Dodaj do ulubionych

ul.XXXV lecia PRL w Mstowie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 13:21
W Mstowie jest ulica XXXVlecia PRL i 16Stycznia. Czy w innych miejscowościach
uchowały się takie relikty, czy tlko w Mstowie czas stoi w miejscu? a może
władzom gminy i mieszkńcom jest wszystko jedno.
Obserwuj wątek
    • Gość: lukasz Re: ul.XXXV lecia PRL w Mstowie IP: *.prio140.trustnet.pl 07.11.06, 13:25
      A po co wydawac kasę na zmiany tablic ? Tak bardzo Wam przeszkadza nazwa " PRL "
      na tabliczce ?
      • Gość: eeewkaaa Re: ul.XXXV lecia PRL w Mstowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 14:09
        Gdyby nic nikomu nie przeszkadzało to pewnie do tej pory siedzielibyśmy na
        drzewach lub kamykiem stukali o kamień. Koszty to właśnie poniesiono stawiając
        słupki z tabliczkami kierunkowymi.Na tej ulicy niema firm więc kłopot ze zmianą
        nie byłby wielki.Mieszkańcom władze gminy mogłyby darować koszt wymiany dowodów.
        • Gość: lukasz Re: ul.XXXV lecia PRL w Mstowie IP: *.prio140.trustnet.pl 07.11.06, 15:21
          Ale te tabliczki nie mają żądnego z związku z postępem, o którym napisałaś w
          pierwszej części swojego posta. I jakoś nie wydaje mi się, żeby gmina była
          skłonna zwrócic mieszkańcom koszty wymiany dowodów.
          • Gość: eeewkaaa Re: ul.XXXV lecia PRL w Mstowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 15:37
            Tabliczki pewien związek z postępem mają bo są od trzech dni,wcześnie ich nie
            było.W Mstowie nawet drobna zmiana to postęp.Tak naprawdę chodziło mi o to,że
            PRL większości żle się kojarzy.Jak tłumaczę komuś obcemu jak trafić na moją
            ulicę spotykam się z niedowierzaniem,że taka nazwa jeszcze się uchowała.Bardziej
            mnie to nudzi niż przeszkadza.Ciekawa byłam czy jeszcze gdzieś zostały takie ulice.
            • Gość: eeewkaaa Re: ul.XXXV lecia PRL w Mstowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 15:39
              Aha, co do kosztów zmiany to pewnie masz rację
              • Gość: lukasz Re: ul.XXXV lecia PRL w Mstowie IP: *.prio140.trustnet.pl 07.11.06, 18:55
                Czyli parę dni wcześniej nie było tych tabliczek ? Jeśli tak, to jest to
                rzeczywiście dziwne.
                • segel Re: ul.XXXV lecia PRL w Mstowie 07.11.06, 19:20
                  Te tabliczki były od lat. Kilka lat temu zdarzyło mi się trafić na tą ulicę. Byłam zdumiona, że taka nazwa się uchowała. Jeśli mieszkańcom ona nie przeszkadza od lat, to co komu do tego.
    • Gość: A Re: ul.XXXV lecia PRL w Mstowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 13:31
      nie jestem pewien czy w Poraju tez nie ma podobnych ulic :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka