Dodaj do ulubionych

Bronchoskopia ,Tomografia Płuc

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 07:39
Czy może ktoś wie czy w Częstochowie mogę prywatnie (bez leżenia w Szpitalu)
bronchoskopię i tomograf komputerowy płuc. Lekarz prowadzący mnie chce mnie
skierować na oddział gdyż w ten sposób mozę wykonać te badania, a ja bardzo
nie chcę tam iść. Za informację bardzo dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: Chora Re: Bronchoskopia ,Tomografia Płuc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 13:33
      Czy njaprawdę nik mi nie może pomóc w tym temacie?.
      • Gość: yeti Re: Bronchoskopia ,Tomografia Płuc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 10:47
        Czemu niechcesz iść do szpitala? 3 dni leżenia i po sprawie,niewiem czy
        prywatnie można zrobić bronchoskopie czy TK,ale wątpie, to drogi sprzęt i
        kosztowałoby to majątek.Miałem robioną bronchoskopie w szpitalu na Zawodziu,i
        było ok,bardzo fajni lekarze.Jak masz okazje zrobić badania ze swoich składek
        to korzystaj póki jeszcze można.
        • Gość: Chora Re: Bronchoskopia ,Tomografia Płuc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 11:51
          Czy możesz mi opisać jak wygląda badnie bronchoskopii, czy badanie jest
          bolesne. Bardzo boję się tego badania.
          • Gość: Judym :) Re: Bronchoskopia ,Tomografia Płuc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 12:22
            badanie polega na wprowadzeniu rurki o średnicy ok 5 mm do tchawicy i dużych
            oskrzeli. Najbardziej nieprzyjemna jest ta część badania gdy rurka przechodzi
            przez krtań. Potem jest nieco lepiej. Trudno powstrzymać kaszel. Ogólnie nie ma
            dramatu, ale możesz poprosic lekarza by na zabiegu był anestozjolog i czasowo
            Cię"uśpił". Po zabiegu może wystapić krótkotrwała chrypka i rzadziej
            krwioplucie. Niestety czasie pobytu w szpitalu musisz porozmawiac z lekarzem
            wykonującym badanie i ew. leczącym.
            • ja_corka Re: Bronchoskopia ,Tomografia Płuc 14.12.06, 13:20
              Nie obawiaj sie szpitala bo TYLKO tam mozesz zrobic wiarygodne badania.
              W III Alei za apteka przyjmuje prywatnie lekarz-ordynator SZYBKIEJ diagnostyki
              pluc ze szpitala na Bialskiej
              Tam robia takie badania.
              Nie sa one bolesne ani uciazliwe.
              Z plucami nie ma zartow\, wiec szybko dzialaj.
              Pluca nie bola, a moze byc niebezpiecznie.

Zycze Ci zdrowia
              i dzialaj szybko.
              • Gość: yeti Re: Bronchoskopia ,Tomografia Płuc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 13:35
                szczerze mówiąc bardziej dokuczyło mi same znieczulenie niż sam zabieg.Nic się
                nie bój w Czewie wcale nie są gorsi lekarze niż np na śląsku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka