz jesli bedziesz caly miesiac w pracy,a malo to prawdopodobne,polecam ci ta firme,nawet pod limarem poszukiwali ludzi,rozdajac ulotki,powiem ci jeszcze ze obiecuja ze jesli 60 osob do nich przejdzie to puszcza autobus do pajeczna:)aha jesli tyle pracujesz w limarze to widocznie ci odpowiada ta praca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Nowe życie Wełnopolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 15:49 znam warunki w innych firmach , nie pracuje też na kotłowni ale nieco wyzej. Pracuje bo to kwestia przyzwyczajenia i tego ze znam tych ludzi którzy tam pracują wiem co mozna się po nich spodziewać . Odpowiedz Link Zgłoś
joko001 Re: Nowe życie Wełnopolu 10.10.06, 16:45 Ja np.nie wiem na jakim ty jesteś wydziale i stanowisku. Bo to jak mówisz o tej firmie świadczy o tym , że jesteś taki sam jak wielu innych ludzi którzy uznają że dzień bez wazeliny jest dniem straconym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam76 Re: Nowe życie Wełnopolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.06, 20:39 jako001 jesli chcesz wiedziec to pracuje tu 4 lata i nikogo nie po.....em,i niewysowaj pochopnych wnioskow tylko dlatego ze dobrze napisalem o tej firmie.a jak chcesz sie dowiedziec kim jestem,to sobie skojarz po nicku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joko001 Re: Nowe życie Wełnopolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.06, 10:16 Teraz już wiem kim jesteś.Jesteś z pralni więc dlatego mówisz dobrze o tej firmie.Popracuj trochę na produkcji. Z tego co wiem to pracujesz od rana do wieczora, więc nie wiem dlaczego uważasz, że ta firma jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam76 Re: Nowe życie Wełnopolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.06, 23:41 no nietrafiles jako001,niejestem z pralni,ale jestes blisko:)a na produkcji pracowalem 3lata,i wiem cos o pracy,do tej pory mialem 4 kierownikow,co do pani P....k czyli likwidtor<lol2>,to niech tylko VF przysle wiecej wranglera,to jej 5 min w firmie minie,a od nas ludzi niedostanie. pozdro dla wszystkich normalnych limarowcow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Nowe życie Wełnopolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 21:55 jestem za tez pracuje na wranglerze i ta pani jak zagra inaczej to bedzie działac tam sama albo sie zwolni pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skorek Re: Nowe życie Wełnopolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.06, 12:01 Posmykowa to zenujaca osoba-wciska ludzią intelektualna lipe nie znajac sie na pracy.Sra sie ze chłopaki w akoscie robia po 300sztuk spodni.Niech nam takiego przyprowadzi i ustawi go na jakis total albo zwykły finisz:)))...Pani Posmyk - walnij sie Pani w głowe bo jest pani obiektem smiechu i ludzie nie moga sie skupic nad wytarciami spodni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snurcio Re: Nowe życie Wełnopolu IP: *.lodz.dialog.net.pl 04.04.07, 08:44 my poprostu rozdzielamy total od grafiatury i nie robimy po 300 tylko ok 250 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Nowe życie Wełnopolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.06, 16:07 Drogi Jacku zakładam ze u ciebie na wydziale jest ok ale prawda jest taka ze wszystko zalezy zarowno od wydzialu jak i od kierownika. Twoj kierownik moze jest ok ale sa i takie panie kierowniczki ktore lubia robic czystki i ludzie sie zupelnie dla nich nie licza. Przykre jest to ze w naszym zakładzie zupełnie nie liczy sie wykształcenie i rozum pod czaszką.. Ogólnie wszystko zależy od tego gdzie sie stoi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam76 Re: Nowe życie Wełnopolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.06, 23:50 nn powiem ci tak,ze co do wyksztalcenia to niemasz racji,bo znam kupe ludzi w limarze po studiach,kturych proboje sie podszkolic na wyzsze stanowiska i niedaja sobie rady,w tej branzy trzeba miec doswiadczenie na produkcji,i chociaz troche znac sie na obrobkach przeprowadzonych w firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Nowe życie Wełnopolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 16:04 drogi Adamie oczywiscie ze masz racje nie kazdy nadaje sie na wyzsze stanowisko ale musisz przyznac ze niektórzy kierownicy ustepują powaznie inteligencja osobom, ktorymi kierują, wiec naprawde smutne jest kiedy osoba bez wyksztalcenia pomiata kims kto ciezko pracowal ze edukacji nie zakonczyc na podstawowce...;-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy Re: Nowe życie Wełnopolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 23:01 adamie czy masz na myśli swego podwładnego lizodupa bartka???on jakoś nie przejawia się wiedzą i patrząc w dokumentację to ma zawodówkę... Więc chyba nie sprawdził sie jako kierownik,może sprawdzi się jako Twój podwładny ,,,, ale uważaj .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Nowe życie Wełnopolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 14:09 może z bartka jest i lizidupeka ja tam nie wiem ale wracając do tematu w Limarze większośc jedzie na wazelinie. Sukces kryje sie w tym zeby mowic to co nalezy i przejawiac jak najmniej samodzielnosci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Nowe życie Wełnopolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 14:18 życzliwy może ty w kadrach pracujesz taki jesteś zorientowany co do zawdówki bartka n... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam76 Re: Nowe życie Wełnopolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 15:25 zyczliwy-niemam na mysli bartka,ale wiem o kogo ci chodzi,i raczej sie niesprawdzi jako moj podwladny,mam swoich ludzi i jestem z nich zadowolony,i niezamierzam zmieniac na nikogo,a tymbardziej na bartka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nowe życie Wełnopolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 16:01 Czyli jesteś jednym z kierowniczków dlatego ci tak dobrze w tej firmie. W limarze jest tak fajnie, że nawet dziewczyny umawiają się między sobą kiedy mają zajść w ciążę.Takiej firmy to tylko pogratulować.Pracuję tam ludzie pełni poświęceń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Nowe życie Wełnopolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 17:13 z tym umawianiem sie co do ciazy to juz gruga przesada, owszem nie jest idealnie ( a gdzie w ogole tak jest) ale bądź obiektywny.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy Re: Nowe życie Wełnopolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 20:43 adamie i tu masz rację po co ma ci ktoś koło tyłka robić. on ma w tym wprawę ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc50 Re: Nowe życie Wełnopolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.06, 21:08 z Twojej wiedzy(jezeli ja masz, sadzac po twoich błedach ortograficznych:()wynika ze jestes jednym z tych lizusow i przydupasow prezesa.Ja wiem kim jestes i mysle ze nie ma gorszych sciemniaczy od ciebie i twojego przyjaciela(geja równiez) Bartusia!Jezeli jestes taki cwany to wskocz na produkcje a nie tylko udajesz ze cos robisz noszac spodnie na ramieniu i chodzac od dzialu do dzialu prosisz zeby ktos zrobil na nich obrobke.to kazdy potrfi!Zrob to sam.Za co ty bierzesz pieniadze?????Za łazikowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l-isiczka Re: Nowe życie Wełnopolu IP: *.telpol.net.pl 21.11.06, 10:44 Może byś sie zastanowił co piszesz-w tej firmie nie ma czegoś takiego jak dobry pracownik!zarobki są nędzne za taką tyrkę i narażenie na chemiczne związki i zapylanie,które powstają w procesie produkcji i obróbki.Są wielokrotnie przewyższone niż dopuszczalne normy-ale kasa pozwala Sroce i Anusi kupic papierek na dopuszczalne normy.Następna kwestja-gdzie jakiekolwiek zabezpieczenie?Głupie maski p/pyłowe,które każę sie stosować podczas obróbki związkami chemicznymi..mam ty na myśli permanganato i inne...To kpina -może by tak pan Sroka zamiast klnąc założył taką albo wszystkie jego przydupasy soboie tę maskę założyli i wleźli to kotła podczas malowania tymi związkami...Zobaczymy czy im spełni oczekiwaną i wymaganą normę ochronną...Jesteś uważam jednym z darmozjadów jak cała prezesura i bierzesz kasę za nic i podpieranie boków jak cała reszta błaznów od wzorów itd...szkoda pisania..bo by poemat niescisłości stworzył,a to i tak by nic nie dało..bo poniewierka i wyzysk ludzkim kosztem nie zniknie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fado Nowe życie Wełnopolu IP: 80.51.227.* 07.10.06, 08:29 prawda jest taka ze w tej firmie za bardzo sie wierzy i za duzo daje sie zarabiac kierownikom którzy tak ogulnie nie maja pojecia o swojej robocie [np. J.P.}kiedys tu bylo inaczej troche lepiej mniej nerwowo teraz zostali tu juz tylko ci co nie maja gdzie isc lub kochaja to co robia czyli wlaza w dup.....zarzadowi i donosza na swoich kolegów do kierownictwa czyli same kanalie tu robia a jesli chodzi o place to tak jak wszedzie sa tacy co nie zarobia i sa tacy co nigdzie indziej wiecej nie zarobia wedlug mnie gdyby nie przerwy w pracy to malo gdzie za 168godz. w miesiacu zarobi sie ponad 1000zl ale jak to mówia chcesz zobaczyc jak tu jest to sie przyjmij Odpowiedz Link Zgłoś
joko001 Re: Nowe życie Wełnopolu 10.10.06, 16:55 Fado zgadzam się z tobą w 100%-ach.Zapomniałeś jednak dodać,że oprócz złych warunków pracy i niskich płac, dochodzi również do bicia pracowników przez FRANCĘ GOSIO, która nie może znieść jak ktoś nie rozumie jej bełkoczącego polskiego. Pan SROKA też nie jest bezkarny. Szantażuje ludzi i poniża wyzwiskami przy wszystkich. Można to określić jednym słowem : " MOBBING " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: Nowe życie Wełnopolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 18:29 Witam!!! pracowalem tam w tym smiesznym limarze 5 lat , ogolnie dalo by sie ta prace polubic nawet lubilem co robilem ! Niestety firma ta wykancza czlowieka psychicznie !!! bylem czlowiekiem spokojnym i opanowanym niestety ta firma mnie zmienila zarobki minimalne przed 10 gina spodnie , wyplaty nie ma , pomimo ze czlowieka stara sie caly miesiac .po co ochrona w tym zakladzie ta dyscyplina skoro i tak placa za to ludzie ktorzy musza stac na bacznosc przy manekinie a mimo to i tak to im sie obcina wyplaty ich sie wyzywa od kanali !!! nawt za 1000zl nikt nie zasluzyl sobie na takie traktowanie .wescie sie za osoby na stolkach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haja Re: Nowe życie Wełnopolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 18:42 popieram to co napisales jest to swieta racja gdzie sa ci najlepsi tacy jak Sadowski,Jakubiak ,Ceglarek czy inni brygadzisci grafiatury oni tam naprawde robili robote a teraz co to ma byc produkcja idzie jak krew z nosa a J.POSMYK bez wazeliny nigdy nie dalaby sobie rady.potrafi tylko zwolnic a pomyslec musi ktos inny a jej pies taki sam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Nowe życie Wełnopolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 21:01 podsumowanie tego co tam jest.... kierownicy nie znają się na pracy ,zawsze mają coś do powiedzenia ale na inny temat.Patrzą aby kogos obczernić i zwolnić , zwłaszcza jak ktoś ma wiekszą wiedzę i zauważą to , wtedy masz przechlapane.Straszą , piszą nagany i myslą że są nie do ruszenia.Szanowny panie prezesie jest pan człowiekiem bystrym więc niech pan tak naprawdę popatrzy na swoich pupilów , może zauważy pan jacy są naprawdę , oj zdziwił by się pan bardzo. Mówią panu co chcą i co jest im wygodne.Aby zakład zaczoł funkcjonować normalnie trzeba wymienić wszystkich kierowników ponieważ utworzyła się z nich klika i czują się zapewnie z poszanowaniem Ktoś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam76 Re: Nowe życie Wełnopolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 21:49 haja widze ze malo wiesz,to ci powiem: sadowski-pierwszy do wyzwisk jakubiak-jedyny normalny ceglarek-sprzedal 3 finishe konkurencjii a o posmykowej to masz racje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haja Re: Nowe życie Wełnopolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.06, 12:26 adam76 z Ceglarkiem masz racje ale co do reszty to nie znasz ich chyba tak dobrze jak ja.powiem ci tylko ze wy kierownicy macie jeden temat "dupy"i kogo by sie przelecialo a nic w glowie o pracy tylko sztuczne zachowywanie sie gdy na wydzial wchodzo Pani Anna.S.To juz nie ten sam Limar co kiedys gdy produkcja szla expressem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam76 Re: Nowe życie Wełnopolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.06, 14:00 haja powiem ci jedno,znam jakubiaka i sadoskiego az za dobrze,widze ze ty sie nieznasz na obrobkach,jesli mowisz ze dawniej szla produkcja expresem,jak dawniej byly proste obrobki,przyklad ci daje spruzzo albo graffiato,np.dasz rade przyspieszyc resine,albo obrobki z ukladanym baffi,tylko zeby wszystko wychodzilo na ok!,podziel sie wiedza zemna,ktorej niemasz <lol>, haja-jeszcze jedno dla twojej wiadomosci ze niejestem kierownikiem.a o dupach i o sztucznym zachowaniu przed pania prezes,to widze ze jestes jedna z tych osob co rozpowszechniaja jakies pierdoly,co gdzies tam uslyszysz albo sam wymyslisz,a puzniej idziesz i glupoty gadasz,swoim przelozonym i robisz atmosfere w firmie taka jaka jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k...........k Re: Nowe życie Wełnopolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.06, 14:19 adam76 masz zupelną racje,o tym co napisałeś w poscie,wiem kim jest haja--to jedna z tych osób co biora pieniądze za swoja niewiedze.pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haja Re: Nowe życie Wełnopolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.06, 20:29 k.....k nie piernicz ze wiesz kim jestem , bo w tym syfie nie pracuje juz dluzszy czas. kase ja za nie wiedze? Mylisz sie. i dajcie sobie na wstrzymanie z tymi uprawdzeniami kto ma wyzszy poziom inteligencji w tej firmie bo chyba na tej firmie sienie konczy swiat i bedziecie takimi samymi popychadlami jak kazdy w zakladzie bez stolka.jedyna wiedza jaka tam ktos ma to sa ci co wykonuja to prace bo kazdy potrafi tylko gadac , pokazac wzor ale niech polowa z tych stolkow wstanie i zrobi a nie tylko powie co ma na nich byc , nie mowie ze kazdy bo niektorzy sa na stanowisku ale pieli sie po szczeblach a nie z dna studni znalazl sie na zurawiu i mysli ze pozjadal wszystkie rozumy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haja Re: Nowe życie Wełnopolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.06, 20:13 adam 76 jak chcesz wiedziec to niestety ale na obrobkach sie bardzo dobrze znam . jak bys wiedzial kim jestem to by ci szczeka opadla , a wiedza to ja moge sie podzielic z Toba :) jesli chodzi o ekspresowa produkcje to chodzi mi o to ze kiedys ludzi z checia robili produkcje bo bylo za co a teraz czym mozesz tak sie pochwalic ? owszem kiedys byly proste finisze robilo sie wiecej i zarabiualo wiecej a teraz resina taki ciezki finisz i jak sie zarabi? Ty widze ze bardzo bronisz tego limaru tez tak mialem przejdzie ci jak nie bedzie juz miejsca firmie dla ciebie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam76 Re: Nowe życie Wełnopolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.06, 20:26 jak sie tak baedzo znasz na obrobkach,to podziel sie wiedza moj gg 3305261.chyba ze sie boisz ujawnic hahaha,to zobaczymy czy mi szczeka opadnie.a to czy badzie miejsce tam dla mnie czy nie to mnie to w.....i. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Nowe życie Wełnopolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 21:51 co do posmykowej masz racje ona jest wredna i do niczego sie nie nadaje wszystkich chce wywalic a sama chce jak najwiecej zarabiac bo jej pensje dla pracownikuw sa tragiczne a co do sadowskiego był naprawde ok wszystko szło załatwic a posmykowa nic jest wredna i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaaa2 Re: Nowe życie Prezesa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.07, 02:56 o i tu Cię popieram z tym Sadowskim i Ceglarkiemm, bo miałem przyjemność z nimi pracowac 2 lata. Potem poszedłem do woja i na moje szczeście juz tam nie wróciłem bo z tego co słysze to wszystko zmienia sie na gorsze. W limarze nie pracuje juz 3 lata i wcale nie jest mi szkoda bo sytuacja na rynku pracy na tyle sie poprawiła ze nie bede robił na chamstwoi zresztą mam lepszą robote za ponad 3 tysie. Pamiętacie kierownika Masłowskiego z graffiato, ten dopiero by walnięty wazeliniarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ....... Re: Nowe życie Wełnopolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 16:35 :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Nowe życie Wełnopolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 18:23 Dlaczego nikt nie wspomnial o firmach ktore wsolpracuja ze Sroką !? Mam na mysli AM - JEANS lub OTTIMO !! Sa to firmy starego Mastalerza gdzie jego corka LUIZA i syn mgr.TOMUS- prezes zarzadu hahah zajmuja kierownicze stanowiska ( FORNARI POLAND to teraz 5 osob - dla nieswiadomych ! ) Dziewczyny ktore obcinaja nitki maja 620 zl + 10 zl premi czasami 9.8 !!!! DOSLOWNIE a musza obciac 320 par zawszonych nitkami spodni 2 magazynierow wysyla ok 19000 par spodni do VF-u a zarabioaja 900 zl Wiec nie mowcie mi o zarobkach bo mi sie plakac chce - i tylko MALO <MALO > MALO ~~!!!! HAHAH PZDR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczęśliwa Re: Nigdy więcej Limar, Dantex.... IP: *.21.pl 15.10.06, 19:13 hahaha jak dobrze, że już tam nie pracuje. Ludzie piszą prawdę jak tam jest źle, bo i ja to przeżyłam będąc tam na wyższym stanowisku. Pracując w tej firmie jest to równoznaczne z brakiem szacunku do siebie. Długo dochodziłam do siebie (do normalności) po odejściu. I cieszę się, że mnie już to nie dotyczy :))))))))))) Zarobki swoją drogą..., ale nie mogłam patrzeć na chamstwo, zawiść, znęcanie się psychiczne i głupotę, której tam pełno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moli Re: Nigdy więcej Limar, Dantex....ZENADA IP: *.gw-cz5.z.kat1.spidernet.pl 15.10.06, 20:12 To co sie tam dzieje kwalifikuje sie pod Sąd Pracy!!!!! Mega MOBING!!!!! nawet nie chce mi sie komentować tego co tam jest, bo po co wracać do ZŁYCH wspomnień....!!!!!!!! Ale zawsze znajda sie lizusy wchodzacy bez wazeliny do sprzedawczyków Polaków i Włochów.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Nigdy więcej Limar, Dantex....ZENADA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 18:37 co sadzicie o prasowalni fornari Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nigdy więcej Limar, Dantex....ZENADA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 16:52 Następne przydupasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Nowe życie Wełnopolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 01:16 ciekawych rzeczy mozna sie dowiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nowe życie Wełnopolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 15:21 Nareszcie wychodzi najaw co dzieje się w tej pieprzonej firmie. Może ktoś w końcu zajmie się Sroką, Sośniakową i wszystkimi, którzy wyżywają się na ludziach. Przydupasów w tej firmie nie brakuje.Co to za szef,który słucha donosicieli.Szkoda wogóle odzywać się na temat tego zakłau - OBOZU PRACY!!! Franca Gosio - włoszka niech lepiej wraca skąd przyjechała. Niech się wytrząsa na swoich makaroniarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Nowe życie Wełnopolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 16:13 Ludzie na jakim swiecie wy zyjecie myslicie ze w innych firmach jest cudownie, wszedzie dobrze gdzie nas nie ma, idealnie moze byc tylko w raju. Limar jak kazda firma ma swoich donosicieli, idiotów i leni!!!Wszedzie bedzie jakiś szef któremu moze sie wasz sposób pracy nie spodobac, ale to juz sie na pracodawcach mscić. bo ludzi chetnych do pracy jest coraz mniej. Panie prezesie może pora przeczytać podręcznik jak szanować drugiego człowieka!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Nowe życie Wełnopolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 18:52 nie wiesz co mówisz nie twierdze ze wszystko jest tam jak byc powinno, ale pracowałam juz w gorszym miejscu, które na pewno mozna nazwać obozem. Tyra była od piątku do soboty codziennie po 10, 12 godz za 800 zł na umowe-zlecenie i traktowali człowieka ja smiecia. Co tu duzo mowic na terenie powiatu pajeczno jest kilka przetwórni i innych malych zakaladów sprawdz jak tam sie traktuje ludzi np.Anita itd. tam to sie jest traktowanym i zarbaia sie ze ho ho zycze ci takiej pracy a wtedy zobaczymy co powiesz!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jojo991 Re: Nowe życie Wełnopolu 16.10.06, 19:10 Co Ty piszesz nn, nikomu nie życzy się takiej pracy. Każdy ma prawo wyrazić swoją opinię, a widzę, że dużo wyniosłaś złego z tej i tamtej pracy. To ja życzę, abyś podniosła swoje kwalifikacje i znalazła godną pracę oraz nie pozwoliła, aby cię traktowali jak śmiecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nowe życie Wełnopolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 19:43 Z innych firm można spokojnie odejść jak coś ci nie pasuje, a z Limaru i Dantexu nie. Wtedy pracownik jest straszony sądem i różnymi obciążeniami pieniężnymi za rzeczy, których nigdy się nie zrobiło.Ponad to wmawia się ludziom,że działali świadomie na niekorzyść pracodawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nowe życie Wełnopolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.06, 10:13 Masz rację. Pracownika wypowiedzenie się nie liczy. Ważne jest tylko to jak sam Sroka wyrzuci osobę z hukiem. Jeśli pracownik sam się zwolni to i tak Sroka chwali się,że to on go wyrzucił bo zupełnie nie nadawał się do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonimek Teraz to sie dzieje IP: 80.51.227.* 19.10.06, 15:44 Tak ludziska teraz to sie dzieje haha jeden przed drugim sciga sie w komentowaniu opinii jakie sa na forum Ogulnie te osoby ktore sa tu opisane jako czarne charaktery nic sobie z tego nie robia i nic sie w tym temacie nie zmieni noooooooo chyba ze jakies media bardziej to rozglosnia ale to jest raczej malo realne poza tym nadzieja jeszcze ze ktos w PIP lubi czytac takie komentarze i wyciagnie z nich jakies wnioski ALE TO TYLKO MARZENIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Teraz to sie dzieje IP: *.adsl.alicedsl.de 20.10.06, 09:10 ale marzenia czasem sie spelniaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adamus Odmośnie J.Posmyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 16:33 Ciekawy jestem kiedy ludzie niewytrzymają i spalą jej ten domek na tym Sadowcu razam z tym psem Bogusiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jovita Re: Odmośnie J.Posmyk IP: 210.192.100.* 20.10.06, 17:14 Pamiętaj Adamus jest jedna prawda; Kto mieczem wojuje od miecza ginie;bądż cierpliwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonimek Re: Odmośnie J.Posmyk IP: 80.51.227.* 20.10.06, 18:29 Poczekajcie na koniec jej kariery a zobaczycie wielki upadek tak jak to sie stalo u innych bo ta firma ma cos w sobie ze bardzo promuje tych co sa na " topie " a kiedy juz nie sa potrzebni to bardzo szybko ich niszcza No a J P juz wyzej nie awansuje wiec czeka ja tylko wielki upadek a wtedy jezeli bedzie miala chociaz troche honoru to sie zwolni [w co watpie]lub wroci w szeregi tych ktorym teraz obcina premie bo jak to ona twierdzi sa malo wydajni . ps.zapomnial wol jak cieleciem byl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!` Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Odmośnie J.Posmyk IP: *.emirates.net.ae 20.10.06, 19:31 Pamiętam jak w Pajęcznie na presie stała i wyzywała na wszystkich co wyrzej postawieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???? Re: Odmośnie J.Posmyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 19:35 a co myslicie o kasce b bo ona tez jest dobra ale jakos nikt o niej nie pisze nic milego ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonimek Re: Odmośnie J.Posmyk IP: 80.51.227.* 20.10.06, 19:50 No co? Kasia jest podobna z ta roznica ze jeszcze wmiare do zarobic i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowal Re: Odmośnie J.Posmyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 19:58 Przepraszam bardzo, ale czy musicie tam pracowac? Trzymają was siłą? Mnie jak praca i płaca nie odpowiada,to ją zmieniam. Ja jestem kowalem swojego losu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Odmośnie J.Posmyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.06, 20:00 Tylko żeby jeszcze pozwolili się zwolnić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Treser Re: Odmośnie J.Posmyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 23:16 A ja sobie tak chodze po tych wydziałach i patrze na tych usmolonych ludzi i tych czysciej ubranych i widze ze najwieksza propagande i sabotarz sieja ci co dupy liżą.Powinni wymienic kilku dowodzacych wydziałami -bo to własnie oni robią całe zamieszanie a jak staja w cztery oczy z posmyk lub A.S to robia sliczną mine do złej gry i wchodza bez wazeliny:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik FORUM IP: 80.51.227.* 21.10.06, 20:05 NIE MAM ZAMIARU NIKOGO TU BRONIC ANI OSKARZAC ZNAM TEMATY NA KTORE TU PISZECIE BO TEZ TYRAM W LIMARZE I TYLKO JEDNO MNIE TU WKURZA ZE ZNOWU KOGOS OBGADUJECIE ZA JEGO PLECAMI BO WSZYSTKIM WAM BRAK BY TO CO O KIMS MYSLICIE POWIEDZIEC PROSTO W OCZY !!!!!!!!!! NO ALE JAK ZWYKLE BRAK WAM ODWAGI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loki Re: Odmośnie J.Posmyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 10:28 Kaśka to dopiero cwaniara i podjudzacz. Wie gdzie i komu podpierniczyć, a pózniej robi słodkie minki i oczywiście o niczym nie wie.Wie za to jak utrzymać się w firmie,jak rozmawia z panią prezes mało się nie wśliznie do ... bez mydła.Obstawia się swoimi ludzmi bo musi wszystko wiedzieć i być na czasie w razie wpadki ma wymyśloną historyjkę dla prezesów CWANIAK NAD CWANIAKAMI , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oburzona Re: Odmośnie J.Posmyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 16:42 zgadama sie w 100% Kaska to zakłamana kretynka ktora ma na wszystko gotowa odpowiedz. Najbardziej przykre jest to ze ma sie za madrzejsz od wszystkich powie kazde kłamstwo byle wymigac sie od odpowiedzialnosci!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SKOREK Kierowniczka piczka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 22:59 A widzieliscie jak ona chodzi i obserwuje???.Jak to widze to mnie smiech ogarnia bo kojarzy mi sie z takim szpiclem.Wstawiła nawet swoich ludzi do pracy -my na nich mowimy -"żołnierze mrówki":))).Pracy coraz wiecej jest -jak teraz obetnie premie ludzia to juz nerwy nam puszcza i bedzie sobie sama chodzic do tyrki w weeki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos z limaru Re: Kierowniczka piczka IP: 80.51.227.* 21.10.06, 20:08 NIE MAM ZAMIARU NIKOGO TU BRONIC ANI OSKARZAC ZNAM TEMATY NA KTORE TU PISZECIE BO TEZ TYRAM W LIMARZE I TYLKO JEDNO MNIE TU WKURZA ZE ZNOWU KOGOS OBGADUJECIE ZA JEGO PLECAMI BO WSZYSTKIM WAM BRAK BY TO CO O KIMS MYSLICIE POWIEDZIEC PROSTO W OCZY !!!!!!!!!! NO ALE JAK ZWYKLE BRAK WAM ODWAGI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Kierowniczka piczka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.06, 22:43 Jak jestrescie wszyscy tacy mądrzy to czeu wykorzystujecie IP z Chin zapomocą Hide IP Platinum .Asia może nie kuma skończyła tylko kurs I stopnia i niema pojęcia, potrafi tylko e-meila do Pani Prezes wysłać,ale Tak ogólnieto macie racje.Ażą dzisiaj jej teściowami się pytała czy to prawda potwierdziłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Kierowniczka piczka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.06, 22:53 Nikt nikomu prawdy w oczy nie powie bo każdy się boi i bez takich tekstów lepiej zarobić pare złoty niż nic i oczym tu gatka.yTak doprowadzili nasz Kraj do nedzyzyna pr żeby jakieś wiesniaki nami rzadzili ta przynajmniej ma średnie a nie jak Jakubiak podstawówke i kierownikiem był.Chociaz jej nie bronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!! Re: Kierowniczka piczka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.06, 10:05 madralo ciekawe czy to moglbys tak powiedzeic prawde w oczy bo oczywistym jest ze to oznacza koniec roboty w limarze!!! ktos napisal nikt was tu na sile nie trzyma - gdyby ludzie mieli dokad pojsc to by poszli ale jak sie ma rodzine na utrzymaniu i zobowiazania finasowe to nie talwo byc takim madrala!!!!!!!! Nie kazdy moze sobie z roznych wzgledow pozwolic na wyjazd z tego kraju bez przyszlosci!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam76 sprawdzanie ip dla adama:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.06, 23:38 do sprawdzania IP uzywaj www.ripe.net :)to ip jest z sieci wi-fi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam76 Re: sprawdzanie ip dla adama:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.06, 23:44 operatorem tego ip jest firma z piotrkowa,na dole masz adres,ale pewnie i to ci niepowiedza kto uzywa tego ip,ale zawsze mozesz sie podpiac pod ich siec i zeskanowac:)odpowiednimi programami ale to wyzsza szkola jazdy:) % The objects are in RPSL format. % % Note: the default output of the RIPE Whois server % is changed. Your tools may need to be adjusted. See % www.ripe.net/db/news/abuse-proposal-20050331.html % for more details. % % Rights restricted by copyright. % See www.ripe.net/db/copyright.html %WARNING:905: fixed lookup key % % The key "80.51.227" has been changed to "80.51.227.0" for lookup. % Note: This output has been filtered. % To receive output for a database update, use the "-B" flag % Information related to '80.48.0.0 - 80.55.255.255' inetnum: 80.48.0.0 - 80.55.255.255 org: ORG-PT1-RIPE netname: PL-TPSA-20011218 descr: Polish Telecom descr: PROVIDER country: PL admin-c: KP21-RIPE admin-c: TK569-RIPE admin-c: JS1838-RIPE tech-c: TPHT status: ALLOCATED PA remarks: In case of abuse contact abuse@telekomunikacja.pl mnt-by: RIPE-NCC-HM-MNT mnt-lower: TPNET mnt-lower: AS5617-MNT mnt-routes: AS5617-MNT source: RIPE # Filtered organisation: ORG-PT1-RIPE org-name: Polish Telecom org-type: LIR address: Nowogrodzka 47A address: 00-695 address: Warszawa address: Poland phone: +48 22 625 74 96 phone: +48 44 4480030 fax-no: +48 22 625 23 83 fax-no: +48 44 47 35 72 admin-c: KP21-RIPE admin-c: JS1838-RIPE admin-c: TK569-RIPE admin-c: TW880-RIPE admin-c: EHD2-RIPE mnt-ref: TPNET mnt-ref: RIPE-NCC-HM-MNT mnt-by: RIPE-NCC-HM-MNT source: RIPE # Filtered role: TP S.A. Hostmaster address: TP S.A. address: ul. Nowogrodzka 47A address: 00-695 Warszawa address: Poland phone: +48 22 6225182 fax-no: +48 22 6225182 remarks: Network problems -> hostmaster@telekomunikacja.pl remarks: Abuse and spam notification -> abuse@telekomunikacja.pl remarks: DNS problems -> dns@telekomunikacja.pl remarks: Routing problems -> registry@tpnet.pl admin-c: TK569-RIPE tech-c: TK569-RIPE tech-c: JS1838-RIPE nic-hdl: TPHT remarks: ! - ! - ! - ! - ! - ! - ! - ! - ! - ! - ! remarks: Please send spam and abuse notification only remarks: to abuse@telekomunikacja.pl remarks: phone: +48 22 8871788 remarks: ! - ! - ! - ! - ! - ! - ! - ! - ! - ! - ! mnt-by: TPNET abuse-mailbox: abuse@telekomunikacja.pl source: RIPE # Filtered person: Tomasz Kielb address: TP S.A. address: ul. Nowogrodzka 47A address: 00-695 Warszawa address: POLAND remarks: ! - ! - ! - ! - ! - ! - ! - ! - ! - ! - ! - ! - ! - ! remarks: remarks: In case of abuse (intrusion attempts, hacking, remarks: spamming or other unaccepted behavior) from remarks: TP S.A. address space, please contact only to: remarks: remarks: abuse@telekomunikacja.pl remarks: phone: +48 22 8871788 remarks: remarks: ! - ! - ! - ! - ! - ! - ! - ! - ! - ! - ! - ! - ! - ! phone: +48 22 5230170 fax-no: +48 22 5230178 nic-hdl: TK569-RIPE mnt-by: TPNET source: RIPE # Filtered person: Jaroslaw Salamon address: TP S.A. address: ul. Nowogrodzka 47A address: 00-695 Warszawa address: POLAND remarks: remarks: !===================================================== remarks: remarks: In case of abuse (intrusion attempts, hacking, remarks: spamming or other unaccepted behavior) from remarks: TP S.A. address space, please contact only to: remarks: remarks: abuse@telekomunikacja.pl remarks: phone: +48 22 8871788 remarks: remarks: !===================================================== remarks: phone: +48 22 5230171 fax-no: +48 22 5230178 nic-hdl: JS1838-RIPE mnt-by: TPNET source: RIPE # Filtered person: Konrad Plich address: TP S.A. CST POLPAK address: ul. Sienkiewicza 9 address: 97-300 Piotrkow Tryb. address: Poland remarks: --------------------------------------------- remarks: In case of abuse (intrusion attempts, hacking, remarks: spamming or other unaccepted behavior) from remarks: TP S.A. address space, please mail only to: remarks: abuse@tpnet.pl remarks: ---------------------------------------------- phone: + 48 44 6480030 fax-no: + 48 44 6473572 nic-hdl: KP21-RIPE mnt-by: AS5617-MNT source: RIPE # Filtered % Information related to '80.48.0.0/13AS5617' route: 80.48.0.0/13 descr: TPNET descr: for abuse: abuse@tpnet.pl origin: AS5617 mnt-by: AS5617-MNT source: RIPE # Filtered Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: sprawdzanie ip dla adama:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.06, 12:43 Czemu wszyscy z was mówią tylko i wyłącznie o Limarze? Dzieje się źle również w DANTEXIE.Tutaj też jest mnustwo kierowniczek(pociotek) nie znających się na niczym.Potrafią tylko donosić na pracowników do prezesa.Dla nich wszystko jest proste i szybkie do wykonania.One zawalają wszystkie sprawy pokolei, a reszta ma stanąć na głowie i zrobić to z prędkością światła.Chyba nie na tym polega współpraca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: sprawdzanie ip dla adama:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.06, 20:23 wszyscy mówią o Limarze ponieważ nie ukrywajmy tam dzieje się najwięcej ciekawych rzeczy a w Dantexie dopiero się zacznie. Z resztą ta firma i tak już długo nie pociągnie bo wszyscy się pozwalniają a z "pociotkami" i Aśką Posmyk, daleko nie zajadą. No i trzeba wspomnieć jeszcze Mastalerza i jego mafię, (synuś i Luiza), który wykańcza wszystkie firmy po kolei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: sprawdzanie ip dla adama:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.06, 20:28 a tak poza wszystkim Sroka jeszcze w miarę daje zarobić. Trzeba popracować u Mastalerza pod okiem jego córeczki i zarabiać 800 zl za tyrę nieraz po 12 godz. no i tłumaczenie że po godzinach zostają tylko najlepsi:)))śMIECHU WARTE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: sprawdzanie ip dla adama:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 09:52 kogo masz na myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Nowe życie Wełnopolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 10:24 CO NIC NIE PISZECIE ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mnka Nowe życie Wełnopolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 14:47 Przeglądając ciekawostki z Częstochowy przypadkowo trafiłam na niniejsze forum. Brawo dla tego co je stworzył. Można się tu dowiedzieć co sie wyprawia we współczesnych zakładach pracy. Stwierdzam autorytatywnie, że od czasów komunizmu nic się nie zmieniło. Większość chce robić tylko dobre wrażenie, brać duże pieniądze i obrabiac innym tyłki. Jedno sie różni, że teraz robi sie to imiennie, wywłócząc nawet nazwiska. Dlatego atmosfera w zakładzie jest taka jak tu niektórzy piszą. Zacząć tu trzeba od organizacji pracy i jasno postawić co kto ma robić i za co odpowiadać. Prawidłowe i jawne zakresy czynności rozwiązałyby problem. Bo z tego co widzę, to praktycznie zarząd powinien tylko pracować i pozostałym płacić pobory. Szanowni pracownicy to nie kierownik ma pokazać jak wykonać dane zadanie. Podstawową rolą kierownika jest zadbanie o to aby było co i czym robić, Aby czas pracy był efektywnie wykorzystany i właściwie zaewidencjonowany bo tego wymagają przepisy. Kierownik musi umieć kierować zespołem ludzkim i zabezpieczyć mu właściwe warunki pracy. Jeśli na zakład wpadnie PIP to nie bedą patrzeć czy pracownik robi prawą czy lewą ręką tylko czy został odpowiednio przeszkolony wyposażony we właściwe środki pracy i zabezpieczenia i czy są na tą okoliczność odpowiednie dokumenty. Podwładni kierownikom brygadziści powinni mieć tak ustawione normy żeby mieli czas na kontrolę podlegających pracowników. Żeby nie trafiały sie takie przypadki jak wspomniany,że 300 par spodni nie nadaje się na rynek. Jest to tylko jedno zdarzenie a takich domniemam jest dużo więcej. Więc z czego mają być środki na Wasze pobory i pochodne? Myślę, że każdy zdaje sobie sprawe z tego ile zakład traci na tych wszystkich niedoróbach. Nie licytujcie sie słowami kto lepiej zna się na produkcji a lepiej czynami. To pracownik powinien wiedzieć jak wykonać określoną czynność i robić to tak, żeby było dobrze i dużo. Nie bedzie wtedy w pracy przedmiotem tylko podmiotem bo nikt mu nie będzie ograniczał jego inwencji twórczej. A pracując nie bedzie myślał kto z kim i gdzie co robi tylko jak ma wykonać swoją normę i dobrze bo na fajrant będzie dokładnie rozliczony z tego co zrobił. Skończy się czas na tworzenie plotek i psucie atmosfery w zakładzie. Rolą zarządu zaś jest przede wszystkim zabezpieczenie surowca do produkcji, korzystne zbycie produktu zabezpieczenie płynności finansowej zakładu i rozliczenie kierowników z powierzonych zadań. Pracowałam ponad dwadzieścia lat na kierowniczym stanowisku i każdy donosiciel przyszedł do mnie tylko jeden raz bo został odpowiednio odprawiony. Sama sobie tworzyłam opinie o podwładnych bez wazeliny. A pracować trzeba było z taką kadrą jaka była bo nie było wpływu na jej dobór. Przełożonych zaś przestrzegałam przed donosicielstwem i zawsze stwierdzałam, że cytują ale ci co im donoszą to się trzymają w zakładzie a przełożeni się bardzo często zmieniają. Najlepiej jest jednak samemu wyciągac wnioski i kierowac się własnymi opiniami.Tak wychowałam sobie załogę, że po przedłożeniu zadania dyskusja była jak to zrobić a nie po co. Ostatnie 7 zdań polecam członkom zarządu i ścisłemu kierownictwu a atmosfera w zakładzie napewno się znacznie poprawi. Schemat organizacyjny zakładu przedstawić trzeba całej załodze i od każdego wymagać kompetencji na zajmowanym stanowisku. Wtedy w zakładzie będzie prawidłowa atmosfera, każdy będzie wiedział co ma robić i z czego będzie rozliczany, a produkcja będzie szła prawidłowo i sprawnie. Jak widzę z przeczytanych opinii sukces ma wielu ojców a niepowodzenie jest sierotą. Życzliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: Nowe życie Wełnopolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 16:02 wszystko to pieknie brzmi ale przykład idzie od góry.... a ty jaka góra taka załoga!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Nowe życie Wełnopolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 17:32 Życzliwa pieknie to opisała ale są ale:jaki PIP był nieraz i co zmieniło się coś?Pytam.Papierki pięknie wyprowadzone,a kogo obchodzi jakaś szara myszka, i co z tego że są norny wszyscy znają swoje miejsce w szeregu ale jak masz robić wszystko naraz a rąk masz tylko dwie a pięć minut temu miałaś już być gdzie indziej i oczym tu gadka wszystko ładnie brzmi w teori a w praktyce nijak, i to wyzywanie na zebraniach wy ku.... tacy owacy i nawet na halach czy to nieczasem molestowanie psychiczne.Wniosek:Jeżeli nie nastąpią wielkie zmiany wszędzie i iezmieni się podejścia do ludzi to będzie tak dalej.I jeszcze jedna sprawa co to za zostawanie na 16godz,co to jest albo przychodzenie z rannej zmiany na nocną gdzie tak pisze i oczym Życzliwa ty piszesz.To co się dzieje w tym zakładzie to nietylko w nim prawie wszędzie tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Nowe życie Wełnopolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 20:05 życzliwa ciekawe czy gdybyś była jednym z kierowników we wczesniej wspomnianym zakładzie zachowałabyś swoje zdanie czy poddałabyś sie "miłej atmosferze"????? Chociaż z tego co widzę jesteś osobą inteligentną i znasz się na rzeczy ale niestety takich osób Limar nie potrzebuje. Byłabyś zagrożeniem dla kadry Zarządzającej i wszystkich "pociotek":)prezes Sroka może być w końcu on to wszystko rozkręcił, zmiany wymaga tylko kadra kierownicza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nowe życie Wełnopolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 09:41 Najwidoczniej Sroka też już przekupił PIP. Wszystko na to wskazuje. Tam gdzie trzeba to on potrafi świecić oczkami. Wywnętrznia się tylko na pracownikach bo od nich niczego nie potrzebuje. PIP jest podobno bardzo rygorystyczny jeśli chodzi o sprawdzanie zakładów pracy. Tylko dlaczego jak "spacerowali" po DANTEXIE czy LIMARZE to wszystko było ok. A jak wiemy nie jest. Wiele rzeczy pozostawia dużo do życzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nowe życie Wełnopolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 09:47 Masz rację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxx Re: Nowe życie Wełnopolu IP: 80.51.227.* 03.11.06, 12:10 wreszcie sie ta nuda skonczyla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nowe życie Wełnopolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 12:57 Już nie ma o czym pisać. Wszystko zostało już napisane i tak to nic nie da bo nie ma kary na tych wszystkich złodzieji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była pracownica skasowali watek bo Pani Prezes sie nie podobał?? IP: *.gw-cz5.z.kat1.spidernet.pl 03.11.06, 13:49 Cenzura musi być!!!!! wszystko pieknie na pokaz Pani Prezes cenzure trzyma z gazetą.pl jak w totalitaryzmie....heheheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłapracownica Rozpoczety watek nie podobał sie P.Prezs?!!! IP: *.gw-cz5.z.kat1.spidernet.pl 03.11.06, 16:36 dlatego został skasowany!!!!!!!!!!! nie ma jak dobra reklama a "brudy pod poduche" tuszować kosztem WYZYSKU na ludziach...I tak kazdy madry wie co sie dziej w byłym WEŁNOPOLU... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mnka Re: Nowe życie Wełnopolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 01:47 Ty sie "gość" ciesz, że Prezesowi udało się Jak mówisz "przekupić" PIP. Choć jak wiem są tam ludzie nieprzekupni. Gorzej jakby zapłacił karę to mogłoby nie starczyć ludziom na płace. A kary solą nieprzecietne. Bardzo szybko rozkładają zakład. I wracając do początku już dawno mogliby wszyscy stracić prawo do zasiłku dla bezrobotnych. Nie podejrzewam Prezesa, że jest utopistą i tracąc kasę na kary utrzymywałby zakład. W 1980 roku wszyscy chcieli kapitalizmu więc on jest. Ale nikt nie obiecywał, że będzie miał ludzką twarz. Kapitalizm z załorzenia polega na wykorzystywaniu pracowników. Na zachodzie tworzył się przez pokolenia i jak już kapitalista tak zbogacił sie na pracownikach, że fortuna mu czubkiem głowy wychodziła to nadwyżką podzielił sie z nimi. Nasi kapitaliści to inaczej nowobogadzcy jeszcze nie zabezpieczyli sobie i rodzinie komfortowego życia dla kilku pokoleń więc nie spodziewajcie się, że sobie od ust odejmą, żeby dać pracownikom. Zarzuca się Zarządowi utrzymywanie cenzury. A kto karmi psa, który kąsa go w rękę? Jeżeli na coś daje ktoś środki to chce mieć nad tym kontrolę, a nie żeby go biorący opluwali. Może i średnia kadra techniczna pozostawia wiele do życzenia, ale nie potrfa to długo bo albo Prezes sie obudzi i zrobi porządek albo zakład straci płynność finansową. Praca po 16 godzin dziennie to duże ryzyko dla Prezesa. Bardzo łatwo o wypadek a finansowe konsekwencje ponosi pracodawca. Podejżewam, że kierownicy podejmując taka decyzję doskonale zdają sobie z tego sprawę na co narażaja Prezesa i za samo to powinni być przykładnie ukarani. Dopuki jest dobrze to jest dobrze ale w razie czego nikt nie będzie za nich świecił oczami. Prezes pierwszy wyprze sie współodpowiedzialności. Zdaję sobie sprawę z tego, że dziś żeby przebić w licytacji konkurencję i zapewnić ciągłość produkcji, oferta musi być najkorzystniejsza ale nie kosztem życia czy kalectwa zatrudnionych. Proponuję więc Zarządowi głębokie refleksje nad organizacją pracy w poszczególnych działach i kompetencjami kierowników. Kierownik nie musi być " w porzo" ma byc wymagający ale w ramach obowiązującego prawa. Myślę, że w niedalekiej przyszłości zmienią się opinie o pracy w Limarze i Danteksie a nowe życie Wełnopolu będzie znośne tak dla Zarządu jak również pracowników. Wymaga to jednak wzajemnego zrozumienia. Życzliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość sprostowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 21:23 "futro" niestety nic o tych trzech fin. dla konkurencji nie słyszałem, a szkoda kasa by się przydała . słyszałem że jest całkiem niezła. tylko ja jej na oczy nie widziałem. powodzenia w pracy. wybór należy do was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kogut Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 21:37 a wiecie kto najwięcej wynosi z tej firmy? powoli łysieje od kombinowania z gwiazdą jolą. już wiecie. jacek bernaś - zaskoczeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 13:10 przecież mówie wam .... prezes powinien przejrzeć na oczy i zrobic porządek z tak zwanymi kierownikami którzy tak cwanie go oszukują , mówia mu bzdury i kłamstwa przez telefon myslac ze nie dowie sie prawdy. Kiedys był Banasiak pupilem i jak skonczył??Tak własnie skończa kłamcy i karierowicze POWODZENIA PREZESIE W ROBIENIU PORZADKÓW...POSŁUCHAJ CZASEM CO MÓWIĄ ZWYKLI LUDZIE , BO MAJA CZASEM RACJE ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.07, 20:53 Ja spotkałem się dzisiaj z taka sytuacja:(chodzi o Stradom).Przeszedlem po kazdym dziale i policzylem ile ludzi na nich pracuje.Po co mi to??A więc wyjasniam.Porównywałem ilu jest tak zwanych roboli a ilu ludzi biorących pieniadze za free(kierownikow,technikow na których niestety musimy zapierniczcać).Jaki był rezultat??20 pracownikow a 9 obibokow.Ja nie mowie ze nie potrzebny jest kierownik czy technik ale po co az tylu.oni sami nie wiedza co maja robic!!Obija sie jeden o drugiego.tu przyklad na samej pralni pracuje jedna osoba i ma oczywiscie kierownika ktory nie wie w ktory kat ma sie schowac by nikt go nie przyuwazyl.o kontroli juz nie wspomne.Tam sa dwie kierowniczki i bodajze dwie pracownice.Po co??Ja nie wiem czy szefostwo tego nie widzi ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mnka Re: Gość Kogut IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 01:02 Załamka. Kogut Ty weź się za uczciwą robotę. A nie szpieguj to żaden donosiciel nie będzie Ci straszny bo nie będzie miał co na Ciebie donosić. Bo z tego co widać to Ty przede wszystkim zamiast pracować to bawisz sie w lustratora z zakładowego IPN i nic dziwnego, że boisz sie donosów a może to prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaaa2 Re: Lustracja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 16:20 Jeżeli ma na to dowody że wynosi to bardzo dobrze że o tym pisze bo przez takich ludzi co wynoszą lub są "fachowcami" po 10-tym tną premie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mnka Pobudka IP: *.ingram.com.pl 20.02.08, 00:23 No co znudziły się ploteczki? A rzeczowo nie łaska dyskutować/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo zycie welnopolu IP: *.nott.cable.ntl.com 01.05.08, 23:19 aniu jak chcesz wiedziec to banasiak sam odszedl bo nie chcial meczyc sie z takimi jak ty Odpowiedz Link Zgłoś