diabel_piszczalka 14.01.07, 23:19 Trochę więcej się spodziewałem po pokazach starych samochodów i walk rycerskich, ale atmosfera była świetna, piknikowa:) Zdjęcia, W.O.Ś.P - Częstochowa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
diabel_piszczalka Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy zagrała p 14.01.07, 23:22 I na dodatek smaczek filmowy znaleziony na youtube. Jeśli któraś szuka na forum partnera do tańca...:) www.youtube.com/watch?v=pt4wdDAGtNk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JanGoł Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy zagrała p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.07, 10:16 A w Myszkowie też była licytacja. Wzięła w niej udział cała plejada polytyków różnej maści z Myszkowa z parlamentarzystami włącznie. Pani poseł Wiśniewska wylicytowała kilkakrotnie kubek, który w sumie zasilił konto Orkiestry o ok. 700 zł. Wpłacający te pieniądze radny Sejmiku Skąskiego Andrzej Hutnik powiedzial do mikrofonu, że na ten "wkład" złożyli się wszyscy obecni na sali notable. Na cóż! Było ich tylu, że mogli się złożyć po niecałej stówce. I okazało się po co te miernoty przychodzą na Orkiestrę. Nie po to aby swoim autorytetem (ha ha! O czym ja pisze?!)wesprzeć szczytny cel, ale żeby się pokazać maluczkim. To wszystko umyka uwadze mieszkańców do czasu... Wystarczy, że ktoś z obecnej władzy zabierze gło i już wiadomo kogośmy wybrali. Włos się jeży, a wyrzuty sumienia za oddane głosy każą się na nich wyrzygać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (;/) !!!!!! muza byla "the best" !!!! IP: *.21.pl 14.01.07, 23:37 ..nie no sorry...ale z muza to przesadzili...po prostu lipa, to-tal (malo powiedziane)....naturalnie zaraz jakis "metal" mi wjedzie zebym sie odp*** od ich muzy ...tylko jedno mnie zastanawia ... jak sie k*** przry tym bawic ;/;/;/;;/ ... ale coz skoro kogo "jara" zyganie do mikrofonu... RISPECT ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: !!!!!! muza byla "the best" !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 00:17 Powiem ze licytacja byla grubA!!! 61 zl za koszulke! Naprwde majatek! Panowie sie o nia bili <lol500900> Mieli gest zeby sypnac 61 zl ... :/ MAKABRA! Zalowalem ze mnie nie bedzie w czewce ale teraz niezaluje :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bla Re: !!!!!! muza byla "the best" !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 10:10 idź kretynie posłuchaj ich troje, troche szacunku proletaryat jest z orkiestra od pierwszego finału, ale co ty możesz o tym wiedzieć, a jak się chciałeś pobawić w swoim stylu to trzeba było do remizy na dyskotekę się wybrać a nie na koncert, jeden z lepszych finałów w cz-wie i chyba pierwszy raz nagłośnienie było całkiem ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Ciekawe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 23:51 Ciekawe jakie monety można wrzucic do butelki po winie... co za egzaltacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacob Mason Re: Ciekawe IP: 80.54.171.* 15.01.07, 08:34 Ave, Osobiście odebrałem kilka słoiczków, woreczków oraz butelkę w kolorze zielonym, wypełnioną po brzegi monetami. Ludzie mają fantazję, dzięki której przychodzą im tak zwariowane, ale jednocześnie genialne pomysły. Pozdrawiam Sztabowiczów i wielkie dzięki dla wszystkich Wolontariuszy, Sie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seba2418 Re: Ciekawe IP: 80.54.171.* 15.01.07, 09:19 SiemQa. Sam zbieram miedziaki do butelek po winie. Mam juz 12 butelek wypchanych miedziakami. Piateki nie chca wchodzic, ale jedno i dwugroszowki mieszcza sie doskonale. Final bys super. Z dziewczyna bawilem sie, jak nigdy dotad. Swiatelko bylo niesamowite, a Proletaryat dal czadu! Wiecej takich Finalow, mniej "wron" ;-), ktore ze sceny przepedza sie gwizdami. Nara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Szlag by trafił tą imprezę! Zablokowała ulice IP: *.prenet.pl 14.01.07, 23:54 Nie można było przejchać, przez plac Biegana z chorym lediwe siedzącym w aucie gościem, bo korek jak nie wiem, a młodzież szła jakby nieobowiązywały w ogóle przepisy ruchu drogowego! Tu ratuje sie niby ludzi, a gość przekręcił by mi w aucie bo jechałem 2 Aleją z 20 minut! W trakcie pielgrzymek miałem podobne zdarzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vito Re: Szlag by trafił tą imprezę! Zablokowała ulice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 12:23 A to przepraszam, nie dowiedziało się biedactwo że na finał plac będzie zamknięty? Nie zwalaj na kogoś winy za swoje niedbalstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy zagrała p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 00:18 Powiem ze licytacja byla grubA!!! 61 zl za koszulke! Naprwde majatek! Panowie sie o nia bili <lol500900> Mieli gest zeby sypnac 61 zl ... :/ MAKABRA! Zalowalem ze mnie nie bedzie w czewce ale teraz niezaluje :] Odpowiedz Link Zgłoś
malarz2 Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy zagrała pię.. 15.01.07, 00:58 Siedządz w domu słyszałem całość. I najlepiej wypali Rażeni Piorunem. A co do muzyki. Na WOŚP zarabiają najwięcej... znane zespoły. Więc niech publiczność nie nażeka. Bo znając życie częstochowskie kapele grały za free a znane skasowały conajmniej po 10 - 20 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Babcia Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy zagrała p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 11:55 Bylam i tez mam kilka ladnych zdjec /z lotu ptaka..z diabelskiego mlyna/ ale nie umiem tego wkleic a szkoda. Nie wiem tylko jak byly dawane wygrane losy z autokaru? Fanty nie mialy nr. losowych.Widzac co KTO dostaje uznalam ze chlopcy dawali w/g wlasnego uznania......ale coz...KAZDY LOS I TAK WYGRYWAL:D Ogolnie zainteresowanie chyba o wiele mniejsze jak w latach ubieglych A ile kasy zebranow miescie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy zagrała p IP: *.icis.pcz.pl 15.01.07, 12:00 W centrum miasta ludzi bylo zdecydowanie wiecej niz w latach ubieglych - dopisala pogoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julian Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy zagrała p IP: *.chello.pl 16.01.07, 18:28 wlasnie dlaczego podczas finalu hipokryzja siega zenitu? Mysle o honorariach -i to ogromnych, czesto wiekszych niz za zwykly koncert- gwiazd wieczoru, a dobre mlode zespoly graja za stowke czy dwie,... Watro napisac ile wydano na zespoly, skad na to byly pieniadze i jakie byly proporcje - pewnie 90- do 10- dla zespolow "gwiazd" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy zagrała pię.. IP: 212.160.86.* 15.01.07, 12:35 Muzyka była bardzo fajna prucz Proletarjatu mojm zdaniem taka muzyka na WOSP nie pasowała. Klimat jak zawsze na WOŚP bardzo sprzyjający zabawie nawet przy takim zimnie, ale Pana Tadeusza Wrone zgromadzeni przyjeli w sposób nie godny gdyż jednak wybrali go na nastepną kadencje no ale są ludzie i ludziska i nie którym troche brak kultury osobistej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art A ja nie daję na orkiestrę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 12:57 Nie daję , nie dawałem i nigdy nie dam. Co miesiąc płacę na ubezpieczenie zdrowotne i uważam że powinno to wystarczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krecik Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy zagrała pię.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 17:21 Bo masz po prostu jakies dziwne nawyki i małe serce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy zagrała p IP: *.prio138.trustnet.pl 15.01.07, 17:30 Wielka manipulacja ludźmi zagrała kolejny raz. Jakim samochodem jeździ Owsiak? ile odprawy biorą samorządowcy? ile zarabiają pracownicy wszelkich fundacji? Zarabiam 1400zł brutto jak większość, pomagam osobom będącym w gorszej sytuacji niż ja ale tylko moim znajomym. Ale cóż róbta co chceta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medalik Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy zagrała p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 18:30 Świetna akcja,jedna z niewielu okazji by dać coś od siebie,wielki szacuneczek dla wszystkich którzy zbierali i dawali kasę.W tej całej akcji chodzi oto żeby pokazać że ma się serducho,co cię obchodzi jakim autem jeżdzi Owsiak,zobacz jakimi furami jeżdżą księża i jak rozpieprzają kasę na lewo i prawo.Nie można oglądać się tylko na państwo,bo nawet w najbogatszych krajach są fundacje które pomagają ludzią.Po prostu masz ochotę komuś pomóc to pomagasz, niechcesz to nie dajesz to jest kwestia podejścia do życia,wg. mnie niema nic lepszego gdy człowiek pomaga człowiekowi i powiem wam szczerze że wogóle mnie nie interesowało jakie będą zespoły i inne atrakcje,bo przecież nie one są istotą WOŚP.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy zagrała p IP: *.prio138.trustnet.pl 15.01.07, 20:59 Na specjalistyczny sprzet do szpitali żebrze sie pieniadze, a państwo lekką ręką wydaje 40 mln zł na pomnik pychy kleru, czyli Świątynie Opatrznosci. Róbta co chceta Odpowiedz Link Zgłoś
harry1983 Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy zagrała p 15.01.07, 21:21 Gość portalu: zorro napisał(a): > Na specjalistyczny sprzet do szpitali żebrze sie pieniadze, a państwo lekką > ręką wydaje 40 mln zł na pomnik pychy kleru, czyli Świątynie Opatrznosci. Róbta > > co chceta Taką sobie władze wybrali - mogli ruszyć dupe na wybory, zamiast narzekać. A jeśli chodzi o WOŚÞ to jak najbardziej popieram - w tym roku także aktywnie, i wolę dać na WOŚÞ, niż klerowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N.I.P. Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy zagrała p IP: 89.174.23.* 16.01.07, 20:46 ...mieszasz fakty !!!(...zwyczajnie gó.. masz do powiedzenia i szukasz jakiegoś sposobu żeby zaistnieć, nudna katarynko) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N.I.P. Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy zagrała p IP: 89.174.23.* 16.01.07, 10:43 "zorro" ty nudziarzu już co najmniej trzeci raz napisałeś ten sam tekst, wymyśl wreszcie cos nowego (..bo na coś mądrego raczej nie ma co liczyć !!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Axl Zorro ma racje IP: *.prenet.pl 16.01.07, 12:22 Trzeba przejżec na oczy a nei iśc za masą z prądem, a kler jest jeszcze mniej wart. A najlepszy biznes dzisiaj, to róznego rodzaje fundacje, na pomaganiu innym najlepiej się zarabia. Ja nei musze się obkleić serduszkami żeby wszyscy widzieli bo dałem pare groszy w roku, pomagam na co dzień i nie oczekuje że będą mnie za to chlubić i palecami pokazywać mówiąc: Ten to dobry człowiek, pomógł duzo ludziom! Pomaga się anonimowo i bez poklasku. Nie po to by sobie od podatku odliczenia zrobić, żeby inni widzieli serduszko na klacie, albo żeby w telewizji kogoś hołdowali z tego powodu. Jakby każdy zajął się w życiu pomaganiem choćby jednej osobie, to nie było by dzisiaj tym ludziom tak ciężko jak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N.I.P. Re: Zorro ma racje IP: 89.174.23.* 16.01.07, 12:36 Czy możesz mi wobec powyzszego powiedzieć w jaki sposób pomagasz ? bo ja nie widze w naszym kraju alternatywy dla "WOŚP" przynajmniej w skuteczności działanie. I niby dlaczego nie oznaczać serduszkami ?(..na marginaesie dodam,że ja dołożyłem się a "serduszka" nie nosilem ) Uważam ,że tam gdzie są co najmniej dwie osoby i duża publiczna kasa, powinno odbywać się wszystko jak najbardziej jawnie,bo anonimowo to wiele pieniążków ucieka z różnych fundacji na cele nie związane z jej działalnoscią.(delikatnie mówiąc) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Zorro ma racje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 14:19 kupuj jeszcz produkty takie i takie a pomagasz dzieciom śmiech i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N.I.P. Re: Zorro ma racje IP: 89.174.23.* 16.01.07, 15:00 Czytaj ze zrozumieniem !!! GłąBIE !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: Zorro ma racje IP: *.prio138.trustnet.pl 16.01.07, 18:06 nerwowy jesteś przyklej sobie serduszko na czoło może będziesz lepszym człowiekiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N,I,P, Re: Zorro ma racje IP: 89.174.23.* 16.01.07, 20:37 a ty nudny !!!!(...i nawet serduszko ci nie pomoże) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zorro ma racje IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 13.01.08, 14:05 i nadal gra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty WOŚP Re: Zorro ma racje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 10:39 gra? toć to żebranina i tyle. Lis 140 tys miesięcznie posłowie też nie mało prezesi spółek he he ..... szkoda pisać . Polacy muszą mieć Rydzyka, Owsiaka he he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gehard posłowie forsą kieszenie wypychają, ale dzieci IP: 213.76.167.* 14.01.08, 20:10 to prawda, że posłowie i szefowie spółek forsą kieszenie wypychają i akcja troche przypomina żebraninę, ale zdrowie dzieci jest najważniejsze. I dlatego dopóki bedziemy żyli w chorym państwie,które małego obywatela ma w nosie, dopóty takie akcje muszą być prowadzone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy zagrała p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.08, 23:04 a widzisz, ty może wolisz dać na kolejny kościół lub jak niektórzy wesprzeć ojca kierownika z piernikowego miasta. A ja preferuje pomoc poprzez WOŚP. W porównaniu chociażby z CARITASEM wypadają lepiej w "kosztach operacyjnych" i pozyskana przezni nich ZŁOTÓWKA jest efektywniej wydana aniżeli prawdopodobnie każdej innej fundacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziemowit Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy zagrała pię.. IP: *.chello.pl 16.01.07, 18:21 szkoda, ze gazeta nie zauwazyla wszystkich imprez towarzyszacych tegorocznego finalu, a bylo ich naprawde sporo - i na nich dzialo sie wiele ciekawego - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościnie Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy zagrała p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.07, 22:35 Zgadzam się z ziemowitem, nawet wzmianek nie było np. o "walce" rycerzy albo o samochodach zabytkowych... ale cóż wolą pisać o psich kupach , niż promować takie akcje, w zeszłym roku było więcej info o WOSP przed i zarówno po niej ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy zagrała p IP: *.stk.vectranet.pl 24.01.07, 12:31 wlasnie czemu nie ma np fotek ze zjazdu starych samochodow!!! moj chlopak byl na nim naszym garbuskiem...bylo 11 aut...furrore zrobily wlasnie garbuski ( nasz i naszych znajomych) no i warszawa przepiekna...a trabanty tez byly niczego sobie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: premier fiku miku Przepraszam bardzo, ile pensji ma p. Owsiak? IP: 213.76.167.* 13.01.08, 14:25 Mam pytanie, gdzie znajdę informację, ile pensji ma miesięcznie p. Owsiak i z jaką firmą ma podpisaną umowę o pracę? Jak mam wspomóc jego Fundację, chciałbym wiedziec kto jest w zarządzie i jak wysokie pobory pobierają jego członkowie. Lubię wiedzieć na co mam płacić. A po drugie. Dobrze, że są takie akcje jak Orkiestra, ponieważ rządzący od 16 lat, czy to z lewicy czy z prawicy, nie potrafili rozwiązac problemu służby zdrowia i wygospodarować pieniędzy na specjalistyczny sprzęt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loki Re: Przepraszam bardzo, ile pensji ma p. Owsiak? IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.08, 15:10 p owsiak ma wlasna firme zajmuje witrazami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: car Re: Przepraszam bardzo, ile pensji ma p. Owsiak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.08, 15:16 jest zajebiscie, moze juz czas skonczyc p.Qwsiak?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima Re: Przepraszam bardzo, ile pensji ma p. Owsiak? IP: *.d4.club-internet.fr 13.01.08, 15:21 Gosc jest Super Artystą. Artystą Zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
segel Re: Przepraszam bardzo, ile pensji ma p. Owsiak? 13.01.08, 15:28 www.wosp.org.pl/fundacja/index.php/18/2 poczytaj sobie Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy zagrała p 13.01.08, 19:23 I w hołdzie ubiegłoroczny watek, przyjemnie wspominam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy zagrała p IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 13.01.08, 20:50 wiadomosci.onet.pl/1,15,11,39159557,106494760,4430056,0,forum.html Odpowiedz Link Zgłoś