Dodaj do ulubionych

rozliczenia za 2006

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 16:05
Mam mały problem. W zeszłym roku nie pracowałam i nie wiem czy mam zgłaszać
to urzędowi skarbowemu, wypełniać jakieś dokumenty. Pomóżcie
Obserwuj wątek
    • Gość: marcin_czwa Re: rozliczenia za 2006 IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.07, 17:19
      Tylko w przypadku gdy miałaś zasiłek dla bezrobotnych, bo rozumiem że dochodów
      nie miałaś. Zresztą zadzwoń do Urzędu Skarbowego.
      • Gość: m Re: rozliczenia za 2006 IP: *.39.inds.pl 08.03.07, 17:24
        Alez oczywiscie . Z tego tytulu przysluguje ci do zwrotu 530 zl . Tylko nie wiem
        czy mozesz sama to uzyskac czy jesli rozliczasz sie ze wspolmalzonkiem.
        • Gość: jola Re: rozliczenia za 2006 IP: 80.54.174.* 08.03.07, 19:11
          a od kiedy to jest ze nie ma sie dochodow i jeszcze kase zwracaja , ja dwa lata
          temu tez nie mialam dochodow i nic nie skladalam
          • Gość: kuba Re: rozliczenia za 2006 IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.07, 20:11
            Żeby otrzymać zwrot musisz się rozliczyć wspólnie z współmałżonkiem, który miał
            dochody. Jest to 526zł. Jak się sama rozliczysz to zwrot nie przysługuje. Jeśli
            nie chcesz tych 526zł, to możesz nie składać pita wcale. Znam się na tym i tak
            jest jak mówię. Sąsiadom robiłem w tym roku pita i dziś właśnie mówili mi, że
            dostali zwrot na konto (przyszli z czekoladką).
            • Gość: Julka Re: rozliczenia za 2006 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 20:22
              Dokładnie jest to 530,08zł.
              Jeżeli nie miałaś żadnego dochodu nie musisz się rozliczać.
              Jeżeli masz męża to przy pewnych warunkach możesz sie z nim rozliczyć. Kwota
              wolna od podatku to 2790 i stąd to 530,08.
              Znaczy to też, ze osoba, której dochód był mniejszy niż 2790 nie musi się
              rozliczać, ale może to zrobić żeby odzyskać nadpłacony podatek.
              • aronika Re: rozliczenia za 2006 08.03.07, 22:58
                no i jeszcze jeden szczegol;) nawet przy wspolnym rozliczeniu, aby otrzymać
                zwrot podatku (jesli nie mialaś zadnych dochodów ) musi byc pokrycie w
                zapłaconym w trakcie roku podatku meza. Inaczej klapa.
                Nieuświadomionych optymistów informuję ze z US mozna uzyskać zwrot jedynie
                wtedy gdy wczesniej wplacono zaliczki. Nie ma zaliczek, albo zbyt niskie- nie
                ma zwrotu. se la vi;)
                • szeniaa Re: rozliczenia za 2006 09.03.07, 07:40
                  no właśnie
                  jeżeli np małżonek zapłacił zaliczek za mniejszą sumę to również mniejszy będzie
                  zwrot
                  znajomym wyszło 60 zeta i koniec
                  więcej się nie da choćby skały z nieba prały
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka