Gość: ja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 14:38 czy zna ktoś skuteczny sposób na uszczelnienie chłodnicy i układu chłodzenia? chodzi mi o jakiś płyn, dodatek do płynu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dudi_82 Re: chłodnica 14.10.06, 16:15 Te dodatki do płynu to lipa! Nieszczelność może i zatka ale jednocześnie zmniejszy się średnica wszystkich kanałów w silniku. Nie wynaleźli jeszcze inteligentnego uszczelniacza, który znajdzie dziurę i tylko ją załata. Te płyny/uszczelniacze na wszystkich wewnętrznych ściankach się osadzają i jak trafią na dziurę to ją też zaklejają – albo i nie bo to i tak nie jest w 100% skuteczny środek. Sam takich płynów nie stosowałem ale poczytaj o tym na forach motoryzacyjnych a sam się przekonasz -->> autokacik.pl Ja u siebie niewielki wyciek z chłodnicy zakleiłem od zewnątrz wysokotemperaturowym (czerwonym) silikonem i na razie nic nie cieknie. Jeśli wyciek masz w miejscu, w którym silikony nie da się zastosować to lepiej dołożyć kasę i zrobić to jak należy a nie bawić się w wątpliwej skuteczności uszczelniacze. Odpowiedz Link Zgłoś