Dodaj do ulubionych

Uwagi zza kierownicy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.07, 22:40
Wrona weź się w końcu do roboty. To nieróbstwo, które prezentujesz Ty i twoi niekompetentni pracownicy doprowadza nas mieszkańców do szału. A głupawe tłumaczenia Kapsy są poniżej poziomu przeciętnie inteligętnego człowieka. Nic dziwnego, że Paweł Klimek odmówił współpracy w takim tandemie tępaków.
Obserwuj wątek
    • Gość: Obserwator uwagi stulatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 00:27
      jestes tak samo miły jak prawdomówny. o twojej kulturze nawet nie trzeba
      wspominac bo ja widac.
      ubawiło mnie stwierdzenie o powszechnie krytykowanycvh imprezach w centrum na
      placu. a ja myslałem ze wszystkim sie imprezy podobaja i chca ich jaka kania
      dzdżu. domyslam sie ze osoba która ma juz tyle lat na imprezy nie chodzi bo nie
      jest nimi zainteresowana.
      gratuluje redakcji publikowania podobnych "opinii". teraz czekamy na głos
      staruszki która denerwuje ruch uliczny, bo kiedys panie jak jeździły karoce to
      było cicho i zieleni duzo a teraz ten asfalt i asfalt.
      • Gość: nugat Obserwator życzę ci IP: 217.153.246.* 26.02.07, 09:09
        abyś dożył tych lat co pan Kosiba i tak obiektywnie patrzył na to co się dzieje
        wokół. Mam dużo mniej lat niż ten pan ale zgadzam się z jego wypowiedzią. A ty
        nie masz prawa go obrażać na forum. Taki jesteś odważny Obserwator? To podpisz
        się nazwiskiem i imieniem a nie chowaj się za nickiem. Ten temat został
        poruszony poto aby nam wszystkim kierowcom korzystającym z ulic w Częstochowie
        było lepiej i wygodniej. A nie poto abyś ty swoją wypowiedzią obrażał człowieka
        który historię częstochowskiej motoryzacji zna z autopsji. Jakoś nie widać z
        jego wypowiedzi żeby denerwował go ruch uliczny. Czytaj Obserwator ze
        zrozumieniem lub nie wypowiadaj się jeśli tego textu nie rozumiesz.Pan Wrona
        ciągnie kolejną kadencję.I co z tego będzie dla nas?? Kolejne wstęgi i zdjęcia
        wystawiane w hallu urzędu miasta?
      • Gość: Gość Re: uwagi stulatka IP: *.catv.net.pl 27.02.07, 17:03
        Widać że chyba masz problemy z czytaniem... Tam nie ma mowy o sprzeciwie w sprawie imprez na pl. Biegańskiego, ale o możliwości organizowania ich w innym miejscu...
    • Gość: Jakub Uwagi zza kierownicy IP: *.SILWEB.PL 26.02.07, 09:30
      Zgadzam się w pełni ze słowami Pana Stanisława. Mieszkałem w Częstochowie
      bardzo dułgo. Teraz mieszkam koło Bielska Białej, ale w moim mieście bywam co
      najmniej 2 razy w miesiącu. Jakie mam porównanie tych dwóch miast? Ano takie że
      niestety Częstochowa, miasto z dużymi aspiracjami, nie ma najmniejszych szans w
      przyciąganiu inwestorów, z taką siecią i stanem drog jaka jest obecnie. To
      smutne, ale dla mnie Częstochowa, stała się miastem zamkniętym, duszącym się w
      swoim sosie, z brakiem otwarcia na wszelakie inicjatywy, które mogły by
      pozytywnie wpłynąć na rozwój miasta.
      Smutne jest to, że stan dróg, ich ilość i jakość nie zmieniła się odkąd
      zacząłem jeździć swoim samochodem. (w porównaniu do Pana Stanisława jestem
      jeszcze żółtodziobem).
      Pytam jeszcze dlaczego jadąc ulią Warszawską, mijając granice Cz-wy, zaczyna
      się mordęga zawieszeń, poligon dla czołgów. Ulica PCK, do szpitala - koszmar
      drogowy, ulica Dąbrowskiego - przy Politechnice, ciasno, wszędzie poustawiane
      samochody. Tłok jaki panuje w szczycie w alejach jest czasami nie do opisania.

Pewnie moje pytanie pozostaną bez odpowiedzi, ale mam cicha nadzieję że kiedyś
      wrócę do mojego miasta, po którym będę mógł jeździć na równych, szerokich i
      bezpiecznych drogach.
      • Gość: mały Re: Uwagi zza kierownicy IP: *.cn.com.pl 26.02.07, 10:03
        Klasztor da sobie rade sam . A władze miasta powinny sie zajac
        problemami jego mieszkancow . I srodki przeznaczac na ten cel
        • Gość: Gość Poważny Re: Uwagi zza kierownicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 10:41
          Bardzo dobry artykuł.
          Z czego ma być dumny przeciętny szary mieszkaniec Częstochowy ?
          Miasto drugorzędne i powiatowe.
          W dodatku brak obwodnicy i brak perspektyw aby powstały w najbliższych 15 latach
          Wszystkie scieżki rowerowe nowowybudowane nadają sie do remontu i nikt nie
          odpowie karnie za to nieróbstwo.
          Szkoda zdrowia żeby siedzieć w tej dziurze resztę życia!

Sami widzicie ile lat Gościu przeżył w tym gó..e i praktycznie nic się nie
          zmienio na lepsze.

Co na to powiedzą nasi przywódy miejscy i Generalny zarząd dróg ???

Gratuluję ciekawego tematu
    • Gość: tocika Re: Uwagi zza kierownicy IP: *.eranet.pl 26.02.07, 22:15
      jak to w Częstochowie sporo się zmieniło. Sporo kasy publicznej
      wydano.Wiemy,gdzie jest środek Cz-wy za kupe kasy a komu to potrzebne. Na
      budynku downych "DELICJI" zamontowano monitor ciągle zepsuty i blędnie
      wskazujący za niesamowite pieniądze .A komu to? Lepiej jakieś dziury w jezdni
      zalatać. Bo tak naprawde niewiele się zmienilo.Pan St. Kusiba to jedyna
      wspaniała postac pamiętająca tak dobrze historie Czwy.Pan Stanisław został
      przez komune bardzo pokrzywdzony.Np upanstwowiono mu Autokomunikacje i walec za
      to dostał po dziś dzień,to fundament dzisiejszego MPK
      • Gość: x Re: Uwagi zza kierownicy IP: *.nso.pl 27.02.07, 08:19
        Dodaj, że fundament solidny skoro przetrwał komunę i wszystkich reformatorów
    • Gość: driver Re: Uwagi zza kierownicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 10:33
      od tylu lat leza zablokowane pod drogi fragmenty ziemi i nic. Poplanowali
      dwupasmowki w komunizmie, a dzisiaj nikomu sie nie chce d... ruszyc zeby z Unii
      pobudowac. A domow nie ma gdzie stawiac!
    • Gość: mieszkaniec Uwagi zza kierownicy IP: *.dip.t-dialin.net 28.02.07, 18:08
      Trzy Stare Tumany ,Wrona,iAugustn nic madrego nie wymysla
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka