Gość: Mada IP: *.j.pl / 192.168.1.* 22.03.03, 15:29 Hej! Chce zdawac na Akademie Polonijna na studia uzupelniajace magisterskie kierunek filologia ang.Czy ktos wie jak tam jest i co to za uczelnia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: stud_ent Re: Akademia Polonijna IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 22.03.03, 16:49 Studiuje na AP i moge powiedziec, ze nie wyglada tam to wszystko tak wesolo jak na ulotkach informacyjnych, czy stronie internetowej. Nie wiem prawie nic o filologii, ale slyszalem ze jest to chyba jeden z nielicznych plusow uczelni. Ogolnie rzecz biorac "zdzieraja" na kazdym kroku (np. kromka chleba na stolowce kosztuje 50 gr). Poza tym czesto spotykalem sie z ogolnie panujacym balaganem. Niestety czesto mozna zauwazyc ze to firma nastawiona na zysk, a nie prawdziwa uczelnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mada Re: Akademia Polonijna IP: *.j.pl / 192.168.1.* 22.03.03, 17:24 Dzieki za informacje.A jak sie ma Akademia Polonijna do Wyzszej Szkoly Lingwistycznej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebuzek Re: Akademia Polonijna IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 29.03.03, 07:01 no własnie -do niedawna mozna bylo wyczytac na stronie internetowej Akademii Polonijnej ciekawe oferty t.zw. polonijnej szkoly dyplomacji prowadzonej przez pana premiera Buzka? Polonijna Szkoła Dyplomacji 1.Dyplomacja z Europeistyką - ekonomiczno-prawne 5 letnie studia magisterskie 2.Europeistyka - ekonomiczno - prawne 2 letnie studia uzupełniające magisterskie 3.Dyplomacja służba zagraniczna – 3 letnie studia magisterskie (dla absolwentów studiów licencjackich i magisterskich) Pytam - gdzie podziala sie ta oferta, bo link do polonijnej szkoly dyplomacji jest martwy. Czyzby zblizala sie jakas kontrola - niezly rebusek a moze rebuzek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebuzek Re: Akademia Polonijna IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 29.03.03, 07:02 no własnie -do niedawna mozna bylo wyczytac na stronie internetowej Akademii Polonijnej ciekawe oferty t.zw. polonijnej szkoly dyplomacji prowadzonej przez pana premiera Buzka? Polonijna Szkoła Dyplomacji 1.Dyplomacja z Europeistyką - ekonomiczno-prawne 5 letnie studia magisterskie 2.Europeistyka - ekonomiczno - prawne 2 letnie studia uzupełniające magisterskie 3.Dyplomacja służba zagraniczna – 3 letnie studia magisterskie (dla absolwentów studiów licencjackich i magisterskich) Pytam - gdzie podziala sie ta oferta, bo link do polonijnej szkoly dyplomacji jest martwy. Czyzby zblizala sie jakas kontrola - niezly rebusek a moze rebuzek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stud_ent Re: Akademia Polonijna IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 29.03.03, 10:07 slyszalem o tych cyrkach od pierwszego roku. ciekawe jest to, ze na spotkaniu pierwszego roku "dyplomacji" z rektorem Krynskim i Buzkiem okazalo sie, ze nikt z nich nie wie o takim kierunku (sic!) i nie maja pojecia skad takie informacje na ulotkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puda Re: Akademia Polonijna IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 02.04.03, 20:06 jajca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Akademia Polonijna IP: 80.48.176.* 30.03.03, 10:40 Ja studiuje anglistyke na studiach uzupelniajacych wlasnie na Akademii i jesli chodzi o same studia bardzo sobie chwale.Mimo negatywnych opinii jakie ma szkola-ale to chyba kazda niepanstwowa uczelnie tak ma-jeszcze sporo mozna sie nauczyc i nikt nie zmusza cie do uczenia sie rzeczy ktorych nie chcesz,np ja bedac na jezykoznawstwie nie musze zasuwac z literatura i vice versa.Co do balaganu...no coz:-)Czeski film... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: Akademia Polonijna IP: *.czestochowa.um.gov.pl / 192.168.3.* 31.03.03, 08:33 To jak Ty kochanie chesz być filologiem ? Nawet będąc literaturoznawcą trzeba mieć choć trochę pojecia o lingwistyce. Przecież badanie tekstu to nie tylko doznania " Podoba się czy też nie ?". Trochę normalnej wiedzy też się przyda. Oczywiście, że pod pozorem swobody programowej można omijać wszystkie trudniejsze kwestie a skupić się na wąchaniu kwiatków, oglądaniu księżyca itp. Tylko czy to naprawdę są to jeszcze studia czy tylko taki sobie kursik językowy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Akademia Polonijna IP: *.dami-rz.pl 31.03.03, 19:26 Po pierwsze nie jestem zadnym "kochaniem" dla Ciebie.Po drugie studiuje na studiach uzupelniajacych co oznacza ze pewne rzeczy mam juz za soba.Miedzy innymi literature.Mam prawo i obowiazek byc w czyms specjalistka a w reszcie sie orientowac na przyzwoitym poziomie.I tak jest.Chcac sie specjalizowac np. w lingwistyce nie moge koncentrowac sie na literaturze i vice versa.To jest wlasnie problem polskiej edukacji ze ludzie od podstawowki poczawszy a na studiach skonczywszy najczesciej ucza sie wszystkiego w ogromnym zakresie i w niczym konkretnym nie sa dobrzy.I dlatego wlasnie napisalam ,ze to dobrze ze nie musze zajmowac sie wszystkim dookola w tym, jak Byles uprzejmy zauwazyc, wachaniem kwiatow i patrzeniem na ksiezyc.Koncentruje sie tylko na tym co najwazniejsze dla mnie i mojej przyszlosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyła Re: Akademia Polonijna IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 01.04.03, 19:55 sądząc po stylu jakim piszesz - filologiem po akademii polonijnej to Ty nie będziesz Odpowiedz Link Zgłoś
golumn Re: Akademia Polonijna 02.04.03, 23:23 dajcie spokuj kice. jak ktoś chce się nauczyć to nauczy się nawet w pcimiu dolnym na wyższej szkole gadania bzdur. z tego co ja wiem AP daje dość duże możliwości i w oczach środowiska akademickiego [ogólnopolskiego] to dobra szkoła. jest pewien sens w tym co pisze kika. uczelnia ma dawać warunki do nauki a nauczyć się trzeba samemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: Akademia Polonijna IP: *.p-c.com.pl 05.04.03, 08:43 Ukończyłem, AP rok temu - gdybym mógł cofnąć czas wybrałbymm inną uczelnie. Co tam było: w indeksie wpisywał się prof. dr hab. a wykłady z magistrem. Zaliczenie - bez problemu napisz pracę na x stron i tak nie przeczytają i już masz bdb. A co ja teraz robię - jestem na uzupełniających na uczelni prywatnej w Łodzi i nadrabiam zaległości bo nie wiem co do mnie mówi wykładowca. Odpowiedz Link Zgłoś
jamajca Re: Akademia Polonijna 05.04.03, 08:50 Nio właśnie, płacisz i masz studia zdane w kieszeni, tak samo jest w Wyższej Szkole Hotelarstwa, zero nauki( nie tak do końca ale uczą się tam "po łebkach" ), płacisz czesne i zdajesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glos Re: Akademia Polonijna IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 05.04.03, 20:17 slyszalem od jednego ze studentow, ze na kiedys egzamin poprawkowy wykladowca zazyczyl sobie by przyniesc tylko indeks i dowod wplaty 50 zl za poprawke po czym pokwitowywal w odpowiedniej rubryce ocene bdb Odpowiedz Link Zgłoś
cudzik3 Re: Akademia Polonijna 04.09.15, 15:40 Ty golumn, sądząc po błędach ortograficznych, powinieneś wr ócić do szkoły podstawowej. Odpowiedz Link Zgłoś
rcory Re: Akademia Polonijna 09.04.03, 15:23 Na kazdych pomagisterskich nie trzeba sie martic np. literatura, kiedy sie jest na jezykoznawstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Akademia Polonijna IP: 213.172.183.* 09.04.03, 15:46 To nie jest prawda.Patrz: Sosnowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazo Re: Akademia Polonijna IP: *.premex.pl 06.04.03, 23:41 Z tego co piszecie to gówno uczą, a bulić dużo trzeba, a kto tą kase odbiera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Akademia Polonijna.Wesolych Swiat Wielkanocnyc IP: 203.36.162.* 07.04.03, 09:20 Wesolych Swiat Wielkanocnych 2003r.Prosze o adres internetowy -www.? mieszkaniec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AP Re: Akademia Polonijna.Wesolych Swiat Wielkanocny IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.04.03, 20:15 www.ap.edu.pl masz i sie ciesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KUKU Re: Akademia Polonijna IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 06.07.03, 21:21 TO WIELKIE G... - SZKODA KASY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARTEK Re: Akademia Polonijna IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 07.07.03, 22:46 Kochani ! "gazetka toaletowa perforowana" - wejdźcie na forum w Czestochowie, a zobaczycie, że bardzo mocno tnie (wpisy niewygodne dla siebie); tak mocno tnie ta gazetka toaletowa, że wykonała już wpsniałą perforację ! Wejdźcie tam, popatrzcie na "wycięcia" i zobaczycie, że jest to gazetka toaletowa perforowana ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: Akademia Polonijna -gwarant zycja na poziomie IP: *.xtreme.net.pl 10.07.03, 19:42 Polecam ta szkole . To gwaratan zycja w 21 wieku . student Odpowiedz Link Zgłoś
jola882 Re: Akademia Polonijna 20.08.15, 10:40 Studiuję na AP i mogę z czystym sumieniem polecić. Fajna szkoła, a studia filologiczne mają rewelacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
30marta30 Re: Akademia Polonijna 13.08.18, 16:08 Mój kuzyn tam studiował i był nawet na erasmusie. Odpowiedz Link Zgłoś
liliana999 Re: Akademia Polonijna 27.08.18, 20:50 Jak widzę opinie osób reklamujących tą instytucje to robi mi się nie dobrze. ''Studia filologiczne'' mają rewelacyjne oszustwo i nic więcej. Ta uczelnia nie ma kadry do prowadzenia filologii , zajęcia odbywają się przez kadrę z Ukrainy lub emerytowanego doktora. Wykładowców można zliczyć na palcach jednej ręki. Studiowałam tam i moge powiedzieć , że to stracony czas i pieniądze. Języka nie nauczysz się tam wogóle bo plan jest okrojony w dodatku zajęcia często nie odbywają się lub jeśli odbywają się to jakaś kpina poprostu. Uczelnia chwali się , że posiada specjalnośc Nauczyciel języków obcych - niby drugi język którego nie ma w rzeczywistości jest tylko przez platformę online. PKA powinna zająć się takim działaniem które jest oszustwem poprostu. W 2016/17 została przeprowadzona kontrola PKA i widać, że jest to ocena warunkowa.. to i tak za dużo, pewnie dużo nakłamali w dokumentach czy kazali studentom przychylnie się wypowiadać o nauczaniu...ale to standard. Żałosne, takie jednostki edukacyjne powinny miec zabrane uprawnienia do prowadzenia kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś