Dodaj do ulubionych

Opinie - doktor Drapała

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 07:42
Jestem umówiona na wizytę do poradni alergologcznej w której przyjmuje dr
Drapała. Interesują mnie o nim opienie czy jest dobrym lekarzem?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: Opinie - doktor Drapała IP: 195.205.202.* 05.01.07, 09:53
      Byłam u dr Drapały kilka razy,ale nie zrobił nz mnie dobrego wrazenia.Zawsze
      przepisywał dziecku antybiotyk,choc nie do konca jestem przekonana czy byl
      potrzebny.Teraz jezdze z małą do Chorzowa i jest ok.Dodam,ze moje dziecko jest
      alergikiem.Pozdrawiam:))
      • Gość: ewa Re: Opinie - doktor Drapała IP: *.trustnet.pl 05.01.07, 19:41
        Nie radze do niego iść!Zle dobiera leki i nie ma pojecia o chorobach.
        • Gość: konrad Re: Opinie - doktor Drapała IP: *.realestate.net.pl 05.01.07, 20:18
          potwierdzam powyższe opinie.antybiotyk, nie zbada dziecka dokładnie, jak corka
          byla maleńka przpisal witamine A zamiast witaminy D. Dobrze ze babka w aptece
          sie zorientowala ze cos jest nie tak.
          A w dodatku bardzo niesympatyczny.
          Pozdrawiam
          • Gość: Doghed Re: Opinie - doktor Drapała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 20:26
            Potwierdzam równiez. Niemiły, niesympatyczny, chamski, zarozumiały, i robi focha
            jak się go o cokolwiek pyta. Wypisuje najdroższe lekarstwa i nie ma zmiłuj
            musisz kupić bo się pan doktor uniesie i Cię wyzwie heh nigdy więcej Drapały. Do
            tego jesli godziny pracy ma od... do... to nie licz ze siedzi w tym czasie w
            gabinecie i przyjmuje pacjentów. Ma inne ważniejsze sprawy na głowie hehehe
            • Gość: PAOLO Re: Opinie - doktor Drapała IP: 89.174.23.* 05.01.07, 20:35
              a ja tez znam dr Drapałe. Hmm co do jego braku kultury to czy ja wiem...hmmm
              pare razy bylem jego pierwszym pacjentem w danym dniu, zaprosil mnie od razu do
              gabinetu, przywital sie podajac reke! pierwszy raz sie z takim czyms spotykalem
              u lekarza:)Rok tem,u zlecil mi przeswietlenie pluc, przyszedlem do niego, gdy
              juz konczyl prace, aby zerknął na zdjecie-przyjąm mnie mimo, iz sie spieszyl
              juz do drugiej przychodni. Faktycznie - jest troszke zawiany;))))) I mi tez
              zapisywal antybiotyki przy kazdej okazji i to zawsze ten sam:)))) I to co jest
              wkurzajace u niego to to, iz sie ciągle spoznia!!!!:))))))) Jak bylem u niego w
              poradni alergologicznej to opoznienie siegalo kiedys ponad godz:))))
              Dr Drapała nigdy mnie nie potraktował w sposob chamski, niekulturalny....zawsze
              elegancki, troszke powazny, czasami zazartuje na swoj temat:) No nie
              wiem...taki sredni lekarz:)
            • Gość: PAOLO Re: Opinie - doktor Drapała IP: 89.174.23.* 05.01.07, 20:36
              a co do tych najdrozszych lekarstw, to jak siedzi w poradni alergologicznej to
              ciagle do niego przychodzą jacyś przedstawiciele co sie zawsze wpychaja na
              krzywy ryj, nawet nie przeproszą, aby mu ten zas...y kubeczek zostawic:(
      • Gość: P Re: Opinie - doktor Drapała IP: 89.174.23.* 05.01.07, 20:40
        skoro stac Pania na dojazd do Chorzowa to na te kilkanascie zlotych wiecej do
        tego antybiotyku co On przepisze to chyba tez...rozumiem, ze byc moze to sa zle
        leki, nie zbyt dobrze dobrane, ale nie trzeba zaraz jechac do Sosnowca....w
        Czestochowie jest duzo alegrologów...
        • Gość: Leda Re: Opinie - doktor Drapała IP: *.trustnet.pl 06.01.07, 18:03
          na pierwszej wizycie oki,tylko zawsze te antybiotyki i brak poprawy-jest mily
          bo zalezy mu na prywatnym pacjencie pozniej jezdzi sie do niego prywatnie to
          leki juz tansze tylko szkoda ze nie bylo poprawy i kazal uspic kotka i robic
          testy dziecku jeszcze przed ukonczeniem 2 roku zycia a bylo to dziesiec lat
          temu,w poradni wynoisly i nie punktualny,wypisuje recepty swoim bez kolejki,nie
          jest to lekarz z powołania ,nie radze rutyniarz-szkoda czasu i zdrowia a
          szczegolnie dziecka
    • Gość: Pacjent. Re: Opinie - doktor Drapała IP: 89.174.23.* 07.01.07, 11:41
      Bardzo dużo na nie a dlaczego nic nie ma na tak.
      Byłem pacjentem i nie zgadzam się z tymi opiniami.
      Nie tylko mnie ale i moim najbliższym pomógł. W pewien sposób to my pacjenci
      nieraz nie wiemy czego to tak naprawdę nam potrzeba. Kultura osobista to nie
      wszystko. nie myślę w tym przypadku bronić lekarza , y Czekając w kolejce to
      się nasłuchałem aż uszy więdły a po wizycie wszyscy , którzy wyszli to polecali
      innym . Jak to się ma do tych wypowiedzi?.
      • Gość: zniechecona Re: Opinie - doktor Drapała IP: *.trustnet.pl 12.01.07, 19:40
        Ja nie mogę zgodzic sie z tymi milymi opiniami,moje dziecko zostalo żle
        potraktowane przez tego pana i zostaly przepisane zle antybiotyki,zmienilam
        pediatre i juz jest bardzo dobrze.Zapewne jak mu sie chce to jest mily ale nie
        dla kazdego.
    • Gość: mama Re: Opinie - doktor Drapała IP: 212.76.37.* 08.01.07, 00:08
      ja tez nie zgadzam sie z tymi krzywdzacymi opiniami.Doktor Drapala jest w
      porownaniu z innymi pediatrami bardzo mily i poswiecil mojemu synkowi bardzo
      duzo czasu.Nikt nie byl w stanie pomoc Antkowi a on go swietnie
      zdiagnozowal.Bada kazde objawy,zawsze bada uszy,co nigdy nie zdarza sie
      pediatrom na zwyklej wizycie w przychodni.Z czystym sumieniem POLECAM.
      • Gość: mamamaćka Re: Opinie - doktor Drapała IP: *.trustnet.pl 13.01.07, 14:57
        Jako dziecko byłam pacjentką dr. Drapały i pamiętam, że prawie każda wizyta
        kończyła się przepisaniem zastrzyków, dlatego płakałam już na sam dźwięk jego
        nazwiska. Teraz zdarzyło mi się kilka razy iść do niego z moim synem (gdy nie
        było mojego lekarza) i pan doktor rzeczywiście zawsze przepisuje antybiotyk.
        Zawsze też bada uszy i prawie zawsze stwierdza zapalenie ucha (nie tylko w
        przypadku mojego dziecka, wiem to też od koleżanek). Osobiście mam większe
        zaufanie do lekarzy, którzy bardziej powściągliwie podchodzą do leczenia
        antybiotykami i przepisują je już w ostateczności.
    • Gość: Paolo Re: Opinie - doktor Drapała IP: 89.174.23.* 13.01.07, 17:03
      ehehe ciekawe jak te wszystkie opinie skomentuje dr. Drapała jak to kiedys moze
      przeczyta:))))
    • mamis79 Re: Opinie - doktor Drapała 18.07.16, 12:11
      Ja leczę 3 swoich dzieci u dr Drapały w wieku 15, 12, 9 lat jedno jest alergikiem, nie zgadzam się że jest chamski. Uważam że na Zana w przychodni to jedyny kompetentny pediatra z niesamowitą intuicją.
      Wiele razy uratował mi dzieci przed szpitalem.
      Owszem doktor przepisuje antybiotyki i rzadko są tanie ale efekt jest natychmiastowy i zawsze pomoże.
      Dr Drapała ma jedną ważną zaletę jak dziecko jest chore i trzeba przyjechać do domu w nocy to po prostu jedzie no chyba że ma dyżur.
      To jedyny lekarz jakiego w Częstochowie znam który nie oszczędza na diagnostyce ( badania z krwi).

Dziwi mnie jak niektórzy z Państwa piszą że lekarz nie przekonał ich że antybiotyk powinien być zastosowany to naprawdę smutne.
      To ma pomóc dziecku a nie rodzicowi.
      Niestety ludzie chodzą do pediatry i oczekuje że zostaną obsłużone jak w banku, no a później kończą w szpitalu jak patologia a dziecko się meczy.
      Przepraszam za porównanie ale mamusie tipsiary mają takie pojęcie o wychowaniu dzieci.

Jeśli chodzi o alergologa to w Katowicach musiałam czekać na testy 7 miesięcy.
      Dr Drapała w przychodni robił testy u syna co wizytę z odstępem co 1,5 miesiąca panel pokarmowy, trawy, drzewa, grzyby, zwierzęta co ważne na fundusz.
      Przy okazji testów okazało się ze infekcja ucha nawraca się bo syn jest uczulony na grzyby.

Ja polecam rozsądnym rodzicom jako pediatrę i jako alergologa
      • taniarada Re: Opinie - doktor Drapała 22.07.16, 09:51
        Na każdego lekarza można coś znaleźć .Pełno jest rozżalonych pacjentów .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka