Dodaj do ulubionych

Ciążowe schizy

30.04.16, 19:59
Jestem w 4 miesiącu ciąży i strasznie boje sie ze czymś zaszkodzę mojemu nienarodzonemu dziecku. Szczególnie zaczęłam sie bać chemii szeroko pojętej. Mam na myśli środki czystości, odzywki do kwiatków mojej mamy akurat, aerozole zapachowe itp. Dzisiaj np tata wymieniał mi płyn do chłodnicy w aucie i przy mnie strzepnal wężyk którym sprawdzał poziom tego płynu, i ja juz cała blada pobiegłam do domu wyprać rzeczy bo nie daj Boże cos krapnelo na mnie i jakimś cudem dostanie mi sie do buzi. W ogóle boje sie ze dostało mi sie do buzi a ja tego nie poczułam sad i tak mam codziennie, tylko zależy z czym mam styczność. Czy to zle spłukany moim zdaniem płyn do mycia naczyń, czy zmywacz do paznokci ktorego używa moja mama i pozniej bierze sie za przygotowanie obiadu bez umycia po nim rak, cały czas boje sie ze zjem jakaś "chemię" która zaszkodzi mojemu maleństwu sad czy wy tez tak miałyście w ciąży? Czy faktycznie tak łatwo jest zaszkodzić nienarodzonemu dziecku? sad
Obserwuj wątek
    • bejbi83 Re: Ciążowe schizy 30.04.16, 20:37
      nie, masz po prostu paranoję o którą w ciąży łatwowink
    • landora Re: Ciążowe schizy 01.05.16, 18:51
      Prędzej zaszkodzisz takim stresem.
    • bisiek10 Re: Ciążowe schizy 02.05.16, 09:49
      Szczerze Ci wspolczuje.Nie wiem jak z takim nastawieniem wyrobisz psychicznie jeszcze tyle miesiecy.Moze pogadaj o tym z lekarzem i wybierz sie na jakas terapie?
    • darwina Re: Ciążowe schizy 03.05.16, 21:35
      Rozumiem cie. Ja tez w ciazy miałam podobnie choc w nieco mniejszym stopniu. Nawet zęby bałam sie myć... Zapewniam cie ze nie jest tak łatwo zaszkodzić w ciazy dziecku. Urodziłam juz 3 dzieci i wszystkie zdrowe i śliczne. Wiedz za matki z rakiem i chioterapia tez rodzą zdrowe dzieci.
    • tankky Re: Ciążowe schizy 04.05.16, 08:32
      Do psychiatry trzeba się udać bo będzie jeszcze gorzej jak dziecko się urodzi.
    • tulsa00 Re: Ciążowe schizy 04.05.16, 16:40
      E tam, ja tak mialam nawet przed ciaza. Najwazniejsza zasada jak najmniej chemi. Matce mow zeby myla rece, kurde przeciez zawsze powinno sie myc przed przygotowywaniem posilkow. Wszystkie ulepszacze powiedza sa rakotworcze, swiece zapachowe tez wiec pozbadz sie jak najszybciej. Poza tym zapach w ciazy jest wyostrzony, ja mialam bole glowy I mdlosci od zapachow w 1 tr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka