Gość: kami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 16:05 Mam mały problem. W zeszłym roku nie pracowałam i nie wiem czy mam zgłaszać to urzędowi skarbowemu, wypełniać jakieś dokumenty. Pomóżcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marcin_czwa Re: rozliczenia za 2006 IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.07, 17:19 Tylko w przypadku gdy miałaś zasiłek dla bezrobotnych, bo rozumiem że dochodów nie miałaś. Zresztą zadzwoń do Urzędu Skarbowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: rozliczenia za 2006 IP: *.39.inds.pl 08.03.07, 17:24 Alez oczywiscie . Z tego tytulu przysluguje ci do zwrotu 530 zl . Tylko nie wiem czy mozesz sama to uzyskac czy jesli rozliczasz sie ze wspolmalzonkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: rozliczenia za 2006 IP: 80.54.174.* 08.03.07, 19:11 a od kiedy to jest ze nie ma sie dochodow i jeszcze kase zwracaja , ja dwa lata temu tez nie mialam dochodow i nic nie skladalam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: rozliczenia za 2006 IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.07, 20:11 Żeby otrzymać zwrot musisz się rozliczyć wspólnie z współmałżonkiem, który miał dochody. Jest to 526zł. Jak się sama rozliczysz to zwrot nie przysługuje. Jeśli nie chcesz tych 526zł, to możesz nie składać pita wcale. Znam się na tym i tak jest jak mówię. Sąsiadom robiłem w tym roku pita i dziś właśnie mówili mi, że dostali zwrot na konto (przyszli z czekoladką). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: rozliczenia za 2006 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 20:22 Dokładnie jest to 530,08zł. Jeżeli nie miałaś żadnego dochodu nie musisz się rozliczać. Jeżeli masz męża to przy pewnych warunkach możesz sie z nim rozliczyć. Kwota wolna od podatku to 2790 i stąd to 530,08. Znaczy to też, ze osoba, której dochód był mniejszy niż 2790 nie musi się rozliczać, ale może to zrobić żeby odzyskać nadpłacony podatek. Odpowiedz Link Zgłoś
aronika Re: rozliczenia za 2006 08.03.07, 22:58 no i jeszcze jeden szczegol;) nawet przy wspolnym rozliczeniu, aby otrzymać zwrot podatku (jesli nie mialaś zadnych dochodów ) musi byc pokrycie w zapłaconym w trakcie roku podatku meza. Inaczej klapa. Nieuświadomionych optymistów informuję ze z US mozna uzyskać zwrot jedynie wtedy gdy wczesniej wplacono zaliczki. Nie ma zaliczek, albo zbyt niskie- nie ma zwrotu. se la vi;) Odpowiedz Link Zgłoś
szeniaa Re: rozliczenia za 2006 09.03.07, 07:40 no właśnie jeżeli np małżonek zapłacił zaliczek za mniejszą sumę to również mniejszy będzie zwrot znajomym wyszło 60 zeta i koniec więcej się nie da choćby skały z nieba prały Odpowiedz Link Zgłoś