Gość: zaczytana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 12:11 Zabieram się za czytanie książki Dana Browna"Kod Leonarda da Vinci".Co sądzicie.Polećcie coś jeszcze....;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: K2 Re: Kod Leonarda da Vinci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 12:15 Książka może być, ale film denny nie trzymający wogule w napięciu Odpowiedz Link Zgłoś
anna.scott Re: Kod Leonarda da Vinci 02.11.06, 12:16 Przeczytałam, obejrzałam film. Podobają mi się. Dan Brown pisze wciągająco, nie przynudza, każdy użyty w książce rekwizyt pojawia się tam w jakimś konkretnym celu. Polecam również książki Arturo Pereza-Revertego oraz Arthura Halleya. No i nieśmiertelne "Pany Samochodziki" ;))) Nienackiego oraz książki Alfreda Szklarskiego opisujące przygody Tomka Wilmowskiego - cała serię. A na deser... "S@motność w sieci" Janusza L. Wiśniewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaczytana Re: Kod Leonarda da Vinci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 12:19 Dzięki za propozycję,z pewnością skorzystam;) Odpowiedz Link Zgłoś
leandrao Re: Kod Leonarda da Vinci 02.11.06, 12:27 Ja bym Ci polecił kolejne ksiązki Dana Browna: "Anioły i demony", "Cyfrowa twierdza", "Zwodniczy punkt", "Historyk" autorstwa niejakiego Kostovy, "Imprimatur", "Secretum", ponadto "Tajemnicę Vivaldiego" oraz książkę Romaina Sardou "I odpuść nam nasze winy". Utrzymane w podobnym tajemniczym klimacie. Uważam, że po Kodzie to lektura obowiązkowa. Jest jeszcze kilka pozycji, ale to później. Odpowiedz Link Zgłoś
anna.scott Re: Kod Leonarda da Vinci 02.11.06, 12:31 Revertego polecam zacząć 'czytać' od: "Ostatniej bitwy templariusza" oraz "Szachownicy flamandzkiej". Obie w tłumaczeniu Filipa Łobodzińskiego. Czyta się świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaczytana Re: Kod Leonarda da Vinci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 12:47 Fajnie,że mamy miłośników książki;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Kod Leonarda da Vinci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 12:58 A na deser, np coś Sparksa, zupełnie coś innego, może nazbyt lekkiego, ale mnie się podoba :) Odpowiedz Link Zgłoś
anna.scott Re: Kod Leonarda da Vinci 02.11.06, 13:04 "Książka" z torrentów, czytana z ekranu monitora nigdy mi nie zastąpi książki drukowanej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andan Re: Kod Leonarda da Vinci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 08:37 Tyle tylko, ze facet ma chyba wzór do pisania takich wciągających książek. Wszytkie jego powieści identycznie wygladają. Zmieniają sie tylko postacie. A reszta taka sama. Jesli przeczytasz jedna książkę potem druga to zaręczam Ci że juz w kolejnych przewidujesz jak potoczą sie dalsze stronice książki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KiQ Re: Kod Leonarda da Vinci IP: *.prenet.pl 02.11.06, 13:19 Dan Brown jest niezły ale ja wole Clive Cusslera i Toma Clancy'ego. Odpowiedz Link Zgłoś
anna.scott Re: Kod Leonarda da Vinci 02.11.06, 13:24 Też. Można czytać wszystko, nie ogranicząc się przecież do jednego pisarza. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
prawicowiec2 Re: Kod Leonarda da Vinci 02.11.06, 15:30 Wszystko spod pióra Koontza. A zwłaszcza "wczesnego" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Re: Kod Leonarda da Vinci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 18:33 Dostałem tę książkę jako prezent w ładnej twardej oprawie. Zacząłem ją czytać i szybko zorientowałem się, że jest to literatura brukowa. Szkoda czasu na jej prymitywną beznadziejną treść. Książkę tę wyrzuciłem do śmietnika chociaż ładnie wyglądała. Odpowiedz Link Zgłoś
anna.scott Re: Kod Leonarda da Vinci 02.11.06, 21:27 Dlaczego brukowa? W końcu to powieść, kreacja twórcy, a nie książka stricte historyczna, mająca na celu objawić prawdę i fakty naukowo udowodnione. Wszak nikt z nas nie może z pewnością stwierdzić, jaka jest owa prawda, służąca jako tło dla przygód pary głównych bohaterów. Książkę czyta się dobrze, elementy układanki ujawniają nam się po kolei. Po prostu wciągająca powieść. Beletrystyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Kod Leonarda da Vinci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 19:16 ja polecam "Cień wiatru" Zafona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TTT Re: Kod Leonarda da Vinci IP: *.trustnet.pl 02.11.06, 19:42 a ja Jonathana Carrolla, szczegolnie "Kraine Chichów" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Kod Leonarda da Vinci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 21:21 Ja proponuję przeczytać najpierw "Anioły i demony". Po pierwsze jest ciekawsza,a po drugie wprowadza czytelnika w "styl"Browna. Poza tym trochę losy głownego bohatera "Kodu..." mają początek w "Aniołach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Kod Leonarda da Vinci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 14:13 Też słyszałam,że "Anioły i Demony"są lepsze;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: Kod Leonarda da Vinci IP: *.vf.shawcable.net 04.11.06, 14:22 Wlasnie skonczylem "Byli" Toranskiej. Powiesc to to nie jest, ale warto poznac blizej tych co nam sprawili to co sie do dzis wielu odbija czkawka na zyciorysach. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmo79 Re: Kod Leonarda da Vinci 04.11.06, 15:13 Jeśli podoba ci się "kod Leonarda"i styl w jakim Brown pisze to polecam również "cyfrową twierdzę","zwodniczy punkt"..ja właśnie czytam "anioły i demony"...SUPER!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: Kod Leonarda da Vinci IP: *.vf.shawcable.net 06.11.06, 05:59 Wrzuciliscie tu cala serie amrykanskiej sieczki jakiej tysiace tytulow pokazuje sie codziennie. Czyby w krajowych ksiegarniach nie bylo ostatnio nic ciekawego??/ Nikt nie pisze i nikt niczego ciekawego nie wydaje? Odpowiedz Link Zgłoś
anna.scott Re: Kod Leonarda da Vinci 06.11.06, 07:41 Moje czekają na druk. hihihihihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
aldona.5 Re: Kod Leonarda da Vinci 06.11.06, 09:27 Hej! przeczytałam Kod Leonarda da Vinci oraz Anioły i Demony, obie są świetne,czyta się je tracac poczucie czasu.Bardziej podobała mi ta druga ksiązka i czekam na film,podobno ,zaczeli juz przygotowania,ale przeważnie zawsze tak jest,ze jak ksiązka jest super,to film niekoniecznie.Chciałabym teraz przeczytac Cyfrową Twierdze,ale cieżko dostac w biblitece i pewnie jak poprzednie bede musiała sobie kupić.Pozdrawiam tego goscia, patriote,ktoremu nie podoba sie ,że tak sie podniecamy tymi ksiązkami,poprostu sam przeczytaj,a potem oceniaj. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: Kod Leonarda da Vinci IP: *.vf.shawcable.net 09.11.06, 02:12 anna.scott napisała: > Moje czekają na druk. > hihihihihihihi > Czy to znaczy, ze juz powstaly???? Mila Anno! Musze przyznac, ze jakis czas temu bylem mile zaskoczony tym, ze spora ilosc moich znajomych [wykonujacych rozne zawody] zaczela wyzywac sie w tworzeniu dziel literackich i w poezji. Co rusz ktos publikuje, albo publicznie przedstawia "dzielo" czy to w formie wydanego zbiorku wlasnych poezji, wspomnien, powiesci, czy dziela scenicznego. Poziom "dziel" oczywiscie rozny i roznisty, ale samo zjawisko wzbudza szacunek, bo ludziom zaczelo sie chciec.. I co dziwniejsze, to jak powiadaja, w Polsce nigdy do glowy by im nie przyszlo zeby siasc przy biurku i samodzielnie napisac cos "dla ludzi". Lub dla siebie.. Dlatego lekko usmiechnalem sie czytajac te hihi....po slowie "druk". Powodzenia w realizacji ...druku:)) I poczytnosci Kodu... Najlepszego Wlodek Odpowiedz Link Zgłoś
anna.scott Re: Kod Leonarda da Vinci 09.11.06, 08:35 Włodku, nie dziękuję za życzenia. Tfu! Tfu! Tfu! Przez lewe ramię. ;) Innych wątpliwości, które wyraziłeś, na razie nie rozwieję. Nie lubię chwalić dnia przed zachodem słońca :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: Kod Leonarda da Vinci IP: *.vf.shawcable.net 10.11.06, 19:16 anna.scott napisała: > Włodku, > nie dziękuję za życzenia. Tfu! Tfu! Tfu! Przez lewe ramię. ;) Odczynione:))) > Innych wątpliwości, które wyraziłeś, na razie nie rozwieję. Nie rozwiewaj. Zostaw nadzieje:)) > Nie lubię chwalić dnia przed zachodem słońca :))))) >Racja. Nie chwal dnia przed zachodem i .... tesciowej przed koncem jej pochowku:))) Odpowiedz Link Zgłoś