Dodaj do ulubionych

Lasek Aniołowski już bez bomb

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 21:22
Zastanawiam się dlaczego i teraz nikt nie najeżdza na tego "złego" prezydenta
Wronę? Tak to jest jak ktoś zrobi coś źle to polacy potrafią tylko skrzeczeć
a jak jest dobrze to siedzą cicho.

Cieszę się, że lasek jest już czysty, chcociaz mieszkam na drugim końcu
miasta ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: Jola Re: Lasek Aniołowski już bez bomb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 22:11
      Ja też się cieszę bo mieszkam 70 metrów od lasku :D Aż strach pomyśleć, że
      człowiek za czasów podstawówki miał tam w-f hehe
    • Gość: kolumb Lasek Aniołowski już bez bomb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 22:53
      Lasek bez bomb - ale czy bezpieczny?
      Kto usunie z niego bandytów?
      Może warto zagnać do roboty straż miejską?
      Saperzy swoją robote zrobili..
      • Gość: zador Re: Lasek Aniołowski już bez bomb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 23:12
        ciekawe, że zrobili to akurat przed wyborami
        • Gość: misio Re: Lasek Aniołowski już bez bomb IP: 212.160.86.* 13.10.06, 23:24
          ciekawe ze w calym miescie przed wyborami widac same roboty ! to dziwne,ale
          gdzie czlowiek nie spojrzy to cos nowego sie remontuje... ale to i tak robi
          wszystko firma naszego P. prezydenta;> wiec wszystko jasne..

co do lasku, to przydalo by sie tam oswietlenie i faktycznie,wiele... patroli

pozdrawiam
          • Gość: bb Re: Lasek Aniołowski już bez bomb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 00:03
            Jak przed wyborami? Gdyby nie zamieszanie papierkowe (przetargi itd.) np. III
            aleja bylaby juz dawno skonczona, podobnie ze stadionem (moglbyc gotowy z rok
            wczesniej). Nie da sie wszystkiego zrobic od razu. Zebranie funduszy, projekty
            to ok. 1 rok. Kolejny to przetargi, no i z pol roku robot.
            Nie narzekajcie, bo obecnie nie ma lepszego wyboru niz T. Wrona :)
            • Gość: > Re: Lasek Aniołowski już bez bomb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 00:11
              Gość portalu: bb napisał(a):

> Nie narzekajcie, bo obecnie nie ma lepszego wyboru niz T. Wrona :)

fakt, że nie ma , ale to jest właśnie smutne :(

• Gość: kj idz zador do lekarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 03:37
          albo do sapera moze ci w glowie ołów wykryje
          • Gość: zador Re: idz zador do lekarza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.06, 09:46
            pieprze lekarzy, jak chodziłem, to tylko mi się pogarszało
        • hanss25 Re: Lasek Aniołowski już bez bomb 15.10.06, 13:17
          a ja wiem, ze w lasku sa jeszce niewypaly i niewybuchy i nie tylko w lasku,za
          duzy obszar do zbadania w tym czasie, z takimi rzeczami jak z grzybami, nigdy
          nie wyzbierasz do konca.
    • Gość: Uprzejmy Lasek Aniołowski już bez bomb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 15:34
      Uwaga Prezydencie Wrono!!! Najeżdżam. Jeden z Pana wielbicieli ubolewa że nikt
      Panu nie chce przyłożyć. Kolega nie wziął pod uwagę faktu że dzieciak znalazł
      niewypał nie bacząc na ekipę rządzącą w magistracie. No bo gdyby prezydentem
      był kto inny to nic by się nie wydarzyło. Kolesie, kolesie...Wrona przekrakał
      batalię o województwo to teraz stroszy pióra. Bardzo dobrze, barrrrrdzo dobrze
      • Gość: ghtg Re: Lasek Aniołowski już bez bomb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 03:39
        chłopczyku - zmien płyte - wrona wygrał wybory mimo tego że komuchy przesrrały
        wojewodztwo. a w tedy rzadzila chyba halinka no nie?
    • Gość: zxcvb Arsene Lupin... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 17:06
      ... wiecznie żywy. Te dwie radostacje i rekwizyty teatralne nic wam nie mówią? A
      moze oni jeszce żyją; Sherlock Holmes, Arsene Lupin, Herkules Poirot?

holmes
      • abiks1981 Dziękujemy panie TeDEUSZU!!! 14.10.06, 18:14
        Wielkie dzięki ,że przez 20lat biegałem,ganiałem się i miałem lekcje wf-u w
        lesie gdzie leżały setki bomb.DZIęKI ,żE POD KONIEC DRUGIEJ KADENCJI SIę TYM
        ZAJOłEś(WYBAWCO!)Ciekawe kiedy ktoś wreszcie połączy Północ z Aniołowem jakąś
        kładką albo mostem.Tego naprawdę nie potrafię zrozumieć przez kilkadziesiąt lat
        ludzie biegają przez trasę szybkiego ruchu do pracy,było mnóstwo wypadków i nasi
        genialni samorządowcy nic nie zrobili wsprawie kładki.(Dzięki PANIE TADKU JAK
        KTOŚ ZGINIE PODZIĘKUJE PANU PODWÓJNIE!!!)Coś słyszałem o braku kasy!Proszę tylko
        aby nikt tak przy mnie nie mówił bo dostanie w dziób.Pieniądze ważniejsze niż życie!
        Dziękujemy za wspaniałe remonty w mieście: nie dokońca przemyślaną IIIAleję, za
        stadion (szkoda ,że jako jedyny byłeś przeciwko temu projektowi a póżniej gdy
        się udalo pierwszy sie podpisałeś-kibice Włókniarza nie wybaczają!),za to że
        Dekabrystów umarło,za to że do naszego miasta przyjeżdżają ludzie tylko na jeden
        dzień,za księdza Kryńskiego, za 1 inwestora (TRW).
        BRAWO TADEK!!!

Mam nadzieje ,że wygra Halinka i będzie trochę normalniej.
        • Gość: :D Re: Dziękujemy panie TeDEUSZU!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 18:25
          abiks1981 napisał:

> Mam nadzieje ,że wygra Halinka

chyba w warcaby, hehe
    • Gość: bombardier Re: Lasek Aniołowski już bez bomb IP: *.trustnet.pl 14.10.06, 18:14
      ja też popieram pana Wronę, widać że od dłuższego czasu coś sie w tym mieście
      robi, wolno bo wolno ale zawsze coś, ale mieszkańcy i tak tego nie doceniają,
      • Gość: gosc Re: Lasek Aniołowski już bez bomb IP: 80.54.169.* 14.10.06, 21:02
        gowno prawda kogo nie wybierzemy to i tak bedzie to samo co jest teraz! a
        wracajac do watku ktory sie tyczy tego forum to firma dala gwarancje do
        glebokosci 1m a co pozostalo na glebokosci powyzej 1m. a po drugie to czesto
        bylem w lasku z racji bardzo bliskiego zamieszkania i jakos nie widywalem
        zadnych ekip pracujacych, dziwne..
    • Gość: west Czas "strzelić" drogę na Wyczerpy IP: *.proxy.aol.com 14.10.06, 21:29
      Po usunięciu niewypałów z Lasku Aniołowskiego należałoby wreszcie zająć się
      planowanym od kilku dziesięcioleci przedłużeniem Alei Wyzwolenia w kierunku
      Wyczerp.
      Uzyskalibyśmy wreszcie wylotową drogę w kierunku trasy biegnącej do Warszawy,
      Łodzi i Piotrkowa Trybunalskiego. Możnaby wreszcie uniknąć kilkukilometrowego
      objazdu z północnej części miasta, aby wyjechać na tą trasę.
      Zrealizowanie planowanej od dawna drogi dałoby połączenie z obecną A1, dawną
      trasą na Warszawę oraz drogą na Kielce.
      Proszę nie opowiadać o uszczknięciu lasku i ekologii, bo samochody muszą
      obecnie przejeżdżać bliżej centrum miasta, przenosząc tam zapach spalin podczas
      kilkakrotnego oczekiwania na światłach.
      Podczas wielu lat nie pomyślano jednocześnie o zalesieniu leżących odłogiem
      obszarów w sąsiedztwie obecnego lasku. Zalesiony mógł zostać obszar stanowiący
      wielokrotność pasa niezbędnego dla zbudowania bardzo potrzebnego miastu
      połączenia drogowego.
      Dla realizacji tego projektu potrzebne będą dotacje unijne, ale chyba
      dotychczas nikt o nich dla realizacji tej inwestycji nie pomyślał.
    • dudi_82 Re: Lasek Aniołowski już bez bomb 14.10.06, 23:46
      Gość portalu: Ktoś napisał(a):

> Zastanawiam się dlaczego i teraz nikt nie najeżdza na tego "złego" prezydenta
      > Wronę? Tak to jest jak ktoś zrobi coś źle to polacy potrafią tylko skrzeczeć
      > a jak jest dobrze to siedzą cicho.

A co on teraz niby takiego dobrego zrobił?? Bo co ... bo bomby wykopał??
      Myślisz, że oczyszczenie lasku to zasługa Wrony?? To, że powiedział
      "bezpieczeństwo ludzi najważniejsze" czyni go dobrym prezydentem?? Wykopał bomby
      nie dlatego, że tak o nas dba tylko dlatego, że ktoś jakiś czas temu tam znalazł
      jakieś niewypały i sprawy nie dało się zbagatelizować. Musiał to zrobić bo
      wyjścia nie miał. A jeśli zrobił to jednak z dobrego serca, to dlaczego ma dobre
      serce dopiero teraz, przed wyborami?? Skoro wiedział że bomby tam leżą dlaczego
      o tym nie mówił?? Przez 5 lat prezydentury narażał wszystkich na utratę zdrowia
      lub życia?? Poza tym 350 tys i tak nie poszło z jego kieszeni tylko z naszych.
      Ktoś tu dobrze powiedział. Przez DK1 za laskiem ludzie przechodzili, przechodzą
      i przechodzić będą. Nie raz już tam były z tego powodu wypadki ... i co?? I nic
      ... prezydent czeka na kolejny wypadek.
      • the_guest Re: Lasek Aniołowski już bez bomb 15.10.06, 11:52
        Witam. Co do przejscia przez trase... Aby bylo smieszniej postawili jeszcze
        barierki. Ale ludzie i tak tamtedy chodza i beda nadal. A kladke postawia jak
        stanie sie tam tragedia. Owszem, jest wiadukt kolejowy niedaleko, aczkolwiek aby
        sie na niego dostac trzeba przejsc przez Waly Dwernickiego ktore wpadaja na
        dk-1. Z kolei tam jest bardzo dziwny zakret i nic nie widac czy jakis pojazd sie
        zbliza :/

Co do bomb... dobrze, ze to sie stalo. Robili to juz wczesniej teraz dopiero
        skonczyli. Sadze, iz jest to zbieg okolicznosci, ze akurat skonczyli teraz,
        przed wyborami.
        W kazdym badz razie teraz jest wiele, wiele malych prac, wiekszosc takie w
        zasadzie drobne, zeby nie powiedziec kosmetyczne... To na pewno nie jest
        przypadek. Wybory ida. Ja na Pana Wrone nie bede glosowac poniewaz lobbowal wraz
        z Paulinami za tym by Czestochowa stolica wojewodztwa nie byla za co stracilismy
        kupe kasy. To wszysytko co teraz robia dawno by bylo. Juz by remontowali I-sza
        aleje jak nie przedluzali w strone Mirowa. Wlasnie...co z tym pomnikiem JPII na
        Pl. Daszynskiego? Niewazne. W kazdym badz razie ktos, kiedys na forum lub w
        artykule, dobrze powiedzial: "Niestety ale Pan prezydent najpierw promuje siebie
        potem miasto". Przykro mi, ale nawet w MPK wciaz jest mega burdel, brakuje
        kladki na Anilow i wiele wiele innych... Dziekujemy Panie Tadeuszu W. ale i tak
        za malo Pan zrobil.
        • Gość: ? Re: Lasek Aniołowski już bez bomb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.06, 13:48
          the_guest napisał:

> lobbowal wraz
          > z Paulinami za tym by Czestochowa stolica wojewodztwa nie byla

co ty pieprzysz ? akurat paulini byli za tym, żeby Częstochowa pozostała
          miastem wojewódzkim
          • the_guest Re: Lasek Aniołowski już bez bomb 15.10.06, 16:34
            Pff...
    • Gość: Cloneus Lasek Aniołowski już bez bomb IP: *.icpnet.pl 15.10.06, 13:57
      To nie prezydent, tylko burmistrz Wrona! Kra, kra! :P
      • the_guest Re: Lasek Aniołowski już bez bomb 15.10.06, 16:34
        W zasadzie tak ;)
    • Gość: wqw Re: Lasek Aniołowski już bez bomb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 16:46
      Wrona zaczyna być coraz bardziej śmieszny. Przecież to był obowiązek [narażanie
      mieszkańców na zagrożenie życia lub zdrowia], gdyby tego nie zrobił. Tymczasem
      on przypisuje sobie zasługę, jakby On tego nie zrobił to niewypały leżałby dalej
      z ziemi. Manipulacja ludźmi Panie Prezydencie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka