Gość: ... IP: 195.189.52.* 10.10.06, 21:28 A grzyb to kogo obchodzi? Żeby tylko jeszcze testy psyhologiczne zrobili kierowcą i zniżyli ceny biletów... to byłby news. A tak sensacja przedszkolnego dziennikarza... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Don Pedro No i gdzie jest to zdjęcie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 21:30 ehhhhhhhhh wyborcza :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nd No, napisali przecież że mają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.06, 21:33 j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de niro Re: No, napisali przecież że mają IP: *.realestate.net.pl 11.10.06, 10:25 Ja mam słonia w karafce, mam też jego zdjęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mn Re: Odkryliśmy tajemnicę MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.06, 21:38 a mnie właśnie obchodzi burasku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARIAN Odkryliśmy tajemnicę MPK IP: *.21.pl 10.10.06, 21:41 PORYWAJĄCY ARTYKUŁ!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Odkryliśmy tajemnicę MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.06, 10:15 Wyborcza ma ukryte kamery w zajezdni! Stosuje "techniki operacyjne"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja i dobrze. mam juz dosyc tych czerwonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 21:59 burakowozow... Odpowiedz Link Zgłoś
dudi_82 Re: Odkryliśmy tajemnicę MPK 10.10.06, 22:08 Sherlock'i Holmes'y w tej Wyborczej pracują :D. Tylko zapomnieli pokazać dowody - zdjęcia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mattrus Re: Odkryliśmy tajemnicę MPK IP: *.com 10.10.06, 22:22 sobie zrób test psychologiczny !!!!!!!! O ile mi wiadomo to kierowca musi miec badania na okraglo !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzidek Re: Odkryliśmy tajemnicę MPK IP: 80.48.49.* 10.10.06, 22:31 pewnie GierTyCh.. wprowadza obowiazkowe barwy patriotyczne na autobusy zeby mlodzi nie wyjezdzali z kraju :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: Odkryliśmy tajemnicę MPK IP: *.inds.pl 10.10.06, 23:14 Noi gdzie to zdjecie ?!?!?!?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtx Re: Odkryliśmy tajemnicę MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 23:22 O ile mnie pamięć nie myli, sala gimnastyczna na Koperniku czkała kiedyś gotowa ok. półtora miesiąca żeby Wrona mógł w świetle fleszy i z jakimiś dostojnikami dokonać przecięcia wstęgi. Teraz autobusy poczekają na odpowiedni moment dla konferencji prasowej. Może do wyborów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SIE MA Odkryliśmy tajemnicę MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 23:20 Tomasz Haładyj ma ponoć też zmienić barwy.Na wiosnę jak podsłuchałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: David Re: Odkryliśmy tajemnicę MPK IP: *.pcz.pl 10.10.06, 23:22 Kiedy pierwszy z tych autobusów wyjedzie na miasto?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Odkryliśmy tajemnicę MPK IP: 80.48.49.* 10.10.06, 23:34 w dniu wyborów prosto pod urnę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D.W Re: Odkryliśmy tajemnicę MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 23:39 Widzę, że mój poprzednik nie zna się zabardzo na komunikacji więc niech się lepiej nie wypowiada w kwestiach o których nie ma zielonego pojęcia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Gdzie zdjecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 23:44 Poza tym, beda musieli przemalowac wszystkie autobusy, wiec pewnie zrobia to gdy wszystkie Mercedesy do nas dotra :) Tylko czy zdarza pomalowac wszystko na raz, czy przez jakis czas bedzie 1/2 czerwono-bialych i 1/2 bialych z dwoma pasami? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kszyszek Re: Gdzie zdjecie? 11.10.06, 00:57 Znając opieszałość naszego MPK, to potrwa to jakieś 3-4lata. W Bielsku-Białej też zmieniają barwy. Już od conajmniej 2 lat przemalowują autobusy i jeszcze wiele im zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Gdzie zdjecie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.06, 06:56 a gdzie fotki ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Gdzie zdjecie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.06, 10:24 Nie pomalują. Pomalowali jeden na pokaz.Inne okleją, bo MPK nie dysponuje taborem a jedynie "ruchomymi nośnikami powierzchni reklamowej". I dlatego barwami MPK będą barwy browarów lub innych reklamodawców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lunch Re: Odkryliśmy tajemnicę MPK IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.10.06, 07:58 O rany, te autobusy są okropne. Po pierwsze - wiele miast ma podobne malowanie i jest zbyt krzykliwe, a nasze było takie delikatne i takie... częstochowskie po prostu. Po drugie dziwnie nawiązuje do pewnej niemieckiej mody, która obecnie wszędzie jest małpowana. No i w efekcie wyglądają jak jedna z wesji jelcza. Co do samego malowania - hm, do tej pory nie zabierałem głosu w tej sprawie, bo na niektóre tematy to już człowiekowi brak sił i brak słów, ale zważcie jedno: Po upadku komuny, gdy skończył się wymóg malowania w barwy państwowe, większość cywilizowanych miast pomalowało autobusy w barwy miasta. Bardzo piękna tradycja. Barwy częstochowy to biało-niebieskie ze złotym pasem pośrodku (czyli jak autobusy w Ostravie). Ale w MZK nikt oczywiście na to nie wpadł - zamiast tego zrobili maksymalny burdel, kupując nowe autobusy z fioletowymi i granatowymi pasami, a jednocześnie malując stare na biało-czerwono. Później już było coraz gorzej - co autobus, to inne barwy. A teraz to już w ogóle dno - taka będzie pstrokacizna. Widocznie odchodząca ekipa chce po sobie coś zostawić na ulicach. Szkoda że taki bubel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Odkryliśmy tajemnicę MPK IP: *.com 11.10.06, 08:18 jej super teemat taki na miare taśm prawdy jak by to kogoś interesowało jaki jest kolor autobusu. wszystkich interesuje raczei ich punktualność niż kolor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zgred Notka na poziomie "Faktu" IP: *.21.pl 11.10.06, 08:26 ale oni przynajmniej dali by jeszcze zdjęcie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Pruciak Odkryliśmy tajemnicę MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.06, 08:40 Co do kwestii nowego autobusu... rozumiem postępowanie Prezesa Nabrdalika. Z tymi nowymi wozami jest trochę jak z modelkami szykującymi się do pokazu mody. Nikt normalny nie robi im zdjęć w garderobach, jak się przebierają. One mają być piękne w trakcie pokazu. A oglądanie, czy fotografowanie "roznegliżowanych" autobusów jest znacznie bardziej zasadne i ciekawe w przypadku pojazdów w trakcie kasacji, niż tych nowych. Zaczekajmy na wielką prezentację, wierzę, że warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lunch Re: Odkryliśmy tajemnicę MPK IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.10.06, 10:35 Co warto? Nie widziałeś tych zdjęć? Okropne są. Ale w końcu to i tak turecki bubel - wysokopodłogowy, przestarzały i ciasny. Jak tylko w mieście zmienią się władze, to MPK będzie się ich musiało (mam nadzieję) pozbyć. Więc mogą być nawet sraczkowate. Odpowiedz Link Zgłoś
kszyszek Re: Odkryliśmy tajemnicę MPK 11.10.06, 10:37 Ja również nie widziałem ich zdjęć. Jeśli mógłbyś, to podeślij mi na maila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lunch Re: Odkryliśmy tajemnicę MPK IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.10.06, 10:42 Prześlij mi najpierw maila, bo ja wymieniałem system i nie mam Twojego adresu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lunch Re: Odkryliśmy tajemnicę MPK IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.10.06, 10:48 Jaki trudny... Odpowiedz Link Zgłoś
kszyszek Re: Odkryliśmy tajemnicę MPK 11.10.06, 11:01 Mówiąc szczerze to myślałem, że się bardziej postarają. Gdyby chociaż ten czerwony na dole dochodził do listwy... Takie sobie to malowanie. Ale mam chociaż nadzieję, że inne autobusy też w nie pomalują, żeby nie było burdelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lunch Re: Odkryliśmy tajemnicę MPK IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.10.06, 11:11 Diabeł wysrał, słońce przygrzało. A kogo stać na pomalowanie pozostałych? Będzie jak dotychczas. Mam zresztą taką nadzieję, bo liczę że ekipa pana Nabrdalika po wyborach odejdzie i ktoś zrobi z tym porządek. Odpowiedz Link Zgłoś
kszyszek Re: Odkryliśmy tajemnicę MPK 11.10.06, 11:18 Jeśli zostanie wybrany na prezydenta pan Wrona, to wątpię, czy ekipa Nabrdalika odejdzie. Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują jednak na to, że T.W. w dalszym ciągu będzie prezydentem, a w komunikacji miejskiej będzie bałagan taki, jak był przez ostatnie 4 lata... albo i większy. Odpowiedz Link Zgłoś
p_sc Re: Odkryliśmy tajemnicę MPK 11.10.06, 19:29 Jakbyście mieli jakieś lepsze zdiecia niż to w gazecie, albo takie na którym coś więcej widać to też bym prosił o podesłanie na maila (p_sc@gazeta.pl). Z góry dziękuje. We wcześniejszym arykule prezes mówił że malowanie na pewno spodoba się mieszkańcom mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Lepiej przypomnijcie Policji o wysciagach w Alajac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 11:25 jw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laziorek Odkryliśmy tajemnicę MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 11:57 no i gdzie to zdjecie chcialbym je zobaczyc !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ONDERDONK Odkryliśmy tajemnicę MPK IP: *.kracen.hor.net.pl 11.10.06, 14:07 Moim zdaniem nowe barwy są jeszcze gorsze od poprzednich fioletowo- szarych/różowych. Jest jakimś nieporozumieniem, żeby tak ważna sprawa dla promocji komunikacji miejskiej (a przy tym wyższej sprawy w postaci identyfikacji społeczności lokalnej z miastem), jak barwy autobusów w mieście (oczywiście obok punktualności, czystości, etc), była przez częstochowskie MPK zupełnie ignorowana. Każdy autobus inny. ABSURD. Nota bene ostanio nawet PKP Przewozy Regionalne pytały się podróżnych, jakie wybrać barwy dla swojego taboru - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lakiernik Re: Odkryliśmy tajemnicę MPK IP: *.21.pl 11.10.06, 14:15 kolorki tragiczne, tak polakierowane autobusy beda tylko szpecic ale patrzac na to z drugiej strony nie beda sie wyrozniac z tlumu brzydkich i dziórawych ulic i ochydnych blokow, kamienic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lunch Re: Odkryliśmy tajemnicę MPK IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.10.06, 14:32 > Nota bene ostanio nawet PKP > Przewozy Regionalne pytały się podróżnych, jakie wybrać barwy dla swojego > taboru - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ONDERDONK Re: Odkryliśmy tajemnicę MPK IP: *.kracen.hor.net.pl 11.10.06, 14:48 naiwnie (?) wierzę, że to przypadek - ale coś pewnie jest na rzeczy; przyzasz jednak, że stare składy podmiejskie pomalowane na szaro-czerwono wyglądają nieźle - dużo lepiej niż dotychczasowe razem wzięte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Odkryliśmy tajemnicę MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.06, 17:47 DAWAC KURCZE NOWE TRAMWAJE !!!!!!!!!!!!!!!!!! te sa stare i strasznie halasuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1020 Re: Odkryliśmy tajemnicę MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.06, 00:02 Mieliście podobne pasy na autobusach jak u nas w Radomiu. Teraz chyba są mniej ciekawsze. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=750&w=39145192&a=45290067 wg mnie ładne malowanie mają w Poznaniu, Krakowie... Beznadziejne w Lublinie, Gorzowie, Płocku, Opolu, Katowicach Takie sobie w Szczecinie, łodzi czy Bydgoszczy foto.mkm.szczecin.pl/big/1143904361.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Odkryliśmy tajemnicę MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.06, 17:49 Nie potrafie zrozumiec jak włazde miasta moga obojetnie patrzeć na bałagan w malowaniu autobusów MPK - przecież to jedna z wizytówek miasta, a nowe malowanie bardzo byle jakie i powiekszy jeszzce ten bałagan Swoja droga to ciekawe dlaczego Cz-wa musi niemal zawsze wyróżniać się negatywnie na tle innych miast Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: Odkryliśmy tajemnicę MPK IP: *.prenet.pl 11.10.06, 20:05 kolorki podobne do tych z komuny:(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Skończyc z Monopolem Mpk- !!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 21:56 robi się sensację, z faktu zakupu kilka autobusów....a reszta to już złom.po wielu latach eksploatacji....... prywatni przewożnicy,za tę kasę ,która przeżera mpk...... dawno by zarobili na 20 razy więcej samochodów.... mpk zjada wszystko na swoje przerośnięte struktury......już dawno powinno splajtować.. ciekawe kiedy się okaże ,żę niemają już czym jeżdzić...... pewnie po jakiejś katastrofie .....nie chcę krakać...ale to łatwe do przewidzenia,,,patrząć..czym nas się wozi obecnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciak Odkryliśmy tajemnicę MPK IP: 212.160.86.* 11.10.06, 22:48 co mnie obchodzi kolor autobusow, co za wielka tajmnica odkryta szkoda gadac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik MPK Re: Odkryliśmy tajemnicę MPK IP: *.flatpla.net 12.10.06, 21:51 ile chcecie tych zdjec. Dziennie jestem na zajezdni :p Odpowiedz Link Zgłoś
kszyszek Re: Odkryliśmy tajemnicę MPK 12.10.06, 21:59 Najlepiej jak najwięcej :P Jakby co podeślij mi na maila. Jest w którymś z moich postów w tym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz_czewa Re: Odkryliśmy tajemnicę MPK 12.10.06, 22:03 Ja bym prosił kilka, z wnętrza autobusów też. Jak Citaro już przyjechały, to też poproszę. mój mail to: mateusz_czewa@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
p_sc Re: Odkryliśmy tajemnicę MPK 12.10.06, 22:13 Najlepiej zrób kilka tak żeby z każdej strony było widać i wrzuć na jkiis serwer a na forum umieść linki do zdięć, albo wyślij mi na mail to ja to zrobie. Mam jeszcze pare pytań: Czy wiadomo na kiedy planowana jest premiera nowych autobusów? Kiedy wyjadą na miasto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Odkryliśmy tajemnicę MPK IP: 83.238.169.* 13.10.06, 00:08 Dzisiaj widzialem tak samo pomalowane autobusy w Katowicach, ale wiocha !! Czy Częstochowa nie moze wymyslic czegos sama? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lunch Re: Odkryliśmy tajemnicę MPK IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.10.06, 09:16 Wiesz, Mercedes to jeden z najdroższych producentów i nigdy by nie wygrał normalnego przetargu. Więc przy zielonym stoliku ustalono zbicie ceny - po pierwsze przeguby wysokopodłogowe, po drugie opcja minimalna - barwy jak leci, bez prawa przewoźnika do ingerencji... Odpowiedz Link Zgłoś