Dodaj do ulubionych

Rośnie centrum inżynieryjne TRW

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.06, 18:51
1000 osob ma zatrudnic TRW a centrum inzynieryjne jeszcze gora 150. Nie wprowadzajcie ludzie w blad.
Obserwuj wątek
    • Gość: raqu Rośnie centrum inżynieryjne TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 19:06
      To dobrze że TRW tak sie rozwija. Tylko się cieszyc
    • Gość: Harry_man Re: Rośnie centrum inżynieryjne TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 19:21
      - To inwestycja, która dorównuje, a nawet przerasta łódzkie czy wrocławskie, o
      których ostatnio tak głośno - cieszył się prezydent

LoL / W Łodzi Dell planuje zatrudnienie nawet 12 tys ludzi. Rzeczywiście
      Częstochowska inwestycja TRW dorównuje, a nawet przerasta Łódź ;]
      • adrian_borys dobre i tyle miejsc pracy 11.10.06, 21:13
        ale dlaczego ta inwestycja "przerasta łódzkie czy wrocławskie" trzeba zapytać
        prezydenta. Bo jakoś trudno zrozumieć :D
        • Gość: User Re: dobre i tyle miejsc pracy IP: 80.48.157.* 11.10.06, 21:30
          a ja mam znajoma liderke i mowi ze nie ma ludzi do roboty i potrzebuja ale ja
          nie mam zamiaru tam isc podziekuje
          • Gość: iwona Re: dobre i tyle miejsc pracy IP: 80.54.169.* 11.10.06, 22:12
            za ile za 800 zl niech zap.......la Wrona to zobaczymy czy bedzie
            [pracowal ,juz dosc sie napracowal zegnamy
      • Gość: xx Re: Rośnie centrum inżynieryjne TRW IP: *.icis.pcz.pl 12.10.06, 11:34
        12 tys. Della to fikcja - musialby zwinac wiele innych fabryk na calym swiecie.

Czy ty wiesz jak trudno opalcic 12 tys. ludzi ? Musieliby im placic po 600 zl,
        a wtedy musieliby chyba sprowadzic do pracy Koreanczykow.

Zatrudnienie takiej liczby osob nie ma prostu sensu.

Mowi sie o 2 - 2,5 tys. i to nie od razu.
      • Gość: LoL Re: Rośnie centrum inżynieryjne TRW IP: *.chello.pl 12.10.06, 19:19
        na jedno miejsce stworzone przez Dell ma powstać 5-6 miejsc wśród kooperantów i
        podwykonawców co w sumie ma dać ok 12000 miejsc pracy.
        Trochę więcej uwagi przy czytaniu a przede wszystkim dobrnięciu do końca
        czytanego artykułu
        • Gość: xx Re: Rośnie centrum inżynieryjne TRW IP: *.icis.pcz.pl 12.10.06, 19:44
          Magia liczb i statystyka :))
          • Gość: Bogdan Re: Rośnie centrum inżynieryjne TRW IP: *.prenet.pl 12.10.06, 23:31
            Nareszcie cos drgnęło. Co do liczb to 1000-1100 osób jest niewątpliwie cenne,
            choć ma zupełnie inne przełożenie na rynek pracy niż 900-1000 osób w 6 razy
            mniejszym Radomsku. Myślę ,że ważniejsze jest to że powstają też wysoko
            kwalifikowane miejsca pracy (centrum bad-rozwoj). Cz-wa staje się sporym
            ośrodkiem produkcji dla motoryzacji (TRW, Berger, Sila, Brembo, Gomma itp.) - co
            powinno byc akcentowane w budowaniu wizerunku miasta, przemysłowo kojarzonego
            dotychczas głównie z hutą.
        • Gość: ff Re: Rośnie centrum inżynieryjne TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 00:37
          no jak liczyc to w TRW to mwiecej głąbiszczu
    • Gość: <<<<>>>> Rośnie centrum inżynieryjne TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 22:23
      chlopaki się niezle bawili z tym szpadlem
      od razu widac ze nie maja pojecia jak sie uzywa takiego "sprzetu"
      jedno trzeba przyznac ... buciki dostali cuda malina ... tylko zazdroscic
      :P
    • Gość: I.LEŚNIKOWSKI 1100 a nie 1000... IP: *.um.gov.pl 11.10.06, 23:04
      To są informacje z TRW, potwierdzone przez nas w firmie. To chyba dobrze?
      • Gość: I.LEŚNIKOWSKI Re: 1100 a nie 1000... IP: *.um.gov.pl 11.10.06, 23:05
        www.czestochowa.pl/samorzad/wydarzenia_samorzad/plonearticle.2006-10-11.6694917199

• Gość: Michal K Re: 1100 a nie 1000... IP: 217.96.15.* 12.10.06, 08:57
          Chyba Pan nie doczytal, 1100 to ma byc zatrudnienie wszystkich pracownikow
          produkcji + inzynierowie. Samo centrum ma zatrudnic 250 - 300 osob.
        • Gość: hyhyhy Re: 1100 a nie 1000... IP: *.bulldogdsl.com 19.10.06, 02:25
          władza kłamie, nie uczyli? a kapitaliści to już wogóle, gorsi niż władza
          szczególnie ci z hameryki..
    • Gość: jajogłowy Re: Rośnie centrum inżynieryjne TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 23:18
      Dokladnie, w centrum inzynieryjnym ma byc zatrudnionych docelowo 300 inzynierow,
      z czego Ci po politechnice czestochowskiej nie sa mile widziani, jak pisza w
      gazecie. Preferowani sa doswiadczeni ludzie, najlepiej z praktyka w
      zagranicznych firmach, jezyk angielski jest podstawa. Oprocz tego podpisuje sie
      umowe na 3 lata, ze nie odejdzie sie z pracy, jak nie to placi sie dziesiatki
      tysiecy zlotych. W ciagu 3 lat podwyzek brak.
      • Gość: joxkit Re: Rośnie centrum inżynieryjne TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 23:25
        Bez angielskiego to nawet nie próbujcie, i nie jakieś tam dukanie tylko normalna mowa + pojęcia typowo inżynierskie
        • Gość: Polak Re: Rośnie centrum inżynieryjne TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.06, 22:20
          Z tym angielskim to przegiecie, w końcu mieszkamy w Polsce a nie w np. Wielkiej
          Brytanii, to może od razu od urodzenia zacząc uczyć dzieci mówić _TYLKO_ po
          angielsku, po co polski?? i tak do niczego się nie przyda. Szkoda że mało kto z
          tych wykształciuchów pamięta słowa Kochanowskiego "Polacy nie gęsi i swój język
          mają".
          • Gość: Michal K Re: Rośnie centrum inżynieryjne TRW IP: 217.96.15.* 13.10.06, 08:05
            Polaku nikt swojego jezyka nie zapomina, ale pracuja w firmie miedzynarodowej,
            gdzie codziennie rozmawiasz ze swoimi kolegami z Niemiec, Francji, US czy
            innych krajow znajomossc przynajmniej jednego jezyka obcego jest koniecznoscia.
          • Gość: okija Re: Rośnie centrum inżynieryjne TRW IP: 217.97.165.* 13.10.06, 08:31
            Oj,oj, oj, czy o "tym języku" to aby napewno Kochanowski mówił.
      • Gość: belkot Re: Rośnie centrum inżynieryjne TRW IP: 217.96.15.* 12.10.06, 07:32
        Co do angielskiego. W normalnym kraju to zawsze jest podstawa. Uczyc sie a nie
        marudzic. Jak mozna wspopracowac z ludzmi z europy nie znajac jezyka
        angielskiego? Co do ludzi po politechnice czestochowskiej. Ja jestem po tej
        szkole i pracuje w TRW.
      • Gość: jrb Re: Rośnie centrum inżynieryjne TRW IP: *.hcz.com.pl 12.10.06, 07:37
        Centrum inżynieryjne TRW to żart - tam po prostu mało płacą a wymagania
        mają dość wysokie. Uważam że najlepszym rozwiązaniem
        dla kogoś kto spełnia ich wymagania jest wyjazd z kraju
        na przykład do Angli. Cztery miesiące temu byłem na rozmowie kwalifikacyjnej
        do Centrum Inżynieryjnego i przeszedłem ją pozytywnie tzn otrzymałem
        propozycję pracy.
        Ostatecznie nie zdecydowałem się jej przyjąć ponieważ
        znalazłem pracę w Anglii w firmie inżynierskiej za 40000 funtów rocznie
        co w porównaniu z propozycją TRW jest kwotą 5 razy wyższą.
        Poza tym TRW to firma typu "wędrowniczek" - za kilka lat może się okazać
        że bardziej będzie jej się podobało np na Ukrainie i z dnia na dzień tam się
        wyniosą.
        • Gość: xx Re: Rośnie centrum inżynieryjne TRW IP: *.icis.pcz.pl 12.10.06, 11:30
          Wszystkie firmy na swiecie sa teraz "wedrowniczkami" - wielki IBM w duzym
          stopniu przenosi sie do Indii.
        • Gość: Do jrb Re: Rośnie centrum inżynieryjne TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.06, 14:11
          Co ty chlopie za bajki nam tu cisniesz hahaha. W Anglii jestes ,a masz ip z
          Huty Częstochowa ahahahahaha,co za mitoman:)
          • Gość: jrb Re: Rośnie centrum inżynieryjne TRW IP: *.hcz.com.pl 12.10.06, 14:16
            Do Angli wyjeżdżam za trzy tygodnie bo wtedy zakończy mi się
            okres trzymiesięcznego wypowiedzenia warunków pracy.
        • Gość: Jan Re: Rośnie centrum inżynieryjne TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.06, 21:02
          Witam,
          Masz racje, wymagania sa duze a placa to wiadomo. Pracuje w centrum inzynieryjnym juz jakis czas ale juz rozgladam sie za czyms innym. I zauważylem, że coraz wicej kolegow z centrum mysli o zmianie pracy. A tak przy okazji to gdzie znalazles taka fajna prace w Anglii? Moze tez sie zalapie :)

Pzdr
          Jasiu
          • Gość: xx Re: Rośnie centrum inżynieryjne TRW IP: *.icis.pcz.pl 15.10.06, 21:06
            Mam wielkie watpliwosci co do tego ze pracujesz w Centrum :)))

Ta wypowiedz rzeczywiscie pasuje do jasia :))
            • Gość: Jan Re: Rośnie centrum inżynieryjne TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 19:47
              Naprawde masz wątpliwoci? , to moze to sprawdzimy.
              Co proponujesz ??? :)
              • Gość: xx Re: Rośnie centrum inżynieryjne TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 19:57
                Twoje wypowiedzi sa takie malo dorosle :))
      • Gość: Michal K Re: Rośnie centrum inżynieryjne TRW IP: 217.96.15.* 12.10.06, 08:48
        >W ciagu 3 lat podwyzek brak.

To akurat nieprawda, w ostatnim roku podwyzkew dostaly nawet osoby pracujace
        niecaly rok.
        Co do umowy lojalnosciowej czy spodziewasz sie ze firma podaruje pracownikom
        wyjazd szkoleniowy do US i nic nie zrobi by ich zatrzymac w firmie.
    • Gość: bilder Rośnie centrum inżynieryjne TRW IP: *.dclient.hispeed.ch 12.10.06, 05:52
      Oj inzynierowie z angielskim zrobcie raz droge po ktorej po polsku da sie
      jezdzic..do dzisjaj takiej nie ma...
    • Gość: Swojak Re: Rośnie centrum inżynieryjne TRW IP: *.21.pl 12.10.06, 08:45
      Wyłazi nastepne pokolenie inżynierów nierobów-szukających papierkowej roboty i
      chcących zarabiać po 40000 tys funtów rocznie
      • Gość: jrb Re: Rośnie centrum inżynieryjne TRW IP: *.hcz.com.pl 12.10.06, 09:24
        Nie jest sztuką pracować za darmo !
        • Gość: swojak Re: Rośnie centrum inżynieryjne TRW IP: *.21.pl 12.10.06, 09:33
          Chętnie się u ciebie zatrudnię jak mi dasz mi 6-8 funta/h i wtedy pogadamy
          czy :nie jest sztuką pracować za darmo:
          • Gość: jrb Re: Rośnie centrum inżynieryjne TRW IP: *.hcz.com.pl 12.10.06, 10:00
            Przecież nie zabraniam Ci pracować w TRW.
            Stwierdzam tylko fakt że w innych krajach praca inżyniera
            jest opłacana lepiej i ztego względu nie zdecydowałem się
            przyjąć oferty TRW
      • Gość: Ktoś Do Swojaka IP: *.echostar.pl 12.10.06, 13:38
        Co Ci przeszkadza, ze inni maja możliwości wieksze od Ciebie?Znam pare osób,
        które własnie nie zdecydowały sie przyjąć pracy w TRW, bo dostały inna oferte z
        zagranicy.I dlaczego o tych ludziach mówisz-nieroby???
    • Gość: mm Rośnie centrum inżynieryjne TRW IP: *.dip.t-dialin.net 12.10.06, 15:25
      Więcej tak dobrych wieści!!!
    • Gość: adam76 Re: Rośnie centrum inżynieryjne TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 00:06
      no 1000 ludzi ma zatrudnic,a rece juz zaciera na kase Work czy jakos tam.a Work
      juz szuka ludzi pod wiekszymi firmami,i rozdaje ulotki<lol2>i te 1000 osob
      bedzie pracowac za 650 zl i jeszcze na jakies zlecenie czy cos innego,i polowe
      miesiaca bedzie siedziec w domu bo pracy niebedzie,a chcecie sie posmiac z
      worka??pod nasza firma nawet ludzia obiecali ze jesli do nich przejdzie 60 osob
      to nawet do pajeczna autobus puszcza do trw,W trw mam paru znajomych co pracuja
      po 6 lat,i kiedys mieli dobre zdanie o tej firmie,ale teraz to trw zeszlo na
      psy,pozatym pogratulowac tylko swpolpracy w takimi firmami jak work czy jakos
      tam.chyba sie zgodzicie zemna.ale jest jednym lepiej a drugim gorzej.jak w
      kazdej firmie.pozdro
      • Gość: Michal K Re: Rośnie centrum inżynieryjne TRW IP: 217.96.15.* 13.10.06, 08:09
        Czesc zalogi pracuje przez Work ale zatrudnienie 1000 osob wize sie z
        przejsciem ok 30% do TRW gdzie zarobki sa juz znacznie wyzsze. Pracownik
        produkcji z kilkuletnim doswidczeniem ok 2 tys.
        • Gość: jolka Re: Rośnie centrum inżynieryjne TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 19:02
          W centrum inżynieryjnym jest całkiem nieźle. Pensja niemała ,ludzie fajni.
          Praca lekka. Jak nam obiadek nie smakuje na stołóweczce to zamawiamy sobie
          pizzę. Przy kawce można sobie postać i podyskutować, na papieroska też jest
          czas.Wszystkim polecam tu pracę.
          • Gość: Vader Re: Rośnie centrum inżynieryjne TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 19:07
            Świetnie że polecasz tu prace ja niestety jej nie doświadcze bo 3 razy
            próbowałem sie dostac do TRW ale nie było mi dane sie dostać pewnie jestem
            debilem i nie byłem w stanie prawda?
            • Gość: jolka Re: Rośnie centrum inżynieryjne TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 19:31
              Na pewno jesteś bardzo mądrym człowiekiem. Tylko czegoś Ci brakuje.
              • Gość: Vader Re: Rośnie centrum inżynieryjne TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 19:49
                Tak wiem pewnie znajomości ;)
                • Gość: hyhyhy Re: Rośnie centrum inżynieryjne TRW IP: *.bulldogdsl.com 19.10.06, 02:36
                  ooo, trafiłeś w sedno!!
                  • Gość: Michal K Re: Rośnie centrum inżynieryjne TRW IP: 217.96.15.* 19.10.06, 09:06
                    Bardzo mnie bawia wyobrazenia o pracy w centrum, czy naprawde myslicie ze
                    znajomosci co by tutaj pomogly, tym bardziej, ze selekcje na stanowiska i
                    rozmowy kwalifikacyjne prowadzili szefowie zespolow z US i Niemiec i to oni
                    podejmowali decyzje.
                    Zalosne sa wypowiedzi tych wszystkich ktorzy maja zbyt niskie kwalifikacja albo
                    na rozmowie dukaja po angielsku a potem psiocza ze nie zostali przyjeci.
                    prosze panstwa do roboty uczyc sie jezykow podnosic kwalifikacje i wtedy szukac
                    lepszej pracy.
                    • Gość: Vader Re: Rośnie centrum inżynieryjne TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 07:45
                      Tylko,że w moim przypadku nawet do tej rozmowy z inżynierami nie doszlo
                      dzwoniono kilkakrotnie z Haysa i mówiono mi że wszystko jest na dobrej drodze i
                      lada chwila będę miał rozmowe z zarządem.Nagle kilka dni później dzwoni do mnie
                      przedstawiciel Haysa że w TRW powiedzieli iż "rekrutacja jest
                      wstrzymana".Dziwne nieprawdaż??I koleś nie chrzań mi tu o języku bo sprawdzenie
                      moich umiejętności językowych miało miejsce już przy pierwszej rozmowie które
                      przeszedłem pozytywnie.Ciekawe jakie ty masz kwalifikacje?Pewnie wujka w biurze
                      lub mamusie co nie?
                      • Gość: Michal K Re: Rośnie centrum inżynieryjne TRW IP: 217.96.15.* 20.10.06, 09:08
                        Czekaj cierpliwie - nie jestes jedynym kandydatem na stanowiskow centrum. A za
                        slowa o protekcji moge Cie pozwac do sadu wiec zastanow sie co mowisz. Moje
                        kwalifikacje ocenili przelozeni i widocznie byly wystarczajace.
                        • Gość: Vader Re: Rośnie centrum inżynieryjne TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 10:28
                          poznałem swego czasu ludzi podobnych do ciebie którzy po tym jak dostali jakąś
                          tam pracę od razu uważają się za lepszych od tych co tej pracy nie mają.Od razu
                          zadzierają nosa.Polemika z ludźmi tego pokroju nie ma sensu a sądem mnie nie
                          strasz chłopcze bo sie nie boje.
                          • Gość: Michal K Re: Rośnie centrum inżynieryjne TRW IP: 217.96.15.* 20.10.06, 12:45
                            A ja poznalem ludzi ktorzy uwazaja, ze swiat sie na nich zawzial bo niczego nie
                            osiagneli a poprostu nie chialo im sie ciezko pracowac na swoja przyszlosc.
                            Pelno teraz takich ktorzy mowia - za 800 czy 1000 zl pracowac nie bede, nie
                            myslac o tym, ze trzeba zdobyc doswiadczenie i kwalifikacje.
                            Moze sie sadow nie bac ale jak bedzierz rzucal nieprawdziwe oskarzenia to
                            wrescie ktos Cie do odpowiedzialnosci pociagnie.
                            • Gość: Obserwer Re: Rośnie centrum inżynieryjne TRW IP: *.echostar.pl 20.10.06, 13:07
                              Na TRW świat sie nie kończy.Kończy sie owszem w Częstochowie, ale Polska to
                              kraj duży i wierzcie, albo i nie, ale są miejsca gdzie lepiej sie pracuje i
                              lepiej( o wiele )zarabia.Mam tu na mysli inzynierów, programistów.Dlatego niech
                              jedni(z TRW) sie nie mądrzą, a drudzy( odrzuceni po rekrutacji) nie narzekają,
                              tylko szukaja dalej.Tym drugim zyczę wiecej optymizmu i wiary w siebie, a tym
                              drugim pokory.
                              • Gość: Vader Re: Rośnie centrum inżynieryjne TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 16:38
                                Zgadzam się w 100% :)
                            • Gość: Vader Re: Rośnie centrum inżynieryjne TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 16:32
                              Właśnie i idą tacy pracować jako programiści za 800-1000 zł a potem wszyscy sie
                              dziwią że zarobki są takie jakie są :/ np. kasta adwokatów potrafi sie trzymać
                              razem i biorą za swoją pracę ciężkie pieniądze czego oczywiście nie ma wśród
                              informatyków...Ludzie idą pracować za ochłapy a potem sie dziwią że mało
                              zarabiają.No i kończąc oczywiście na TRW świat się nie kończy ten temat jest
                              dla mnie zmknięty
            • Gość: marcin_r Re: Rośnie centrum inżynieryjne TRW IP: *.21.pl 13.10.06, 20:21
              Gość portalu: Vader napisał(a):

> Świetnie że polecasz tu prace ja niestety jej nie doświadcze bo 3 razy
              > próbowałem sie dostac do TRW ale nie było mi dane sie dostać pewnie jestem
              > debilem i nie byłem w stanie prawda?

A ja jeden raz próbowałem tuż po studiach i już nie spróbuję. Pomyśl tak - nie
              chcą mnie ich strata :)
          • Gość: al asad Re: Rośnie centrum inżynieryjne TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 23:02
            nierobom to zawsze się udaje w życiu
      • Gość: bb Re: Rośnie centrum inżynieryjne TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 02:22
        niech zaciera kto chce nieroby. brawo wrona bo to dzieki tobie
        • Gość: Anonim Re: Rośnie centrum inżynieryjne TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 22:16
          Do Centrum Inzynieryjnego nie da sie dostać na podstawie protekcji czy innych
          szwindli.
          Chetnych jest duzo a ze ktos sie nie dostal to znaczy ze ktos okazal sie lepszy
          od innych-proste.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka