Dodaj do ulubionych

nauczyciel historii z IV LO

IP: *.trzechwieszczy130.trustnet.pl 01.12.06, 18:09
Czy dyrekcja LO Sienkiewicza wiedziała kogo zatrudnia na stanowisko nauczyciela historii?Poglądy tego pana dyskwalifikują go jako pedagoga!
Obserwuj wątek
    • Gość: ? Re: nauczyciel historii z IV LO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.06, 18:19
      A kto tam uczy historii?
      • Gość: MarcinBroniszewski Re: nauczyciel historii z IV LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 18:50
        Elżbieta Walaszczyk vel "wALA"
        • Gość: gość Re: nauczyciel historii z IV LO IP: 212.160.86.* 01.12.06, 19:05
          nie z pewnością chodzi o pana , który uczy w pierwszych klasach i głośno
          opowiada o swoich poglądach politycznych
          • Gość: mika Re: nauczyciel historii z IV LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 19:12
            A jakie to poglądy?
            • Gość: tyziek Re: nauczyciel historii z IV LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 21:42
              jest z młodziezy wszechpolskiej :D
              • Gość: miszczu Re: nauczyciel historii z IV LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 21:43
                i wyjechał do Belgi na mecz nikomu nic nie mówiąc
              • Gość: mala Re: nauczyciel historii z IV LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 22:36
                jesli chodzi o goscia z fotki
                www.mwslask.boo.pl/mwczestochowa/album/fotoramka.php?szer=787&plik=benedykt/2.jpg.txt&skad=album/benedykt/duze/2.jpg&miniat=album/benedykt/male/2.jpg&width=800&height=600
                to jest to Mateusz B-cki zdeklarowany wzechpolak. Niedawno (wybory '05) z moim kolesiem bawili sie po nocach w zrywanie plakatow wyborczych konkurenci. teraz uczy mlodzież? ciekawe czy tego jak sie zrywa plakaty?
                • Gość: (Nie)znajomy Re: nauczyciel historii z IV LO IP: 80.48.49.* 01.12.06, 22:45
                  Też kolesia znam. Dziwie sie ze znalazł prace z IV LO, ale to juz problem
                  dyrekcji. Moze keidys sie na nim przejada.
                  • Gość: empik Re: nauczyciel historii z IV LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 00:08
                    a nie pracował jakiś czas temu jako ochraniarz na bramce u nas w empiku??
                    podobny??
                • Gość: pajacyk Re: nauczyciel historii z IV LO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 18:23
                  ten bernacki to niezly palant wiem bo mieszkam blok od niego na parkitce, kiedys
                  biegał w glanach i ogolony na lyso,a teraz wielki patriota sie
                  znalazł.pajaca.aha zeby nie bylo nie jasnosci z wiekszosc z mlodzierzy to dawni
                  albo obecni skini tak samo jak Mr Bernacki
    • Gość: gość Re: nauczyciel historii z IV LO IP: *.trzechwieszczy130.trustnet.pl 03.12.06, 15:44
      up
    • salak00 Re: nauczyciel historii z IV LO 03.12.06, 16:35
      no ja nie wiem ale raczej nie...trzeba go jak najprędzej usunąć z tej szkoły
      • Gość: uczennica 1 klasy Re: nauczyciel historii z IV LO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.06, 16:43
        aa i ja jeszcze dopowiem, że ów 'nauczyciel' jest skinheadem. Chodzi nocą po mieście z 20 łysymi kolegami i straszy ludzi. Pozdrawiam

P.S. www.youtube.com/watch?v=ZVsdjHBfdUQ prosze zobaczyć pana podpisanego Jurek, poznałam go po głosie...
    • Gość: WRC Re: nauczyciel historii z IV LO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.06, 17:01
      Jestescie nienormalni pisząc ten post gosc mnie uczy histori i jak do tej pory
      nie miałem lepszego nauczyciela tego przedmiotu. A co ma wspólnego jego
      przynależnosc do parti politycznych z nauczaniem w szkole. Jest dla mnie
      świetnym nauczycielem a to że wygłasza swoje poglądy na lekcjach to ściema.
      Pozdro
      • Gość: Tomek Re: nauczyciel historii z IV LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 17:09
        Zgadza się WRC! Ja dopiero tu się dowiedziałem że ma jakies wogle poglody
        polityczne, czy cos takiego, pierwsze słysze.Uczeń IVLO.
      • Gość: bnj Re: nauczyciel historii z IV LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 17:11
        Popieram wpis wyzej.
        Tez chodze do IV LO i stwierdzam ze jest to naprawde dobry nauczyciel! Dosyc
        wymagajacy, ale lekcje sa interesujace (czesto padaja rozne ciekawostki) oraz
        dokladnie potrafi wszystko wytlumaczyc. Mamy z nim niezly kontakt i nie
        denerwuje sie gdy o zapytamy nawet o jakas prosta/latwa rzecz (co zdarza sie u
        innych nauczycieli), tylko dokladnie wyjasni. A czy opowiada o swoich pogladach?
        Nie! Kazdy moze miec swoje zdanie na dany temat, a to nie powinno wplywac na
        jego posade w szkole. Jedynie na pierwszej lekcji (organizacyjna) rozmawialismy
        na temat mundurkow (itp.) - on przedstawil swoje argumenty, my swoje i to na
        tyle jesli chodzi o poglady polityczne :)
    • Gość: Uczen klasy 1 Re: nauczyciel historii z IV LO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.06, 17:15
      no sam z siebie oczywiście nie głosi. Ale wystarczy się go zapytać o "Mundurki"
      pana Giertycha a później o homoseksualistów lub osoby innego koloru skóry. Od
      razu wywiąże się ciekawa rozmowa !!..

Ja sądzę, że nie jest on wcale takim wspaniałym nauczycielem. Ale nie będę tu
      nikogo obrażał ani ostro krytykował bo to i tak nie ma sensu. :))
      • Gość: WRC Re: nauczyciel historii z IV LO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.06, 17:19
        A czy czyjes poglądy mają wpływ na naukę przedmiotu historii? Przecież Pan
        Mateusz nas uczy a nie wychowuje.
      • Gość: bnj Re: nauczyciel historii z IV LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 17:20
        Czyli uwazasz, ze jak ktos popiera wprowadzenie mundurkow, to nie powinien uczyc
        w szkole? Jesli tak to gratuluje :P
        • Gość: Gość Re: nauczyciel historii z IV LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 17:23
          jak wy możecie go bronić... nierozumiem
          • Gość: WRC Re: nauczyciel historii z IV LO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.06, 17:26
            A w czym on ci zawinił że chce rządzic polską? To źle? , lub że pokazano jakiś
            bezpodstawny film z 97 roku o ludziach którzy są trochę
            przesadnymi "patriotami", w którym jakiś człowiek pseudonimem Jacek wypowiada
            się że policja jest nieradykalna ? To źle?
            • Gość: Gość Re: nauczyciel historii z IV LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 17:31
              Dobra sorry..może jestem za młody i nie mam pojęcia o takich sprawach
              • Gość: WRC Re: nauczyciel historii z IV LO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.06, 17:35
                Poprostu spóżcie na to inaczej czy źle was uczy czy wy sie nie uczycie, czy
                jestęście w Sieniewiczu czy w jakiejś marnej zawodówie, jak składałem papiery
                do tej szkoły to wszyscy straszyli że poziom jak niewiem, wcale tak niejest ale
                nie jesat także tak że nic się nie trzeba uczyc.
          • Gość: ... Re: nauczyciel historii z IV LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 17:33
            Tez mnie uczy ten gosciu. Nie mam wcale złych ocen u niego, ale uwazam ze lekcje nie sa ciekawe niewiele z nich wynosze, ON czyta wszystko z kartki, pyta ucznia takze z kartki o wielu rzeczach zapomina a dyktowane notatki (jesli to mozna nazwac dyktowaniem sa bardzo chaotyczne.
            • Gość: WRC Re: nauczyciel historii z IV LO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.06, 17:38
              Więc czy to jest powód żeby nauczyciel który zaczyna uczyc pierwszy rok
              przestał pracowac? I czy jego haotyczne dla ciebie notatki mają jakiś związek z
              partyjnością?
            • Gość: taaa. Re: nauczyciel historii z IV LO IP: 212.160.86.* 03.12.06, 17:39
              TAK "WRC" myslę, że skinhead jest odpowiednią osobą do nauczania innych. Jezeli
              podobają Ci się jego poglądy to moze wstąp do "jego" ludzi. Chodzisz do Sienia-
              to nie bedziesz miec daleko. Może po lekcjach razem wybierzecie się do siedziby
              MW i LPRu, ktora jest po drugiej stronie ulicy. Powodzenia!
              • Gość: WRC Re: nauczyciel historii z IV LO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.06, 17:43
                "Skinhead" lol Czy przypadkiem skinhead nie ma obowiązku bycia łysym, bo chyba
                tak. A mój nauczyciel od Historii nie jest łysy !!!! + dochodzi opis ubioru
                skina przedstawiony nawet w tym badziewnym filmiku. Żeczywiście Bernacki skin
                jak sie patrzy
                • Gość: anty Re: nauczyciel historii z IV LO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.06, 18:24
                  Eeee.. ludzie chyba nie wiecie co piszecie. teżmam lekcje z panem "B." i mówi on bez skrępowania o swoich poglądach politycznych. O swoim wyjeździe na mecz do belgii też chętnie opowiedział. Ponadto dyskryminuje kobiety mówiąc iż nie powinny mieć one żadnych praw i prowadzić życie jak wyznawczynie islamu, opowiada także dowcipy o żydach tym samym ich poniżając...
                  • Gość: WRC Re: nauczyciel historii z IV LO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.06, 18:43
                    To chyba w twojej mało inteligentnej klasie bo u mnie żadnych odchyleń od normy
                    nie ma
                    • Gość: Ktoś Re: nauczyciel historii z IV LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 18:55
                      Po pierwsze to nie wydaje mi sie żeby inteligentny gośc pisał "żeczywiscie"
                      przez ż:d (z "inteligenckiej klasy")
                      Jak pewnie doskonale wiesz (bo jestes inteligentny) mlodziez wszechpolska
                      powstala za czasow Romana Dmowskiego o którym koledzy z filmu tak chwalebnie
                      sie wypowiadaja. Trudno nie zauważyć związku? Człowiek z takim rodowodem na
                      stanowisku nauczyciela historii może przemycać wam rozne stronnicze wątki,
                      treści ideologiczne w sposob tak przyjemny i subtelny że nikt (nawet
                      inteligent) tego nie spostrzeze. nie mowiąc o wypaczaniu historii (np Piłsudski
                      jest beee a Dmowski wporzo) Zreszta nauczyciel raczej powinien byc autorytetem
                      a nie gosciem ktory patroluje ulice i od ktorego mozesz (lub mogles) dostac w
                      pape:)
                      • Gość: WRC Re: nauczyciel historii z IV LO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.06, 19:07
                        Tak tylko ze historia to w 90% fakty, a w 10 opinie. Staram się pisac poprawnie
                        ale jakby mnie pisownia interesowała to pewnie bym chodził na rozszerzony polski
                        • Gość: ktos Re: nauczyciel historii z IV LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 19:12
                          A znasz definicje prawdy historycznej? Wiec fakty w historii moga byc bardzo
                          subiektywne. Nie o wszytskich faktach wasz nauczyciel moze wam tak ochoczo
                          mowic jak o innych:) P.S kłamstwo powtarzane wiele razy staje sie prawda:)
                          WSZYTSKO W TAKIM PRZEDMOCIE JAK HISTORIA JEST WZGLEDNE.
                        • Gość: do WRC Re: nauczyciel historii z IV LO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.06, 21:01
                          Coś Ci się "pomyrdało"chyba?! Co ma "rozszerzony" polski z poprawną pisownią?!
                          Inteligentny człowiek / uczeń LO / szkoły z tradycjami, jaką jest w
                          Częstochowie IV LO im. H. Sienkiewicza - nie może być "na bakier" z polską
                          ortografią !!!
                          Pozdrawiam !
                    • Gość: ktos Re: nauczyciel historii z IV LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 19:01
                      Zreszta wizerunek skina: to nie pustak w glanach i fleku. Dzielą się oni na
                      tych co biją i na tych co myślą... Zatem wasz pan od historii skonczyl studia i
                      teraz zajmuje sie skinowaniem ale w inny sposob, ksztalcac mlodych ludzi. (Np
                      wpajajac im chore ideologie) O całej sprawie powinien dowiedzec sie dyrektor i
                      i jakis dziennikarz np z wyborczej:]
                      • Gość: WRC Re: nauczyciel historii z IV LO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.06, 19:28
                        Do ktosia: Jeśli ktoś wpaja wam jakieś ideologiczne postępowanie i prubuje
                        zrobic z was swoją armie to nie dobrze <lol2> . A może po prostu za dużo filmów?
                        Jeśli chodzi o wyborczą to jeśli was nie wyśmieją to gratulacje dla was Ie.
                        • Gość: ktos Re: nauczyciel historii z IV LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 19:39
                          Tu nie chodzi o tworzenie armii, czy masowe "łapanki" do swoich szeregow ale o
                          absurd całej sytuacji. ale sadzac po twoich postach (forma) i tak tego nie
                          zrozumiesz, odsyłam cie do fachowej literatury badz gazetki "bunt" redagowanej
                          przez członków ONR Czestochowa. Miłej lektury P.S Czy ktoś nas wysmieje? Cóz
                          ten sie smieje kto smieje ostatni
              • Gość: uczennica pana B Re: nauczyciel historii z IV LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 19:19
                Jestem tolerancyjna i gdybym nie wiedziala kim ten czlowiek jest poza murami
                szkoly, nie domyslilabym sie nawet jakie sa jego poglady. Zainteresowala mnie
                historia na ktorej w gimnazjum bylam myslami nie obecna. Podoba mi sie jak
                prowadzi lekcje a takze to ze mam w zeszycie notatki(wiekszosc nauczycieli nie
                zwraca uwagi na to i nie daje nam szansy zanotowania tego co wazne) i choc
                probuje byc surowy to na wiele rzeczy przymyka oko. Czasami umie pozartowac (u
                nas nie o rzydach). Mysle ze nikt z was nie chcialby zeby sie za nim ciagnela
                zbuntowane lata mlodzienczosci a ze pan B weglug mnie sie nia troche sachlysnal
                to kiedys zrozumie ze wieksza wartoscia jest dom i rodzina niz przynaleznosc do
                subkultury. To moje zdanie i nie znecajcie sie za bardzo na klawiaturze piszac
                negacje bo juz nie mam zamiaru odwiedac tej strony.
    • Gość: uczen klasy 1 Re: nauczyciel historii z IV LO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.06, 20:04
      ja uważam , że ten nauczyciel nie jest zły lekcje są w ciekawe . Można się z
      nim dogadać .
      • Gość: WRC Re: nauczyciel historii z IV LO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.06, 20:11
        Wydaje ci sie że taki nauczyciel jest tylko jeden w tej szkole ? Nie pierwszy i
        nie ostatni. Jesli uważasz że lekcje sa nie takie jak powinny czytaj książke.
        Jednak w niej są podobne opinie jakie głosi Pan Mateusz. To co książke też
        napisała banda skinów a może to cały system jest zły i tyko wy jesteście
        dobrzy ?
        • Gość: ktos Re: nauczyciel historii z IV LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 20:19
          Ale podaj mi tytul ksiazki? Kubus Puchatek czy main kampf? bo ksiazek jest
          troche duzo na swiecie? JAKIE KSIAZKI I JAKIE POGLADY?
          • Gość: WRC Re: nauczyciel historii z IV LO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.06, 20:31
            Książka wymagana przez naszą szkołę do nauki histori w zakresie podstawowym.
            Szukajcie a znajdziecie.
            • Gość: ktos Re: nauczyciel historii z IV LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 20:42
              Przyznaje racje to moga byc "podobne poglady"
    • Gość: jasio Spoko z niego nauczyciel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 20:58
      Ja tam znam innego i faktycznie ideologicznego nauczyciela historii w
      Czestochowie tyle, że lewaka Tomasza Jaskółe z Traugutta. I jakoś tam nikt mu
      nie wypomina jego chorych poglądów.
      • Gość: do_WRC Re: Spoko z niego nauczyciel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.06, 21:04
        Coś Ci się "pomyrdało"chyba?! Co ma "rozszerzony" polski z poprawną pisownią?!
        Inteligentny człowiek / uczeń LO / szkoły z tradycjami, jaką jest w
        Częstochowie IV LO im. H. Sienkiewicza - nie może być "na bakier" z polską
        ortografią !!!
        Pozdrawiam !
        • Gość: WRC Re: Spoko z niego nauczyciel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.06, 22:09
          Mimo to sram na to nie piszę listu tylko wypowiadam się na marnym forum. I
          przemyślałem sprawe że już tu nie będe się produkował. Więc pozdro, powodzenia
          w obalaniu nauczycieli.
          • morning.calm Re: Spoko z niego nauczyciel 03.12.06, 22:30
            WRC, daruj sobie. Albo jestes jednym z tych chorych faszystow mw albo nie
            potrafisz dokonac obiektywnej oceny otaczajacego Cie swiata. Jestem absolwentem
            IV LO i mam kontakt z paroma osobami, ktore tam pracuja. Znam sytuacje z ich
            relacji, czyli z tej najbardziej obiektywnej strony i jestem przerazony tym co
            sie dzieje. Niestety Piekny Marian juz nie ma chyba sily, poza tym za chwile
            przechodzi na emeryture. Juz to samo mialo miejsce kiedys, ze slawna
            nauczycielka biologii p. M., ktora nie ukrywajmy byla po prostu chora, a jej
            zachowanie na lekcjach nadawaloby sie do najlepszej komedii Woodego Allena albo
            Cyrku Monthy Pythona - niestety nie wygladalo to tak pieknie od strony uczniow.
            To samo sie tyczy innej, uczacej jeszcze w IV nauczycielki chemii...
            • Gość: WRC Re: Spoko z niego nauczyciel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.06, 22:47
              NIe wiem nie znam nie oceniam jednak do nauki nauczyciela o którym jest to
              forum nie mam zatrzeżeń.
              • Gość: bnj Re: Spoko z niego nauczyciel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 22:59
                Osoby ktore pisza ze pan Bernacki na lekcjach obraza zydow, falszuje historie
                itd. po prostu klamia! Nic takiego nie ma miejsca! Wystarczy zapytac sie
                uczniow, a nie sugerowac sie jakimis wpisami anonimowych osob na tym forum.
                Pozdrawiam
                • Gość: pałka Re: Spoko z niego nauczyciel IP: 80.54.170.* 03.12.06, 23:01
                  powiem tyle....jest meskim rasista..zydow przy mnie nie obrazal..ale ogolem jest
                  spoko bo to jedyny nauczyciel co jeszcze stosunkowo lubi moja klase i ja brani:)
      • Gość: e4e Re: Spoko z niego nauczyciel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 23:05
        Raczej nie znasz, gdyż prof. Jaskóła posiada wyraźne prawicowe poglądy. Jest
        liberalny w poglądach gospodarczych, konserwatywny, ale laicki w schemacie
        wolność - tradycja. Natomiast zaklasyfikowanie go do "lewaków" jest najlepszym
        dowodem na brak znajomości naszego profa ... Poza tym jak jesteś zwolennikiem MW
        to gospodarczo to LEWICA w czystej formie!
        • Gość: uczennica kl. 1 Bernacki ... poprostu smiech na sali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.06, 16:49
          Ludzie, prawda jest taka ze w renomowanym liceum, nalezacych do czestochowskiej
          czolowki uczy (mozliwe ze byly) skinhead. Wystarczy sobie wyobrazic, co on robil
          pare lat temu, wychodzil na miasto na jakies ustawki i partolowal miasto w
          poszukiwaniu nie narkomanow, nie zlodzieji ale ludzi innej narodowosci. Dla mnie
          to jest chore. Dla RASIZMU MOWIE NIE !!!... mozecie go popierac, ale jak bym ja
          byla rodzicem i dowiedziala sie ze np. moje dziecko chce isc do takiego liceum
          gdzie uczy wszechpolak, skinhead napewno nie puscilabym go tam. Mozliwe ze nie
          mowi on jakos naprawde otwarcie o swoich pogladach, ale on poprostu taki jest,
          osoba wychowujaca mlodziez jest 'radyklanym' rasistom !!.. LUDZIE opanujcie
          sie...Pomyslcie sobie co by sie stalo, gdyby do sienia pewnego razu zawital
          jakis afroamerykanin, albo osoba innej narodowosci ... myslicie ze B. odrzucilby
          swoje poglady od tak ?? Przeciez taki dzieciak nie pasowalby do 'polskiej
          szkoly' ... a prawda jest taka ze to B. tutaj nie pasuje i to on psuje dobra
          opinie naszego Sienia !!
          • Gość: kolega brata Re: Bernacki ... poprostu smiech na sali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 18:34
            trzeba sie zebrac i mu dokopać pod sieniem!! co wy na to?? za to jak on kiedys
            biegał z grupą skinów po mieście i lał tzn"innych"
    • Gość: Uczen klasy 1 Re: nauczyciel historii z IV LO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.06, 16:45
      Ja powiem tak...

Jak sam kiedyś powiedział Pan B. że jeśli on nas zobaczy po szkole w jakimś
      barze, klubie, dyskotece itp. nie ważne czy będziemy spożywać alkohol czy tylko
      'słuchać muzyki' i pić COLE :D to mamy "WY AŁT" z tej szkoły. więc skoro Pana B.
      tak interesuje nasze życie poza szkołą, to nas może też interesować jego życie.
      A jeśli ktoś głosi faszystowskie 'regułki' i posługuje się faszystowskimi
      gestami (które jak z resztą dobrze wiecie są karalne) nie powinien uczyć w
      żadnej szkole. A na pewno nie tak 'renomowanej' jak Sienkiewicz.
      • Gość: ktos Re: nauczyciel historii z IV LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 22:07
        WRC porównując twoje posty do kolegów (uczeń , uczennica) jesteś po prostu
        ograniczonym nastolatkiem. Nauczyciel który powinien być autorytetem to był
        członek ONR? Spoko 5 lat temu bałeś się gościa na ulicy a dziś jest twoim
        nauczycielem. I tobie to nie przeszkadza? Czy nauczyciel może sobie pozwolić na
        taką polityczną niepoprawność? Nauczyciel historii!!! Teraz się uczycie
        starożytności… Ale co będzie z II RP? Czy taki człowiek może obiektywnie mówić
        o Dmowskim czy Piłsudskim? A co z Mazowieckim?
        Zresztą wnioskuje że twoja wiedza jest marna wiec i tak nie ma sensu ci tego
        tłumaczyć. I tak nie widzisz różnicy. A argumentacja typu „ten nauczyciel lubi
        naszą klasę” albo „mam dobre oceny” itd… zostawię to bez komentarza.
        • Gość: Wlodek Re: nauczyciel historii z IV LO IP: *.vf.shawcable.net 05.12.06, 05:19
          I okazuje sie, ze jest jakis problem w doborze kadr nauczycielskich w
          Czestochowie.
          Z jednej strony w Sienkiewiczu czlowiek o nieciekawych przekonaniach
          politycznych uczy historii, a z drugiej w Traugutcie inny nauczyciel o podobnym
          profilu nauczania "uczy" mlodziez histerii i skladania donosow do obcych
          ambasad na rodzimych politykow.
          Moze obaj powinni zajac sie czyms innym, albo uczyc ..... matematyki.
          W tym przedmiocie dosyc trudno glosic i propagowac idiotyzmy, a kazda lewizna
          jest latwa do wykrycia na biezaco:))
          Inna sprawa, ze nazywanie Jaskoly lewakiem jest pewnym naduzyciem. Ten osobnik
          nie miesci sie na zadnej skali mierzacej polityczna "przynaleznosc", choc
          sklonnosci do donosow [kiedys donosil na soltysa czy podobnego wojta bo ten mu
          ponoc ojcowizne na dwa centymetry kazal zaorac].
          To taki rodzaj Pawki Morozowa...kablarz bez ideologicznego przydzialu.
          Wczoraj na wojta, dzis na Wrone, a jutro ...na kolege po fachu. Niewykluczone,
          ze tego z Sienkiewicza. Problem tylko do kogo?
          Ambasady Izraela, kuratorium, czy do sledczych Giertycha:)))

• Gość: driver Re: nauczyciel historii z IV LO IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.12.06, 16:12
            nauczyciele,prawnicy,policjanci,lekarze nie powinni nalezec do zadnych
            organizacji polit.Powinno im sie tego zakazac.
            • Gość: Wlodek Re: nauczyciel historii z IV LO IP: *.vf.shawcable.net 05.12.06, 19:08

Gość portalu: driver napisał(a):

> nauczyciele,prawnicy,policjanci,lekarze nie powinni nalezec do zadnych
              > organizacji polit.Powinno im sie tego zakazac.

Moze jest w tym jakis sens, ale co zrobisz z kategoria "cichy wielbiciel", albo
              inaczej sympatyk?
              Albo z okazem pt kapus -histeryk i niedojda w jednym???
              Jak juz takiego przypadkiem nominuja, to go nawet traktorem ze stolka nie
              wyrwiesz.
              A poza tym, to bywali przyzwoici nauczyciele z legitymacjami pzpr i szujowaci
              dzialacy na zasadzie bezpartyjnych bolszewikow.
      • Gość: zainteresowany Re: nauczyciel historii z IV LO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 18:29
        Wogole jak ten pajac sie dam dostał do pracy??czyżby znajomości??
    • Gość: uczeń IV LO dajcie spokój! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 17:37
      Nie znam go i nie obchodza mnie jego poglądy. Jeśli jest dobrym nauczycielem to
      nikomu nic do niego, to sie liczy w tej branży a nie poglądy których nikt nie ma
      prawa mu zabronić w końcu żyjemy w demokratycznym kraju. A nawet jak ktoś
      popełnił kiedyś błędy młodości to świnstwem jest mu to teraz wyciągać. Swoje
      błędy młodości miał np. Kuroń a teraz nie mozna na niego złego slowa powiedzieć,
      nie wiem co robił szanowny nauczyciel z Sienkiewicza ale jeśli nic niczego nigdy
      mu nie udowodniono to jakim prawem o coś sie go oskarża jak to ma miejsce w
      niektórych komentarzach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka