Dodaj do ulubionych

Kod Leonarda da Vinci

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 12:11
Zabieram się za czytanie książki Dana Browna"Kod Leonarda da Vinci".Co
sądzicie.Polećcie coś jeszcze....;)
Obserwuj wątek
    • Gość: K2 Re: Kod Leonarda da Vinci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 12:15
      Książka może być, ale film denny nie trzymający wogule w napięciu
    • anna.scott Re: Kod Leonarda da Vinci 02.11.06, 12:16
      Przeczytałam, obejrzałam film. Podobają mi się.
      Dan Brown pisze wciągająco, nie przynudza, każdy użyty w książce rekwizyt
      pojawia się tam w jakimś konkretnym celu.
      Polecam również książki Arturo Pereza-Revertego oraz Arthura Halleya.
      No i nieśmiertelne "Pany Samochodziki" ;))) Nienackiego oraz książki Alfreda
      Szklarskiego opisujące przygody Tomka Wilmowskiego - cała serię.
      A na deser... "S@motność w sieci" Janusza L. Wiśniewskiego.
      • Gość: zaczytana Re: Kod Leonarda da Vinci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 12:19
        Dzięki za propozycję,z pewnością skorzystam;)
        • leandrao Re: Kod Leonarda da Vinci 02.11.06, 12:27
          Ja bym Ci polecił kolejne ksiązki Dana Browna: "Anioły i demony", "Cyfrowa
          twierdza", "Zwodniczy punkt", "Historyk" autorstwa niejakiego
          Kostovy, "Imprimatur", "Secretum", ponadto "Tajemnicę Vivaldiego" oraz książkę
          Romaina Sardou "I odpuść nam nasze winy".
          Utrzymane w podobnym tajemniczym klimacie. Uważam, że po Kodzie to lektura
          obowiązkowa.
          Jest jeszcze kilka pozycji, ale to później.
      • anna.scott Re: Kod Leonarda da Vinci 02.11.06, 12:31
        Revertego polecam zacząć 'czytać' od: "Ostatniej bitwy templariusza"
        oraz "Szachownicy flamandzkiej". Obie w tłumaczeniu Filipa Łobodzińskiego.
        Czyta się świetnie.
        • Gość: zaczytana Re: Kod Leonarda da Vinci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 12:47
          Fajnie,że mamy miłośników książki;)
          • Gość: Gosia Re: Kod Leonarda da Vinci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 12:58
            A na deser, np coś Sparksa, zupełnie coś innego, może nazbyt lekkiego, ale mnie
            się podoba :)
          • anna.scott Re: Kod Leonarda da Vinci 02.11.06, 13:04
            "Książka" z torrentów, czytana z ekranu monitora nigdy mi nie zastąpi książki
            drukowanej.
      • Gość: andan Re: Kod Leonarda da Vinci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 08:37
        Tyle tylko, ze facet ma chyba wzór do pisania takich wciągających książek.
        Wszytkie jego powieści identycznie wygladają. Zmieniają sie tylko postacie. A
        reszta taka sama. Jesli przeczytasz jedna książkę potem druga to zaręczam Ci że
        juz w kolejnych przewidujesz jak potoczą sie dalsze stronice książki.
    • Gość: KiQ Re: Kod Leonarda da Vinci IP: *.prenet.pl 02.11.06, 13:19
      Dan Brown jest niezły ale ja wole Clive Cusslera i Toma Clancy'ego.
      • anna.scott Re: Kod Leonarda da Vinci 02.11.06, 13:24
        Też. Można czytać wszystko, nie ogranicząc się przecież do jednego pisarza. :))
    • prawicowiec2 Re: Kod Leonarda da Vinci 02.11.06, 15:30
      Wszystko spod pióra Koontza. A zwłaszcza "wczesnego" :)
      • Gość: Czytelnik Re: Kod Leonarda da Vinci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 18:33
        Dostałem tę książkę jako prezent w ładnej twardej oprawie. Zacząłem ją czytać i
        szybko zorientowałem się, że jest to literatura brukowa. Szkoda czasu na jej
        prymitywną beznadziejną treść. Książkę tę wyrzuciłem do śmietnika chociaż
        ładnie wyglądała.
        • anna.scott Re: Kod Leonarda da Vinci 02.11.06, 21:27
          Dlaczego brukowa? W końcu to powieść, kreacja twórcy, a nie książka stricte
          historyczna, mająca na celu objawić prawdę i fakty naukowo udowodnione.
          Wszak nikt z nas nie może z pewnością stwierdzić, jaka jest owa prawda, służąca
          jako tło dla przygód pary głównych bohaterów.
          Książkę czyta się dobrze, elementy układanki ujawniają nam się po kolei.
          Po prostu wciągająca powieść. Beletrystyka.
    • Gość: s Re: Kod Leonarda da Vinci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 19:16
      ja polecam "Cień wiatru" Zafona.
    • Gość: TTT Re: Kod Leonarda da Vinci IP: *.trustnet.pl 02.11.06, 19:42
      a ja Jonathana Carrolla, szczegolnie "Kraine Chichów"
    • Gość: Ela Re: Kod Leonarda da Vinci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 21:21
      Ja proponuję przeczytać najpierw "Anioły i demony". Po pierwsze jest
      ciekawsza,a po drugie wprowadza czytelnika w "styl"Browna. Poza tym trochę losy
      głownego bohatera "Kodu..." mają początek w "Aniołach...
      • Gość: Majka Re: Kod Leonarda da Vinci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 14:13
        Też słyszałam,że "Anioły i Demony"są lepsze;)
        • Gość: Wlodek Re: Kod Leonarda da Vinci IP: *.vf.shawcable.net 04.11.06, 14:22
          Wlasnie skonczylem "Byli" Toranskiej.
          Powiesc to to nie jest, ale warto poznac blizej tych co nam sprawili to co sie
          do dzis wielu odbija czkawka na zyciorysach.
          • cosmo79 Re: Kod Leonarda da Vinci 04.11.06, 15:13
            Jeśli podoba ci się "kod Leonarda"i styl w jakim Brown pisze to polecam również
            "cyfrową twierdzę","zwodniczy punkt"..ja właśnie czytam "anioły i demony"...SUPER!!!
            • Gość: Wlodek Re: Kod Leonarda da Vinci IP: *.vf.shawcable.net 06.11.06, 05:59
              Wrzuciliscie tu cala serie amrykanskiej sieczki jakiej tysiace tytulow pokazuje
              sie codziennie.
              Czyby w krajowych ksiegarniach nie bylo ostatnio nic ciekawego??/
              Nikt nie pisze i nikt niczego ciekawego nie wydaje?
              • anna.scott Re: Kod Leonarda da Vinci 06.11.06, 07:41
                Moje czekają na druk.
                hihihihihihihi
                • aldona.5 Re: Kod Leonarda da Vinci 06.11.06, 09:27
                  Hej! przeczytałam Kod Leonarda da Vinci oraz Anioły i Demony, obie są
                  świetne,czyta się je tracac poczucie czasu.Bardziej podobała mi ta druga ksiązka
                  i czekam na film,podobno ,zaczeli juz przygotowania,ale przeważnie zawsze tak
                  jest,ze jak ksiązka jest super,to film niekoniecznie.Chciałabym teraz przeczytac
                  Cyfrową Twierdze,ale cieżko dostac w biblitece i pewnie jak poprzednie bede
                  musiała sobie kupić.Pozdrawiam tego goscia, patriote,ktoremu nie podoba sie ,że
                  tak sie podniecamy tymi ksiązkami,poprostu sam przeczytaj,a potem oceniaj.
                  Pozdrawiam
                • Gość: Wlodek Re: Kod Leonarda da Vinci IP: *.vf.shawcable.net 09.11.06, 02:12

anna.scott napisała:

> Moje czekają na druk.
                  > hihihihihihihi
                  >

Czy to znaczy, ze juz powstaly????
                  Mila Anno! Musze przyznac, ze jakis czas temu bylem mile zaskoczony tym, ze
                  spora ilosc moich znajomych [wykonujacych rozne zawody] zaczela wyzywac sie w
                  tworzeniu dziel literackich i w poezji.
                  Co rusz ktos publikuje, albo publicznie przedstawia "dzielo" czy to w formie
                  wydanego zbiorku wlasnych poezji, wspomnien, powiesci, czy dziela scenicznego.
                  Poziom "dziel" oczywiscie rozny i roznisty, ale samo zjawisko wzbudza szacunek,
                  bo ludziom zaczelo sie chciec.. I co dziwniejsze, to jak powiadaja, w Polsce
                  nigdy do glowy by im nie przyszlo zeby siasc przy biurku i samodzielnie napisac
                  cos "dla ludzi". Lub dla siebie..
                  Dlatego lekko usmiechnalem sie czytajac te hihi....po slowie "druk".

Powodzenia w realizacji ...druku:))
                  I poczytnosci Kodu...

Najlepszego
                  Wlodek
                  • anna.scott Re: Kod Leonarda da Vinci 09.11.06, 08:35
                    Włodku,
                    nie dziękuję za życzenia. Tfu! Tfu! Tfu! Przez lewe ramię. ;)
                    Innych wątpliwości, które wyraziłeś, na razie nie rozwieję.
                    Nie lubię chwalić dnia przed zachodem słońca :)))))
                    • Gość: Wlodek Re: Kod Leonarda da Vinci IP: *.vf.shawcable.net 10.11.06, 19:16

anna.scott napisała:

> Włodku,
                      > nie dziękuję za życzenia. Tfu! Tfu! Tfu! Przez lewe ramię. ;)
                      Odczynione:)))
                      > Innych wątpliwości, które wyraziłeś, na razie nie rozwieję.
                      Nie rozwiewaj. Zostaw nadzieje:))

> Nie lubię chwalić dnia przed zachodem słońca :)))))
                      >Racja.

Nie chwal dnia przed zachodem i .... tesciowej przed koncem jej pochowku:)))

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka