Dodaj do ulubionych

Domowe Nalewki - Konkurs

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 17:25
Witam szukam chętnych do udziału w czerwcowym turnieju nalewek podczas
Jurajskiego Festiwalu Kulinarnego.Wszystkich pasjonatów prosze o kontak
amonit1@wp.pl
Na pewno jest w śród forumowiczów dużo osób robiących domowe nalewki :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: up Re: Domowe Nalewki - Konkurs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 09:49
      up
      • Gość: ... Re: Domowe Nalewki - Konkurs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 13:42
        Taaaaaaaaaaaaaaa , a CBA już ma namiary?
        • Gość: amonit Re: Domowe Nalewki - Konkurs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 13:48
          Produkcja nalewek jest jak najbardziej legalna
          • Gość: ... Re: Domowe Nalewki - Konkurs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 16:03
            Legalna? to zależy od ilości nawet bimber możesz robić jako destylat na własny
            użytek.Poprzedni post napisałem dla żartu.Sam robię doskonałą orzechówkę
            -nalewkę.Młode orzechy włoskie(poszatkowane) zasypuję cukrem ,następnie do tegoż
            czystego już syropu do;ewam spiryt 95% .Po kilku dniach są krople orzechowe i
            podstawa do nalewki wódki, którą możesz przygotować wg,swojego smaku %
            alkoholu.Pyszne,zdrowe,łeb nie boli( gdy w nadmiarze kosztowane).Polecam róbcie
            ale w umiarze kosztujcie(pije się delikatnie jak sok-likier a bierze,że .... .P
            • Gość: Amonit Re: Domowe Nalewki - Konkurs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 16:07
              Takie konkursy odbywają sie co rocznie np w Lublinie
              www.apetycik.pl/teksty.php?tekst=446&kat=20
    • Gość: up Re: Domowe Nalewki - Konkurs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 10:10
      up
      • Gość: up Re: Domowe Nalewki - Konkurs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 09:57
        up
        • Gość: up Re: Domowe Nalewki - Konkurs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 09:01
          up
    • Gość: AAA Re: Domowe Nalewki - Konkurs IP: *.CYLAB.CMU.EDU 24.02.07, 09:12
      Przestań upać ty alkoholiku !!!
      • amonit Re: Domowe Nalewki - Konkurs 24.02.07, 09:19
        Wiem że niektórym osobą wszystko kojarzy sie z jednym -jesli alkohol do picie
        do upadłego.Myslę ze warto cały czas mówic o kulturze i sposobie picia
        alkoholu,nietylko czystej zwyklej wódki
        • Gość: gela Re: Domowe Nalewki - Konkurs IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.07, 14:56
          Witam ja nie mogę wziąć w tym konkursie udziału bo jestem dopiero początkującą
          amatorką nalewek i pewnie nie mialabym szans ,ale chcialam się tylko pochwalić
          hi hi hi ,że w ubiegłym sezonie na owoce zrobiłam super nalewkę z pigwy i
          wiśniaczek.A taki wiśniaczek robi się ok.miesiąca Co prawda już się kończą
          zapasy ale taki malutki kieliszeczek nalewki w zimowe długie wieczory to
          naprawdę delikates.Nalewka smakuje w małej ilości bo trzeba umieć delektować
          się takim rarytasem.Pozdrawiam wszystkich amatorów nalewek!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka