Gość: ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 17:50 Wie ktoś co to za firma? Na necie nic nie mogę znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: heh Re: Firma Kamex - Al. Wolności 33 IP: 195.116.125.* 29.12.06, 18:00 A co szukasz pracy z ogloszenia z Wyborczej?? Nie wiem, czy mówimy o tej samej formie ale jedna firma o nazwie KAMEX w CZeśtochowie para się zwykłą akwizycją. Wrzuć sobie nazwę firmy w wyszukiwarkę na tym forum, już ze dwa razy byl o nich wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Firma Kamex - Al. Wolności 33 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 18:04 Dokładnie, szukam pracy z ogłoszenia, nawet rozmowe mam już za sobą ale nic o akwizycji nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: Firma Kamex - Al. Wolności 33 IP: 195.116.125.* 29.12.06, 20:16 Heh ja też na takiej rozmowie byłam, ale nie w tej firmie (znaczy nie KAMEX)- miła rozmowa, ani słowa o akwizycji, obiecanki dobrego zarobku, chwalenie się z jakimi to firmami współpracują, niewiele pytań na temat mnie- dlaczego, po co, co tu robię, kim jestem; zaproszenie na tzw dzień próbny- skończenie rozmowy w 10 minut- milo i sympatycznie a potem sprawdziłam firmę i nie chce mieć z nimi nic do czynienia. Pozdrawiam i życzę powodzenia mimo wszystko:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_r Re: Firma Kamex - Al. Wolności 33 IP: *.21.pl 29.12.06, 20:26 Hehe. Myślisz, że powiedzą wprost o akwizycji ? Wszyscy by pouciekali jeszcze przed zaproszeniem na rozmowę. Tak naprawdę kto już pracował w tego typu firmach jest w stanie rozpoznać akwizycję po samej treści i stylu ogłoszenia. Ja pracowałem i w tamtym roku z ciekawości byłem na takiej rozmowie, uprzednio zobaczywszy śmierdzące ogłoszenie :) Powiedziałem panu, że akwizycja mnie nie interesuje (on o niej nic nie wspomniał) i z uśmiechem na twarzy powiedziałem, że wolę pracę na magazynie :) Umówiliśmy się na tel. gdy będą przyjmowali ludzi i już potem z ich strony byłą ciszaaa :) Nieraz różne rzeczy robi się dla sportu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Firma Kamex - Al. Wolności 33 IP: 195.116.125.* 29.12.06, 21:04 No jasne, że nikt się do akwizycji nie przyzna:-) i też potrafię rozpoznać te ogłoszenia od razu, są rzobrajające po prostu, z Wyborczej najbardziej lubię te w stylu- "tylko 5 wolnych miejsc, zarobko 1200 netto, ważna kolejność zgloszeń" albo: "do biura, magazynu, dzialu administracji- 7 wolnych miejsc" albo (ale to akurat nie z Częstochowy)- "Nowo powstała dynamicznie rozwijająca się firma zatrudni od zaraz młodych 1500 netto" i tak od kilku miesięcy te same ogłoszenia w kółko co poniedziałek i nie tylko poniedzialek- czasem dla tak zwanej zmyłki dają dwa niby różne ogloszenia (ich sens jest ten sam) i dwa różne numery telefonów- szkoda tylko, że numery temefonów róznią się zaledwie ostatnią cyfrą (chyba nikt nie uwierzy, ze to nie jest jedna i ta sama firma;). A mnie na tej akwizycyjnej rozmowie o pracę nawet Pan nie dal dojść do glosu, więc jakbym chciala powiedzieć, że mnie akwizycja nie interesuje to nie mialąbym szansy- też dobry chwyt w sumie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommy Re: Firma Kamex - Al. Wolności 33 IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.06, 23:51 Jest to firma mojego znajomego. Napewno nie akwizycja:)Polecam. Firma Kamex II dokladnie jest przedstawicielem Lee Coopera na Polsce oraz Adidasa. Siedziba znajduje sie nad salonem przy placu Bieganskiego. Inforacji szukaj na stronie lee coopera. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
utunia Re: Firma Kamex - Al. Wolności 33 30.12.06, 09:57 To są dwie rózne firmy. Kamex - al. NMP 33 Kamex II -al.NMP 43 (Lee Cooper) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Firma Kamex - Al. Wolności 33 IP: 195.205.202.* 02.01.07, 13:16 albo jeszcze jeden watek w ogloszeniu na glupiego akwizytora cyt"do biura obslugi klienta"no pytam sie kurna co to za biuro przenosne?????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
dudi_82 Re: Firma Kamex - Al. Wolności 33 02.01.07, 14:44 Dzwoniłem kiedyś do jakiejś firmy Kamex, która gdzieś na necie dała ogłoszenie treści "3 wolne stanowiska, praca biurowa" czy coś takiego. Pani, która odebrała telefon bardzo milutko zakomunikowała, że mają 10 wolnych stanowisk biurowych, administracyjnych, magazynowych i tak bez końca i że dzisiaj o 17 jest spotkanie. Podziękowałem, odłożyłem słuchawkę i na rozmowę nie poszedłem. Więcej też na podobne ogłoszenia reagował nie będę. Znam ludzi, którzy na takie rozmowy chodzili. Na miejscu tak jak ktoś tutaj napisał, Ci niby pracodawcy chwalą się ile osiągają, z kim współpracują i że oferują pracę akurat dla Ciebie i że sam sobie ją wybierzesz a do tego zarobisz minimum 1500zł na początek. Nie wspomną nawet czym konkretnie firma się zajmuje. Facet po solarce, w garniturku i z niezłą gadaną mówi Ci o gruszkach na wierzbie w pokoju wypełnionym jakimiś dyplomami na ścianach, trofeach na półkach (za co? pracodawca roku? naciągacz dekady?) Zostawiasz CV, zapraszają na następny dzień na zupełnie DARMOWE szkolenie na godz 10. Koniec szkolenia około godz 18. Po wyjściu z rozmowy dochodzisz do wniosku, że to pic na wodę i na szkolenie nie idziesz. O 11 dnia następnego dzwoni do Ciebie pan, który mówi, że przecież dzisiaj od 10 miałeś/aś z nim jeździć i uczyć się fachu przedstawiciela handlowego i handlować z nim kosmetykami. Wszystkie ogłoszenia typu "10 wolnych stanowisk", "aktualnie do hurtowni 10 osób", "pilnie 5 osób do pracy w biurze - decyduje kolejność zgłoszeń", "praca dla leniwych" itd. to pic na wodę i zazwyczaj akwizycja. Nie ma co wierzyć w ogłoszenia, które są pisane tak niekonkretnie. Poważny pracodawca szukając pracownika szuka konkretnej osoby lub osób więc piszę konkrety a nie "praca biurowa", pod którą właściwie wszystko można podciągnąć. Pomocnik przedstawiciela czy przedstawiciel to przecież też praca biurowa ... a że w terenie to nic. Biuro można urządzić w aucie;). Dźwiganie towarów w hurtowni to też praca biurowa bo przecież pracujesz w pomieszczeniu, które jest nazywane biurem. Odpowiedz Link Zgłoś
dudi_82 Re: Firma Kamex - Al. Wolności 33 02.01.07, 14:50 Aha, dodam jeszcze, że o takich firmach nigdy na necie nic nie znajdziesz, bo są to firmy, które siedzibę otwierają w byle jakim wynajętym lokalu, z podłączonym na szybko telefonem i szyldem typu "Biura firmy XXX" żebyś wiedział gdzie się kierować jak już przyjdziesz na rozmowę (która uczciwa i poważna firma na szyldzie nie wspomina nic o swojej działalności?). Po wpisaniu numer telefonu tej firmy w ditelu, panoramie firm, google czy innych tego typu wyszukiwarkach zawsze zobaczysz wynik "nic nie znaleziono". Firmy widma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Firma Kamex - Al. Wolności 33 IP: 195.116.125.* 02.01.07, 17:19 dudi_82 napisał: > Aha, dodam jeszcze, że o takich firmach nigdy na necie nic nie znajdziesz, bo s > ą > to firmy, które siedzibę otwierają w byle jakim wynajętym lokalu, z podłączonym > na szybko telefonem i szyldem typu "Biura firmy XXX" żebyś wiedział gdzie się > kierować jak już przyjdziesz na rozmowę (która uczciwa i poważna firma na > szyldzie nie wspomina nic o swojej działalności?). Po wpisaniu numer telefonu > tej firmy w ditelu, panoramie firm, google czy innych tego typu wyszukiwarkach > zawsze zobaczysz wynik "nic nie znaleziono". Firmy widma. To, że nie znajdziesz o nich nic w wyszukiwarkach to jeszcze pryszcz. Mnie się zdarzyło, że odpowiadałąm na ofertę firmy o pięknej nazwie "Young and creative", gdy dzwonila do mnie pani, również przedstawiła się, że jest z tej właśnie firmy a tu przyjeżdzam na rozmowę- szyldow firmy brak, dopiero na drzwiach w kamienicy wisi szyld z zupelnią inną nazwą firmy:/ Niekte firmy mają juuż tak złą opinię, że boją sie nawet umieszczać w ogloszeniach swoją nazwą bo choć w wyszukiwarkach często nic na ich temat nie znajdziesz, to na całe szczęście w róznych portalach nieraz rózne opinie można spotkać. Dzięki netowi raz zaosczędziłam pieniądze i czas nie jadąc na taki niby próny dzień pracy (od 8.00 do 18.30 :/) i każdemu radzę próbowac sprawdzać firmę w taki sposób. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Firma Kamex - Al. Wolności 33 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 17:45 Dzięki wszystkim za odpowiedzi. W sumie nie spodziewałem się wiele po tej firmie, zresztą mieli dzisiaj dzwonić w sprawie ewentualnej pracy i nie dzwonili. A ogłoszenia - faktycznie, lanie wody i zero konkretów. No cóż, ja sie złapałem:) Ale drugi raz się nie dam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś