Dodaj do ulubionych

Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostradę.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 17:41
To, co dzieje się w ostatnim miesiącu z szybkością neostrady w Częstochowie
jest żenujące.
Ja prowadzę sklep z komputerami i mam okazję nasłuchać się od klientów opinii
na ten temat.

Sam posiadam nesotradę 6MB i proszę sobie wyobrazić że prędkość ściągania
plików ze strony neostrady spada do 5KB/s ,a maksymalnie wzrasta do 60KB/s.
A mówię o ściąganiu z neostrada.pl.
Czyli wykładnika dla działu reklamacji TP.

Jak się dowiedziałem od serwisantów TP problem leży w Katowicach, ale oni mają
to w tyłku.
Kiedy pracownicy TP Częstochowa pytają Katowic kiedy zostanie zwiększone
gardło (przepustowość) dla nas, dostają odpowiedź – dobre pytanie.

Proponuję przejść na modemy analogowe, będzie szybciej.

A tak na poważnie to każdy z nas ma prawo zerwać umowę, gdyż dzieje się to już
od miesiąca. A prace techniczne jak mogą trwać maksymalnie 30 dni.

Myślę, że środowisko internetowe w Częstochowie wspólnie może coś z tym zrobić.
Zasypmy ich reklamacjami, może wtedy zaczną ludzi traktować normalnie.
Obserwuj wątek
    • Gość: TomTom Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 18:01
      Dziś dzwoniłem pod 0800 102 102 ... awantura i lament ,a to wirus , a to mój
      komputer oczywiscie wina po stronie użytkownika no bo przeciez nie ich ...
      Zenada ..

po kilku ripostach ,pan zakrecił sie dośc solidnie w tym co mowi /hehee/ , ja
      grzecznie poprosiłem o restart portów oraz zgłoszenie naprawy,problemu ?? nie
      pamietam jak sie to zwie ..

tak czy inaczej, tragedia ... a łącze 2mb zmieniło sie w połączenie modemowe ...

popieram!! Dzwonić ,zwyzywać ,zgłaszać problemy z neo ,jednak ciezko pracujemy
      na opłate łącza jakiekolwiek by ono nie było...

• Gość: Michal S. Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 18:22
        Oni sobie jaja robją.

To co mam teraz to 1/4 połączenia modemowego, a płacę za 6MB.
        Ludzie tak nie może być.
        To jest jawne oszustwo telkomunikacji.

Pozdrawiam
        Michał

• Gość: częstoch Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 19:02
          Warto zauważyć, że katowice oszukują nas nie tylko w kwestii internetu. Obecnie
          zarządy wszystkich ważniejszych instytucji pod które podlega nasze miasto
          mieszczą się w katowicach.
          Idiotyczny podział administracyjny jest odczuwalny na każdym kroku:(
        • Gość: Marek Dzwońmy z reklamacją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 19:12
          Zadzwoniłem i ja. Przez 15 min razem z panią z tepsy testowaliśmy a to pingi (z
          www.wp.pl ping ok 150!!!) a to transfer plików - nota bene, sprawdźcie sobie
          szybkość transferu ze strony tepsy www.noc.gts.pl/ pliku 500Mb - u mnie
          ściągało go ze średnią prędkością 20 KB/sec (noestrada 512) a to konfigurację
          livebox'a a to statystyki transferu, padło pytanie o system operacyjny, ilość
          komputerów korzystających z łącza, sposób podłączenia liveboxa do komputera,
          oczywiście padła propozycja wyłączenia firewalla oraz oprogramowania
          antywirusowego ( tutaj grzecznie acz stanowczo odmówiłem) by, po chyba
          dziesieciokrotnym usłyszeniu: "proszę chwilę zaczekać" dowidzieć się, że moja
          reklamacja została przyjęta - pani podała numer reklamacji, który mam podać
          dzwoniąc w poniedziałek. Usłyszałem - "linia będzie sprawdzona".
          Nie trafiły argumenty, że problem dotyczy sporej części miasta Częstochowy a nie
          mojej linii. Tłumaczyłem pani, że ta sama linia i ten sam komputer w godzinach
          nocnych oraz porannych działają bez zarzutu. Natomiast teraz, gdy z internetu
          korzysta wielu użytkowników strona "tepsy" ładuje mi się 2 minuty!!! Cóż...
          zdaje się , że tyle mojego co sobie z panią pogadałem. Zapraszam kolejnych
          użytkowników neostrady do zgłaszania problemu.
          PS
          A czy Gazeta Wyborcza nie mogłaby się zająć tym problemem. Jeśli będzie
          zainteresowanie mediów, może coś ruszy w tej sprawie. W końcu z usług tepsy
          korzysta chyba "pół miasta".
          Pozdrawiam
          Marek Podgórski
          • Gość: SoR Re: Dzwońmy z reklamacją IP: *.trustnet.pl 21.11.06, 12:41
            Akurat strona www.noc.gts.pl to _nie_jest_ strona TPsa, tylko dużo
            poważniejszego operatora (dziwne, że z niej kazali coś ściągać zamiast z
            ftp.tpnet.pl). Tak czy siak, infrastruktura sieci szkieletowej TPsa wymięka, a
            zmiany pewnie nie nastąpią szybko.
    • Gość: TTT Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: *.trustnet.pl 18.11.06, 20:55
      wystarczy zerwac umowe na telefon i umowa na neostrade zostanie automatycznie zerwana :) luka ktorej telekomunikacja jeszcze nie zalatala. potem mozna zalozyc tel na drugiego domownika i podpisac umowe na internet juz nie z telekomunikacja :)
    • Gość: K2 Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 21:17
      No właśnie ostatni coś nie mogę sie dostać na skrzynke w neostradzie a i sam net tak ciut zwolnił
      • Gość: gość Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 22:05
        To co wyprawiają to skandal, umowę trzeba zerwać . Tego za darmo nie warto
        trzymać.
    • Gość: Harry_man A jak u was z DNS'ami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 22:36
      Mi ostatnio zdarza się mieć problemy z serwerami DNS. Raz na przetworzenie
      adresu czekałem chyba z 15 sekund. Długo szukałem przyczyny u siebie, po czym
      kolega uświadomił mnie, że wina wcale nie musi leżeć u mnie. Po ostatnich
      obniżkach cen tepsa ma zbyt wielu klientów ze zbyt szybkimi łączami i zwyczajnie
      nie wyrabia ;] Nie chciałbym ich martwić, ale to dopiero początek. Internet
      staje się coraz bardziej "multimedialny" i wymaga coraz większych
      przepustowości. Ciekawe jak sobie z tym poradzą...
      • Gość: Michal S. Re: A jak u was z DNS'ami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 09:17
        Niedziela rano - neostrada chodzi normalnie, tylko ciekawe do której godziny?
        • kubiss Re:TPSA boi się tylko U K E 19.11.06, 10:01
          Skargi do telekomunikacji możesz sobie codziennie pisać i codziennie dzwonić .
          Jak lubisz ciągłe utarczki to czemu nie ?!
          Skuteczne skargi na TPSA i tego się boją składa się do " U K E "
          Urząd Komunikacji Elektronicznej .
          To oni przywalili telekomunikacji sto milionów złotych kary za stosowanie
          chwytów monopolistycznych :-) .
          Tylko tej instytucji boi się TPSA.
          Zwykłych użytkowników ma w głębokim poważaniu ..... Kubiś
          • Gość: ja Re:TPSA boi się tylko U K E IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 10:10
            Ludzie ale wy jesteście dziwni.Mam neostrade 128 i ściąganie itd wszystko chodzi idealnie.Nie wiem na co wy narzekacie.
            • Gość: Harry_man Re:TPSA boi się tylko U K E IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 12:04
              > Ludzie ale wy jesteście dziwni.Mam neostrade 128 i ściąganie itd wszystko chodz
              > i idealnie.Nie wiem na co wy narzekacie.

Co za gość.... 128kb/s daje ci 16kB/s czyli dużo poniżej prędkości do jakich
              zwalniają szybsze opcje. Nic więc dziwnego, że tobie wszystko działa tak jak
              powinno.
              • Gość: ja Re:TPSA boi się tylko U K E IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 13:55
                Tak tylko dziwne że wam wszystkim.Właśnie byłem u kolegi ma właśnie 6 mega i chodzi tak jak powinno.Nie ma żadnych kłopotów
                • Gość: Artur Re:TPSA boi się tylko U K E IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 09:49
                  A ja zamieniłem właśnie 128Kb na 1Mb i jakoś nie odczuwam róznicy predkości:(
                  Jest za to w opłatach:(
    • Gość: Gość Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 10:10
      Reklamację w tej sprawie złożyłem już w dniu 2 listopada br.
      Po wielu monitach na infolinię, zawsze to samo brak odpowiedzi od serwisantów,
      badanie mojej lini, ściąganie plików z różnych stron, itp. Żadnych konkretów.
      Moje neostrada działa bez zarzutu w godzianch wczesno rannych. Póżniej transfer
      spada pięciokrotnie a nawet więcej.
      Myślę, że dla wszystkich nas - użytkowników "neo" - jest jasne, że to
      ograniczenie przepustowości. Nie potrzeba mieć specjalnych urządzeń żeby to
      stwierdzić.
      Ciekawa sprawa z tym zerwaniem umowy. Może ktoś poda więcej szczegółów.
      • Gość: Gość. Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 10:11
        Przepraszam za "literówki". Za szybko pisałem.
        • Gość: tyziek Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 11:20
          u mnie tez to zauwazyłem :/ teraz mam satysfakcjonującą prędkość przy ściąganiu:
          61 KB/s co przy 512nastce jest normalne. Zobaczymy co bedzie o godiznie np. 16
          :/ Dzwoniłem ale to nic nie daje kaza wyłączac firewalle i antywirusy twierdzac
          ze to jest przyczyna co nie jest prawdą bo jakoś wczesniej działało wszystko bez
          zarzutu. Jak widzą jakie sa pingi to tez mowia ze to wina moja a nie ich. i tak
          w kółko...
          • Gość: tyziek Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 11:20
            aha pingi teraz mam:

dla wp.pl: 33 33 29 25 ms.
            • Gość: medalik Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 11:35
              Nic nowego jak zwykle Katowice rąbią nas w tyłek ,trzeba qwa w końcu skończyć z
              tym poddaństwem ślunskowi im prędzej tym lepiej.
              • Gość: tyziek Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 13:41
                godzina 13:40 pobieranie około 35 KB/s :/:/ poczekam jeszcze troche i dzwonie do
                tej telekomuny :/
                • Gość: jr Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: 85.28.141.* 19.11.06, 13:58
                  nie wiem czy z tpsa tez tak mozna ale naprzyklad jak ja mielismy w sieci umowe z
                  operatorem na dostarczanie internetu z dana predkoscia a takiej nie bylo przez
                  wieksza czesc dni, to sie uradzilismy i napisalismy do operatora ze w zwiazku z
                  tym ze on nie spelnia wymogow umowy my zaplacimy tylko za czesc miesiaca w
                  ktorym internet dzialal normalnie po 1-2 takich miesiacach ze placilismy im
                  polowe lub gdzies tyle internet zaczal normalnie chodzic i predkosc byla juz
                  prawidlowa.

moze to jest wlasnie sposob zadzwonic na infolinie czy gdzie tam mozna dzwonic i
                  oswiadczyc ze skoro TPsa nie wywiazuje sie z umowy przez wiekszosc czasu to wy
                  tez nie bedziecie placic pelnej stawki
                  • Gość: Harry_man Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 16:07
                    Aha, nie chciałbym was martwić, ale ani skargi do tepsy ani do UKE nic nie
                    pomogą. Nigdzie nie jest napisane, że prędkość 1024 to prędkość gwarantowana. Za
                    łącza gwarantowane które nie mają prawa chodzić wolniej niż jest w umowie płaci
                    się gruuube pieniądze i prawie żadnego przeciętnego zjadacza chleba na to nie stać.
                    • Gość: jr Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: 85.28.141.* 19.11.06, 16:58
                      skoro umowa jest tak skonstruowana to rzeczywiscie nie ma co tu walczyc, bo
                      predkosc do 512kb/s to jest takze predkosc np 1kb/s a ze jedno z drugim
                      praktycznie nie ma nic wspolnego to juz tpse nie obchodzi
    • Gość: agaf11 "mistrzowska promocja" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 14:12
      W lipcu 2006 w "mistrzowskiej promocji"wzięłam neostradę 128 na 24
      miesiące,przy czym abonament musiałam zwiększyć na "plan tp6omin za darmo",co w
      rzeczywistości jest mi nie potrzebne,bo nie korzystam z tel. stacjonarnego,i
      wyrzucam pieniądze w błoto!Czy jest możeliowść zmiany tej ocji żeby zrezygnować
      z tel.stacjonarnego i może wogóle nawet z neostrady,bo za te pieniądze się nie
      opłaca!Teraz płace ponad 50zł a po promocji bedzie mnie wynosił rachunek ponad
      100 wieć nie wiem czy jest sens,a w tp nie potrafią nic doradzić!A ja chociaż
      ten abonament chcialabym zmniejszyć!Jeśli ktoś wiec coś wiecej na ten temat to
      bardzo proszę o info.
      Pozdrawiam!
      • Gość: byly tpsowiec Re: "mistrzowska promocja" DO AGAF11 IP: *.prio138.trustnet.pl 20.11.06, 09:08
        tez mialem pakiet za 50 zł jak miałem neo;a jak chciałem zerwac umowe bo skonczyla mi sie na neo to zaproponowali mi ze moge miec neo i abonament socjalny;jak powiedziałem ze nie korzystam z telefonu stacjonarnego to zaproponowali mi zawieszenie telefonu i opłatę 20 zł miesięcznie za konserwacje linii;czyli te regóły tp nie są takie sztywne że musi być przy neo abonament za 50 zł;ale Ty raczej podejrzewam ze nic nie zwojujesz bo umowe masz od niedawna na dwa lata i musisz sie wywiązać;jakby Ci się kończyła to Ty mogłabyś stawiać warunki bo muszę przyznać ze wyszkoleni ludzie tepsy zaoferują Ci wszystko żebyś tylko pozostała z nimi;pozdro
    • Gość: oxoplast Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 17:50
      potwierdzam wszystk co pisze Michał S. Mieszkam na Liśińcu i tutaj w godzinach
      16-21 moja neo 512 działa jak modem analogowy 56kb.
      Przykład z 13listopada z godz. 20.00
      [URL=img247.imageshack.us/my.php?image=13listsi8.jpg][IMG]http://img247.imageshack.us/img247/3614/13listsi8.th.jpg[/IMG][/URL]

Mowiłem tym kretynom z 9393 że to wyglada na zapchane łącze bo w nocy i do
      południa wszystko działa ok. Przyjeli zgłoszeni i stwierdzili że wszystko jest
      ok. Zapytałem czy ich technikmoze przyjśc i sobie to wieczorem u mnie w domu
      poobserwować, to paniusia jakas mi powiedziała że może najwczesniej przyjść za
      dwa tygodnie i tylko do godz. 16. Pier...dolić TPSę.
      • Gość: oxoplast Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 17:52

Jeszcze raz ten link bo tameten cos się źle wkleił...
        [URL=img247.imageshack.us/my.php?image=13listsi8.jpg][IMG]http://img247.imageshack.us/img247/3614/13listsi8.th.jpg[/IMG][/URL]
        • Gość: oxoplast Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 17:53
          [url=imageshack.us][img=http://img247.imageshack.us/img247/3614/13listsi8.jpg][/url]
          • Gość: oxoplast Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 17:54
            Teraz może wreszcie kurrr..wa pójdzie ten link
            img247.imageshack.us/my.php?image=13listsi8.jpg
            • Gość: aaa Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 19:00
              Jestem daleki od chwalenia tepsy, ale moje wyniki na neo512 są takie:

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/5ca61b82cc2c6462.html
              www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/2f70b71a04bc4828.html
              Pomiary wykonane dziś o godzinie 18.20
    • Gość: kaja Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 19:59
      U mnie jest to samo, sprawdzilam wlasnie szybkosc sciagania pliku 500 mb - 110
      kb/s średnio...:)
      To nie koniec przebojow po podpisaniu nowej umowy..
      Od 31.10-10.11 nie miałam neo bo sie podobno port zawiesil. Jedna reklamacja,
      kazali czekac, druga w 9 dni bez neo - Pan stwierdzil ze zle zostalo zgloszenie
      przyjete i sprawdzili nie to co trzeba... Fakt, w ciagu 24 godzin wlaczyli, ale
      co Ci ludzie tam spia? Kiedys ktos uczciwie mi powiedzial na 9393 ze w
      wiekszosci sa tam studenci ktorym wszystko jedno co mowia, tylko nieliczni
      to "stare wygi"
      Od 08.2004-08-2006 roku mialam neo 512 i ta zawsze smigała bez problemu, teraz
      mam 1 mega i jak u Was - predkosc podwojnie modemowa. A pieniazki sie placi...:(
      • Gość: Twiggy Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 21:48
        mam to samo neo 256 a jak sciagam 10 kb to sikam po nogach ze szczescia
        co tu duzo mowic jestesmy okradani, ja zglaszam problem od poczatku
        pazdziernika i jak narazie to tylko slysze ze wszystkim na infolinii jest
        przykro.
        i co ? i dalej place bo jestem zobowiazany umowa, a neostrada dziala jakby nie
        mogla. chocbym mial korzystac z internetu z komorki 100 razy wolniej i drozej
        to juz umowy z tp nie przedluze, bo jestem olewany na kazdym kroku, czasami jak
        dzwonie na infolinie to wydaje mi sie ze im to sprawia przyjemnosc kto lepszy
        kit pocisnie.
        to tyle odemnie, ja nadal wydzwaniam ale niedlugo cierpliwosc sie skonczy i
        trzeba bedzie do urzedu ochrony konsumenta zadzwonic ...
        • Gość: ja Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 22:14
          Ludzie byłem dzisiaj u kolegi i ma 1 megowe łącze a drugi 6 megowe i chodzi tak jak powinno.Niższa też spadała kiedyś ale to sie raz zdarzyło.Teraz mam cały czas 16 kb/s
          • Gość: Marek 1000lecie Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 07:54
            U mnie było tak :-)
            Aktualnie mam 6Mb łacze to nie jest dzielone.W połowie sierpnia nastąpiła awaria
            karty sieciowej na centrali która została usunięta po trzech dniach.Złożyłem
            reklamację która została rozpatrzona pozytywnie, z tym że nie została naliczona
            faktura korygująca a przy rachunku odliczono nie całe 6zł tytułem bonifikaty(czy
            jakoś tak się to nazwano, jedno jest pewne że nazwa wskazywała na to że coś
            dostałem :-)Nie trudno się pokapować że kwota została błędnie naliczona ponieważ
            w takich okolicznościach gdy dostęp do internetu jest przerwany dłużej niż
            24h(regulamin),tak więc powinno być około 20zł zwrotu ! I tu pojawiła się
            paranoja ponieważ trzeba było reklamować reklamację !W końcu oddali kasę !
            W między czasie tuż po usunięciu awarii karty sieciowej transfery sypały się
            jak choinka na trzech króli, rano wszystko ładnie śmigało natomiast po południu
            i wczesnym wieczorem była tragedia, spadek przepustowości łącza do 90% !
            Fakt ten został zgłoszony na 0800 102 102 , oczywiście były dokonywane przez
            konsultantów różne pomiary,namawiano nawet żebym zrobił format :-)
            W końcu przyjęto reklamację i trzeba było czekać na montera -około 30dni !
            Miałem masę czasu na robienie wideo screenów o różnych porach dnia, jak to moja
            neostrada cudowie pracuje (pomiary prędkościm,pingowanie adresów,download nawet
            z rekomendowanych adresów przez TP)
            W wyznaczonym dniu i godzinie pojawił się monter! Pokazałem mu wszystko co
            miałem, posprawdzał linie telefoniczną(cros) Monterami nie są pracownicy Tp
            tylko zewnętrznej firmy która świadczy usługi dla TP, są oni rozliczani czasowo
            z usuniętych aawarii.W strukturze TP istnieje coś na zasadzie helpdesku gdzie
            zgłoszenia są kolejkonowane i z automatu są przypisywane terminy realizacji
            zleceń.Tp sprawdza tych pracowników o czym mogłem się przekonać ponieważ
            wydzwaniała do mnie baba z TP czy monter już jest,a po jego wyjściu czy
            naprawaił i takie tam...opierd....łem ją :-)
            Na szczęscie usterka została usunięta (na pewno nie przez montera tylko kogoś
            na centali)Neostrada dział znaczni lepiej !
            Złożyłem kolejną reklamację z tytułu płatości za świadczenie usługi za okres od
            połowy sierpnia do trzeciej dekady października.Reklamacja została rozpatrzona
            pozytywnie, moja faktura za listopad wynosi równe ZERO złotych, zobaczymy czy
            coś bedzie ujęte jeszcze na grudniowej.
            To aby to wszystko pozałatwiać kosztowało mnie masę czasu i newrwów, telefony i
            utarczki z pracownikami TP którzy tak prawdę powiedziawszy gó.. wiedzą, a całe
            ich procedury to tylko biurokratyczny bełkot wprowadzający jeszcze większy
            burdel w tej firmie.
            Mam umowę o neostradę do sierpnia, może jakoś wytrzymam, chociaż nosiłem się z
            zamiarem rozwiązania umowy, ale pewnie nie była by to prosta sprawa ponieważ mam
            umowe z promocji gdzie TP może zażądać około 48zł za każdy miesiąc trwania umowy
            promocyjnej, w moim wypadku około 500zł.
            Można się sądzić jednak czy to coś da? To prawie jak walka z wiatrakami, ponadto
            na 1000leciu nie ma prócz spółdzielni Nasza Praca innych łącz(jest jeszcze jakaś
            radiówka, ale to już odpada zupełnie)
            Na rakowie prawdopodobnie jest już CHELLO,ale aby mieć internet od tego
            prowidera trzeba mieś kablówkę od nich ,niestety na 1000leciu spółdzielnia
            trzyma łapę na tych mediach i nie odpuści kury znoszącej złote jajka.
            Dla mnie łacze 512-1Mb niestety to za mało potrzebuję szybkiego łącza, a to
            niestety w częstochowie problem.
            Kilka przydatnych rad dla użytkowników neostrady:
            -przy zgłaszaniu reklamacji najlepiej nagrywać rozmowy
            -robić wideoscreeny podczas awarii(polecam program Snagit8)
            -jeśli nie możesz nagrywać notuj nazwiska konsultantów, numery zgłoszeń
            -powołuj się na przeprowadzone wcześniej rozmowy
            -bądz cierpliwy ,czasami to nie wychodzi :-)
            To chyba tyle z moich ostatnich przejść z TP , wcześniej też miałem
            jaja(wcześniej miałem SDI a po uruchomieniu neostrady w częstochowie zrobiłem
            migrację, na fakturach pojawiało się naliczenie opłaty za SDI i neostradę dla
            jednego nr.telefonu )
            Pojedyńczo napewnów guzik zdziałamy ale mam pewnien plan :-)Jeśli ktoś jest
            zainteresowany piszcie na forum swoje nr.GG skontaktuje się z Wami.
            pozdrawiam
            Marek
    • Gość: Paweł Gąsiorski Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.06, 22:56
      Michale S. skontaktuj się ze mną w tej sprawie. Myślę, że będę mógł Ci/Wam pomóc.

Napisz mi na siebie namiary, zadzwonię, porozmawiamy...

Mój e-mail to: pawel(at)e-gsm.pl

Pozdrawiam
      Paweł Gąsiorski
      • Gość: kiedrzyn Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 12:30
        Witam
        Czytales moze mojego posta o tym nieszczesnym internecie?
        Co robic?
    • Gość: Maggus85 Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 08:21
      W jakich godzinach neoshit działa wam najgorzej? U mnie między 14/15 a 22/23,
      wtedy jak na 512 wyciągam 30kB to istny cud(w pozostałych godzinach cięgnie te
      55/60kB), a przeciętnie 20kB.
      Wiecie czy w I Alei jest dostępny inny dostawca netu?
      • Gość: jarek Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 08:39
        Mam podobny problem. Około godziny 15-16 z mojej neo 2 MB/s robi się coś na
        kształt modemu. Do normalności wraca około 23-24. Też dzwoniłem i oczywiście
        mam wirusy:). Po wielu próbach w końcu zostałem umówiony z ich monterem. Ma być
        w piątek. Prawie dwie stówy miesięcznie za to, że przez pół dnia mam taki
        internet, jaki powinienem mieć. To skandal! Ja tego tak nie zostawię i na pewno
        będę domagał się tego, aby nie płacić za ostatni miesiąc. Wiem, że to prawie
        jak wojna, ale w końcu jak się będzie to olewało, to takie przypadki będą
        normą. Najlepsze jest to, że według tego co mówią konsultanci, nie mają
        podobnych zgłoszeń z Częstochowy i ja jestem jedyny. Ciekawe.
        • Gość: Kiedrzyn Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 08:47
          ja mam neo 512 i mam taki problem ze mi sygnal zanika i komp sie wiesza wtedy.
          Neo pochodzi czasem 15min czasem 2h ale zawsze sie wiesza! Transfer spada
          prawie do zera i zwiecha kompa! Dzwonilem, pingi sprawdzane wirusy i inne
          bzdury - wyszlo ze u nich wszystko jest ok! A robilem format i nic nie
          instalowalem oprocz antywirusa i neo i nie chodzi! Co jest? Jak mam sie umowic
          z jakims monterem?? bo tak jest juz dluzszy czas...
          • Gość: radiowiec Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: *.prio138.trustnet.pl 20.11.06, 08:53
            miałem neo 256 przez 2 lata;odkąd zerwałem umowe z tpsa na wszystko założyłem radiówke 256 i co??????????????????????jak myślicie????????????????
            komp się przestał wieszać, transfer dwa razy szybszy a to niby tylko radiówka(ja sądze , że aż radiówka- neo nie dorasta do pięt)
            TP SA - TO LUDZKA RZECZ OKRADAĆ !!!
            • Gość: Harry_man Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 13:47
              A tą radiówkę to myślisz, że skąd masz jak nie od TPSA? Z kosmosu? Idę o zakład,
              że twój dostawca internetu ma tepsowskiego DSL'a
    • Gość: Maggus85 Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 09:15
      Gdy dzwoniłem na 9393 usłyszałem, że transfer może spadać i nie jest to ich
      problem, bo w umowie nie ma nic o gwarantowanym transferze.
      Da się jakoś na nich wymusić poprawę?
      • Gość: Michal S. Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 10:48
        Ale problem polega na tym że to śmigało super.
        A naprawdę od miesiąca około godziny 17.00-20.00 spada transfer do 1/100 tego co
        powinno być.

Było OK , jest do tyłka.
        • Gość: PawelG Do Michała S IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 11:29
          Michał skontaktuj się ze mną. Chętnie zajmę się tą sprawą.

Pozdrawiam
          Paweł Gąsiorski

Ps. kontakt do mnie masz w poprzednim poście (e-mail: pawel(at)e-GSM.pl)
          • Gość: oxoplast Re: Do Michała S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 12:48
            Czy Twoja pomoc dotyczy równiez innych osób które mają problem z działaniem
            neostrady????
    • Gość: kola Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 12:06
      Ja podpisywalam umowe w pazdzierniku 2006 , a jutro ide rozwiazac umowe, mozna
      to zrobic do konca listopada, pozniej od grudnia wszystko sie zmienia.
      • Gość: ciekawa Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 12:39
        Na jakiej podstawie mozna zerwac umowe? Zazwyczaj na to jest 10 dni, a 10 dni
        od pazdziernika juz minelo. Prosze odpowiedz, mam podobny termin podpisania,
        dokladnie chyba 21 pazdziernika i moze sie skusze jesli to 100% prawda o tej
        mozliwosci zerwania.
        Mysle ze powinnas/powieniens podac tutaj jak to moze wyglada, jak widzisz, jest
        nas tutaj wiecejz tym samym problemem
        • Gość: kiedrzyn Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 12:44
          ja "slyszalem" ze cos jest z przepisaniem telefonu na inna osobe.
        • Gość: ciekawa Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 12:57
          I jeszcze jedno, jestem laikiem jesli mowa o tych screenach, ale czy ktos
          moglby wyjasnic mi jak je robic, bede sobie rejestrowac dzialanie neo i w
          stosownym momencie, po zebraniu stosownej dokumentacji przedstawie wszystko
          tpsie i zaplace wprost proporcjonalny rachunek :)

Wiem ze to walka z wiatrakiem ale czy uwazacie ze naprawde nie do wygrania?

Gdybysmy wszystcy sie zebrali i zrobili to samo zawsze mozna zainteresowac
          media, np. polsat i tvn bo oni lubia takie sensacyjne historyjki, lubia
          udowadniac zlodziejstwo, oszustwa itp.

Nie dajmy sie oszukiwac, wczesniej placilam prawie 120 zł za opcje 512, teraz
          za chwile bedzie to 66 zl za 1 mega i wychodzi na to ze najlepiej sie wychodzi
          majac wolne łącze a duzo za nie płacić ...Bo takich klientow Tpsa szanuje i
          daje co powinna
          • Gość: arek 100lecie Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 13:06
            Do robienia wideo screenów poterzbny jest odpowiedni program.Jak używam Snagit8,
            program można pobrać np tutaj dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=76&id=913
            jest to program po angielsku jednak jego obsługa jest bardzo prosta nawet dla
            osób nieznających języka angielskiego.
            Pomysł z zainteresowaniem mediów jest całkiem całkiem :->
            • Gość: Kiedrzyn Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 13:27
              odpowiedni program?:)) PRINT SCREEN wciskasz chcac zrobic zrzut (obraz aktualny
              z monitora) a potem otwierasz PAINTA i komanda WKLEJ:) i zapisujesz. Ot, jaki
              specjalny program jest potrzebny:)
              • Gość: oxoplast Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 13:57
                Dokładnie.... To co pisze Kiedrzyn. Ja też tak robie screeny. A wkleic możesz i
                do Painta i do Photoshopa. A potem Zapisz jako (najlepiej JPG). I gotowe:)
                • Gość: Kiedrzyn Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 14:42
                  po co instalowac dodatkowy soft (chocby majmnejszy) a co do pokazania linka na
                  forum to www.fotosik.pl i wszystko na temat;)
                  • Gość: ciekawa Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 14:55
                    Dzięki chłopaki, zrobiłam jak pisaliscie i mi sie udało !!! :) Wiem ze pewnie
                    sie usmiechacie z mojego zachwytu :) Człowiek cąły zycie sie uczy :) Obraz mi
                    sie zapisał tego co mam na pulpicie, czyli okienko neo tez...
                    Ale z tym chyba nie pojde sie reklamowac bo predkosc od jakiejs godziny to 800
                    kb/s czyli blisko 1 mega:)
                    Zapytam o jeszcze jedno, czy te screeny to robic na tym okienku Neo, czy np.
                    wchodzic na strone tpsy gdzie mozna sprawdzic predkosc sciagania plików o
                    okreslonych wielkościach i screenowac dopiero to okno pobierania? No bo na moj
                    rozum to chyba to drugie zeby było widac predkość sciagania, ale wolę sie
                    upewnić :)
                    Dzieki za odpowiedz już nie tak bardzo niedouczonej kobietce :)
                    • Gość: kola Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 15:12
                      Za bardzo nie wiem dlaczego tak jest, ze do listopada mozna rozwiazac umowe,
                      dowiedzialam sie tego z internetu. Wczoraj zadzwonilam i powiedzialam ze chce
                      rozwiazac umowe, pani powiedziala mi ze nie bede obciazona zadnymi kosztami ale
                      musze to zrobic do konca listopada. I to tyle.
                      • Gość: Kiedrzyn Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: 212.87.236.* 20.11.06, 16:16
                        najlepiej zrob kilka screenow, licznika i okna neo na pulpicie. Duzo nie
                        zajmuja miejsca:)
    • Gość: jarek Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 17:01
      A mnie w tym momencie udało się w końcu wejść na forum! Sukces (mam neo 2Mb:)
      Ale w tej chwili moja prędkość internetu wynosi 90,4 kbps, co daje przy
      ściąganiu max 11,3. Szybko prawda? A na błękitnej linii powiedzieli, że można
      zrywać umowy w związku ze zmianą regulaminu. I kosztów się nie ponosi!
      • Gość: ciekawa Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 17:31
        Zobaczymy tylko czy taka informacja bedzie załączona do rachunku. Bo jeżeli nie
        bedzie nowego regulaminu i informacji ze mozna zerwac umowe to bedzie oznaczalo
        ze tpsa tylko wybranych o tym informuje z obawy przed lawina wypowiedzen...

Z ciekawości "wniknę" w rachunek który powinien juz dniach przyjsc, tylko co
        mam zrobic skoro u mnie np. trusnet powiedział ze radiówki nie mogę mieć??
        Macie jakis inny pomysł na niezawodny internet?
    • Gość: MArek Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 12:26
      Można rozwiązać umowę do końca listopada.Nie obowiązuje miesięczny czas
      wypowiedzenia umowy, czyli że umowa już nie jest obowiązująca od 1 grudnia.
      Jedynie później nie bedzie można skorzystać z promocji neostrady, ale kto
      rozwiązuje umowę jak już ma ich dosyć.
      Prawdopodobnie od 1grudnia w CSM Nasza Praca podłączenie bedzie możliwe w
      promocyjnej cenie 1zł(informację tę potwierdzę Wam jutro)cena to 45zł
      miesięcznie +pakiet tv( około 22zł)Wzamian jest 512kb/s, natomiast od 1:00 do
      9:00 transfer jest 1536kb/s.Oczywiście nie ma limitu naściąganie danych.
      Internet jest stabilny, informacja sprawdzona u znajomych posiadających to łącze.
      Jak tylko się powierdzi info o promocji wówczas PA PA TPSA
      • Gość: oxoplast Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 10:28
        A co maja powiedziec ludzie którzy nie mieszkaja na blokowiskach??? Gdybym ja
        miał sięć kablówki i sieć internetową to nigdy bym nie kupował cyfry+ i
        neostrady.... Moze wreszcie ktoś pomysli o tych którzy mieszkaja w domkach
        jednorodzinnych?

A odnośnie transferów neostrady chyba coś poprawili bo od 2 dni wieczorami nie
        mam zastrzeżeń do prędkości łącza.... Ale poczekamy zobaczymy czy im sie znowu
        cos nie spierniczy
        • dudi_82 Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad 25.11.06, 11:40
          W domkach jednorodzinnych też nie ma problemu. Szukasz jakiegoś providenta i
          zakładasz internet radiowy.

Jak czytam wasze posty nasuwa mi się jedna myśl. Olać Tepsę! Jak? Ano Ci, którzy
          dopiero co podpisali umowę na 2 lata wiele nie zdziałają. Chociaż może poradzi
          coś Rzecznik Praw Konsumenta? Jest nim (a raczej jeszcze niedawno był - nie wiem
          jak po wyborach) Pan Wojciech Krogulec działający w UM. Natomiast można by
          stworzyć na forum osobny wątek, w którym każdy wklejałby adres, telefon, stronkę
          www jakiegoś dostawcy netu w Częstochowie. Wielu ludzi idzie po Neostradę bo nie
          wiedzą nic o alternatywach, których trochę już w Częstochowie jest.
          • Gość: Marek Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 05:15
            Potwierdzam że CSM Nasza Praca jest od 1 grudnia promocja na podłączenie za 1zł.
            SAm dzisiaj ide zerwać umowę z Tp, a jeśli chodzi o problemy z neostradą
            zapraszam do lektury która rozwieje Wasze wątpliwośći i skłoni do przeyśleń
            telepolis.pl/news.php?id=6873 Uwaga! Zostały jeszcze 4 dni do końca
            listopada :)
      • Gość: cebula Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 11:48
        napiszcie, proszę, konkretnie o co chodzi ze zrywaniem umów o neostradę do końca
        listopada. Głównie interresuje mnie czy będą ponoszone koszty z tego tytułu. Ja
        28 października podpisałam umowę "zostań z neostrada za złotowkę", która będzie
        obowiązywać od 1-go grudnia. Ale w piątek dostałam rachunek, który o malo mnie
        nie doprowadził do zawału. Brak upustu promocyjnego a doliczony abonamet zamiast
        59 zł
        78,97 zł.Właśnie złozyłam reklamację na rachunek ale tak naprawdę mam dość
        oszukaństwa. Po wypowiedziach na forum mam wątpliwości co do pozytywnego
        rozpatrzenia reklamacji. Mimo,że bez internetu byloby mi trudno żyć jestem
        gotowa z tego zrezygnować, bo rachunek z tepsy może naprawdę wykończyć. Nie mam
        zaufania do tepsy i obawiam sie konsekwencji finansowych , gdy do konca
        listopada zdecyduję się na zerwanie umowy. Może kotś coś więcej wie na ten temat.
    • Gość: mrt Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 11:19
      Michał, masz neostrade 6 mb? Ja mam 512 i mam dokładnie taki sam transfer, jak
      Ty. Żenada. I w miejscu, gdzie mieszkam alternatywy niestety nie ma żadnej, więc
      jestem skazany na tych dziadów.
    • Gość: Paolo Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: 89.174.23.* 25.11.06, 12:47
      a czy Alfanet tez korzysta z Neostrady??? Bo jakis tydzien temu to koszmar
      przez kilka dni byl;/;/;/
      • Gość: forte Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 14:18
        neostrada doprowadza mnie do szału a jest dopiero 14.20 ,ciekawe co będzie po
        15.00 ,wielka kicha
    • Gość: Kulturysta Predzej sie zesracie a nie zerwiecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 12:53
      Przeciez za zerwanie umowy przed czasem sa kary, jzu widze te tlumy :)
      • Gość: tyziek Re: Predzej sie zesracie a nie zerwiecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 15:11
        faktycznie od kilku dni jest lepiej - tak jak powinno być.
        • Gość: cebula Re: Predzej sie zesracie a nie zerwiecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 15:01
          napiszcie, proszę, konkretnie o co chodzi ze zrywaniem umów o neostradę do końca
          listopada. Głównie interresuje mnie czy będą ponoszone koszty z tego tytułu. Ja
          28 października podpisałam umowę "zostań z neostrada za złotowkę", która będzie
          obowiązywać od 1-go grudnia. Ale w piątek dostałam rachunek, który o malo mnie
          nie doprowadził do zawału. Brak upustu promocyjnego a doliczony abonamet zamiast
          59 zł 78,97 zł.Właśnie złozyłam reklamację na rachunek ale tak naprawdę mam dość
          oszukaństwa. Po wypowiedziach na forum mam wątpliwości co do pozytywnego
          rozpatrzenia reklamacji. Mimo,że bez internetu byloby mi trudno żyć jestem
          gotowa z tego zrezygnować, bo rachunek z tepsy może naprawdę wykończyć. Nie mam
          zaufania do tepsy i obawiam sie konsekwencji finansowych , gdy do konca
          listopada zdecyduję się na zerwanie umowy. Może ktoś coś więcej wie na ten temat
          • Gość: Marek Re: Predzej sie zesracie a nie zerwiecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 15:04
            Przeczytaj wszystkie posty a bedzisz wiedziała
    • Gość: Ilona Re: Katowice oszukują - zrywamy umowy na neostrad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 17:41
      A czy w Częstochowie jest UPC?
      Dzisiaj widziałam w telewizji ich ofertę 512, umowa tylko na 13 miesięcy.
      Nie wiem co robić, chętnie zerwałabym umowę z neostradą, ale nie mam żadnej
      alternatywy a internet muszę mieć. Mieszkam na Groszu.
      Może ktoś mógłby polecić inną firmę, bo mam dość TPSA, zreszta nie tylko ja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka