Dodaj do ulubionych

Ślub i wesele w Częstochowie

IP: 83.141.101.* 19.12.06, 23:10
Witam!
Chciłabym poznać doświadcznia mieszkanców Częstochowy w organizowniu
uroczystości ślubnej oraz wesela. Każda opinia będzie dla mnie bardzo cenna.
Jakie koszta należy na ten piękny cel przeznaczyć? Mam na myśli uroczystość z
klasą, ale bez zbędnych fanberii typu gołebie wypuszczone z klatki itp. Czy
młodzi sami ponoszą koszta czy też mogą liczyć na wsparcie rodziny? Jak to
było z Wami? Jaki lokal z pysznym jedzeniem polecacie? Jaki zespół pięknie
zagra na weselu, tak żeby nie trzeba się było wstydzić, że wokalista stacza
się ze sceny (autentyczne, widzałam na własne oczy). Gdzie są niedrogie,
dobrze leżące suknie slubne? Jakie opłaty kościelne należy uiścić i jakie są
Wasze doświadczenia z częstochowskimi kapłanami? Ponieważ mieszkam zagranicą,
chętnie dowiem się tez czy w pół roku lub nieco krócej da się to wszystko
zalatwić, jak wcześnie trzeba w Czestochowie rezerwować salę?
Obserwuj wątek
    • Gość: naszewesele Ślub i wesele w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 23:50
      Zapraszamy Cię na strony Częstochowskiego Serwisu Weselnego
      www.naszewesele.czest.pl
      Możesz zadać swoje pytania na Forum Weselnym
      www.naszewesele.czest.pl/forum
      Jeśli potrzebujesz konsultacji ślubno - weselnych podaję kontakt

Naszewesele
      damian_suchan@wp.pl
      tel. 323 07 47 / 604 916 507

pozdrawiam
      • Gość: ola Re: Ślub i wesele w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 11:38
        Polecam ci salę www.zaciszanska.com
    • Gość: naszewesele Re: Ślub i wesele w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 11:50
      formalności ślubne w kościele
      www.naszewesele.czest.pl/art.php?id=1163526975
      • Gość: fifi Re: Ślub i wesele w Częstochowie IP: 212.87.241.* 20.12.06, 12:13
        wszystko zależy jak duże to ma być wesele jeśli mieszkasz za granicą i tu nikt
        nie może się tym zająć to wynajmij firmę sukienkę możesz sobie przywieżć a buty
        koniecznie. Co do opłat to różnie zwykle po 1/2 a jak młodzi pracują to mogą
        się dołożyć a bywa że finansują sami jesst internet możesz trzyma c rękę na
        pulsie.WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO
      • Gość: swat Re: Ślub i wesele w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 12:21
        Dlaczego tylko śluby w tzw.kościele watykańskim -rzymskokatolickim sa uznawane
        przez prawo polskie ?
        To dyskryminacja wszystkich innych wyznań! niezgodna z Konstytucją Polską
        -Polski.Wszystkie wyznania(albo żadne) powinny posiadać prawo legalizowania
        zwiazków małzeNskich (oczywiście o ile prawo cywilne nie jest naruszone np.brak
        wieku w naszej strefie geogr.,powinowadztwo,itp.......).

Slubu się nie udziela co było domeną dotychczas kk, ślub składa osoba wobec
        drugiej osoby( np slubuję,że przez dwa tygodnie nie będa grała w skrable na
        necie mówi zona do męża).Potrzeba świadków ale tylko po to by sądy miały robotę
        gdy śluby są złamane.
        Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia razem .
        • Gość: gośc Re: Ślub i wesele w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 12:43
          śluby katolickie są uznawane przez państwo na podstawie umowy z Watykanem
          • Gość: . Re: Ślub i wesele w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 09:07
            Gość portalu: gośc napisał(a):

> śluby katolickie są uznawane przez państwo na podstawie umowy z Watykanem.

-to wiemy,z tego wynika,że zawarto umowę międzypaństwową , księża sa
            funkcjonariuszami-urzędnikami obcego państwa działajacymi na rzecz tego państwa
            watykan(jak to się nazywa? gdy obywatel polski działa na rzecz obcego państwa?
            ale nie o tym po tym tymczasem mowa o prawie udzielania ślubów wyznaniowych
            WSZYSTKICH/wyznań/ na prawach "kontraktu cywilno-prawnego".
    • Gość: ola Re: Ślub i wesele w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 12:48
      W Cżestochowie sali najlepiej szukać ok 1-1,5 roku wcześniej (wiem, że to
      chore, ale tak jest). Zespół też najlepiej od razu, bo te lepsze mają zajęty
      kalendarz na 1,5 roku w przód. Z tego, co wiem koszty w kościele to ok. 500 zł
      + wystrój kościoła + ew. jakieś skrzypce lub ktoś kto zaśpiewa. Zespół to koszt
      od ok. 1.500 do ok. 4.000 zł za dwa dni. Sal w Częstochowie jest bardzo dużo,
      zależy na ile osób planujesz wesele itp. Ja mam wesele we wrześniu na ok. 130
      osób i za salę (z wyżywieniem, bez napoi i alkoholu) zapłacę ok. 22.000 zł.
      Całe wesele (dwudniowe) na tyle osób to koszt ok. 40.000 zł. Co do
      finansowania, to wszystko zależy od sytuacji. Kiedyś z reguły płacili rodzice.
      Teraz coraz częściej młodzi sami sobie wszystko opłacają, ale to zależy od tego
      czy pracują, jaka jest syt. materialna rodziców itd. Dużo rzeczy możesz
      załatwić przez internet + tel. + ew. przesłanie zaliczki. Co do firmy
      zajmującej się organizacją całości, to warto, jeżeli kogoś stać i jeżeli zna
      dobrą firmę. Pozdrawiam i powodzenia!
      • Gość: zbuntowana Re: Ślub i wesele w Częstochowie IP: 167.127.24.* 20.12.06, 13:35
        To wynajecie sali wlasnie najbardziej mnie przeraza. Zareczalam sie we wrzesniu
        i juz wtedy pani w recepcji restauracji zapytana tylko z ciekawosci
        powiedziala, ze maja jeden weekend wrzesnia wolny, wiec nalezy decydowac sie
        szybko. Ja chcialabym troche tych sal obejrzec, a najlepiej zeby ktos z
        forumowiczow polecil jakas fajna sale, zeby zawezic wybor i zarezerwowac w
        miare szybko. Marzy mi sie jednodniowe wesele na ok. 100 osob. Jeden dzien
        wystarczy w zupelnosci, bylam na kilku weselach i wiem, ze jako gosc bylam
        zmeczona, a mlodzi sa nawet po jednym dniu wykonczeni. Duzo wrazen i wzruszen ;)
        Licze ze koszty zamkna sie w 20 tys, suknia gora 2 tys z dodatkami.
        • Gość: ola Re: Ślub i wesele w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 13:43
          Jeżeli szukasz sali na ok. 100 osób, to jest kilka fajnych w Częstochowie: La
          Torre, Bikajo, Beata itp. Jak wpiszesz w wyszukiwarce "sala weselna" czy "sala
          na wesele", to wyświetli Ci bardzo dużo wątków z opiniami na temat sal. Warto
          poczytać :) Jeżeli nie uda się w Częstochowie, to jest kilka fajnych sal pod
          Częstochową, można spróbować tam. Ja początkowo też myślałam o jednodniowym,
          ale wyszło dwu- i teraz nawet się cieszę. Pozdrawiam! Ola
    • Gość: scubabe Re: Ślub i wesele w Częstochowie IP: *.gre.pl 20.12.06, 13:40
      ślub brałam dwa lata temu w snaktuarium krwi chrystusa, przyjemne miejsce
      kameralne i piękan sceneria ksiądz raczej dziewny, berdzo miły ale zachowywał
      się jakgdyby to był jego pierwszy ślub i wszytko trwało 1,5 godziny dziwnie
      długo. Koszt kościoła to około 1000zł wraz z kwiatami. Suknia 1300 plus 100buty
      i 100 dodatki, bukiet wraz z przypinką z żywych kwiatów do włosów 150 plus 50
      przybranie samochodu. Samochód opel vectra 300zł, obrączki 1000zł. Garnitur dla
      pana młodego 500zł buty 170zl. Fryzjer i kosmetyczka 200zl, zabiegi przed
      ślubem 300zl. A teraz wesele - sympatyczna restauracja z hotelem Vegas 150za
      osobe i 100 za pokój jedzenie dobre i dużo, alkohol napoje ciasta i owoce
      własne. Orkiestra do kitu miło grali nie pili się ale kiepsko zorganizowali
      oczepiny i troche lekceważyli moje prożby 700zl kosztowała. w Sumie to koszt
      24tysiące, troche rodzice pomogli a część my zapłaciliśmy. Przygotowania pół
      roku wcześniej, sala rok wcześniej.
      • Gość: ania Re: Ślub i wesele w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 15:07
        z wynajeciem sali na ten rok mozesz miec problem-bo w cz-wie na oblegane
        miesiace-czerwiec-wrzesien-trzeba zamawiac ponad rok wczesniej. Ale kto
        powiedzial ze sluby musza byc w soboty. Pomysl o takich terminach jak dlugi
        majowy weekend, Boze Cialo, czy swiet NMP-w sierpniu-wtedy wszyscy maja wolne i
        masz spore szanse na znalezienie naprawde fajnej sali i super zespolu w
        promocyjnej cenie. Ja tak wlasnie zrobilam.Wszyscy goscie sie odliczyli i nikt
        nie krecil nosem ze nie jest to sobota. A zespol i sale mialam z "gornej
        półki".Dpdamze wesele zorganizowalismy w pol roku.Grudzien zareczyny-czerwiec slub.
      • Gość: gosc Re: Ślub i wesele w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.06, 16:50
        Polecam Beate natomiast bron boze nie robcie wesela w black jacku-wiem z
        wlasnego doswiadczenia chamstwo i orzna was tam na wszytskim czym sie da
        Wszytskiego najlepszego na nowej drodze zycia
    • Gość: stokrotka Re: Ślub i wesele w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 15:52
      Ja mam juz zarezerwowana sale na wrzesien 2008, ale wiem ze sa jeszcze wolne
      terminy np. w maju (wesela jednodniowe wiec takie ktore Cie interesuja), w
      listopadzie (dwa dni w cenie jednego- kuszaca propozycja :) ), ale takze w Boze
      Cialo i 15 sierpien. Jesli wybierzesz talki termin to istnieje duuuze
      prawdopodobienstwo ze koszty wesela beda mniejsze. Ja polecam Ci oczywiscie
      sale, ktora ja sobie zarezerwowalam- Studnia na jaskrowsiej. Podaje Ci numer-
      601888342. Sala sliczna, jedzonko pyszne (bylam na weselach i wiem) a do tego
      super lokalizacja i pzemila atmosfera.
      Milego poszukiwania sali :D
      • Gość: stokrotka Re: Ślub i wesele w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 15:55
        dodam jeszcze ze maja konkurencyjne ceny- 130zl za wesele jednodniowe i w tym
        jest wszytko!! 5-6 dan goracych (zalezy jak sie dogadacie), napoje zimne,
        ciasta, owoce, npoje gorace- bez ograniczen, mnostwo przystawek i zakasek, i
        jesli wesele jest ponad 100osobowe to tort daja gratis :D musisz zadbac
        jednynie o alkohol i zespol- to znacznie ulatwia cala organizacje wesela :P
        • Gość: agata Re: Ślub i wesele w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 16:49
          Ale sie wychwaliłeś studnia zobaczycie w trakcie imprezy jakie jaja wam wyjdą
          • Gość: naszewesele Re: Ślub i wesele w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 16:51
            zapraszam do dyskusji na temat jakości usug weselnych na
            www.naszewesele.czest.pl/forum
            i do serwisu
            www.naszewesele.czest.pl
            • Gość: zbuntowana Re: Ślub i wesele w Częstochowie IP: 167.127.24.* 20.12.06, 18:34
              Fajny ten serwis, ale tam nie ma cennikow.
              • Gość: naszewesele Re: Ślub i wesele w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 20:43
                właściciele sal niechętnie ujawniają cenniki, nawet Młodym w rozmowie tel
                trudno czasem dowiedzieć się o cenach, jeśli potrzebujesz konsultacji i
                podpowiedzi to nasz serwis jest otwarty, podaje jeszcze raz kontakt
                damian_suchan@wp.pl
                tel 323 07 47 i 604 916 507

pozdrawiam
                • Gość: ala Re: Ślub i wesele w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 11:03
                  A czy ktoś mógłby rozwinąć swą opinię na temat Black-Jacka ?
                  • Gość: aneta byłam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.06, 12:12
                    mÓj brat miał wesele w blecu. nie zraził się rodziną właścicielami z wysadzonymi
                    oczami. Wesele było fatalne, jedzenie kiepskie, wszystko podawali w galaretach,
                    niezbyt apetyczne. Na drugi dzień, zero popraWY, mało tego bardzo szybko
                    sprzątali ze stołów tak więc albo tańczyć albo coś zjeść.ODRADZAM NA CAłEGO
                    • Gość: ania Re: byłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 12:32
                      ja tez byłam w jack blacku na weselu i osobiscie mi sie nie podobalo.Jedzenia
                      bylo malo i tak jak poprzedniczka napisala wszystko w galarecie-ja osoboicie nie
                      lubie wiec siedzialam i patrzylam na stol. Gorace dania wcale nie byly gorace,
                      smakowo takie sobie i malo!!! obsluga srednia, nakrycia stolow i dekoracja na
                      stole i potraw mocno ponizej przecietnej. sala z wygladu ladna, nawet bardzo ale
                      kuchnie musza poprawic.
                      • Gość: mloda Re: tez bylam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 12:01
                        podtrzymuje opinie poprzedniczek. przede mna postawili polmisek z glowa
                        jakiegos rybska!!- paskuda!! to byl lipiec, na sali upal a ta ryba z czasem po
                        prostu zaczela smierdziec!! o kawe musialam sie kilka razy prosic, a kelnerzy
                        zamiast nosic wszystko zeby elegancko bylo- jezdzili po sali niezbyt ciekawymi
                        wozkami. co do temperatury dan cieplych- to rzeczywiscie zimne byly, a to
                        dlatego tez ze kuchnia jest na dole i wszystko winda na gore wwoza. dekoracje-
                        lichutkie, a na podworku paradoks- wejscie na sale weselna a obok kamieniarz-
                        to moze warto sobie za zycia pomnik-grobowiec wystawic :D
        • zuzaa1982 Re: Ślub i wesele w Częstochowie 22.12.06, 00:35
          Gość portalu: stokrotka napisał(a):

> dodam jeszcze ze maja konkurencyjne ceny- 130zl za wesele jednodniowe i w tym
          > jest wszytko!! 5-6 dan goracych (zalezy jak sie dogadacie), napoje zimne,
          > ciasta, owoce, npoje gorace- bez ograniczen, mnostwo przystawek i zakasek, i
          > jesli wesele jest ponad 100osobowe to tort daja gratis :D musisz zadbac
          > jednynie o alkohol i zespol- to znacznie ulatwia cala organizacje wesela :P

Z tym tortem gratis to chyba nie jest tak jak piszesz. Z tego co ja wiem to od
          ponad 80 osób jest udziec. Od ponad 100 jest udziec i grillowanie a od ponad 120
          jest udziec, grillowanie i pokaz tańca towarzyskiego. Pozdrawiam
    • Gość: agnieszka Re: Ślub i wesele w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 13:05
      polecam gorąco zespół FANTOM ale nie mam namiarów może ktoś ma to niech poda.Sa
      DRODZY ALE WARTO ZAPŁACIĆ BO TO PROFESJONALIŚCI.
      • Gość: zbuntowana Re: Ślub i wesele w Częstochowie IP: 167.127.24.* 21.12.06, 15:58
        Uroczystosc chyba zaplanujemy z narzeczonym na jesien 2007, bo dopiero w
        przyszlym roku bedziemy w kraju. Niezly pomysl to zoganizowanie slubu w jakies
        swieto. Ola, dzieki za pomysl, sama o tym nie pomyslalam :) Pol roku to chyba
        minimum biorac pod uwage chocby czas oczekiwania na sukienke, ok. 4 miesiecy,
        no i oczywiscie rezerwacja sali odpowiednio wczesniej.
    • Gość: owca Re: Ślub i wesele w Częstochowie IP: *.zab.zigzag.pl 21.12.06, 16:13
      polecam tą:
      www.scout.pl/hotel.html
      w tym roku w czerwcu płaciliśmy 150 zł od osoby + 120 zł za pokój dwuosobowy.
      Wszystko było naprawdę w porządku, jedzenie, obsługa i gotowość realizowania
      pomysłów co do wyglądu sali.
    • Gość: olcia Re: Ślub i wesele w Częstochowie IP: 212.87.241.* 21.12.06, 17:19
      POLECAM SALON ,,ARKADA'' W 2ALEI
      • zuzaa1982 Re: Ślub i wesele w Częstochowie 22.12.06, 00:43
        Dallas to fantastyczny zespół. Kobietka super śpiewa, potrafią zabawic
        wszytskich gości. Najczęściej grają w "Studni"
        • Gość: miluska Re: Ślub i wesele w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 12:05
          Zuzza masz racje Dallasy maja klase!! zabawia, rozruszaja, a w polaczeniu z ta
          sala o ktorej mowisz (Studnia)- to daje piorunujace wrazenie!! Ja ide na
          SYlwestra do Studni- oczywiscie graja Dallasy :D aaa... no i jak jakas zabawa
          karnawalowa bedzie tam organizowana to tez pojde :P
          • Gość: zbuntowana Re: Ślub i wesele w Częstochowie IP: 167.127.24.* 22.12.06, 14:28
            Bylam w Studnii raz na koncercie, strasznie ogluszali, nie mozna bylo
            porozmawiac. Tak sobie tam jest, to raczej miejsce, zeby sobie posiedziec ze
            znajomymi przy piwie, na wesele odpada. Moze teraz jest lepiej, ale wystroj
            taki zimny tam byl, troche industrialny, w sumie prawie gole sciany i zmarzzlam
            tam jak nie wiem :/
            • Gość: hihi Re: Ślub i wesele w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 16:17
              nie jestem pewna czy o tej samej Studni piszemy :P ja mowie o Centrum Przyjec
              Okolicznosciowych Studnia na ul. Jaskrowskiej w Wodociagach :]
              www.przyjecia.cze.pl sprawdz czy to to samo... POzdrwaiam serdecznie :)
              • Gość: zbuntowana Re: Ślub i wesele w Częstochowie IP: 167.127.24.* 22.12.06, 20:54
                A w tej Studnii to bylam nawet na weselu znajomych. Bardzo fajna sala. Niestety
                maja zajete wiekszosc terminow.
                • Gość: hihi Re: Ślub i wesele w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 22:04
                  no wiem bo mam zarezerwowane na wrzesien 2008 :P ale powiem Ci ze serio swieta
                  maja wolne i w maju tez... warto pytac :) wesolych swiat zycze :*
                  • zuzaa1982 Re: Ślub i wesele w Częstochowie 22.12.06, 23:54
                    Ja też tam idę do Studni na Sylwestra :D
                    • Gość: hihi Re: Ślub i wesele w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 08:27
                      Nooo Zuzaa w takim razie bawimy sie razem :P pozdrawiam serdecznie!!
                    • Gość: zosia Re: Ślub i wesele w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 09:14
                      Co do tej Studni to bardzo bym się zastanowiła. Na forum dotyczącym wesel bylo
                      wiele bardzo niepochlebnych opinii o tej sali i obsłudze.Co ciekawe widać, że
                      bardzo ktoś ich stara się rozreklamować na wielu wątkach.
                      • Gość: ola Re: Ślub i wesele w Częstochowie IP: 212.160.250.* 23.12.06, 10:49
                        W pojedyncze złe opinie nie bardzo bym wierzyła, bo kokurencja też odwiedza
                        forum. Ale jeśli większość opinii jest złych, to już bym się zastanowiła.
                        Najlepiej w tym względzie działa poczta pantoflowa :) Sprawdż jeszcze La Torre.
                        Ja rezerwowałam we wrześniu, czyli 3 m-ce temu i na wrzesień 2007 jeszcze coś
                        mieli, więc może nie będzie problemu z październikiem czy listopadem. Sala wg
                        mnie bardzo fajna. Pozdrawiam!
                    • fiodorek3 Re: Ślub i wesele w Częstochowie 23.12.06, 20:19
                      ZUZZA!!!!! sądząc po twoich wypowiedziach na temat Studni to Ty tam pracujesz a
                      nie bawisz się, ale każdy chwali swoje bo z tego żyje ,POZDRO!!!!
            • Gość: olaa Re: Ślub i wesele w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 13:58
              Zgadzam się całkowicie. chodzi o sale www.przyjecia.cze.pl. to sala albo dla
              baaaardzo mało wymagających państwa młodych albo ja nie wiem. według mnie nie
              nadaje się na przyjęcie weselne!!!
    • Gość: obeznany Re: Ślub i wesele w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 21:14
      Znam zdecydowaną większość sal weselnych w Częstochowie i okolicach. Jedną z
      sal, która została otwarta niedawno jest Restauracja Astoria - ul. Krakowska.
      Moim zdaniem dość urocze miejsce, ze względu na wystrój wnętrza. Byłem tam na
      dwóch przyjęciach weselnych i jeżeli chodzi o menu to przyjęcia te różniły się
      bardzo od siebie (mam na myśli ilość ciepłych posiłków i zimnych zakąsek), ale
      to zapene zależy od ceny i uzgodnień z właścicielem. Myślę, że warto zobaczyć
      to miejsce nawet w tygodniu, a decyzja - cóż zależy od Ciebie.
      • zuzaa1982 Do fiodorek3 24.12.06, 01:11
        Ja tam nie pracuję, znam tą salę, nie zaprzeczam, słyszałam o Studni dużo
        dobrych opinii, więc sie wypowiadam, mam do tego prawo.
        • Gość: rena studnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.06, 23:59
          Ta studnia to syf!sama wiem z wlasnego doświadczenia a poza tym czytalam wiele
          opini o tej sali, ktore mnie w tym utwierdzaja. w kazdym watku o weselach jest
          wypowiedz ktora zachwala ta sale,podaje adres strony i osoba jest swietnie
          poinformowana kiedy maja wolne terminy,podaje cennik itd.!pamietam w wakacje jak
          ktos wsciekly pisal o swoim weselu tam. pjest wiele innych miejsc wiec nie
          brałabym pod uwagę Studni.koszmar!
          • Gość: zoja Re:do Reny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.06, 13:26
            Ile wypowiedzi tyle różniących się wypowiedzi o szczegółach.
          • Gość: zbuntowana Re: studnia IP: 83.141.101.* 12.01.07, 00:29
            Studia jest ok. Jak juz pisałam, byłam tam na weselu i bylo bardzo dobre
            jedzenie! Nie wiem, kto te bzdury wypisuje, bo maja też ładny wystrój.
            Pozdrawiam!
    • Gość: Milosz Re: Ślub i wesele w Częstochowie IP: 80.51.158.* 12.01.07, 14:10
      Jezeli planujesz przyjecie z Dj - a jeszzce nie masz - polecam tego ktory gral
      na naszym weselu - a jestesmy swiezo upieczonymi malzonkaki - rewelacja ,
      rewelacja rewelacja - dania nam stygly bo nikt nie chcial zejsc z parkietu :)
      pozdrawiam Miłosz i zycze wszystiego dobrego i udanej zabawy - my mielismy
      imopreze w lA torre i bylo super
    • Gość: Milosz Re: Ślub i wesele w Częstochowie IP: 80.51.158.* 12.01.07, 14:10
      Jezeli planujesz przyjecie z Dj - a jeszzce nie masz - polecam tego ktory gral
      na naszym weselu - a jestesmy swiezo upieczonymi malzonkaki - rewelacja ,
      rewelacja rewelacja - dania nam stygly bo nikt nie chcial zejsc z parkietu :)
      pozdrawiam Miłosz i zycze wszystiego dobrego i udanej zabawy - my mielismy
      imopreze w lA torre i bylo super 0 697 02 18 77 do niego mumer tel
    • Gość: młody Re: Ślub i wesele w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 16:39
      Polecam BEATA www.weselnasala.pl
      • rudaa26 Re: Ślub i wesele w Częstochowie 27.02.07, 11:29
        Witam
        Mam pytanie do Miłosza, bo sama chce zorganizować wesele w La torre. W zwiazku
        z tym chciąłbym się dowiedziec ile płaciliście od osoby. Z góry wielkie dzieki
        za odpowiedz.
    • Gość: viki Re: Ślub i wesele w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 02:29
      Wybór sali zależy przede wszystkim od liczby osób na weselu. Sal w Częstochowie
      jest naprawdę sporo i mają one różne ceny, które zależą znów od menu. Rezerwacja
      sali to ok. 1,5 roku przed i zespołu również.
      Ja miałam wesele w sali Bikajo na ul. Lwowskiej, cena za osobę to 135, 145 lub
      155 za jeden dzień, dwa dni plus 20 zł od osoby.
      W cenę nie są wliczone napoje, owoce, tort, cukierki, kwiaty żywe, alkohol,
      kelner do roznoszenia alkoholu.
      Właściciel sali gwarantuje wystrój sali, wyżywienie i obsługę, pokój dla młodej
      pary - tylko(dla gości jest odpłatny).
      Sala jest na ok. 150 osób (podobno do 180 ale to przesada), jest naprawdę ładnie
      przystrojona, ma klimatyzację i dobre oświetlenie. Jedzenie było dobre i na
      stołach było go naprawdę dużo, kucharki i kelnerzy bardzo mili.
      Tyle plusów... MINUSY niestety też są.
      Ostrzegam wszystkich, którzy zamierzają zrobić tam swoje wesele, bardzo ważne
      jest spisanie dobrze umowy, gdyż właścicielka dużo obiecuje na początku z czego
      się później sprytnie wymiguje, a na dodatek umowę spisuje tak, że trudno ją w
      jakikolwiek sposób podważyć. Na ogół w momencie podpisywania umowy nie znamy
      dokładnej liczby osób, ani rodzaju menu bo to ustala się ok. 10 dni przed
      weselem i z tego też powodu na umowie właścicielka pisze np. ok. 100 os i ok.
      135 zł/os, w tym przypadku lepiej podać nie "ok." XX tylko konkretna liczbę
      najlepiej minimalną bo jak będzie więcej to z pewnością nie będzie problemu.
      Poza tym w umowie jest napisane: pkt.15 "strony ustalają, iż kwota w 200X roku
      będzie waloryzowana według oficjalnych stop inflacji kwartalnej", a co za tym
      idzie właściciel ma prawo do podnoszenia stawek, z czego nie omieszka
      zrezygnować. W naszym przypadku była to o tyle niemiła sytuacja, że właścicielka
      podniosła cenę na 3 tygodnie przed weselem i wmówiła nam, że to jest cena na ten
      rok choć widzieliśmy się z nią kilka razy przed weselem, ok. 6 miesięcy przed
      pojechaliśmy po menu i wtedy nie raczyła nam wspomnieć, że obowiązuje nas inna
      cena niż ustalana przy podpisywaniu umowy. Wydaje mi się, że jest to strasznie
      nie w porządku i choć sala ma wiele plusów nie wiem czy zrobiłabym tam przyjęcie
      raz jeszcze... Właściwie w każdej sali umowę podpisuje się na rok następny, więc
      ceny też powinny obowiązywać takie jakie były ustalane przy podpisywaniu tejże
      umowy. Poza tym właścicielka nie była zbyt miła, żeby nie powiedzieć, że olała
      nas totalnie (dlatego, że powiedzieliśmy wprost, że brzydko z nami pogrywa) i
      tak naprawdę potraktowała nas jakby robiła nam wielką łaskę, tylko szkoda że za
      tak dużą kasę. Cała sytuacja była po prostu napięta, a w tym dniu stresów nie
      brakuje. Wiem też, że mój przypadek nie jest odosobniony, także UWAGA!!! BĄDŹCIE
      BARDZIEJ CWANI NIż TA PANI!!!
      Jeśli chodzi o zespół to zdecydowanie polecam QUATRON (quatron.com.pl/),
      super ludzie, pełen profesjonalizm, żadnych niespodzianek, nie piją alkoholu. Od
      strony muzycznej jest równie dobrze jak od strony organizacyjnej, świetna
      muzyka, bardzo dobry wokal damsko - męski. Ja polecam bardzo, goście byli
      zachwyceni. Nie są najtańsi(ok. 2200/dzień), ale na zespole nie ma co
      oszczędzać. Kamerzysta studio "Rezonans", płytkę oglądałam już kilkadziesiąt
      razy i jest świetna, dużym plusem było to, że ślub w kościele filmowało dwóch
      kamerzystów -wliczone w cenę, co było dla nas miłą niespodzianką, robią też
      fotki, ale nie wiem jakie bo mieliśmy już wcześniej zamówionego fotografa (p.
      Paweł Jakubczak)- jestem również bardzo zadowolona, bardzo fajny człowiek.
      Kamera + fotograf to ok. 2000zł, ale o ceny trzeba pytać na bieżąco bo właściwie
      co rok ulegają zmianie, ale oczywiście nie ulegają zmianie po podpisaniu umowy
      jak w powyższym :>. Kwiaciarnia "Ogrody cynamonowe"!. To mój super skład, co
      prawda z dosyć dużym minusem no, ale tak bywa, nie każdy jest uczciwy... Jeśli
      chodzi o koszty to my mieliśmy to szczęście, że pokrywali je nasi rodzice 50/50,
      ale z tym bywa różnie zależy kto co może.
    • altu Re: Ślub i wesele w Częstochowie 14.03.07, 09:51
      a czy możecie polecić jakieś restauracje,
      takie na przyjęcia max 20 osób.
      bez tańców - coś w rodzaju rautu..
      ??
      • Gość: Gosia Re: Ślub i wesele w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 10:46
        Wiem że jest lokal Retro, na Kopernika, tylko nie powiem ci jak tam jest, bo
        dopiero bede tam na małym przyjęciu. Słyszałam, że mogą być problemy z obrusami
        itp.. w środu jednak ładnie... akurat na małe przyjęcie
    • Gość: Paula Re: Ślub i wesele w Częstochowie IP: 80.48.49.* 16.03.07, 11:24
      My wesele organizowalismy w remizie, z wynajetym kucharzem, który sporządził
      liste zakupów a mama ją zrealizowała. Jeżeli chodzi o warunki finansowe w
      całości wesele zorganizowali nam rodzice, tzn strona Panny Młodej: sala weselna,
      obsługa kucharska, jedzenie, dekoracja; strona Pana Młodego: wódka, napoje,
      kamerzysta, fotograf, obrączki, zespół.
      Jeśłi mieszkasz za granica to rozumiem, że chciałabys wszystko pozałatwiac tak,
      aby juz było na 100%. Czyli typowa sala weselna z pełna oragizacją, w
      Częstochowie jest bardzo duży wybór, wystarczy podzwonic i zorientować sie w
      cenie (odrzadzam castello w rudnikach), zespól polecam Claris ich nr telefonu
      znajdziesz na www.naszewesele.czest.pl, suknie ślubną znajdziesz ładna i w
      przystępnej cenie w Salonie BIała Dama na ul. berka joselewicza w Częstochowie,
      opłaty w kościele to rozumiesz "ofiara" ale z tego co wiem ta ofiara w mieście
      jest niższa niz na wsi ( w mieście 300-500zł, na wsi ponad 500zł) Jesli chodzi o
      termin załatwienia w Częstochowie jest on bardzo długi, najlepiej zadbać o
      rezerwacje juz przynajmniej 1,5 roku przed ślubem ale i załatwienie z półrocznym
      wyprzedzeniem jest możliwe, tylko nie w obleganych miesiącach. MOja szwagierka
      załatwiła wszystkie sprawy w lutym na wesele w pazdzierniku.
      ZYCZE POWODZENIA!!!
      • katharina_29 Re: Ślub i wesele w Częstochowie 14.04.07, 21:56
        Polecam salę Da-Ga w Czarnym Lesie(tym za Kiedrzynem) pod
        Częstochową.Rewelacja,pyszne jedzenie, ładny elegancki wystrój i super
        ogród.Nie trzeba jechać w plener,żeby zrobić sobie wspaniałe zdjęcia.Ceny też
        przystępne.Polecam też salę Romeo w Białej pod Częstochową,też super.
      • monnika.j Re: Ślub i wesele w Częstochowie 19.03.15, 12:55
        Ja polecam salę Ludowa. Bardzo fajny klimacik i miła obsługa.
        www.ludowa206.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka