Dodaj do ulubionych

Coraz droższy remont III Alei

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.06, 21:29
smiac mi sie chce z p Augustyna ktory od poczatku swojej kadencji nie daje
sobie rady z zadnymi remontami a juz od drogach nie wspomne. Chcialbym
pozdrowic p Lesnikowskiego za jego wspanialy optymizm.
Obserwuj wątek
    • Gość: bb Re: Coraz droższy remont III Alei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 21:51
      Ehhh faktycznie wolno im to idzie :) Ale jak skoncza to przynajmniej bedziemy
      mieli pierwszy w Cz-wie ladny deptak.
      • Gość: aa Re: Coraz droższy remont III Alei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 21:55
        Po którym nie da sie chodzić
        • Gość: mimek Re: Coraz droższy remont III Alei IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.06, 22:03
          byle do przodu , moze troche szybciej !zeby na wiosne juz cala IIIalej byla gotowa
        • Gość: jb Re: Coraz droższy remont III Alei IP: 212.87.244.* 19.12.06, 22:04
          Ciekawe za jaki czas będą pierwsze reklamacje i czy wogóle ekipa "prezydenta"
          Wrony zrobiła zapisy dot. reklamacji. Może nauczyli się czegoś po
          doświadczeniach ul. Berka Joselewicza
        • Gość: bb Re: Coraz droższy remont III Alei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 22:23
          Czemu sie nie da chodzic? Podobna nawierzchnia jest stosowana w wielu miastach,
          ale jak zwykle w Cz-wie to nowosc i od razu panika ...
          • Gość: igip Re: Coraz droższy remont III Alei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 12:23
            a pamięta ktoś jeszcze nowość na placu Biegańskiego ??
            To też był pomysł że uch !!!
      • Gość: kolo Jaki prezydent takie miasto! IP: *.prenet.pl 19.12.06, 23:26
        To miasto jest uśpione.Najpierw Maras,póżniej Wrona nie potrafią zrobić nic dobrego.

Tragedia!
        • Gość: Częstochowianin Re: Jaki prezydent takie miasto! IP: *.hcz.com.pl 27.12.06, 11:42
          ALEJE ZAPROJEKTOWAŁ KSIĄŻE LUBECKI. ALEJA TO ZABYTK. CO ZROBIONO TERAZ W III
          ALEII - TO ZBRODNIA ARCHITEKTONICZNA. OCZYWIŚCIE KASUJĄC JEZDNIE WRONA DOGADZA
          WŁAŚCICIELOM KAWIARNI I SKLEPIKÓW. IM TEŻ NA PEWNO DA "ZEZWOLONKA" NA
          PARKOWANIE LUKSUSOWYCH AUT.OKAZUJE SIĘ, ŻE MOŻNA WYWALIĆ KASĘ NA PIERDOŁY I NIE
          INTERESOWAĆ SIĘ JEDNO PIĘTROWYMI SLAMSAMI W PIERWSZEJ I DRUGIEJ ALEII. NA
          ŚCIANACH ROSNĄ GRZYBY, A W BRAMACH SPŁYWA URYNA. ZA TO NA KAMPANIĘ (ŻAŁOSNĄ
          ZABAWĘ KOSZTEM LUDZI) BEZ KRĘPACJI MOŻNA WYDAĆ Z PÓŁ MILIONA
    • Gość: ja Coraz droższy remont III Alei IP: *.apus-net.pl 19.12.06, 23:28
      naprawde nie wiem co ci ludzie tak sie czepiaja tego granitu,to chyba
      najpiekniejszy,najbardzjej trwaly material na bruk,wolelibyscie ochydna
      wiesniacka betonowa kostke!!!mam nadzieje,ze cale aleje kiedys beda tak wygladac
      (i błagam nie piszcie,ze sliski,ze wystaje itp,to nie asfald!!!)
      • Gość: Ania z II Alei :) Re: Coraz droższy remont III Alei IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.06, 23:45
        Elo ludzie! Tak komentujecie... Zawsze sa za i przeciw. Oczywiscie, fajnie ze
        odnawiaja, niestety dlugo to trwa ale zeby bylo ladnie trzeba troche poczekac.
        Przeciez robotnicy to tez ludzie a nie mrowki. Takich rzeczy nie da sie zrobic
        z dnia na dzien. Mnie stara III Aleja sie podobala.. Mam mile wspomnienia.
        Niedlugo bedzie 2007 rok Czestochowa niech sie pokaze z jak najlepszej strony
        (chociaz mam czasami obawy czy jest jakas dobra strona :p). W zyciu (w miescie)
        trzeba wprowadzac zmiany, kosztowne ale trzeba. Za kilka lat juz zapomnimy
        jakie problemy byly z remontowaniej III Alei ale przynajmniej bedzie ladnie.
        Nie marudzcie tak i cieszcie sie, ze COS jest w ogole robione. Lepsze to niz
        nic..:)
        Pozdrawiam ;)
      • Gość: igip Re: Coraz droższy remont III Alei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 12:29
        Szanowny "ja" podobno jesteśmy krajem cywilizowanym - chyba się z tym zgadzasz ??
        Proponuje więc abyś nie myślał jedynie kategorii "ja" - niektórzy ludzie
        poruszają się na wózkach inwalidzkich i dla nich taka nawierzchnia to utrapienie.
        U nas mimo "cywilizacji" nie wyciąga się konsekwencji wobec decydentów za
        utrudnianie życia innym - wielka szkoda.
    • Gość: Adam Re: Coraz droższy remont III Alei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 00:15
      Tu powiniem wejsc prokurator bo napewno to nie przypadek ze tak niekorzystny
      zapis jest w umowie.
      • Gość: smerf Re: Coraz droższy remont III Alei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 00:35
        taki bedzie z III Aleii magnes jak z Lesnikowskiego Rzecznik :D:D:D

tylko chirurdzy beda mieli wiecej roboty
    • Gość: Axl remont III Alei spartolony IP: *.prenet.pl 20.12.06, 01:21
      Każdy kto się choć trochę na tym zna, widzi jak zrąbane są Aleje. Do tego
      dochodzi zółwie tempo, to jest makabra. Do maja na pewno tego nie skończą,
      skoro w takich sprzyjających warunkach nie mogli skończyc tego co rozkopali.
      Zima w końcu nadejdzie i możliwie że nawet w maju bedzie leżał śnieg, ciekawe
      jak wtedy poradzą sobie z tempem prac. Rzucają sie z motykąna słońce
      • Gość: bingo Re: rozowe okulary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 05:36
        Jak zwykle urzedole maja rozowe okulary na nosie i widza wszystko w korzystnym
        odcieniu dla siebie broniac decyzji ktore podjeli.
        poczekamy zobaczymy, wykonanie i efekt wizualny III Aleji jak dotad oceniam
        mizernie
        • Gość: bilder Re: rozowe okulary IP: *.dclient.hispeed.ch 20.12.06, 05:46
          Jeszcze nie skonczyli a juz dziury lataja.......totalna paranoja...
      • wed05 Re: remont III Alei spartolony 20.12.06, 06:20
        Kazdy kto sie chodz troche na tym zna wie, ze zwyczajnie firmom wykonawczym
        brakuj e rak do pracy. Bo brukarzy w tym miescie policzyc na palcach dwoch rak i
        ew. pol swojej Ci pozycze.
    • Gość: Thomas Wrona chcial wygrac dlatego rozpoczac remont alei IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.06, 09:25
      Moim zadniem Wrona chcial wygrac wybory dlatego tak szybko rozpoczeli remont
      alei. prace pieknie sie poruszaly ale im blizej wyborow było to nagle zaczeło
      brakowac kostki, zreszta robotnikow rowniez. Teraz mu sie nie spieszy zeby to
      jakos pogonic bo tak naprawde po co... skoro wygrał. To miasto ma tyle
      możliwości na pozyskanie i zarobienie peiniedzy, ale sie tego nie wykorzystuje.
      • Gość: ehhh żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 09:50
        smutne to wszystko... to ze "nasz" prezydent robil wszystko zeby wygrac wybory
        a teraz zapadl w sen zimowy (choc nawet niedzwiedzie nie spia bo pogoda piekna)
        tragiczne jest to ze mielismy wplyw na wybor pzezydenta, ale widzac ludzi
        zabraklo zeby Halinka wygrala. Ona by pokazala wszystko co najlepsze bo
        zalezaloby jej zebysmy byli zadowowleni z naszego wyboru. a wrona- na coz...
        osiagnal po raz drugi to co chcial i siedzi teraz w swoim gabinecie i zaciera
        rece- EJ PANIE PREZYDENCIE!! NIE GODZIMY SIE NA TAKIE TRAKTOWANIE NASZEGO
        MIASTA!!!!!!
    • Gość: zawiedziony Coraz droższy remont III Alei IP: 217.153.246.* 20.12.06, 10:08
      powiem prosto przed wyborami pan prezydent dołożył wszystkich staran żeby aleje
      się rozwijały a po wyborał zapomniał o tym bo już mu na tym nie zalezy, chyba
      juz kazdy polityk ma taka nature
      • Gość: wściekły Re: Coraz droższy remont III Alei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 10:48
        To skandal!! Wlecze się to w nieskończoność, a efekty - marne.
        Więcej, wygląda to OBRZYDLIWIE, a chodzi się na obcacach kobietom jak po bruku.
        Hańba wielka i tyle! Ci durnie we władzach to nie mają żadnego pojęcia, jak i co
        zrobić, aby było pięknie i wygodnie.

Jednym słowem hołota rządzi!!!
    • Gość: krętlik Coraz droższy remont III Alei IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.06, 10:55
      Moze pan Naczelnik A zmieniłby pracę? np na brukarza i prace rusza jak z
      kopyta . Przynajmniej będą tak ładnie wygladały jak ten pan ładnie udziela
      wywiadów. Ale jaki szef - taki personel.......
      • Gość: gb Re: Coraz droższy remont III Alei IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.06, 11:24
        coś takiego na prawdę wkur.wia. tym bardziej, że wczoraj widziałem jak
        faktycznie mogłby wyglądać remont -> plac teatralny, Wrocław.
    • Gość: MarcinK Re: Coraz droższy remont III Alei IP: 195.116.125.* 20.12.06, 11:59
      A co z krawężnikami? Miała być jedna płaszczyzna na całej szerokości alei, a tu
      nam takie piękne krawężniki wyrastają? Czy ktoś wogóle się tym interesuje co oni
      tam robią?
      • ulisses_czwa Re: Coraz droższy remont III Alei 20.12.06, 12:32
        > A co z krawężnikami? Miała być jedna płaszczyzna na całej szerokości alei, a
        > tu nam takie piękne krawężniki wyrastają? Czy ktoś wogóle się tym interesuje
        > co on i tam robią?

Złożyłem w dniu 11. grudnia interpelację w tej sprawie. Oprócz zapytania o pojawiające się krawężniki (a miałą być jedna, płaska powierzchnia) dołaczyłem pytanie o brak punktowego oświetlenia wtopionego w trotuar - jest widoczne na wizualizacjach! - oraz o niezgodną kolorystykę z wizualizacją (w rzeczywistości tylko 2 kolory, w projektach są co najmniej 3). Odpowiedź będzie na piśmie w ciągu 14 dni od złożenia interpelacji.
        Zapewniam, że przyglądam się temu remontowi i popełnione błedy nie pozostaną bez mojego odzewu. Tak nie może być jak do tej pory...
        • Gość: tak było, jest i.. Re: Coraz droższy remont III Alei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 12:40
          będzie, jak i wszędzie w tym przekl..... mieście, ulissesie.
        • Gość: sąd i kara jedynie Re: Coraz droższy remont III Alei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 12:44
          jak u Fiodora Dostojewskiego w "Zbrodni i Karze" poczytaj ulisses, wielce
          pożyteczna lektura i polec wszystkim radnym, oto moja Ci rada. Na pewno
          poskutkuje na mądrych ludzi. A głupi .....no cóż, już takimi pozostaną.
          Nie pozdrawiam, jak i poprzednio.
        • Gość: xx Re: Coraz droższy remont III Alei IP: *.icis.pcz.pl 20.12.06, 13:52
          Radni w sprawie jakosci prowadzonych prac powinni zareagowac juz wczesniej.
          Czekalem od dluzszego czasu na to.

Ale co do kraweznikow to jednak nie bardzo rozumiem - na calym szerkom pasie
          bocznym, obejmujacym chodniki i jezdnie nie ma zadnych kraweznikow - krawezniki
          sa z samego boku bocznego pasa i wydaje mi sie to w sumie rozsadnym
          rozwiazaniem. Dodam ze w miejscach przejsc tych kraweznikow nie ma w ogole.

• Gość: kompletne bzdury Re: Coraz droższy remont III Alei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 15:31
            gadasz xx-sie, jakaś obronna paranoja i tyle. Są brzydkie Aleje i ten remont
            jest beznadziejny i żadnego elementu piękna ani wygody nie wprowadza ta krzątanina.

Jeśli można się tak wyrazić po takim remoncie będzie jeszcze BRZYDZIEJ!!
            Zamiast bronić, to skrytukuj choć raz cokolwiek, a nawet bezkrytycznego samego
            siebie, doktorku.
            • Gość: xx Re: Coraz droższy remont III Alei IP: *.icis.pcz.pl 20.12.06, 19:18
              Przede wszystkim najpierw przeczytaj co napisalem.

Po drugie:

Ja bardzo lubie Aleje i sie tego nie wstydze. Jestem Czestochowianinem i Aleje
              bardzo mi sie podobaja - jestem z nich dumny. Spacer Alejami to jeden ze
              sposobow na zly nastroj itd.

Tez mam sporo zastrzezen co do jakosci wykonania - ale jest jeszcze czas zeby
              to poprawic i zeby po zakonczeniu inwestycji bylo 100 razy lepiej niz bylo
              przed remontem.
    • swir12 Czy wiecie ile to jest 14 milionów złotych 20.12.06, 12:00
      Za tak wielkie pieniądze np: można kupić 560 samochodów typu Chewloret Aveo
      lub Matiz albo można wybudować 70 domów.
      Myślę że te 560 nowych samochodów by się nie zmieściło na III Aleii , podobnie
      70 domów też by się nie zmieściło w III Aleii.
      To jest potworny biznes. Czy to normalne. Czy ja jestem świrem?.
      III Aleja ma około 400 ( czterysta ) metrów długości.
      14 milionów złotych = 400 metrów Aleii
      • Gość: xx Re: Czy wiecie ile to jest 14 milionów złotych IP: *.icis.pcz.pl 20.12.06, 14:00
        Gdyby robili w tym roku kosztowaloby ze 30 % wiecej.

Wszystko idzie do gory jesli chodzi o drogi i budowy.

Dodam ze zwyczajna droga kolo Politechniki na Dabrowskiego ma kosztowac 5 mln.

Takie sa po prostu ceny. Zreszta byl przetarg i obie oferty mialy podobne ceny.
        Oczywiscie moznaby zrobic z kostki brukowej, a nie z granitu.

Dla zwyklego czlowieka 14 mln zl to bardzo duzo, ale jesli chodzi o takie
        budowle publiczne to nic specjalnego.

Jeden duzy budynek publiczny (Wydzial na Uczelni) moze teraz kosztowac sporo
        ponad 20 mln zl. A moze i 50. Remont stadionu CKM to okolo 30 mln zl - pierwszy
        etap tylko.
        • Gość: A może i 100 mln. Re: Czy wiecie ile to jest 14 milionów złotych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 15:35
          Oto, Takie twoje gadanie. Nie ma różnicy czy 50 czy 100 czy 2000.
          Oto twoja głupota xx-sie i niegospodarność.
          • Gość: xx Re: Czy wiecie ile to jest 14 milionów złotych IP: *.icis.pcz.pl 20.12.06, 19:21
            Mam troche pojecia ile kosztuja troche wieksze inwestycje - podobna sume
            kosztowac bedzie remont kamienicy przy NMP 24.

Remont Domu Ksiecia ma kosztowac okolo 40 mln zl. To sa realia i to jest skala
            potrzeb miasta w zakresie inwestycji.
            • Gość: pojęcie? Każdemu Re: Czy wiecie ile to jest 14 milionów złotych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 12:32
              wolno mieć, ale nic więcej to ty nie masz
    • Gość: sympatyk Coraz droższy remont III Alei IP: *.prenet.pl 20.12.06, 12:16
      Panie prezydencie został Pan wpuszczony przez swoich poddanych w maliny.Będąc
      na pana miejscu w trybie procedur ISO zleciłbym kontrolę zewnętrzną w
      sprawie,począwszy od przyjęcia założeń projektowych poprzez specyfikację
      przetargową i sam przetarg,a skończywszy na wykonwstwie.Nie czekając na wyniki
      kontroli natychmiast zawiesiłbym w czynnościach służbowych wszystkich którzy
      mieli wpływ na sprawę,nawet wówczas,gdyby to byli moi koledzy.
      • Gość: Bravo! I samemu .. Re: Coraz droższy remont III Alei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 15:37
        .. najlepiej podać się do dymisji zanim posadzą.
    • Gość: A ta lampa.. a ta lampa.. IP: *.bulldogdsl.com 20.12.06, 12:33
      .. to jest zaaaajeeeebiście prosta wogóle :)))
    • Gość: częstochowianin Re: Coraz droższy remont III Alei IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.06, 12:59
      brawo wrona widać jego kompetencje jako prezydent pochwały dla jego wyborców
      CZYNY NIE OBIETNICE dalej pogrążać Częstochowe to powinno być motto wrony
      • lukasz-kot Obietnice, nie czyny 20.12.06, 13:02
        Poczekam z oceną końcową na zakończenie prac. Remont Alei (wszystkich) jest
        konieczny, natomiast to przeciąganie każdej inwestycji jest już nużące.
        Jestem też ciekaw, o ile wzrośnie koszt całego remontu.

pozdrawiam,
        • Gość: MATI0987654321 Re: Obietnice, nie czyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 14:05
          Ciekawe co zrobia gdy zima przytrzyma do kwietnia , :) Teraz mieli na to
          odpowiednie warunki , i w normalnym kraju juz dawno powinno byc po remoncie ,
          PARANOJA, Jacy ludzie taki kraj !!!
          • Gość: bnj Re: Obietnice, nie czyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 15:35
            Miasto niewiele moze zrobic.
            Podpisali umowe na wykonanie do maja... i nic wiecej. Wiec dopiero gdy minie
            termin beda mogli wnosic pretensje.
          • Gość: Sprostowanie Re: Obietnice, nie czyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 15:38
            Jacy ludzie - tyakie miastro i prezydent wraz ze swoją kliką.
    • klema85 Re: Coraz droższy remont III Alei 20.12.06, 15:59
      Obrzeża tych dużych płyt zostały okolone nieco wystającą w wielu miejscach
      kostką brukową. Powoduje to potykanie się i dyskomfort podczas spacerowania i
      chodzenia. W sumie to do dupy z takim wykonaniem, nadzorem (może też i
      projektem) oraz panem prezydentem bez inicjatywy, próbującym podpiąć się pod
      wszystko co możliwe, żeby się wykreować. Nie głosowałem na niego, bo śledząc
      jego "karierę" od początku wiedziałem, że to miernota. Tego rozpaczliwego
      podczepiania się pod Kielce, a potem Opole podczas żałosnej walki o województwo
      nigdy mu nie zapomnę.
    • Gość: kwadrat Re: Coraz droższy remont III Alei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 16:07
      Jak troszeczkę ta kostka wystaje to nic sie nie stanie. Za jaskiś czas
      ona "siądzie"(obniży sie) i wszystko będzie równo.
      Mogli by sie pośpieszyć z tym remontem ale mam nadzieję ze chociaż dobrze to
      wykonają
    • lekarz62 Oplanowane oddanie -II tura wyborów w 2010 roku 20.12.06, 16:44
      Jak prezio ma cwany plan to będzie chciał inwestycje zakończyć przed nowymi
      wyborami w 2010 roku. Wtedy pod hasłem CZYNY NIE OBIETNICE osiągnie cel.
      czekamy 4 lata
    • Gość: zniesmaczony Re: Coraz droższy remont III Alei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 21:25
      Nie trzeba zakończenia inwestycji, żeby stwierdzić, że remont III Alei to jeden
      wielki bubel! Jakość wykonanych do tej pory prac pozostawia wiele do życzenia i
      nie łudźmy się, że do wiosny się poprawi. W normalnym kraju poleciałyby głowy, a
      sprawą zająłby się PROKURATOR. U nas po raz kolejny zostaną zmarnotrawione
      publiczne(nasze) pieniądze, a sprawa rozejdzie się po kościach. Wiosną
      przyszłego roku jaśnie nam panujący Pan Prezydent z nieudacznym naczelnikiem
      Augustynem dokonają hucznego otwarcia pasa startowego i będzie po sprawie.
      • Gość: racja wyjdźmy w Re: Coraz droższy remont III Alei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 21:29
        Aleje i pokażmy, że mamy głos
        • Gość: bobik Re: Coraz droższy remont III Alei IP: *.apus-net.pl 20.12.06, 22:23
          a może zostawić ruch samochodowy jak jest teraz.Jakoś wszyscy sobie radzą a po
          południowej stronie byłby kawał deptaku z miejscem na kawiarenki i
          stoliki.Północna i tak jest martwa(szkoła,kuria,kosciół,kfc,siostry)
          • julia2000 Re: Coraz droższy remont III Alei 21.12.06, 08:27
            dlaczego tak wolno? dlatego, że wybory są za nami i można ludziom kit wstawiać
          • por1 Re: Coraz droższy remont III Alei 21.12.06, 13:39
            To jest jedyne wyjście ,całej aleji nie da się zablokowac,ale jedną stronę
            czemu nie , bylby piekny szeroki i spokojny deptak.A ruch po drugiej
            stronie ,trochę teraz ograniczony , ale paraliżu nie ma. Ja też to już kiedyś
            zauważylem. żeby oni też chcieli rzucić okiem na pomysly zwyklych ludzi,ale
            teraz to oni nas maja gdzieś.Pozdrawiam
    • Gość: kris Coraz droższy remont III Alei IP: *.21.pl 21.12.06, 11:31
      panie Augustyn już czas odejść z tego stanowiska bo niedaje sobie pan rady z
      niczym ,co z tego że wy kwestionujecie bierzecie firmry niewiadomo skąd a one
      póżniej znikają i miasto za wszystko płaci już było tak z nawierzchnią kolo
      energetyka,a teraz jeszcze cyrk z alejami a zobaczymy co będzie z mostem na
      Jagielońskiej bo jestem prawie pewny polożona tam kostka brukowa to fuszerka
      już się gdzieniegdzie zapada,wy tylko się spieszycie jak są wybory tylko ciekaw
      jestem jakim kosztem
    • por1 Coraz droższy remont III Alei 21.12.06, 13:33
      Wybralismy Radę, Prezydenta maja dbac o naszą kase, którą dostaje miasto. A oni
      co ?spotkania ,wigilie, przyjęcia . Nad ludźmi prezydenta ,żadnej kontroli, oni
      znowu mają w du... postep prac ,jakość wykonania ,bo teraz mają 5 lat spokoju
      do następnych wyborow. Gdzie obiecanki przedwyborcze?
    • Gość: jasiu... Może kupić stary pas z Bełchatowa? IP: *.gre.pl 21.12.06, 13:51
      Z przenośnika, którymi tam transportuje się węgiel?

Położony na chodnikach mógłby pomóc w "śliskie dni" zachować równowagę, a
      użytkowniczkom szpilek umożliwił wogóle poruszanie się po tej kostce ze szczelinami?

A na specjalne okazje taśmę można zwinąć i w te dni już moglibyśmy się pomęczyć.
      Może głupi pomysł, ale przynajmniej rozwiązuje problem byle jak położonej, z
      wielkimi "fugami" kostki, no i taki szeroki używany w przenośniku pas nie będzie
      chyba aż taki drogi?

Z podobnego kiedyś pod Kłobuckiem zrobili kilka lat temu amatorski pas startowy
      dla motolotni. To może i u nas się w Aleje nada?
      • mundo.v Re: Może by cos zrobic porzadnie 22.12.06, 01:59
        Nie jeczcie. WYbraliscie Wrone, to czego sie spodziewacie.
        Ile metrow dlugosci ma III Aleja? 500? 700?
        Jak dlugo mozna ukladac na tych kilkuset metrach nawierzchnie? Kazdego typu!
        Teraz wyobrazcie sobie, ze Czestochowa chce zafundowac sobie ...metro, szybka
        kolej, czy jakies podobne ekstrawagancje.
        Moze ktos przekopie archiwa miejskie i poda nam ile trwalo wytyczenie calych
        Aleji prawie 200 lat temu, albo ile trwalo przygotowanie Wystawy Rolniczej 100
        lat temu, zagospodarowanie terenu Zawodzia,wybudowanie centrum wlokienniczego
        itd.
        Gdyby w taki sposob powstawala Kolej Warszawsko-Wiedenska, to ludzie do dzis
        jezdziliby tam dylizansami.
        Ale to juz taka czestochowska "nowa" tradycja.
        W koncu kino Relax budowano ponad 20 lat, a kryty basen chyba z piec, a
        glinianki za JG zagospodarowuje sie juz chyba ze 30 lat i konca nie widac.
        Kibel za 600 tys. jakos szybciej zbudowano.
        • Gość: Jak długo? Re: Może by cos zrobic porzadnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 19:39
          do usra.....a
          • Gość: tak Re: Może by cos zrobic porzadnie IP: *.prenet.pl 26.12.06, 09:23
            Panie w szpilkach sa niemile widziane.
            Samochody też. Niech przeciskaja się innymi uliczkami.
            Zeby ograniczyc ruch w Alejach wystarczyło wybudowac ogrodzenie miedzy pasami ruchu na ul. Pułaskiego. Wtedy z Alei byłby tylko wyjazd na połnoc, a wjazd tylko z południa. Ruch byłby bardziej płynny.
            • kubiss Re:Ja ostrzegałem przed tym remontem ! 26.12.06, 10:07
              Ja ostrzegałem przed tym remontem jakie będą jego następstwa .
              Na próżno pisałem żeby inną drogą ściągnąć do remontu robotników innych krajów .
              Polacy nie potrafią pracować efektywnie we własnym kraju za polskie stawki .

Remont tej części byłby dawno temu wykonany gdyby do pracy nająć
              robotnikoniewolników z Korei Północnej !
              Zamiast "szemranych" przetargów wystarczyłoby się dogadać z Ambasadorem KRLD .
              Nawet pan Augustyn nie miałby nic z tym remontem wspólnego .
              A tak to mamy zgodnie z prawem wyłonionego w przetargu wykonawce który zgodnie z
              polską tradycją wykonuje remonty najtańszym kosztem po jak najmniejszej lini
              oporu w jak najdłuższym czasie .
              A co zrobi miasto z tymi ścieżkami rowerowymi które po kilku latach użytkowania
              zapadają się pod ciężarem jednośladów i które zarastają ..... Kubiś

• damn_cute_gurl Drogi... 27.12.06, 12:49
      mnie najbardziej zastanawia co wymyślą z rozwiązaniami dla zmotoryzowanych...korki mamy coraz większe:) mozna tylko życzyć powodzenia Augustynowi! A już najlepsza jest sygnalizacja świetlna zaraz za wiaduktem koło Macro:D Powodzenia w hamowaniu zimą...złożymy się jak kanapka!
      No a co do kosztów remontu, to powinni zrobić jak w Krakowie czy katowicach:) Gdy firma chciała więcej kasy niż kontrakt był podpisany to żadnych aneksów:) W ten sposób firma która budowała rondo zbankrutowała...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka