Gość: scubabe IP: *.gre.pl 10.12.06, 18:53 Gdzie można zjejść sushi w częstochowie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jac Re: Sushi w częstochowie IP: 212.87.244.* 10.12.06, 19:04 Pewnie w restauracji japońskiej przy ul.Kopernika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania W. Re: Sushi w częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 18:09 A ja znalazłam adres stronki restauracji japońskiej edo.czwa.eu/ Wreszcie coś nowego w naszym mieście. Czasami bywam i polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Sushi w częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 18:13 mnie też suszy i się nie chwale :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mniam-mniam Re: Sushi w częstochowie IP: *.com 12.12.06, 10:31 dobre sushi możesz zrobić sam. Polecam z wędzonym łososiem, świeżym ogórkiem i avocado. W hipermarketach kupisz specjalny ryż, wasabi itd. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa Re: Sushi w częstochowie IP: 80.50.232.* 12.12.06, 13:47 Robienie sushi to nie jest tak hop:P Nie jest to jakas tam specjalna filozofia ale to duzo roboty chociazby z płukaniem ryzu az do momentu uzyskania czystej wody:P u Nas w czewie skladniki są bardzo drogie na dodatek:/ szkoda ze takie rzeczy sa malo popularne u Nas... a jesli chodzi o knajpe to polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KiQ Re: Sushi w częstochowie IP: *.prenet.pl 12.12.06, 14:21 W szuszarni ;) A tak poważnie to Edo na Kopernika. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scubabe Re: Sushi w częstochowie IP: *.gre.pl 12.12.06, 15:29 No dzięki już spróbował świetny klimat i dobre to sushi, a robić to raczej nie mam ochoty bo raczej takie rzeczy dla mnie muszą mieć klimat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziwny Re: Sushi w częstochowie IP: 212.87.241.* 12.12.06, 19:11 jakie ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Sushi w częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 12:03 ceny spoko w porownaniu z cenami warszawskimi, jedyne czego mi brakuje w tej restauracji to sushibar'u z plywajacymi stateczkami :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lamia Re: Sushi w częstochowie IP: 212.160.108.* 26.01.07, 17:59 Byłam w tej restauracji i co do sushi, to raczej nie jest to potrawa smakująca europejczykowi.Nie polecam.Jedliśmy z mężem zestaw na który składało się 5 rodzajów sushi i ...wszystkie 5 było okropnych...nie doprawione, nijakie.Wodorosty,którymi owinięty jest ryż, tak sprasowane,że nie dało się ich pogryźć, wobec czego stawały w gardle...brr...Być może tak ma być, w każdym razie oboje jednogłośnie stwierdziliśmy,że ohyda...Ale cieszę się,że byłam, spróbowałam i wiem.Osobom lubiącym dobra kuchnię odradzam, tym ,którzy chcą zaliczyć coś nowego polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedząca sushi Re: Sushi w częstochowie IP: *.chello.pl 27.01.07, 00:06 niesmakowalo Tobie,wiec nie mow ze jest to potrawa niesmakujaca europejczykom.sushi ma to do siebie ze sie go nie doprawia przyrządzajac, tylko sama sobie przyprawiasz odpowiednimi skladnikami ktore dostajesz do zestawu(sos sojowy,kiszony imbir,wasabi).zeby lubić sushi trzeba umiec je jesc.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
major.ahmed Re: Sushi w częstochowie 27.01.07, 00:10 scubabe !! - mamy cię towarzyszu Dariuszu B. - ładnie to tak reklamowac ukradkiem swój lokal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Sushi w częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 10:46 A niech reklamuje! Przynajmniej ktos zje cos innego niz schaboszczak z kapucha. Jak komus nie smakuje sushi to niech idzie do mc donalda, albo innej wyborowej restauracji, gdzie wszystko jest doskonale doprawione. Reklama, nie reklama- ja sie skusilem chyba i w koncu sie tam wybiore :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lamia Re: Sushi w częstochowie IP: 212.160.108.* 27.01.07, 11:19 Wyobraź sobie,że doprawiałam je przyprawami ,które wymieniasz (jak rozumiem po to,żeby pokazać jakim jesteś znawcą?),a nawet znałam ich nazwy, ponieważ zamierzając spróbować pierwszy raz tej potrawy, po prostu dowiedziałam się co dokładnie będę jeść.Ale i tak nie smakowało mi i jestem pewna,że mało kto zamówi sushi drugi raz,uznając, że jest pyszne. I jest to moja opinia,do której mam prawo.Ale jak już pisałam wcześniej ,zachęcam jeśli ktoś chce poeksperymentować, ja nie żałuję, że spróbowałam ;)pozdrawiam do gościa- szkoda,że znasz tylko Mc Donalds'a i "japońską",w której jeszcze nie byłeś... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Sushi w częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 12:01 Alez droga Pani, w MC D tez nie bylem ... >I jest to moja opinia,do której mam > prawo.Ale jak już pisałam wcześniej ,zachęcam jeśli ktoś chce poeksperymentować Wypowiedziana w imieniu polowy europejczykow :) Odpowiedz Link Zgłoś