Dodaj do ulubionych

Żużel. Młody Anglik nadzieją Włókniarza

IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 28.12.06, 18:02
Jest jeszcze jedno czyste zloto na wyspach(obecnie w Australi)to 16 -letni
Tai Woffinden ,moim zdaniem jeszcze wiekszy talent.
Obserwuj wątek
    • Gość: Przem Żużel. Młody Anglik nadzieją Włókniarza IP: *.chello.pl 28.12.06, 18:17
      Strzał w dziesiątkę :) Nie spodziewalem sie, ze Lewis tak szybko zawita do
      Polski. W zeszlym sezonie jezdzil przeciz w Anglii i Szwecji juz. Oby byl z
      niego drugi Emil (Sajfutdinow) polskich torów ;)
      Gratulacje dla Prezesa i reszty działaczy. Transfer naprawde swietny :)
      • Gość: teo mam obawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 21:03
        Nie sadzicie,że teraz nasi wychowankowie nie mają szans na miejsce w skladzie?Takie kontrakty mogły im podciąć skrzydła!!Chcemy naszych,dość zagraniczniaków!!!!!!Drużyna nazywa się Włókniarz Częstochowa i powinni w niej jeździć częstochowianie!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: qwerty Re: mam obawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.06, 21:53
          A d... tam wychowankowie. Breżniew już nie żyje i skończyły się te czasy. Żyjemy
          w innym świecie. Czy w najlepszych klubach piłkarskich na świecie kibice się
          żalą, że w ich ukochane drużyny składają się w połowie z graczy zagranicznych?
          Nareszcie będzie jakaś rywalizacja. Jak Piekar czy inny będzie chciał jeździć to
          będzie musiał udowodnić, że potrafi. Nie powinno być żadnych sentymentów.
          • Gość: db 777 Re: mam obawy IP: 80.54.171.* 29.12.06, 18:35
            niech w którymś meczu nie pojadą Drabik i Ułamek to pustawo widzę ten
            stadionik;ale oczywiście gdy będzie z góry wiadomo że nie jadą a nie 15 min.
            przed meczem.
        • Gość: siegrze Re: mam obawy IP: 80.54.173.* 29.12.06, 00:20
          Wez mnie nie rozsmieszaj..Jesli druzyna nosi nazwe WŁÓKNIARZ Czestochowa to maja
          w niej jezdzic sami czestochowianie:))))??..(ps. jesli sie nie myle to nawet
          Drabik nie urodzil sie w Czewie).. A tak poza tym wracajac do juniorow, to wole
          zagranicznych zawodnikow, ktorzy podchodza profesjonalnie do tego sportu, a nie
          polskich wychowankow "gwiazdorkow": w wieku 16 lat pojedzie jeden bieg w lidze i
          juz sie buja po dyskotekach a w nastepnym roku narzeka ze nie ma sprzetu i nie
          moze znalezc sponsora..
          • Gość: kibic Włókniarza Re: mam obawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 01:55
            Obawy Teo rozumiem, chciałoby się mieć w zespole naszego Włókniarza naszych
            wychowanków, częstochowian. To, oczywiście, zawsze cieszy. Ale z drugiej strony,
            czy nie rywalizacja z zagranicznymi zawodnikami w zespole nie powinna temu
            sprzyjać? Chyba tak. Dla naszych juniorów może okazać się to zbawienne.
            Wystarczy, przeanalizować miniony sezon. Można krytykować zarząd Włókniarza (bo
            to zawsze najłatwiej), ale ja osobiście wszystkie jego decyzje rozumiem, więcej,
            widzę, że są przemyślane. Czego mi brakuje? Oczywiście, Ryana. Ale to już jego
            wybór (bez pretensji).
            • Gość: qwerty Re: mam obawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.06, 02:08
              A kto wie czy bez Ryana nie pojedziemy lepiej niż w tym roku? Przecież to Ryan
              wykręcił chyba 5pkt z Wrockiem! Zawalił nie tylko wtedy a zespołowo jeździł
              tylko z Walasem. Poza tym to Lee gorzej raczej nie pojedzie a Dryml kto wie...
              Trzeba zawsze pozytywnie patrzeć a nie jak co roku narzekać, że "łeee z takim
              składem to druga liga"
              • Gość: teo Re: mam obawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 14:29
                Qwerty zastanów sie troche,gdzie Twój patriotyzm lokalny!Chyba,że nie jestes patriotą...Każdy normalny kibić żużla chce widzieć swoich wychowanków,zawsze inaczej odczuwa się,gdy po pieknej walce wygrywa,np.Twój znajomy z dzielnicy,a nie jakiś koleś z dalekiej Australii.Nie uważasz,że takie ruchy moga zatrzymać a nawet cofnąć rozwój żużla?Przecież jak taki 13-latek zobaczy ile trzeba przejść,żeby dostać sie do składu,to od razu zrezygnuje ze szkolenia.Działacze co sezon będą kogoś brać z zagranicy a nasi po licencji będą ciagle siedzieć na ławce,i skąd mają nabierać doświadczenie?Z młodzieżówek???Z mdmp?Wszystko rozumiem,Bridger jest młody,obiecujący.Ale w takim razie nie wiem po co nam ten Kenneth,znów zajmie miejsce naszym,a w lidze pewnie i tak nic nie zwojuje.Tak jak Hefe.Myślicie,że z niego bedzie kiedys porządny ligowiec?Chyba w l lidze....
              • Gość: teo Re: mam obawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 14:36
                A jeszcze jedno-oto lista zawodników,których CKM kupił jak byli juniorami:Chinski,Padowski,Tyman,Kowolik,Rypień,Radzki,Fijałkowski,Kierzkowski,Marczak,Czerwiński(jest z RKM,choć lic.miał w naszych barwach)Jędrzejak,Malecha,Hefenbrock.Ztej list jeździ jeszcze raptem 5-ciu zawodników,a na e-lige nadaje sie...jeden Jędzrzejak!No,zobaczymy co bedzie z Hefe.No i co,opłacało sie brać obcych juniorów?Ma ktoś jeszcze wątpliwości?W tym czasie jak kupowało się tych "asów"nie było może talentów w naszej szkółce,ale teraz jest inaczej,wyszło kilku młodych z minitorów i to w nich trzeba inwestować i im dawać szanse w lidze!
                • Gość: siegrze Re: mam obawy IP: 80.54.173.* 29.12.06, 15:33
                  zobacz tez druga strone medalu..Policz zawodnikow ktorzy sa wychowankami
                  Włókniarza i cos osiagneli...tutaj lista jest znacznie krotsza..Ulamek,
                  Drabik..Jezeli junior jest dobry to napewno udowodni to na torze.Poza tym to
                  jest ekstraliga - liga zawodowa. Wiec moze ty bys chcial ogladac swoich
                  wychowankow "kaleczacych" ten sport, ale ja wole ogladac medalistow mistrostw
                  swiata, polski - zuzel w najlepszym wydaniu...A juniorzy, wlasnie niech sie ucza
                  w 2 lidze czy turniejach indywidualnych. W Polsce wlasnie tak sie przyjelo zeby
                  tworzyc parasol ochronny dla mlodych i co z tego mamy??.W swiatowej czolowce
                  jest Gollob i Hampel, chociaz od 5 lat zdobywamy IMSJ..
                  Ruchy kadrowe naszych dzialaczy tez nie zawsze mi sie podobaja, zwlaszcza w
                  kwestii juniora, ale szczerze mowiac wole poukladanego 17latka z Anglii, ktory
                  potrafi sobie zalatwic kontrakty w 3 ligach, niz gwiazdora-wychowanka, ktoremu
                  trzeba dac szanse jazdy, dac sprzet, zalatwic sponsorow..
                  • Gość: kibic Re: mam obawy IP: 80.54.171.* 29.12.06, 18:30
                    skonczy drabik,skonczy ułamek i nie będzie włókniarza a to już wcześniej niż
                    póżniej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka