Dodaj do ulubionych

Gdzie najlepiej kupić częsci komputerowe

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 15:24
Witam ...
mam zamiar ostro zmodernizować sojego dziadziunia "celeron 333MHz itp itd"
Gdzie radzicie dokonać konkretnych zakupów ...
Słyszałam o kilku sklepach w Częstochowie ... m.in
komputronik - ogólnopolski sklep, bino, x-kom,
Gdzie będzie najpewniej dokonac zakupów - nie chodzi mi tu akurat o to gdzie
bedzie najtaniej bo cena nie gra az tak zasadniczej roli ale aby częsci były
pewne w sensie legalnosci i gwaranta...

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • lookas.prv.pl Re: Gdzie najlepiej kupić częsci komputerowe 02.03.07, 15:29
      Bino, X-kom i Alsen (dawny Enterprise) są godne zaufania.

Komputronik zresztą też, ale to tylko filia sklepu internetowego o tej samej nazwie.

• vesslan Re: Gdzie najlepiej kupić częsci komputerowe 02.03.07, 15:40
      Ja polecam komputronika (Al. Wolnośći 27) i bino (ogrodowa)
      W tych dwoch sklepach robilem zakupy i jestem zadowolony ...
      Za komputronikiem przemawia ogólnopolska renoma - zwycięzca jednego z czasopism
      komputerowych na najlepszy sklep internetowy ( jakosc - cena ). Teraz otworzyli
      salon. Nigdy nie mialem problemów u nich z reklamacją.
      w BINO także super sprzedawcy, z którymi naprawde można się dogadać

• Gość: Zielony Groszek Re: Gdzie najlepiej kupić częsci komputerowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 16:26
        ODRADZAM PATROX-a od nich zepsula mi sie juz dysk twardy, nagrywarka DvD i
        chłodzenie karty graficznej a wszystko t w ciafu 1-3 miesiecy od wyjscia gwarancji
        • Gość: marcin Re: Gdzie najlepiej kupić częsci komputerowe IP: *.pcz.pl 02.03.07, 19:13
          dziwne bo ja mam 3 kompy z Patroxa i wszystko jest ok moze masz pecha po prostu polecam tez Bino i Media Kom na Krakowskiej 5 zaraz niedaleko Placu Daszynskiego
          • Gość: pentium Re: Gdzie najlepiej kupić częsci komputerowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 19:14
            komputronik
    • Gość: Anna Re: Gdzie najlepiej kupić częsci komputerowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 21:01
      dziękuję

zobaczę oferty w BINO i KOMPUTRONIKU

pozdrawiam
      • Gość: adek Re: Gdzie najlepiej kupić częsci komputerowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 21:37
        Idź do tych 3 sklepów o których wszyscy piszą czyli bino, x-kom, i komputronik i
        sama porównaj… a potem napisz co wybrałaś …..(ja wybrałem X-Kom i długo się nie
        musiałem zastanawiać )…….
        • Gość: gosc Re: Gdzie najlepiej kupić częsci komputerowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 22:08
          Co do x-komu robilem na poczatku tam zakupy ... póżniej cóż zawidołem sie
          strasznie ... obrosli w piórka i tyle ( moich dwoch znajomych tez spotakała
          niemiła niespodzianka )... Ostatnio porównywałem oferty cennikowe x-komu i
          komputronika - co dziwne komputronik okazal sie tanszy ...
          POLECAM KOMPUTRONIKA - najszersza gama oferowanego sprzętu i oczywiscie zero
          problemu z gwarancja czy reklamacja
          • Gość: jamtojest faktycznie dziwne IP: *.prenet.pl 03.03.07, 18:12
            cennikowo X-kom jest najtanszy, co wiecej duzo lepiej zaopatrzony od
            komputronika, jeszcze w patroxie maja niby duzo rzeczy (ale wiekszosc to
            pierdoly) zrzilem sie jak chcialem kupic zwykla myszke a w patroxie gosc mi
            wciskal jakiegos kaszalota z 10ma przyciskami i 2ma rolkami. Ostatnio szukalem
            ramu 512 Kingstona na DDR i co ?? 2 sklepy mialy na stanie:
            PATROX i X-kom - ten drugi o 15zl taniej.

Ale jezeli chcesz skladac kompa to tak naprawde nie ma znaczenia wszedzie
            poczekasz 1-3dni dni tylko przejdz sie po wielu sklepach zbierajac oferte, a na
            koncu sie targuj (dostaniesz chocby myszke gratis ale to zawsze 20-30zl w
            kieszeni- dodatkowo) :D
      • Gość: TytusRomekAtomek Re: Gdzie najlepiej kupić częsci komputerowe IP: *.centertel.pl 03.03.07, 16:26
        Ja wszystkim znajomym polecam x-kom, zwłaszcza teraz gdy mają salon z
        prawdziwego zdarzenia i nie ma takiego strasznego tłoku jak dawniej i jak na
        razie wszyscy są bardzo zadowoleni. Najlepiej będzie jednak jeśli sama
        przejdziesz się i porównasz profesjonalność i fachowość obsługi i SAMA
        podejmiesz decyzję. Pozdrowienia dla przemiłej Pani Mileny z x-kom-u.
    • Gość: ada Re: Gdzie najlepiej kupić częsci komputerowe IP: *.48.inds.pl 02.03.07, 21:46
      a co sądzicie o firmie ENTERPRISE ? bo od jakiegoś czasu jest u nich problem z
      serwisem.obsługa ,że szkoda gadać i wciskają kit na każdym kroku.bardzo się na
      nich zawiodłam i szczerze mówiąc nie polecam.
    • Gość: kb8 Re: Gdzie najlepiej kupić częsci komputerowe IP: 89.101.187.* 02.03.07, 22:22
      nie polecam X-kom czasami jakby ktos tam cos chcial - 'chlopcy' nie za bardzo
      dbaja o swoich Klientow gdzies zagubili swoj profesjonalizm o ile w ogole jego
      posiadali - mniejsza o nich.
      Polecam natomiast Komputronik na Wolnośći 27 i Bino przy Ogrodowej - pelen
      profesjonalizm w obu sklepach, w obu sklepach nie mialem najmniejszych problemow
      zarowno z gwaranacja/reklamacja jak i z 'dogadaniem' sie odnosnie ceny itd...
      Pozdrawiam.
    • Gość: Goniu Re: Gdzie najlepiej kupić częsci komputerowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 12:12
      x-kom to chachmenci-nie polecam tego sklepu !!Patroxa także nie
      polecam,proponuje Bino lub Komputronik.
      • Gość: bn Re: Gdzie najlepiej kupić częsci komputerowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 15:48
        Nie ma lepszego sklepu w Częstochowie od x-kom… kupowałem tam kilkanaście razy i
        zawsze bez problemów… o jakich oszustwach mówisz(Goniu), czy tak po prostu
        bezsensu piszesz?
      • Gość: Marek Waldorf Re: Gdzie najlepiej kupić częsci komputerowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 15:52
        To dość dziwne ponieważ ja się na nich nigdy nie zawiodłem, a robię tam zakupy
        od dłuższego czasu i na dość spore kwoty. Może nam napiszesz czym ci podpadli?
        Jak dla mnie są najbardziej profesjonalni i mają największą dostępność towaru i
        zawsze co jestem jest masa klientów, a to o czymś świadczy. Polecam X-KOM. Ktoś
        tu chyba robi reklamę komputronikowi a antyreklamę pozostałym firmom
        komputerowym z naszego miasta. Byłem ostatnio z ciekawości zobaczyć ten salon
        komputronika i jak dla mnie nie jest za ciekawie, 3 regały i mało towaru.
        • Gość: Tomek Re: Gdzie najlepiej kupić częsci komputerowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 16:01
          Oczywiście Marku masz racje ja tez kupuje w x-kom i zawsze było ok. i też mi się
          wydaje tak jak Tobie że to pisze konkurencja bo nagle zaczynają wychwalać
          komputronika, ja też tam byłem ( kompuutronik) tam prawie nic nie ma ale to już
          nawet nieważne obsługa strasznie średnia… zresztą tak jak ktoś wcześniej
          napisał można iść samemu i porównać jak w ogóle jest co porównywać.
          • henryczek-czewa Re: Gdzie najlepiej kupić częsci komputerowe 03.03.07, 16:07
            a co to są nielegalne części?:)

ja moge polecić BIS na Rakowie w wieżowcu kolo estakady. Sklep z długimi tradycjami i przystepnymi cenami. Wszystko co mam w swoim komputerze pochodzi z tego sklepu i nie narzekam. No, może obsługa mogłaby być czasem mniej zalatana i bardziej zaangażowana, ale poza tym jest ok
            • Gość: Bzdura! Re: Gdzie najlepiej kupić częsci komputerowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 22:18
              Idz do x-kom, solidna firma, nie zastanawiaj sie nad wynalazkami typu bino
              (maly, podrzedny sklepik) czy patrox (naciagacze). Kupilem tam notebook,
              okazalo sie, ze naped mial problemy z nagrywaniem plyt, notebook zostal
              wymieniony na inna sztuke w ciagu 5 minut. Przed zakupem dlugo szukalem na
              necie odpowiedniej ceny i okazalo sie, ze sa na miejscu i maja jedna z
              najlepszych cen. Poczytaj sobie opinie internautow
              www.opineo.pl/index.php?sklep=380
              Pozdro!
    • Gość: Anna Re: Gdzie najlepiej kupić częsci komputerowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 10:13
      Ile ludzi tyle opinii ...

Zbiore oferty ... przemyśle i podejme decyzje ...

Jedni piszą o tych inni o tych ...

dziękuję za wszelką pomoc

papapa
    • bolek_tolek Re: Gdzie najlepiej kupić częsci komputerowe 04.03.07, 15:02
      Ja tam od lat kupuje w Iner-esie na jesiennej i jakos nie narzekam :)
    • Gość: Anna Re: Gdzie najlepiej kupić częsci komputerowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 10:09
      Miałam napisać gdzie dokonałam zakupu ...

Po przemyśleniach ja i mój maż postanowiliśmy dokonać zakupu w komputroniku

pozdrawiamy i dziekujemy jeszcze raz za wszystkie rady
      • Gość: fanatyk CZEWA Re: Czy Raków Częstochowa powróci do II ligi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 19:40
      • Gość: zbyszek Re: Gdzie najlepiej kupić częsci komputerowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 20:31
        Napisz gdzie porównywałaś i czemu akurat komputronik ?
    • Gość: gocha Re: Gdzie najlepiej kupić częsci komputerowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 19:57
      www.bino.pl/
    • Gość: jacek Re: Gdzie najlepiej kupić częsci komputerowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 00:07
      ostatnio modernizowałem sprzęt ,podobnie jak ty wybrałem x-kom.Porownywałem ceny mają naprawdę tanio i sprzet sprawdzony dostajesz opakowania nie ma żadnago problemu gwarancja itp
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka