Dodaj do ulubionych

Pierwsza debata kandydatów na prezydenta Często...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 22:58
same mongoły te kandydaty :/ chyba zostane w domu :/
Obserwuj wątek
    • Gość: paweł Re: Pierwsza debata kandydatów na prezydenta Częs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 23:05
      A niby dlaczego mongoły? Jakie pytania- takie odpowiedzi, a poza tym gazeta nie zrelacjonowała calej debaty, tylko jej fragmenty
      • Gość: NEPTUN Skoro jest tak dobrze, to czemu jest tak źle? IP: 195.189.52.* 20.10.06, 02:04
        A moim zdaniem Gazeta dobrze strescila te debate... Bylem tam i naprawde
        ciekawiej sie te rzeczy czyta niz na miejscu sluchalo opowiesci kandydatow.

Ale troche malo bylo spraw mlodziezy na tym spotkaniu o mlodziezy. Moze dlatego,
        ze takich debat powinno byc kilka i na rozne tematy. Tymczasem wczoraj w
        zasadzie wszystko i tak krecilo sie wokol wycieczek personalnych i obiecywanek.
        Zadnych konkretow, dat i miejsc. Tylko ple ple ple.

Tylko ten internet to jakis konkret, choc nie wiadomo kiedy i za ile.
        Jak ktos nie byl na tym spotakniu w Gaude Mater (czyli 99,9% Czestochowian) to
        niewiele stracil, bo te same "marzenia", ktore tam przedstawiali kandydaci
        mozna sobie przeczytac w ich ulotkach sprzed kilku lat. Teraz tylko wojewodztwa
        nie obiecuja...

Fajnie ze Frasyniuk przyjechal. Widac nie jestesmy jeszcze totalnym zasciankiem,
        skoro tego czlowieka sciagnieto do Czewy.Chyba ze akurat przejezdzal do Kielc i
        mial po drodze ;)

• Gość: demokraci.pl Re: Skoro jest tak dobrze, to czemu jest tak źle? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 02:17
          Frasyniuk przyjechał tylko do częstochowy. Był u nas od wczestnych godzin do
          samego wieczora. Spotkal sie z czlonkami z mieszkancami. Byl i popieral Krzyska
          na prezydenta nie dlatego ze musial ale dlatego ze porozmiawlal z nim i zrobil
          to z przekonaniem. Zapraszam na strony tv orion gdzie jest z wladkiem wywiad.
    • Gość: Jan Re: Pierwsza debata kandydatów na prezydenta Częs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 23:12
      Pan Wrona chyba nie pamięta jak glosował w Sejmie za pozbawieniem Częstochowy
      statusu miasta wojewódzkiego. Już nie chce wymieniać innych przekłamań tego
      Pana. Uwaga; nie kandyduję i nie wiem jeszcze czy bedę głosował.
      • Gość: wyborca Re: Pierwsza debata kandydatów na prezydenta Częs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 23:21
        Ja tam lubię pewniaków i konkretnych ludzi.Rozpondkowa- ona jedna miała jasne poglądy i propozycje. Ją zrozumiałem i wiem , czego chce. Pozostali sie albo klócili, albo wygłupiali, albo nic nie mówili. Byłem tam to wiem , co mówię, moi koledzy też tak uważają. Na Wrone na pewno nie zagłosuje, bo nie lubi młodych
        • Gość: gg Re: Pierwsza debata kandydatów na prezydenta Częs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 00:03
          pewnie masz na mysli wódke na dekabrystów. pewnie jestes z młodziezówki bo oni
          ciagle o wódzie i wódzie. niesmaczne.
          • Gość: Pinki Re: Pierwsza debata kandydatów na prezydenta Częs IP: *.prenet.pl 21.10.06, 20:16
            Wódka niesmaczna? Chyba z jakiejs meliny. Bo Smirnoff albo Bols, paluszki lizać
        • adrian_borys Halina Rozpondek ! 20.10.06, 00:07
          Tylko ona stawia na młodych. Pozbyć się prohibicji razem z obecnym prezydentem!
          Młodzi nie mają co ze sobą zrobić! A gdzie są ci nowi inwestorzy? Zmieńmy to!

Adrian Boryś nr 7 PO (okręg 3)

pozdrawiam
          • bmkms Re: Halina Rozpondek ! 20.10.06, 11:26
            Hi,hi, najwazniejsze, zeby sie uchlac ?
            • adrian_borys Halina Rozpondek ! 20.10.06, 22:55
              najważniejsze żeby nikt mi nie mówił co i gdzie mam robić!

pozdrawiam
              • Gość: toefl Re: Halina Rozpondek ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 09:14
                to se kup bezludna wyspę. W państwie cywilizowanym nie da się robić tego co się
                chce.
                Dla elementarnego porządku i bezpieczeńsewa innych
            • Gość: kaśka Re: Halina Rozpondek ! IP: *.prenet.pl 21.10.06, 20:10
              Pani Halinko, czy nie wystarczy juz Pani tych korytek. Przecież jedno w
              zupełności wystarczy.
          • Gość: zzzz Re: Halina Rozpondek ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 13:11
            joj to na Ciebie postawila pieknie 7 pozycja zerowa szansa na mandat pozdrawiam
            • adrian_borys Adrian Boryś nr 6 lista PO !!! okręg 3 21.10.06, 15:19
              czy zerowa to się okaże... poprawka, przesunięcie na liście - startuję z nr 6
              doceniam troskę :)

pozdrawiam
              • Gość: Kaska Re: Adrian Boryś nr 6 lista PO !!! okręg 3 IP: *.prenet.pl 21.10.06, 20:11
                Wystarczy juz tej Twojej reklamy- przedstaw sie kim jesteś-
      • storima Re: Pierwsza debata kandydatów na prezydenta Częs 19.10.06, 23:34
        Gość portalu: Jan napisał(a):

> Pan Wrona chyba nie pamięta jak glosował w Sejmie za pozbawieniem Częstochowy

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=50361588&a=50387694

Swietnie, ze bedzie deptak;)
        Jako dziecko o nim marzylem. Szczerze.
    • Gość: gabby K.Matyjaszczyk IP: *.com 19.10.06, 23:21
      A ja będę głosować, bo najgorsze co można zrobić, to właśnie zostać w domu.
      Grunt w tym, żeby wybrać najlepszą opcję, bo logicznym jest, że nikt nigdy nie
      wpasuje się w 100% w nasze gusta polityczne. A dla mnie najlepszą opcją jest
      Matyjaszczyk. Młody, konkretny i widać po nim, że coś osiągnie. Kto wie, może
      Częstochowie wyjdzie to na dobre.
      • Gość: Marek Longin górą! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 00:04
        pan Dobrakowski to bardzo miły i uczciwy człowiek. Warto oddać na niego głos.
        • Gość: VB Re: Longin górą! IP: *.prenet.pl 20.10.06, 21:24
          Dobrakowski i jego kompan Grzegorz Dobrakowski, Ludzie, nie ośmieszajcie się
      • Gość: Henryk K. hehehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 00:05
        matyjaszczyk jest najlepsza opcja tylko dla niego. no moze jeszcze dla jego
        rodziny.
      • Gość: MT Re: K.Matyjaszczyk IP: *.prenet.pl 20.10.06, 21:23
        Osiągnie, chłopcze, nie ośmieszaj się!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: zembal Re: Pierwsza debata kandydatów na prezydenta Częs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 00:06
      sorry a kim jest ta wymalowana kobita w srodku?
    • Gość: smerf Re: Pierwsza debata kandydatów na prezydenta Częs IP: *.realestate.net.pl 20.10.06, 00:12
      Gdyby pogląd na zamknięcie III Alei dla ruchu miał decydować o tym, kogo
      poprzeć na prezydenta, częstochowianie byliby w kropce. Wszyscy kandydaci chcą
      w tym miejscu deptaku.
      To dlaczego nie jest?
      Skoro kandydat jest Prezydentem i jest za, a nawet przeciw?
    • Gość: carlos Pierwsza debata kandydatów na prezydenta Często.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 02:42
      Kapitalne zdjęcia !!! Gratulacje dla Pana Skowronka - pełen profesjonalizm :)
    • Gość: jaar Pierwsza debata kandydatów na prezydenta Często.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 06:21
      Czas odmłodzić " magistrat".
      Cały ten "układ" żyje przeszłośćią. P. Giżynśkiemu wystarcza ołówek i kartka
      papieru... i to ma być przyszły Prezydent Częstochowy, P. Wrona ( którego
      pamiętam jeszczez czasów moich studiów) "robił" wszystko, aby nie było
      województwa częstochowskiego.....
      Jak zatrzymać młodych przed wyjazdem z Częstochowy? Większość moich kolegów z
      czasów szkolnych i studiów wyjechała z "tej dziury". Nie dlatego ,że nie mogła
      znaleź pracy, wszyscy pracowali, ale w innych miastach i państwach pracują za
      godziwe pieniądze.
      W zeszłym tygodniu odwiedzili mnie znajomi z Poznania. Było mi wstyd, bo
      właściwie w Częstochowie, po zwiedzeniu Jasnej Góry -kończą sie atrakcje.
      III Aleja to wieczorem "wymarłe miasto". Moi znajomi byli bardzo zaskoczeni, że
      wieczorem paby są puste.
      Błagam "50 letnich kandydatów" dajcie szanse młodym. Do czego doprowadziły
      rządy:p. Rozpondek. Wrony, Giżyńskiego - Częstochowa wymarłe miasto: zawodowo i
      kulturalnie!!!!
      • Gość: toefl Re: Pierwsza debata kandydatów na prezydenta Częs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 09:17
        centrum wymarłe bo bogaci ludzie maja swoje wille na przedmieściu albo pod
        miastem a biedniejszych nie stac na knajpy w centrum
      • Gość: demokraci.pl Re: Pierwsza debata kandydatów na prezydenta Częs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 02:22
        Zgadzam się. Był Pan Frasyniuk, popatrzył na miasto (dokładnie na skwerze
        Solidarności) i powiedział tutaj oprócz Jansnej Góry nie ma nic. Rozmawiał
        wcześniej z Krzyskiem i przekonał się że ten chłopak ma siłe i osobowość by coś
        tutaj zmienić. Relacja z wizyty Frasyniuka na stronach www.demokraci.czest.pl
    • piotrbaum Re: Pierwsza debata kandydatów na prezydenta Częs 20.10.06, 06:27
      Prowadzący debatę nie piszą , że zorganizowali ja w małej salce gdzie było
      bardzo dużo ludzi. Panował tłok i był oduszno. Prowadzący skupili się na moło
      ważnych rzeczach a nie prowadzili merytorycznej debaty. Moim zdanie wielka
      klapa Gazety Wyborczej
      • prawyprosty Re: Pierwsza debata kandydatów na prezydenta Częs 20.10.06, 07:29
        "Inwestor sam do nas nie przyjedzie - uważa Halina Rozpondek. - Nie wystarczy
        udział w targach. Trzeba, jak robi prezydent Wrocławia, samemu jechać do
        inwestora i sprowadzić go do Częstochowy.
        Krzysztof Matyjaszczyk chciałby przede wszystkim przygotować odpowiednie tereny
        dla przedsiębiorców. Będzie dobra infrastruktura, znajdą się inwestorzy.
        Wrona za ważniejsze uważa pomaganie tym firmom, które w mieście już są, bo jak
        będą miały ku temu warunki, to rozwiną działalność. Za wzór postawił TRW, które
        po rozbudowie zatrudni 1100 nowych pracowników. Giżyński z kolei podkreśla rolę
        urzędów o zasięgu regionalnym. Jeśli w Częstochowie powstaną ich oddziały,
        mieszkańcy znajdą w nich pracę."

Ten jeden akapit, najważniejszy moim zdanie w całym artykule, utwierdził mnie w
        przekonaniu, że tylko Halina Rozpondek tylko Platforma Obywatelska myśli
        przedsiębiorczo i zgodnie z zasadami rynku i otaczającej nas rzeczywistości.

• Gość: toefl Re: Pierwsza debata kandydatów na prezydenta Częs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 09:19
          ale jak się ustrzec " inwestorów " jak Mazur albo tych z Sycylii ???
    • Gość: Max Pierwsza debata kandydatów na prezydenta Często.. IP: *.um.gov.pl 20.10.06, 08:21
      Uważam, że obecny Prezydent Pan Tadeusz Wrona wypadł wczoraj
      najlepiej.Stwierdzam, że jest Najlepszym Kandydatem na objęcie fotela
      Prezydenta Miasta Częstochowy.
      • Gość: Lukasz WRONA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 09:12
        WRONA się wczoraj nie popisał. Jak on wogóle potraktował Frasyniuka?
        To ma być nasza reprezentacja? Prawie jak Kaczyński, który ciągle flagi
        narodowe myli.
        • bmkms Re: WRONA 20.10.06, 11:30
          Nie przeklamuj, nie myli "ciagle" flag narodowych. I chyba sam nie mial nawet
          okazji pomylic. Pana Frasyniuka trzeba traktowacz pewna odraza, nie wiem jak go
          traktowal p.Wrona
        • Gość: lukasz Re: WRONA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 12:30
          L.Kaczyński jest prezydentem rok, a zdażyło mu się to już dwa razy - ostatnio
          jak odwiedził nas MSZ FR Iwanov. Wydaje mi się, że flag dużych państw, tym
          bardziej sąsiadów to uczą nawet dzieci. Wcześniej też sie pomylił. Za
          poprzednich prezydentów nie pamiętam, żeby miało to miejsce, ale może byłem
          wtedy za młody
          • Gość: ? Re: WRONA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 15:57
            Gość portalu: lukasz napisał(a):

> L.Kaczyński jest prezydentem rok, a zdażyło mu się to już dwa razy - ostatnio
            > jak odwiedził nas MSZ FR Iwanov. Wydaje mi się, że flag dużych państw, tym
            > bardziej sąsiadów to uczą nawet dzieci. Wcześniej też sie pomylił. Za
            > poprzednich prezydentów nie pamiętam, żeby miało to miejsce, ale może byłem
            > wtedy za młody

czy Tobie się wydaje, ze to prezydent wiesza flagi ?
            • Gość: lukasz Re: WRONA IP: 212.2.99.* 21.10.06, 12:28
              Jasne,że nie.Ale PIS wsawdził wszędzie swoich ludzi, zwalniając starych -
              "przetrącili łeb III RP". Kaczynski więc odpowiada za dobór "kompetentnych"
              pracowników, którzy wieszają flagi.
        • Gość: robin Re: WRONA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 12:56
          Szczerze muszę przyznac iz myslałem ze Tadeusz Wrona jest najlepszym politykiem
          w tym mieście, do czasu kiedy zobaczyłem zajadłość w atakowaniu Frasyniuka (
          który nomen omen siedzial i tylko przysłuchiwał sie debacie ) straciłem
          zaufanie ( myslę ze ta nerwowosc wynika z faktu czterech kandydatów na prawicy,
          zreszta zawsze prawica potrafila sie tylko kłócic) A zobaczcie lewice jeden
          człowiek i jeszcze majacy duzy atut mianowicie mlodosc. Wiec cała prawica
          włacznie z PO ( myslałem ze PO bedac na fali bedzie lansowac młodego polityka ,
          niestety jak zawsze sie pomylilem ) powinna sie uczuć od lewicy i demokratów,
          gdyz zgoda buduje a niezgoda rujnuje. Spójrzcie w duzej mierze sa tam młodzi
          ludzie a jak pieknie na wstepie kampanii wypunktowali Pana Wrone. Pozdrawiam i
          mysle iz przez 16 lat demokracji to miasto nie doczekało sie prawdziwych
          polityków ( chociazby takich jak Frasyniuk ) i własnie dlatego czwa wyglada tak
          jak wyglada ( nic dodac nic ujasc ) mysle równiez ze tylko nadzieja na wyjscie
          z tego grajolka ciagle tych samych twarzy jest w mlodych osobach
          • Gość: XZ Re: WRONA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 23:26
            Młodość, ale co ryże to wredne.
          • tomasz_jaskola Ocena debaty ....................... 22.10.06, 05:25
            Niestety czuje się troszkę winny tej sytuacji. W czasie spotkania z kandydatami
            dziennikarze prowadzący nie przedstawili Frasyniuka – [chcieli pozostać fair
            Haładyj i Noszczyk], z powodu faktycznego wsparcia przez Pana Władysława
            Frasyniuka dla jednego z kandydatów, został w trakcie "przestawiony" przez mnie.
            Zaznaczyłem wszakże, że robię to abstrahując od politycznych sytuacji. Po prostu
            nie mieściło mi się w głowie, że mogę nie pokazać „legendy” Solidarności swojej
            młodzieży, dla której ów Frasyniuk istniał tylko „książkowo – wirtualnie”.
            Chciałem także, aby młodzież poczuła się lepiej w „towarzystwie” obserwującym
            debatę. W tym miejscu zaznaczę, że szkoda, że Gaude Mater jest miejscem tak
            małym [chociaż może o to chodziło???], a także podpowiem, że ok. 40 % ludzi na
            debacie to ludzie „przyprowadzeni” z urzędu. Niestety samo przedstawienie
            Frasyniuka [a nie zabrał w żadnym razie głosu – skłonił się tylko], doprowadziło
            do zdenerwowania i co tu dużo mówić niekulturalnego zachowania Pana Prezydenta
            Wrony. Mówienie, że „obecność Władka w siedzibie SLD jest jak sięgnięcie przez
            fortepian bruku” jest dość nieprzyjemne. Każdy bowiem wybiera swoje drogi, ale w
            tym wypadku sprowokowało to tylko agresję jakiegoś człowieka, który wprost
            wyraził się, aby nie nazywał Frasyniuka „legenda Solidarności”. Za wiele decyzji
            krytykuję Prezydenta Wronę, za wiele pochwalam. Takie jednak postępowanie
            [aczkolwiek także nie oceniam postępowania Frasyniuka w tym wypadku dobrze,
            aczkolwiek zacierają się już różnice podziału partii politycznych na
            postkomunistyczne i postsolidarnościowe], jak obrażanie gościa, tym bardziej
            niczego nie mówiącego, nie polemizującego, takiego, który przedstawiony – wstał
            i skłonił się w stronę moją, moich uczniów i każdego z widowni każe mi tylko
            utwierdzić się w przekonaniu, że rządzeni jesteśmy przez VII Ligę Powiatowych
            Polityków, nie potrafiących do końca zachować klasy. Wbrew pozorom, nie dotyczy
            to tylko Wrony. O innych zachowaniach trudno wręcz pisać. Szkoda, że czułem się
            troszkę tak, jakbym zaprowadził swoich uczniów na „kowbojski spęd”, gdzie każdy
            kowboj przechwala się ilością bydła złapanego na lasso. Cały szkopuł w tym
            jednak, że nikt tych krów złapanych na lasso nie widział a i o umiejętności
            łapania wcale nie pewne.
            Zapewne nie będę oryginalny, ale dostrzegłem również pozytywy. Moi uczniowie
            nie bali się zadawać pytań trudnych – chociaż byli dopuszczeni do głosu tylko
            dwa razy. Po drugie umiemy zadawać tych pytań coraz więcej. Naturalne jest, że
            najwięcej miałby ich Prezydent Wrona, ale to przecież on jest urzędującym
            Prezydentem i ocena jego dokonań jest komparatystyką zapowiedzi sprzed 4 lat i
            ocena stanu faktycznego. Żaden inny kandydat [pośrednio kandydat PO również] nie
            dawał Nam takiej możliwości. Mam nadzieję, że przy olejnych spotkaniach zadane
            zostaną pytania trudne. I właśnie to [a raczej brak strachu przed ich
            zadawaniem], poczytuje sobie za największy sukces takich debat.
      • Gość: CBA Re: Pierwsza debata kandydatów na prezydenta Częs IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 21:37
        Tych co piszą z komputerów Urzedu Miasta natychmiast do zwolnienia. W godzinach
        pracy pisanie na forum jest niedopuszczalne. Ani za, ani przeciw
        Prezydentowi.!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: demokraci.pl Re: Pierwsza debata kandydatów na prezydenta Częs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 02:24
        Wypadł najlepiej. Tylko dlaczego jako gospodarz miata (a jest nim cały czas)
        tak przywitał gościa, który przyjechał specjalnie tego dnia. Były słowa o
        fortepianach i o brukach. Co i kto sięgnal bruku pokazał nasz prezydent.
    • Gość: X Pierwsza debata kandydatów na prezydenta Często.. IP: *.um.gov.pl 20.10.06, 09:40
      Nie wiem, co Wy chcecie od Prezydenta Wrony, dzięki Jego staraniom Miasto się
      rozwija i wszystko idzie w bardzo dobrym kierunku, uważam, że należy dać
      Prezydentowi Tadeuszowi Wronie mandat zaufania na kolejną kadencję.
    • Gość: t Re: Pierwsza debata kandydatów na prezydenta Częs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 09:44
      kiedy następna?
      • redakcja_czestochowa Re: Pierwsza debata kandydatów na prezydenta Częs 20.10.06, 10:33
        Najbliższą debatę kandydatów na prezydenta Częstochowy, o której wiemy
        organizuje 6 listopada - także w sali OPK Gaude Mater - Stowarzyszenie
        Studencka Inicjatywa Obywatelska. Ma być poswięcona kulturze. Pozdrawiamy
        • Gość: częstochowianin Re: Pierwsza debata kandydatów na prezydenta Częs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 11:07
          do autorki art. i zainteresowanych o porawienie i sprostowanie - Joseph
          Ratzinger vel Benedykt XVI jako papież nie był w Częstochowie!!!!!!!! był
          jedynie u swoich podwładnych paulinów mieszkających na terenie zwanym jasna
          góra.Piszę może sarkastycznie ale tak często przed i po tej wizycie podkreślała
          to strona watykańska /kk/ i inne media !!!!!! - to nalęży to tak przyjąć ----nie
          był papież Benedykt XVI w Częstochowie.
          • bmkms Re: Pierwsza debata kandydatów na prezydenta Częs 20.10.06, 11:31
            Skomplikowany wywod. Byl na terenie miasta Czestochowy czy nie byl ? Pytam bo
            nie jestem wcale pewien.
            • Gość: tymek Re: Pierwsza debata kandydatów na prezydenta Częs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 16:51
              Był w Wąchocku i nie w Polsce a na Białorusi. Czy ludzie nie macie o czym pisać?
        • Gość: Rava Re: Pierwsza debata kandydatów na prezydenta Częs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 11:42
          No to będzie ciekawe spotkanie. Będę tam i przygotuje dobre pytania elicie
          rządzącej.
    • Gość: Realista Re: Pierwsza debata kandydatów na prezydenta Częs IP: 212.87.241.* 20.10.06, 12:50
      Jestem oburzony zachowaniem Wrony w stosunku do gościa p. Frasyniuka ,którego wywołał z widowni.To chamskie porównanie,że dla lewicy Frasyniuk jest to tak ,jakby " fortepian sięgnął bruku".Frasyniuk pokazał klasę i odp. mu co znaczy demokracja i przypomniał ideały solidarności.
      Jednego jestem pewien ,że na lewicy nie ma oszołomów i dlatego będę głosował na lewicę- może zacznie być jak w Europie.
      • Gość: X Uf ta ten wrona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 13:04
        Dop zachodun to nam jeszcze daaaalekooooooooooo

A wrone z procy nalezaloby juz trafic.
        szkoda ze rzadko jezdzi przez dekabrystow lub kolko akademikow.....
        • Gość: X Re: Uf ta ten wrona IP: *.prenet.pl 20.10.06, 21:27
          Chłopcze, po pierwsze nie używaj mojego nicku, bo jesteś nikim., a po drugie
          nie pisz takich oszczerstw pod adresem Pana Wrony,!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Anna Re: Pierwsza debata kandydatów na prezydenta Częs IP: *.prenet.pl 20.10.06, 21:29
        Wrona postąpił prawidłowo, nikt Frasyniuka tu nie zapraszał
        • Gość: rowniez realista Re: Pierwsza debata kandydatów na prezydenta Częs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 12:59
          jesli mielibysmy takich politykow jak frasyniuk to czestochowa bylaby w
          zupelnie innym miejscu . a mamy Takich jakich mamy i 15 % bezrobocia hahahaha
        • Gość: normalny Re: Pierwsza debata kandydatów na prezydenta Częs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 02:33
          Oczywiscie masz racje. Nikt do częstochowy nikogo nie zaprasza. Pryzjedzie
          firma ktora chce cos zrobic a Wrona obrazi jako gospodarz i wygoni. Powinnas
          sie cieszyc że ktoś taki jak Frasyniuk odwiedza częstochowe a nie inne miasta
          dlaczego odwiedza? Bo robi to z przyjenością bo został zaproszony przez młodych
          ambytnych ludzi z PD których lubi i którym doradza. Przyjechał do Częstochowy
          bo jest ktoś młody na prezydenta, młody ambity. Nalepiej glosujmy na Wronę,
          który będzie obrazal i nikogo nie zapraszal do miasta. Na tej debaie był
          skandal i prawdziwa twarz polityka wrony. Jeden Frasyniuk w częstochowie i to
          miasto byłoby lepsze.
    • Gość: Przemek Pierwsza debata kandydatów na prezydenta Często.. IP: *.com.pl 20.10.06, 13:33
      Dzisiaj TUSK w Częstochowaie! Zapraszam wszystkich zwolenników Platformersów i
      nie tylko. Sala zarządzania Polibudy godzina 18
    • Gość: obserwator Pierwsza debata kandydatów na prezydenta Często.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 16:57
      Stawiam na p.Wronę - nawet w Herbie miasta jest Wrona - Jest dobry!
      • Gość: meredithz Re: Pierwsza debata kandydatów na prezydenta Częs IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 18:57
        zdecydowanie Matyjaszczyk. mlody, ambitny, nieumoczony - no i Częstochowianin.
        dzialnosc Wrony oceniam bardzo źle - glownie przez trzymanie sztamy z wladzami
        mpk oraz totalnie brak dzialnosci z jego strony na rzecz miasta.
        Dopiero teraz, przed wyborami wzial sie za remont 3 alei - i idzie to mozolnie.
        Wrona jest malo przedsiebiorczy i mam wrazenie, ze nie zalezy mu na rozwoju
        mista - tylko na cieplej posadce dla siebie i "znajomych oraz rodziny królika"
        • Gość: wyborca Re: Pierwsza debata kandydatów na prezydenta Częs IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 19:25
          Wrona jest kolekcjonerem dyplomów a nie gospodarzem tego miasta. Jeszcze trochę
          i braknie mu ścian do zawieszania laurek. Szkoda, że miasto tak naprawdę z tego
          nic nie ma tylko urzędnicy za kolejny dyplomik dostają nagrody. Nie wszyscy
          oczywiście, tylko ci najbardziej "zasłużeni" z danego tematu.
        • Gość: Yoko Re: Pierwsza debata kandydatów na prezydenta Częs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 10:18
          kto stoi za Matyjaszczykiem i z jakiej partii się wywodzi? odpowiedz sobie a
          wtedy prawdopodobieństwo, że nie jest umoczony drastycznie zmaleje:P:P:P
    • Gość: Marcin Pierwsza debata kandydatów na prezydenta Często.. IP: *.prenet.pl 20.10.06, 20:48
      Piszecie głupoty, Giżyński, Rozpondek, ok! niech siedzą w Warszawie, ale niech
      nikt mi nie mówi, że to są idealni kandydaci na Prezydenta naszego Miasta,
      Tadeusz Wrona udowodnił, że jest Jedynym skutecznym Kandydatem na Prezydenta.
      Pan Wrona, Którego dażę ogromnym szacunkiem i uznaniem jest Człowiekiem, Który
      na prawdę coś w tym mieście robi!!!!!!!!!!ja pytam, co takiego robili:Janik i
      Maras? to robili, że o 15.30 do chałupy już jechali i w głębokim poważaniu
      Miasto mieli!!!!!! a Prezydent Wrona zaiwania od rana do wieczora po 7 dni w
      tygodniu i żaden z Was tego nie zauważa!!!!!!!!!Panie Prezydencie, głęboko
      wierzę w Pana zwycięstwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Marcin
    • Gość: Waldek Pierwsza debata kandydatów na prezydenta Często.. IP: *.prenet.pl 20.10.06, 21:00
      Uważam, że wczorajszy przyjazd Pana Frasyniuka był nie na miejscu, lobbował
      Matyjaszczyka, ten kandydat to wstyd dla Częstochowy, Panie Matyjaszczyk, moja
      dobra rada, niech Pan sobie da spokój z polityką, w tej branży Pan nigdy nic
      nie znaczył, nie znaczy i nie będzie znaczył!!!!!!!!każdy, kto odda na Pana
      głos , ośmieszy się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Panu
      Wronie do stóp Pan nie sięga!!!!!!!!!
      • Gość: cccc Re: Pierwsza debata kandydatów na prezydenta Częs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 13:01
        to jest chyba normalne w polityce ze lobbowal a waszych kandydatow kto ma
        lobbowac kurski, kaczynski, schetyna, giertych a i Pan wierzejski hahahahahaa
      • Gość: Robert Pająk Re: Pierwsza debata kandydatów na prezydenta Częs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 02:42
        Witam panie Waldku. Przyjaz Pana Frasyniuka był z inicjatywy Patii
        Demokratycznej demokraci.pl ustalony dużo wcześniej. Pań Frasyniuk przyjechał
        do nad ponieważ mamy dobre kontakty, zarząd jest najmłodszy w mieście a to
        wystarczy by ktoś taki nas odwiedzał. Pan Frasyniuk na naszą prośbę spotkał się
        z Krzyskiem i po rozmowił postanowił go wspierać. Jeśli Pan myśli że taka osoba
        jak Pan Frasyniuk ma tyle czasu by na zawołanie gazety przyjechać na debatę do
        częstochowy to się Pan myli. Debata była przypadkiem i uczestnictwo Frasyniuka
        w niej było jego dobrą wolą i szacunkiem dla naszego miasta. Przyjechał do
        Częstochowy spędził tutaj cały dzień a ze "lobbował" ponieważ spędził z
        Matyjaszczkiem pare minut i tak postanowił. Zapraszam Pana do spotkania Krzyśka
        i porozmawiania a jestem przekonany że będzie go Pan popierał tak jak to robi
        PD w Częstochowie.
    • Gość: Ed Pierwsza debata kandydatów na prezydenta Często.. IP: *.prenet.pl 20.10.06, 21:11
      Kto pisze, że Matyjaszczyk, to taki idealny kandydat, niech mi napisze, co on
      takiego dobrego zrobił dla Miasta, po pierwsze, jego emploi nie ma nic
      wspólnego z Prezydentem Miasta,więc do tej roli się kompletnie nie nadaje, jest
      radnym, niech sobie jest radnym bezradnym, ale Prezydentem Częstochowy musi być
      Ktoś, Kto coś w tym mieście znaczy!!!!!!!!!!!!i robi coś dla miasta!!!!!!!!!!
      Dajcie szansę Wronie, a zobaczycie, że warto było!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!P.S.
      Pozdrowienia dla obecnego Prezydenta!!!!!!!!!!!
    • Gość: Heniek Pierwsza debata kandydatów na prezydenta Często.. IP: *.prenet.pl 20.10.06, 21:16
      Tusk w Częstochowie, radzę Panu Tuskowi, żeby najpierw popracował nad poprawną
      dykcją, a potem się publicznie wypowiadał, na chwilę obecną na egzaminie
      wstępnym do Szkoły Teatralnej w Krakowie dostałby 0 pkt na 10.
    • Gość: Marian Pierwsza debata kandydatów na prezydenta Często.. IP: *.prenet.pl 20.10.06, 21:17
      Dobrakowski na Prezydenta?nie bądźmy śmieszni, to wstyd
    • Gość: Czesław Tylko Tadeusz Wrona!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.prenet.pl 20.10.06, 21:21
      Tadeusz Wrona na Prezydenta!!!!!!!!!!!!Panie Prezydencie, głosuję na
      Pana!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: żenada Re: Tylko NIE Tadeusz Wrona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.06, 10:00
        a Ty myslisz, ze jak kazdy post podpiszesz innym imieniem to nie bedzie wiadomo,
        ze to pisala jedna osoba? rozdwojenie osobowsci masz?
    • Gość: rych niech szukają głupszych od siebie !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 03:03
      A ten gościu Giżyński lepiej przestałby się kompromitować, nie mówiąc już o
      towarzyszce bibliotekarce, czy błaźnie Matyjaszczku...
      • Gość: toefl Re: niech szukają głupszych od siebie !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 07:37
        Aleś krytyczny. sam spróbuj startować i wygrać .
        Ja startuje do rady Miasta
        Okręg nr 2 Tysiąclecie , Kiedrzyn , Partkitka ,

Lista PiS pozycja nr 6.

Andrzej Gruszczyński
      • Gość: ania Re: niech szukają głupszych od siebie !!! IP: *.prio138.trustnet.pl 22.10.06, 00:41
        sam jesteś błazen a może tyu pokażesz na co cię stać najprościej wszystko
        krytykować, Krzysiek Matyjaszczyk jest mądrze myslącym amłodym człowiekiem i
        życzę mu sukcesu w tych wyborach
    • Gość: Mick Re: Pierwsza debata kandydatów na prezydenta Częs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 13:31
      Postawmy na HALINE ROZPONDEK - zycze Pani sukcesu !!!!!!!!!!!
      • Gość: Kaśka Re: Pierwsza debata kandydatów na prezydenta Częs IP: *.prenet.pl 21.10.06, 20:15
        Pani Halino, wiedziy i inteligencji Pani nie brak, ale też zyczę Pani trochę
        pokory.
        • Gość: Wlodek Re: Pierwsza debata kandydatów na prezydenta Częs IP: *.vf.shawcable.net 22.10.06, 06:49
          Przeczytalem w poscie mojego ulubienca Jaskoly i kilku innych relacje z wystepu
          Wrony w temacie...Wladyslaw Frasyniuk.
          Szkoda, ze mlodziez stracila szanse na rozmowe z jednym z odwazniejszych
          Polakow. Szkoda ze nie miala szans pytac o dziesiejsze motywy jego wyborow
          politycznych. To zawsze zostaje w pamieci.
          A Wrona? Jakie ma prawo do "brukowania" Frasyniuka???
          Zdaje sie dzialal w ZMS-ie na polibudzie i jakies jego zdjecia w poczcie
          sztandarowym tej mlodziezowki komunistycznej po mediach chadzaly.
          W palowaniach zomowskich raczej nie uczestniczyl. W wiezieniach za komuny
          odsiadywal walki z rezymem. Pisma ulotne wydawal?
          Nie pamietam go we wladzach regionu...
          Jak sie za mlodu bylo mlodym janczarem czerwonych, to na starosc trza dorabiac
          za podnozek biskupa i ponieiwerac tymi, ktorzy d..pe nadstawiali za stanu
          wojennego i wczesniej.
          Wrona powinien pilnowac brukow ...na Berka, zeby byly porzadnie ulozone....
          I patrzyc uwaznie we wlasny zyciorys.
          Nie kazdy z jego rowiesnikow ma juz skleroze....
          Tonacy ..brzydko sie chwyta...
    • Gość: X Pierwsza debata kandydatów na prezydenta Często.. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.10.06, 13:51
      Paszli won z Wrona!!!!!!
      • Gość: kulturalny Re: Pierwsza debata kandydatów na prezydenta Częs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 00:45
        Podobno będzie debata na tematy jakieś tam 06.11.2006r w OPK Gaudemater
    • Gość: toefl Re: Pierwsza debata kandydatów na prezydenta Częs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 09:10

Ja będę głosował na

Andrzeja Gruszczyńskiego
      Tysiąclecie , Kiedrzyn , Parkitka
      PiS
      to do Rady Miasta
      • Gość: wyksztalciuch Re: Pierwsza debata kandydatów na prezydenta Częs IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.06, 10:15
        sam na siebie? nie ladnie...
        • Gość: myslacy Re: Pierwsza debata kandydatów na prezydenta Częs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 21:26
          Wronie, to już nie pomoże żadna Gazeta W. Te relkamy sa śmieszne, to troche tak,
          jak wskrzeszać trupa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka