Dodaj do ulubionych

kurczak jak z KFC

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 09:37
Proszę podajcie mi szybciutko przepis na pieczone-smażone udka z kurczaka by
były jak w kfc.Udka-ćwiartki mam,frytownicę by frytki były też, tylko nie wiem
jak przyrządzić-przygotować kurczaka by był jak w kfc,smażyć go we frytownicy
?na patelni?.Podajcie proszę przepis-sposoby.Obiad blisko,przyjdzie i lubi
kurczaki , a tu ???? .Nie chcę kupować, co samej się zrobi to bardziej z
serca.Dziękuję z góry za rady.pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • Gość: promycze_kk Re: kurczak jak z KFC IP: *.207.inds.pl 18.01.07, 09:40
      www.kuchnia.o2.pl/ tutaj bylo kiedys kilka przepisow na takiego kurczaka
      poszukaj
      • Gość: monika Re: kurczak jak z KFC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 18:21
        >Re: kurczak jak z KFC
        Autor: Gość: promycze_kk IP: *.207.inds.pl
        Data: 18.01.07, 09:40<
        -zrobiłam wg przepisu mwalczak zamieszczonego w "kuchnia". Bardzo
        dobre(oczywiście przyprawy własne wg uznania paryka,czosnek ,itd).
        Dziękuje ,jemu też smakowało i koniecznie chce bym go teraz uczyła.Jeszcze z tym
        poczekam, a co?!. Dziękuje i polecam.P
    • Gość: hipno czy przemawiaja do ciebie te zdjecia? :D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 09:41
      czy przemawiaja do ciebie te zdjecia? :D

st.blog.cz/z/zzzviratkaaa.blog.cz/obrazky/2280581.jpg
      www.4to40.com/images/fastforward/apr2001/McChicken2.jpg
      :)))

• Gość: lakomy Re: czy przemawiaja do ciebie te zdjecia? :D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 12:43
        fajne gdzie to mozna zjesc
    • Gość: amator Re: kurczak jak z KFC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 09:45
      akurat wczoraj na discovery był o tym program a wnim taki oto przepis:

kawałki kurczaka posolić, popieprzyć, popaprykować.
      obtoczyć w panierce z mąki i bułki tartej.
      potem wrzucić na głęboki olej (tutaj był rzepakowy) na 5 min.
      następnie tak zarumienione kawałki wkładamy do rozgrzanego piekarnika 220 C i
      pieczemy ok 20 min.
      smacznego
    • Gość: January Re: kurczak jak z KFC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 09:48
      Po co robić coś, co przypomina coś innego? Lepiej iść i kupić orginał niż
      zadowalać się erzacem.
      • prefuse Re: kurczak jak z KFC 18.01.07, 09:52
        Dusia blefuje a January ma rację.
        • Gość: mag Re: kurczak jak z KFC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 10:14
          powiem ci żę u nas w KFC smaży się kurczaki w bardzo wysokiej temperaturze i
          bez odpowiedniej maszyny i przypraw nie wyjdzie ci to. dlatego ze temp
          smarzenia jest ok 340 stopni.... pozdrawiam i zapraszam do KFC
          • Gość: monika Re: kurczak jak z KFC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 10:54
            Dziękuję za już napisane rady.Może jeszcze ktoś,coś mi doradzi?Dzięki.
            >Nie chcę kupować, co samej się zrobi to bardziej z
            serca.Dziękuję z góry za rady.pozdrawiam,< .
            • Gość: Bleeeeee!!! Re: kurczak jak z KFC IP: 80.54.173.* 18.01.07, 12:21
              Ludzie nieżryjcie tego g..na!!!Robiłem wszelkie skrzydełka,nóżki itp.w Londynie
              (sposób taki sam jak w Polsce).Przyznaje się, wcześniej z braku laku zadarzyło
              się kilka razy ,że i Ja próbowałem tej "kupy"...do czasu,kiedy to przyszło mi
              przygotowywać ten "złocisty smakołyk".Jeden smród i zaraza,mięso z dostawy
              przyjmowało barwę od różowej(te najświeższe)przez wszelkie odcienie żółci i
              zieleni(te standardowe)po...i teraz bez ściemy,sino-filetową te( po
              wyselekcjowaniu tych zupełnie ciemnych)również trafiały do smażenia.Z początku
              wydawało się to niemożliwe,że to coś wogóle jest kupowane i pożerane przez
              klientów skoro na sam widok powinno zniechęcać do konsumpcji(kolor).Jak się
              okazało padlina jest kilkakrotnie płukana,najpierw w samej wodzie,póżnie z
              jakimś roztworem(dokładnie nie powiedziano mi co to było)w postaci białego
              proszku,dalej dokładnie obtaczany we wszelkich "porzyprawach" i na koniec w
              tej "słynnej" panierece.Następnie trafia do specjalnej komory po to aby
              zaczerpnąć relaksacyjno-odświeżającej kąpieli w tłuszczu (no name)o bardzo
              wysokiej temperaturze i tak po całej rekonwalestencji trafia na talerze
              wygłodniałych klientów .Za każdym razem jak tylko wspomnę o tym ścierwie to mi
              się zbiera na wymioty ...bleeeee,fujjj.....
              Jeśli ktoś nabierze ochoty na tego typu rarytasik,to serdecznie odradzam,a
              jeżeli już to zrobić to w samemu-z świeżego kurczaka ,w domu!!!!!!!!!!!!
              • Gość: z Re: kurczak jak z KFC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 18:09
                bardzo proszę

bardzo polecam

allegro.pl/item155872837_hot_spicy_panierka_z_marynata_do_kurczaka.html
              • Gość: MUNDRY Pie..cie Hipolicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 23:56
                To te ludzie co to żrom to majom bardzo twarde żołądki co najmniej jak krokodyle
                żrom nadgnitom padline i nic im nie jessss!!! Człowieku zacznij żreć trawe i nie
                pie..wiecej glupot albo w ogole przestan jessssscc bo takie spiski na twoj
                zolondek ONI robiom kilkanascie razy dziennie. Co tam spisek to jest prawie jak
                zamach.ONI
              • Gość: byly pracownik Re: kurczak jak z KFC IP: 212.87.241.* 15.04.07, 12:40
                co ty pieprzysz?? chyba sie nazarles frytury zamiast miesa i wypalilo ci mózg!!!!
                pracowalem tam prawie 5 lat i wiem jak to sie robi.Tam jest taki tego przemial
                ze nie ma czasu zeby sie zestarzało.Owszem czasem zdarzały sie dziwne rózne
                rzeczy ale to bylo sporadycznie.To sa jedne z niewielu knajp gdzie maja chopla
                na punkcie czystosći.Myslisz ze jak pojdziesz do niby restauracji to masz lepiej
                podane i niby świerze??? Nigdy nie wiesz co kucharz dodoał od siebie do głownego
                zbiornika a płacisz jak za żurek w sheratonie.. jak by w takiej restauracji jak
                kfc doszlo do karygodnych zaniedban to ucierpiała by marka na wielką skale a do
                tego wlasciciele nie dopuszcza wiec dbają o jakość tych że kurczakow.Co innego
                jast kwestia czy to jest zdrowe czy nie... ale zawsze mozesz isc na hot doga i
                przy okazji sprawdzic czy pani sprzedawczyni ma aktualne badania
                sanepidowskie...pozdrawiam
          • Gość: tymian Re: kurczak jak z KFC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.07, 23:36
            Hej Mag, a co to za skala?(tych stopni
            )?Jesteś na kuchni?Znasz może przepis?
    • Gość: ja Re: kurczak jak z KFC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 23:44
      Do Bleee- powiem ci ze cos w tym jest nie jadam tego czesto a nawet praktycznie
      wcale ale jesli juz zdarzy mi sie zjesc "wspaniałe" kurczaczki z kfc mam
      cholerne problemy zoładkowe;/ moze faktycznie wpychaja ludziom stare mieso
      • Gość: +- Re: kurczak jak z KFC IP: *.acn.waw.pl 18.03.07, 18:11
        > wcale ale jesli juz zdarzy mi sie zjesc "wspaniałe" kurczaczki z kfc mam
        > cholerne problemy zoładkowe;/ moze faktycznie wpychaja ludziom stare mieso

Skoro tyle ludzi tam je i jakos nie slychac zeby wiekszosc z nich miala problemy
        zoladkowe to znaczy, ze po prostu masz klopoty z zoladkiem.
        • Gość: monika Re: kurczak jak z KFC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 11:59
          wiele osób ma uczulenia żołądkowe na rózne przyprawy np.pietruszkę,paprykę
          chili, ...i inne dlatego proponuje wykonanie samej wg przepisu post.wyżej
          18.01.07. z własną modyfikacją przypraw.Nie jest to kfc ale też chcemy wykonać
          coś z własną inwencją.Smacznego.

Chcesz dokładnie jak w kfc udaj się tam,prawie-kup zestaw przypraw kfc,
          inaczej ale podobnie jak przepis wyżej.Pozdrawiam.
    • Gość: kucharz Re: Przepis mniam mniam IP: 208.53.138.* 16.04.07, 13:27
      www.snopes.com/photos/food/rats.asp
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka