Gość: kowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 21:20 chcę kupić Daewoo TICO i z tego powodu odwiedziłam kilka komisów samochodowych, a w nich sprowadzone audiki, vw itp. W gazecie ogłoszeń jak na lekarstwo, czyżby tylko giełda ????????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lee łeee: tico IP: 80.54.171.* 25.02.07, 21:47 czemu ogarnęło cię szaleństwo ? dlaczego chcesz kupic ten śmieszny pseudosamochodzik ? za te same pieniądze kupisz lepszy, wiekszy i bezpieczniejszy samochód przeciez ... -------------------------------------- janek wiśniewski padł ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoł Re: łeee: tico IP: 80.54.172.* 26.02.07, 21:59 opowiedz mi które auto jest lepsze , tańsze , większe , i nieśmieszne ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: łeee: tico IP: *.cn.com.pl 27.02.07, 20:21 mam Tico już 7lat i jestem bardzo zadowolona do jazdy po mieście idealny,przerobiłam go na gaz,więc tankuje też za grosze bo mało pali....i jest mało awaryjny!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fakir Re: tico IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 21:50 A ja planuję sprzedać swoje tico! Rocznik 98 - kolor biały, kopyto straszne! Wygrywam wszystkie starty z jakimiś tam alfa-romeami, czy mazdami. Na autostradzie pruję nim lekko 150 km/h. Pali 5,5 L/100 km. Tico jest wąziutkie, więc z parkowaniem nie ma problemów. Moje Tico ma 9 lat, więc ma trochę rys i tu i ówdzie widać rdzę; lakier też nie lśni! Lekko pęknięty (i klejony) reflektor. A poza tym jest o.k. Mogę go sprzedać o 500 zł taniej od ceny rynkowej (katalogowej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tk Re: tico IP: *.backiel.com.pl 26.02.07, 23:22 moje tico jest wąziutkie więc pomiesci tylko jeszcze jednego pasażera pod warunkiem ze bedzie siedział na tylnym rzędzie siedzeń ---> chciałeś dopisać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżizus 150km'/h IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.07, 23:56 Ej stary przy 150km/h w tym żelazku to chyba Ci się niebo otwiera. 150 to on leci, ale to może byc ostatnie 150 w Twoim zyciu. Mieć Tico to oszczednośc - przy dachowaniu skurcza się do rozmiarów pudła na ciało. Nic Cię tak nie obelpi jak blacha z Tico. Powodzenia szaleńcze!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżizus Re: 150km'/h IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.07, 23:58 Jeszcze jadno... A czy przy tej prędkości św. Piotr nie puka Ci w szybkę? A każdy zakręt to loteria 90% do 10%, że szurniesz uchem po asfalcie, przy czym asfalt ma 90%, Tico - 10%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aq Re: tico IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 10:46 Już ci uwierzę w te 150km/h ... maluchem pewnie jeżdziłeś 170km/h co? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowa Re: tico IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 19:52 jaki przebieg i jaka cena? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: tico IP: *.realestate.net.pl 17.04.07, 01:12 Wiesz co mam Alfe Romeo z ponad 100 konnym silnikiem koledzy mają tica, espera i reszte tego skośnookiego badziewia dla prostego ludu i jeszcze ani jeden nie dał mi rady, a mam tylko Alfe 145 z 103 konnym boxerem pod maską :) mam jeszcze jedną Alfe Romeo 33 z 90 konnym boxerem pod maską i też nie daje jej żadne tico rady ze startu obie alfy osiągają maxymalnie troszke ponad 190 km/h a ty twoja popielniczką pojedziesz tylko 150 i nie wiesz czy ci sie nie rozpadnie po drodze :) Nie wiem z jaka alfą sie scigałeś :) może z kompletnie rozwaloną jakąś :) a może ten co prowadził alfe wcale sie z toba nie scigał :P nie pisz więcej tak idiotycznych postów bo sie ludzie z ciebie śmieją oszczeć sobie wstydu. Masz racje jechałem ticami i ze startu wymiatają konkretnie bo małe autka i zwinne ale nie mów ze wziołeś alfe ze startu bo jak by ktoś z alfy podkręcił na II biegu koło 6 tys obrotów pod czerwone pole na obrotomierzu to szybko stracił bys ja z pola widzenia a przynajmniej widział byś ją bardzo daleko. P.S Przejedz sie jakąś alfa z silnikiem boxera lub Twin Sparka nie mówie o V-ce :) a jak sprzedasz tico to kup sobie alfe, wejdz na forum.alfaholicy.net Zapytaj prwadziwych alfistów jak to jest i poczytaj więcej o tych autkach. Powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: tico IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 07:19 na giełdzie też może by problem. Jak sprzedawaliśmy swojego to był jedynym Tikaczem na całej giełdzie. Do wyśmiewujących się : jeśli nigdy nie jeździliście - nie oceniajcie, bo choć teraz mam niby bezpieczniejsze i niby tańsze (tylko kupe droższe) auto to znowu przymierzam się do Daewoo(kwetsia marki nierozstrzygnięta jeszcze). O Tico mogę powiedzieć tyle: 1. Na trasie mieszanej ale większość jednak po trasie spalił 4,3 litra 2. Fakt zrywa się fajnie, później jest już trochę gorzej 3. Świetny w górach jeśli chodzi o to zrywanie wszystkie samochody zostawały daleko z tyłu i nie doganiały. Niestety hamulce trochę się grzeją. 4. Dużo miejsca z tyłu !!! 5. Kształt bagażnika pozwala na przewiezienie dużych paczek np. telewizor 31 w opakowaniu 6. Części tanie ale wymieniać też trzeba częściej 7. Rdza lubi Tico 8. Aha no i po dużym śniegu ciężka jazda, bo lekki i ma mały rozstaw kół 9. Czasem przy większych prędkościach ma się wrażenie, że odleci :-) Ogólnie bardzo fajny samochodzik :-) Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz2 Re: tico 27.02.07, 12:07 Zgadzam się ale nie jeżdże więcej niż 120 , wystarczy , pali średnio od nowości 4,64 na Shellu Jak trzeba to i więcej przewiezie a i więcej osoób max 5 ( bywało ) przejdzie , z wygodą gorzej ale przejedzie i to tanio. Warto kupic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: tico IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 20:54 ja tez mam tico. Nie sprzedam go, mimo ze wkurza mnie wylazaca rdza oraz slabe hamulce. Zaletą tico jest silnik: malo pali, nie psuje sie, bardzo zwawy. Ekonomiczny samochod, czesci tanie jak do malucha. Ja przejechalem 100 tysiecy km, sasiad 250 tysiecy bez remontu. Zajezdze tico do oporu i zezlomuje. i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
kolo1887 Re: tico 27.02.07, 20:59 nie zapychajcie tego forum o jakimś gó..anym Tico,wejdzcie na jakieś forum fan klubu Odpowiedz Link Zgłoś
barone Re: tico 27.02.07, 20:59 Ad. 5. Nie tyle kształt bagażnika, tylko drzwi. Jedynie niektóre auta typu kombi mogą się pochwalić lepszym "wejściem". Ad. 7. Nie jest tak źle, przynajmniej w tym, co ja miałem. Ad. 8. Kwestia wprawy. Ad.9. Szczególnie przy zbyt dużych prędkościach na zakrętach. Poza tym z resztą się zgadzam w 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: tico IP: *.apus-net.pl 02.03.07, 19:27 zobacz choćby w necie "Auto Bit" lub ta gazete na stacji ben. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 do castoramy po tico:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 20:05 A propo Tico:) wczoraj się dowiedziałem żeczy niesamowitej o tym samochodzie, przysłuchałem się rozmowie dwuch gości w alejkach, cytuję "a moje tico to pali 4 litry gazu na 100km" Ręce opadają. Za przeproszeniem jak bym chciał kupić taczkę to bym szedł do ogrodniczego lub do castoramy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: do castoramy po tico:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 21:34 Śmiejesz się z włAścicieli Tico, a byki ortograficzne robisz, jakbyś był niepiśmienny. hahaha Ten ton wyższości jest charakterystyczny dla wszelkiego rodzaju głąbów. Po błędach ortograficznych i buraczanym stylu ich poznacie. Jedno z drugim chodzi w parze. Prawdziwe disco-polo, napiszcie coś jeszcze, hahaha Odpowiedz Link Zgłoś